D for Delta..A...asta era.... Pun pariu ca domnii il stiu pe de rost... E util cand vrei sa te inregistrezi undeva prin telefon...si trebuie sa-ti spui numele pe litere... (desi la mine n-a dat roade) -sad2- ad2-
nu prea da roade cand ajungi pe la Z for zulu -handsrubb- andsrubb- . am auzit povesti de la call centre despre X for Xmas si Q for cucamber. ca sa nu mai spund de F for....-lol- ol-
poate sunt utile aceste site-uri , eu le folosesc: www.answers.com www.dictionare.com www.hallo.ro -badteeths- adteeths-
Alfa India Romeo Yankee Bravo Juliet Quebec Zulu Charlie Kilo Sierra Delta Lima Tango Echo Mike Uniform -scratch- cratch- Foxtrot November Victor Golf Oscar Whiskey Hotel Papa X-Ray
Poate ar fi interesant de folosit situl www.linguasnet.com. Este distractiv, interactiv si gratuit. Este util de asemenea si pt limba spaniola, portugheza sau chiar ... romana. Enjoy it!
Daca tot suntem la site-uri recomand si eu www.about.com -Education-English as a 2nd language(sau aprox.) French Spanish etc. Toate celelalte site-uri sunt super -congrats- ongrats- Si, Splash, ai fost si ramai the -crown- rown- . Sa vedem daca ai si aprobarea de la Tessa, ea fiind initiatoarea. -thankyou- hankyou-
-dance- ance- thanks, but as a 'Lion' King I am always generous so you can keep it! -handlaugh2- andlaugh2-
You can both keep it. But we also need a king. Revin cu un alt set de greseli intalnite pe site. Incorect Corect near by nearby trubble trouble undarstanding understanding porpose purpose diferences differences an website a website neither(of all my colleagues) none appaling appalling helpfull helpful a EU citizen an EU citizen ment meant witch(question) which corectly correctly Ok, eu am facut munca de cercetare si formatare.Well...sort of...Nu sunt tocmai la linie. -shamed2- hamed2- Cine se ofera pt. traduceri si explicatii sumare, acolo unde e cazul? -thankyou- hankyou-
Uf...iar tre' sa resuscitez eu subiectul... -sad2- ad2- Totusi, poate se gaseste cineva cu pasiune pt. analiza si explicatii...Merci mult.
Merci, dar vreau colaborare si interactiune...daca nu cer prea mult... -scratch- cratch- nearby-in apropiere/vecinatate, aproape trouble /trwabl/-necaz scris si pronuntat la fel ca double/dabl/ understanding-intelegere,provine din to understand-understood-understood-a intelege, am/a inteles, inteles, inteleasa purpose/p??s/-scop-ir, ur, er urmate de consoana se pronunta /?:/ ca in farmer/fa:m?:/ differences-diferente a website w,u(cand nu se pronunta a sau ?) nu sunt considerate vocale, numai inaintea unei vocale sau h mut ca-n hour se foloseste forma an/?n/ a articolului nehotarat Asadar avem a website, a university, dar nu si in cazul an umbrella neither-pt. 2 obiecte/persoane, entitati/grupuri de...-niciunu dintre cei 2/cele 2 grupuri, none-niciunu dintre toti appalling-all este de cele mai multe ori /ol/ Exceptii: installation, mall(pronuntie brit.),alliteration-aliteratie, allow-a permite, allot-a distribui, cand all se pronunta /al/ sau /?l/ -helpful-de ajutor/folos ful ca sufix nu-l dubleaza pe l an EU citizen-an+vocala (vezi m. sus) meant-a insemnat provine din to mean-meant-meant-a insemna ceva, a insemnat, insemnat/a which-toate cuvintele interogative in afara de how/haw/-cum incep cu wh, de aia se numesc wh-words Alte exemple:what-ce, where-unde,when-cand, who-cine pronuntat /hu/ correctly-in mod corect, just- dupa vocala scurta se dubleaza consoana Ok, am terminat. Mai propuneti ceva, pls, I need help -sad2- ad2- -thankyou- hankyou-
Nu am propuneri...va stresez tot eu... Iata din nou un exercitiu de fill in: (a)ll/(a)l? a--ong, a--ow, a--so, a--oud, appa--ing,a--most, a--ready, a--iance, a--one, a--ive, a--ay, a--ergy, a--ways, insta--ation, a--together, a--beit, a--ege, annua--y, ca--amity, nationa--ty, a--owed, a--ot, a--imony, a--tar, a--ter, a--though, cata--ogue, casua--ty, cha--enge, chrysa--is, dia--, dia--ogue, essentia--y, ga--axy, insta--ment, origina--ity, pena--ty, rea--ity, occasiona--y, para--el, rehearsa--, renewa--, tota--, usua--y, wea--thy, hea--th, Cam astea ar fi. Poate se ofera cineva si pt. descrierea pronuntiei, ca sunt vreo 3 variante... Nu uitati sa evidentiati. -thankyou- hankyou-
Cateva sugestii pt. rezolvarea exercitiului: 1. O privire in urma- la greseli de pe site explicate 2. Dictionar- cautand cuvintele intai cu al, apoi cu all 3. Sfantul/Tata Google-le stie pe toate 4. Un site util www.wordreference.com , altul www.dictionare.com Incearca cineva sa depuna un pic de efort sau poate sa se joace un pic? Majoritatea cuvintelor sunt des intalnite... -takecare- akecare-
Topicul asta a fost uitat cu totul...cu toate indicatiile si sugestiile, explicatiile si exemplele, tot eu cred ca trebuie sa dau solutia... Ata ete...Ne vedem diseara! -sad2- ad2- -thankyou- hankyou-