14.5 C
London
Monday, April 19, 2021
£1 = 0.00RON / €inf / $0.00

Retete culinare romanesti cu produse englezesti

Discussion in 'Traditii' started by Anonymous, Aug 2, 2006.

  1. andrada

    andrada New Member

    Joined:
    Jan 24, 2009
    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    -hello- ello-
    Buna tuturor , eu recunosc ca nu`s un bucatar cu experienta dar trebuie sa postez urmatoare reteta ca poate cineva a cautat la fel de mult ca mine o reteta usoara si rapida de Pasca cu ciocolata.

    Pasca cu Ciocolata:
    Timp de preparare :1ora si 20 de minute
    Complexitate: in functie de abilitati -p4- 4- medie!
    Ingrediente:
    500gr de aluat de cozonac,
    4 oua,
    1 pahar cu lapte dulce,
    4 linguri cu unt,
    2 linguri cu cacao,
    150 gr zahar,
    100 gr ciocolata,
    esenta de rom si vanilie

    Mod de preparare:
    Se freaca ouale cu zahar pana cand amestecul devine o crema, care pica usor de pe lingura.
    Peste crema obtinuta se adauga faina, laptele cald si cacao.
    Se amesteca totul pe foc mic pana cam compozitia se ingroasa.
    Se adauga rom si vanilie apoi se pune ciocolata topita intr-un vas cu aburi.
    Cind crema este suficient de groasa se lasa sa se raceasca 10 min. si se adauga untul, amestecand incet.
    Se imparte compozitia in jumatate si se ung tavile cu unt.
    In fiecare tava se inconjoara cu aluat, se toarna jumatate de umplutura se unge cu galbenus si se da pasca la copt in cuptorul fierbinte.
    Se lasa la foc mic 15 min. pentru a se coace cum trebuie in mijloc apoi la foc potrivit 30 de min.
    Cand aluatul a devenit rumen si satralucitor aveti o pasca potrivita!

    Retea Aluatul cu drojdie pentru cozonac:
    Ingrediente:
    1 kg faina
    50 gr de drojdie de bere,
    250 gr de zahar,
    350 ml de lapte,
    4 oua,
    150 gr margarina,
    50 gr unt,
    1/2 baton vanilie
    40 gr coaja de lamaie,
    sare
    Mode de preparare:
    Drojdia se dizolva in putin lapte caldut cu putin zahar si putina faina.
    Se lasa sa dospeasca, se amesteca compozitia cu faina, se adauga 3 oua, zaharul vanilia pisata , razatura de coaja de lamaie, sarea, laptele,
    maragarina si untul topit.
    Se framanata , apoi se lasa sa dospeasca.Dupa ce a crescut se formaza cozonacii, se aseaza in forme unse , se ung cu oul ramas si se lasa din nou la crescut.
    Aceasta reteta poate fi ajustata usor pentru Pasca cu Ciocolata.

    Acum ca aveti aceste retete sper ca Sarbatoarea de Paste sa fie din ce in ce mai ca acasa in RO cu mancaruri traditionale romanesti, daca se poate! Pofta buna -staycool- taycool- -kiss- iss-
     
  2. southerner

    southerner New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Purcel de lapte la BBQ/protap

    A facut cineva purcel de lapte la BBQ/protap? M-am tot uitat pe google dar nu am gasit nimic care sa ma ajute.

    Ma gindesc ca poate careva a facut asa ceva macar cind era in Ro.
     
  3. andrada

    andrada New Member

    Joined:
    Jan 24, 2009
    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    -hello- ello- ....buna tuturor nu am mai apucat de mult timp sa mai postez pe aici ...
    Am o dilema poate cineva ma sfatuie unde as putea gasi loboda sau leustean in magazinele din UK ?
    Unde as putea gasi aceste ingrediente pt borsul de legume? sau cu ce le-as putea inlocui?
    Voi ce folositi in loc de leustean sau loboda? unde as putea cauta in magazinele poloneze , turcesti? Tesco , Asda?
    MErci mult -takecare- akecare-
     
  4. cata246

    cata246 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Andrada,eu te pot ajuta cu loboda rosie,vb serios,e plina gradina de asa ceva (am adus seminte din tara),deci cand ai si restul,da un semn si iti pot trimite proaspat culeasa la adresa ta,ajunge a doua zi,deci nu cred ca se va deteriora.Noi avem leustean de la radacini aduse din tara,dar nu prea a iesit,asa ca-l folosim pe ala uscat,adus tot de acasa!
    Apropo de gradina plina de loboda,toti vecinii au venit sa ne intrebe ce planta este asta,si nu le-a venit a crede ca o sadim pt a o manca!
     
  5. puiu333

    puiu333 New Member

    Joined:
    Jan 16, 2009
    Messages:
    102
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    SA VA ZIC EU O RETETA ENGLEZEASCA CARE AM VAZUT-O LA BABA LA CARE STAU IN CHIRIE:)) A LUAT BABA 6 CARTOFI DIN AIA NOI MICI I-A PUS INTR-O OALA LA FIERT ,DUPA CE SAU FIERT CARTOFII I-A PUS INTR-O FARFURIE MARE DUPA CARE A SCOS DIN FRIGIDER DINTR-O PUNGA UN SOI DE SALATA VERDE ( ASORTATA) CUMPARATA DE LA TESCO,PE CARE A PUS UN SOUCE DE MENTA APOI UN ALT SOI DE SOUCE NEGRU NU STIU DE CE NATURA ERA DAR MIROSEA RAU TARE:)) SI S-A PUS BABA SA MANANCE CU FURCULITA SI CUTITUL CA LA RESTAURANT...AM MURIT DE RAS 3 ZILE SI 3 NOPTI ....A FACUT O BURTA MARE SI DUPA AIA NA MAI MANCAT 2 ZILE :))) ASA MANANCA ENGLEZOII VA ZIC EU ..AM FOST LA MULTI IN CASA SI AM VAZUT STILUL DE MANCARE ...MORI DE RAS -lol- ol- -hi5- i5- STRANG DIN CUR ...
     
  6. gabrielnova

    gabrielnova New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Dragilor e buna initiativa! Daca o gatesti si o prezinti frumos e foarte buna ! Dar puneti un mesaj de atentionare ! Prevenitii pe cei noi intrati sa nu dea buzna in bucataria forumului.Daca e vreo fata care a ramas insarcinata (de-aseara sa zicem) poate sa "piarda" !

    P.S. Acum nu am timp dar promit sa revin si sa ma satur !
    "Astazi iar , la telejurnal am vazut cascaval !"
     
  7. cata246

    cata246 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    Dnu Puiu,sunt putin surprins ca totusi cineva TE TINE cu chirie,cu genul asta de atitudine si vocabular.Cat despre "baba" respectiva,faptul ca amancat in trei zile doar aia 6 cartofi,probabil e o consecinta directa a faptului ca te are ca chirias -eyebrows2- yebrows2-
    Revenind la topic,or manca "englezoii astia" pe la care ai fost tu in vizita aiurea,da uite asa media lor generala de viata e cu ceva multi ani mai crescuta decat a noastra,romanilor,ce mancam frumos si bine.
    Si,desi nu am crezut ca am sa admit asta cand am venit in UK,au intr-adevar niste retete delicioase.A vazut cineva prin tara banalul de aici "fish and chips"?Cred ca s-ar pute deschide si un mic bizniz prin capitala -lol- ol-
     
  8. classicalina

    classicalina New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    257
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Eu cred ca englezi mananca mult mai bine decat noi. Spre exemplu dimineata au cereale si lapte sau bine cunoscutul English Breakfast, bacon,carnati, ou facut ochi, rosii coapte sau prajite, ciuperci prajite, fasole preparate. ( se gasesc la conserve), se mai pune black pudding dar nu imi place. La pranz au o masa usoara si depinde de fiecare in parte. Seara la 5.. cel putin la mine friptura nu lipseste roast dinner cu gravy .. gravy a fost una din poftele mele in sarcina..yammy.
    Adevarul e ca nu am mai mancat o ciorba sau o mancare romaneasca de f f f mult timp.
    [​IMG]
     
  9. cata246

    cata246 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Azi,ca tot am timp liber lately,am gasit si eu,FINALLY,vanilla sugar,in Sainsburys,ca s-a discutat pe aici,deci,gogosi-therapy this afternoon -love3- ove3-
     
  10. puiu333

    puiu333 New Member

    Joined:
    Jan 16, 2009
    Messages:
    102
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ...

    puiu333, ai ban 7 zile, inutil sa mai explic de ce. La orice alta exprimare de acest gen, inclusiv expresii de tipul 'strans din cur' din postarea anterioara, capeti ban permanent.

    De asemenea, daca ai de gand sa revii dupa expirarea perioadei de banare, te rog sa respecti intocmai toate indicatiile Regulamentului, inclusiv 2.2 care spune sa nu faci abuz de majuscule.

    Am lasat postarea aici deocamdata ca avertisment pentru cei care ar fi tentati vreodata sa foloseasca un asemenea limbaj si ca amintire pentru puiu333, in cazul in care revine.

    Imi cer scuze celorlalti utilizatori ca nu am observat vulgaritatea din postarea anterioara a lui puiu333 pe acest topic si n-am luat masuri. Va multumesc pentru intelegere si as aprecia daca postarile vor continua la subiect, fara a comenta acest neplacut incident.

    Ella36 - moderator
     
  11. cata246

    cata246 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Tocmai ce am gatit ieri un pilaf,din ala romanesc,asa cum mai facea maica-mea de multe ori,ca sa mai " intinda" de vestitele tacamuri ale perioadei de aur din RO.
    Da' unde credeti ca a aparut problema?-copiii mei nu stiau ce e ala pilaf,si se uitau cam indoielnic in farfurii,asta pana au dat de gust -eyebrows2- yebrows2-
    Apoi,nu-i mai puteam opri. A trebuit sa folosesc orez Basmati,ca era singurul ce-l aveam prin casa,dar,punand si ceva dried tomatoes,a iesit excelent (bineinteles totul asezonat,pe niste pulpa de porc taiata cubulete,ca astia ai mei nu concep mancare fara carne -scratch- cratch- )
    Indiferent de ce gatiti,va doresc tuturor pofta buna,iar,in incheiere,unui bun prieten al meu,tot ce-i transmit,pe langa invitatia la masa,e:
    SA AI VIATA LU' PUIU' -sst- st- -sst- st- -sst- st-


    -lasy- asy-
     
  12. andrada

    andrada New Member

    Joined:
    Jan 24, 2009
    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    buna
    -hello- ello- uite chiar si mie mi se facu pofta de PILAF ca la mama acasa si nu eram sigura ce orez as puea folosi ....asta tinant cont ca in UK gasesti tot soiul de orez, indian , chinez, si asa mai departe si fiecare se gateste diferit ....si are alt gust ...deci numai dureri de cap pt mine care eram obisnuita numai cu 1 sg fel de orez acasa...
    Acum vine intrebarea mea : ce orez folositi pt pilaf si cum il preparati? si mai important de unde il cumparati? -eyebrows2- yebrows2-
    Eu una din pofta mai mult am cumparat Italian risotto rice -shamed2- hamed2- si am zis sa incerc cu niste ciuperci rosii si "red pepper"....acum oi vedea ce o iesi si cu siguranta o sa vreau sa mai incerc si alte feluri de orez....aaaaa mi-am adus aminte ca am incercat orez indian si sincer nu prea am ramas impresionata. -nosejob- osejob-
    Aveti alte sugetii?
    Merci -kiss- iss-
     
  13. cata246

    cata246 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    Uite cum fac eu-tai o ceapa medie,o pun in ceva ulei incins,la calit cum ar veni,pun si red pepper in stadiul acesta,sa se caleasca acolo,cand ceapa e calita,dar nu arsa (prajita) pun orezul (de care am prin casa,de obicei iau orez normal de la Sainsburys).Ce stiu de la mama-la cat orez pui,adaugi de trei ori mai multa apa-adica,eu pun o cana de 250 ml plina cu orez (suntem mancaciosi toti prin casa -lol- ol- ),respectiv adaug cca 2 cani si jumatate-spre trei de apa.Tot in faza asta adaug un cub de knor (beef,chicken sau pork).Dai la simmer,adica foc mic,si lasi sa creasca orezul.Nefiind implicata carne,nu va dura mult.Cand orezul e "a dente",adica aproape gata,dar not yet,adaug ceva ciuperci,si eventual,ceva mazare congelata,ca Ioana e innebunita dupa asa ceva.Sare,piper dupa gust,lasa tot asa la foc mic,MESTECA periodic,sa nu se prinda de fundul vasului,nu depasi cantitatea de apa,decat daca evident ca mai este nevoie,caci apoi iese prea apos.Cand e gata,e gata.Noi,de preferinta,si pt un aspect fain,mai adaugam si juma' de cutie de sweetcorn,si obligatoriu patrunjel verde deasupra
     
  14. che

    che New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    300
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    Cata, din cate am inteles lucrezi la o casa de batrani, sau ceva de genul asta. Acumca ai vazut atatia batrani (englezi), ce folos ca traiesc englezii mai mult(chiar traisec...?) decat romanii, daca la varsta a treia trebuie sa vina o cohorta de imigranti sa le dea sa manance cu lingurita?stiu bunicii mei si strabunicii, si pe cei din satul lor ca fiind oameni in putere, ca sa zic asa , pana la 80 si de ani.

    Englezii mananca foarte prost si ei recunosc asta. Au procentul cel mai mare de obezi din Europa si al doilea din lume dupa USA, de bine ce mananca. Mancarea romaneasca , pentru ca si clima permite, e mult mai variata, si istoric vorbind, am luat influiente si de la turci, greci (deci mediteranian style), de la unguri, evrei, rusi etc. In plus, mancarea romaneasca e si foarte seasonal, ca sa zic asa.

    Englezii au tot felul de emisiuni TV si campanii, gen cea facuta de Jamie oliver pentru a-i invata sa manance sanatos.


    English breakfast e bun daca lucrezi undeva in constructii, sau orice alta munca fizica, dar sa consumi in fiecare dimineata cartofi prajiti, carnati, fasole, ochiuri de oua, deci toate astea in mod regulat dimineata, nu e un lucru sanatos. Romanul are un breakfast mai pe stil european daca vreti, niste sanvisuri, ceai , lapte sau suc de fructe, iaurt etc, perfectly OK dupa mine...

    For me English food is rubbish, wouldn't eat it if you'd pay me...

    OK, si ca sa revin la topic, pun si eu o reteta cu produse englezesti. E o reteta de prajitura rapida fara copt (tarta daca vreti). Iau blatul de la TESCO, e singurul blat pe care-l au (la home baking, e subtire) Il insiropez usor cu ce am (rom, vanilie etc), nu prea mult ca e subtire. Intr-o craticoara mica pun un pahar mic de single cream (poate fi si double cream) in care topesc o ciocolta. Eu pun ciocolata cu lapte, ma rog, se poate pune orice ciocolata, fireste. Se topeste ciocolata in single cream la foc mic si se transforma totul intr-o crema, care ramane asa , nu se intareste. Pun crema pe blat, deasupra pun capsune sau zmeura, si ornez totul cu frisca (ready made, spray). Very easy to make, take minutes. Si foarte buna pt cei carora le place combinatia de blat insiropat, crema de ciocolata, capsune si frisca...
     
  15. cata246

    cata246 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Doar 5% din batranii din UK stau in case de batrani.Am vizitatori care vin cu masina,deci conduc ,la 88 de ani,iar cei peste 75 sunt chiar multisori.
    Acum,ce-i drept,ei au prins timpuri cu o alimentatie mai rationala.
    Sunt f multi obezi fiindca mananca junk food,dar asta nu inseamna ca bucataria englezeasca e toata rubish.
     
  16. southerner

    southerner New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Eu cred ca mincarea englezeasca se imparte in 2 categorii distincte:
    1. fast food cu tot gunoiul de retete improtate de la big brother
    2. mincarea traditionala englezeasca - legume fierte ( nu prajite) , putina carne, sandwiches cu multa salata si rosii pe linga carne sau brinza, breakfast - cereale cu lapte samd.
    De acord ca fish and chips nu sint heatlhy dar nu cred ca lumea maninca asa ceva in fiecare zi. Cit despre english breakfast, putina lume serveste asa ceva dimineata.
    Batrinii din UK muncesc la peste 70 de ani - au cite 2-3 joburi ca sa se tina activi, pe cind bietii nostri romani ies la pensie la 50-60 de ani si sint girboviti de munca, boala si alimentatie saraca in vitamine si minerale.
    Noi, aici, mincam produse proaspete tot anul, pe cind ei acolo mainca conserve la care au muncit toata toamna.
    Cind mergi in Ro in supermarket, produsele de carne ocupa o buna bucata , aici mai putin. Nu sint o persoana impotriva carnii, dimpotriva imi place, dar in acelasi timp stiu ca prea multa nu e sanatoasa. Cind am mers in Italia, am observat acelasi lucru: legume si fructe cit se poate , carne mai putin.
    Si sa nu uitam de afumatura care e excelenta la gust dar cit de grea ptr ficat.
     
  17. cata246

    cata246 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    AUUU!Mai am cateva zile si ma bag intr-o tochitura de porc,si-o ciorba de burta,da' atat,cate una de fiecare,si,in zile diferite.
    Si ,mai mult ca sigur,ceva crap la saramura.
    Asta era cumva si ideea mea,multe tegume,si,mancare mai sanatoasa aici.
    Acum,nici cu zacustile din Ro nu mi-ar fi rusine,am, adus aici,i-am innebunit pe unii colegi cu gustul lor
     
  18. southerner

    southerner New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ptr Che

    Foi de tort- bune- gasesti la Bookers sau MAkro. Daca stii pe cineva care are card ptr magazinele astea, atunci poti cumpara citeva pachete.
    La fel, la plonezi vind niste foi de tort de napolitana care sint excelente.
     
  19. che

    che New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    300
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thank you.
    Am vazut si eu foile de napolitana la magazine de polonezi, insa eu nu stiu ce sa fac cu ele, nu am mai facut niciodata. Poate caut o reteta pe net daca zici ca-s bune.

    In legatura ciu impartirea mancari englezesti facuta de tine in junk food si cea cu carne si legume fierte, m-am gandit la chestia sta. Cand am venit in Uk am stat 3 luni la o familie si intr-adevar asta era mancarea lor:eek:ri junk (70-80%) ori legume fierte in apa si carne fiarta sau pe gril. Chestia cu legumele fierte era in cazul respectiv, si cred in multealte cazuri in UK, pentru ca femeia in cauza nu stia sa gateasca. Habar nu avea sa faca o manare asa ca le punea la fiert sau pe gril si termina. Asta , poate si datorita stilului de viata din UK care e mult mai rapid decat in tari precum Grecia sau Italia, de pilda. Am prieteni care au lucrat acolo cativa ani si cand au venit aici au fost surprinsi sa vada ritmul asta foarte alert de viata de aici. Asa ca multe femei din UK nu au timp sa stea in bucatarie, si in timp au uitat sa faca retete traditionale sau mancaruri elaborate.

    Nu sunt nici eu adepta unor mancaruri grele cu multa carne, dar daca singurele retete sunt cele in care fierbem legumele si carnea (sau o parlim putin pe gril) atunci ajungem ca englezii, sa consumam cu predominare junk food, ala macar taste better...

    Mancaruri usoare are si grecia de exemplu, dar acolo au ceva gust, nu sunt asa seci, pur si simplu legume fierte langa carne fiarta, ei, pofta mare! Raman la parerea mea ca ei gatesc asa pt ca altceva fie nu stiu, fie nu au timp, fie sunt prea emancipate fmeile sa stea in bucatarie etc.

    In fine, e bine pentru cei carora le place mancarea de aici. E super bine de voi. Mie nu imi place deloc, nu imi place gustul carnii, gustul fructelor, adica cel putin celor din TESACO, daca vreau ceva mai bun trebuie sa iau de la waitrose sau sainsbury, unde sunt mult mai scumpe. Mancarea proqasta aici e foarte ieftina iar cea buna e foarte scumpa....

    In fine, we can go on and on pe subiectul asta...

    Southerner, daca vrei posteaza o reteta pt foile alea de napolitana. MUltumesc.
     
  20. southerner

    southerner New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Whipping cream batut cu zahar pudra = frisca, la care adaugi miez de nuca macinat. atit!

    Pofta buna!

    Un pui gustos si ieftin il poti cumpara de la orice supermarket - CORN FED CHICKEN. Poti face un bors/supa/pui cu smintina cu gust extrem de bun din asa ceva.
    Cit despre statul in bucatarie, asa ziceam si eu dar am ajuns la concluzia ca viata e prea scurta ca s-o petreci printre cratiti - indiferent daca esti barbat sau femeie.
     

Share This Page