13.1 C
London
Saturday, May 28, 2022
£1 = 0.00RON / €inf / $0.00

Leustean

Discussion in 'SEZATOARE' started by spin, Oct 26, 2006.

  1. ukok

    ukok New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    795
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    splash
    am vrut sa gasesc o reteta pe care sa o pot pune aici, daca dai pe google "tuslama de burta" vei vedea diferite alternative.
    redau aici una dintre ele, era una dintre mincarurile preferate ale bunicului meu

    cata,
    deschide topicul, ce mai stai, idee super
     
  2. splash

    splash Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    989
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Stii ce fierbe la mine pe aragaz???? ...'mama ei de 'tuzlama' !! e gata in vreo 2 ore!! Da' nu pui si usturoi?? smantana? sau le add la sfarsit?
    Eu folosesc otet (de mere de acasa) in loc de lamaie!
    ...miroase bine -aha- ha-
     
  3. ukok

    ukok New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    795
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ba pui usturoi - eu unul pun - (dar ca si la ciorba de burta, retetele difera) sper sa nu confunzi tuzlama cu ciorba de burta, tuzlamaua e mai mult ca o mincare, uite alta reteta, care este esa cum o fac si eu:

    http://v2.monitorulsv.ro/showstire.php?tip=reteta_zilei&id=33244

    Iar eu unul in loc de oase de vita (sau aditional, depinde ce gasesc si pentru cite persoane gatesc) folosesc "adidasi" asa cum facea tataie, care o face mai gelatinoasa si imi aduce mie aminte de "gustul de acasa".
    Nu trebuie decit 1 "adidas" sau 2 cel mult, crapati cu securea, ca altfel iese prea piftie.
     
  4. irirob

    irirob New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    -applause- pplause- Gustos,gustos si bun topic
    Eu nu gasesc malai in Scotia,adevarul ca stau intr-un orasel mic pe langa Edinburgh,si nu am multe magazine,turkish,indian,etc iar in Asda sau Tesco nu gasesc deloc,decat o mamaliga italieneasca in vid
    Imi e pofta de o tocana cu mamaliga -sad- ad-
     
  5. splash

    splash Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    989
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    UKOKn
     
  6. ukok

    ukok New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    795
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    -handlaugh- andlaugh- Eram sigur, dupa cum ai pus intrebarea. Si da, e buuuuna
    Mai exista o mincare de burta pe care am gatit-o de citeva ori "burta venetiana" e o reteta italiana

    Asta este din "Cooking Class Cookbook, Australian Womens Weekley"
    Eu am multe aproape toata colectia si am degustat multe din retetele publicate. Exceptionale!

    irirob,
    da de niste ficatei de pasare la ceaun cu mamamliga ce-ai zice? sau de niste plachie de biban la cuptor (asa cu multa ceapa si rosii) cu mamaliga rece, sua de un bulz de mamaliga umplut cu brinza de-aia in coaja de brad ca pe la Cimpulung Muscel, bagat la cuptor si dup-aia scaldat in unt proaspat si smintina?????
     
  7. cata246

    cata246 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hai sa mai reactualizam putin pe aici,Dnu UKOK,ce mai e nou in bucataria romaneasca?
    Sa va zic ce am gatit ieri-bors de fasole cu urzici,da -urzici,din alea mici si care inteapa,UN DELICIU,pt cine cunoaste,mai merg si la un pilaf.
    Unde le-am gasit?In spatele casei cum ar veni,zone neumblata de picior de om,pana nu ne-am strecurat noi acolo
    .
    Evident ca mai pot fi gasite prin padurici,poienite si in general unde este vegetatie,aveti doar grija sa fie cert ca au fost udate doar de apa de ploaie -handlaugh2- andlaugh2- .
    POFTA BUNA!.
     
  8. lety

    lety New Member

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Toti va laudati aici cu mincaruri care mai de care mai gustoase.Va e gindul numai la mincarea de acasa, -applause- pplause-
    Am vazut ca gatiti fasole cu urzici,dar o mincare de urzici cu usturoi si cu mamaliguta nu v-ar placea?
    Atentie insa, saptamina viitoare nu se maninca otet si urzici!
     
  9. aussie

    aussie New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Gasesti la mine in spatele casei :) Am adus din RO cateva radacini, le-am aruncat intr-un colt de curte, o galeata de apa pese ele si acum am o tufa :)
     
  10. abrighella

    abrighella New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    115
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    In casa la mine se gateste si mananca multinational... sotul meu fiind italian (si bucatar pe deasupra) evident prefera mancarea italiana (si face ravioli si pizza foarte bune), dar pentru ca a trait in Anglia mai toata viata combina gastronomic vorbind cele doua culturi -eyebrows2- yebrows2- iar noi (eu si copiii) avem inca si gusturi romanesti. Asa ca de cele mai multe ori se gateste cate ceva din fiecare ... azi spre exemplu am gatit eu ( zi libera deci... la cratita , insa de placere pentru ca e destul de rar)... varza cu costita proaspata de porc , si conopida cu sos de branza - gratinata la cuptor. Parca cui ii mai pasa de calorii??? -fatso- atso- -cmon- mon-
    Cine si ce mai gateste? -tamtam- amtam-
     
  11. cata246

    cata246 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Evident ca gatitul trebuie sa fie o placere,nu un chin,si o fac de fiecare data cu placere,singurele probleme le am ca las cam multa mizerie in urma,iar sotia trebuie sa stranga (ca nu e ca la televizor unde cojile cartofilor dispar asa deodata).Oricum,eu ii zic ca si Brancusi,atunci cand sculpta,doar nu-si matura el singur surcelele,o fi avand el ucenicii lui de faceau asta.
    Deci da,gatitul e si o arta.
    Urzici cu usturoi...hmmm...interesant,chestia e ca nu pot sa mananc usturoi daca lucrez a doua zi,dar vom incerca cand suntem off,de or mai fi urzici.
    For today,however,ne delectam cu niste parjoale adevarate,moldovenesti,nu din alea ultrasarate de la LIDL,ci din alea facute in casa,asa cum le facea mama,adica DELICIOASE...
     
  12. deliapaun

    deliapaun New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    stie cineva daca se gasesc de cumparat seminte de leustean in londra?
    -handlaugh- andlaugh-
     
  13. southerner

    southerner New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    leusteanul se cheama LOVAGE pe engleza si se poate cumpara de pe eBay ca planta in ghiveci sau seminte. De asemenea cred - nu stiu exact-ca se poate cumpara de la Haskins garden centre.
     
  14. nicole24

    nicole24 New Member

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    303
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    Te-ai descurca mai bine cu o radacina adusa din Romania, de la cineva de la tara, si pusa in ghiveci. Mie mi s-a prins de cateva saptamani: am si in ghiveci si in gradina.

    -cool- ool-
     
  15. che

    che New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    300
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Eu iau leustean (uscat, dar da acelasi gust) de la magazinul La Dumitrescu de pe Wood Street, East London (Walthamstow, dar nu langa piata din Walthamstow check the street on google).
     

Share This Page