inatr-o casnicie durabila si frumoasa nu e bine sa cante nici unul/nimeni. Iar deciziile trebuiesc luate de amandoi. Casnicii frumoase tuturor. E o vorba batraneasca :e usor sa te casatoresti dar e foarte greu sa o si mentii!
haha , cool subiectul.Gaina face ciorba buna, gaina face oua , unele chiar de aur... Lasand gluma laoparte ,casnicia nu trebuie vazuta ca pe ceva ce are nevoie de cuceriri.Daca e vorba de o casnicie bazata pe dragoste adevarata. Daca nu, atunci canta unul , altul sau amandoi- aici intervine sacrificiul si compromisul, ceea ce nu vad sa faca parte din dragostea adevarata
anouka a scris: Anouka, exact asa gandesc si eu-compromisul nu are ce cauta intr-o relatie trainica, bazata pe iubire, incredere, respect si comunicare -nu foarte des, in tot cazul. Mai cred de asemenea in reciprocitate si echitabilitate. 'Trateaza-ti iubitul/sotul-iubita/sotia cum te-ai tratat pe tine", dar daca asta nu se intampla si de-o parte si de alta, unul trage hais si celalalt cea, atunci "norii negri se aduna"
Cred ca vorba aceea din batranii cu ,sotul e capul si sotia , gatul , e destul de sugestiv ... :laugh:
julianne a scris: foarte bine spus! La mine in fam luam amindoi deciziile, desi de multe ori este " up to me" sa rezolv unele chestii. Acest lucru m-a facut extrem de independenta si de multe ori rezolv problemele fara sa-l mai implic si pe el. De-ajuns sa fi fost deacord, eu fac restul! Eu cred ca fiecare are rolul lui si ca a respecta pe celalalt si a avea incredere unul in altul este f f important! Si a te iubi, bine-nteles!