32 C
London
Friday, August 12, 2022
£1 = 0.00RON / €inf / $0.00

In bucatarie

Discussion in 'SEZATOARE' started by motanik, Feb 2, 2006.

  1. luk@uk

    luk@uk New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Raspuns: In bucatarie

    EI DAR CE-ATI ZICE DE PUI PE STICLA??!! LE-AM FACUT ENGLEZOILOR SI SE UITAU CA PROSTII CUM SATA PUIU IN CUPTOR SI SE COACE -happy-!
    DACA AVETI INTRBARI LEGATE DE MINCARE VA POT AJUTA !!
     
  2. negrutxa

    negrutxa New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,250
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Raspuns: In bucatarie

    LUK@UK, MULTUMIM PENTRU SUGESTIE! :-zz :-zz

    Stim ca exista si culinar. ro... -study- Pui fermecat stiu sa fac -beer- altceva mai inovativ? Bineinteles asta daca te pricepi...

    -wave-
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Raspuns: In bucatarie

    Am vazut ceva deosebit intr-un restaurant, si cum arata absolut delicios, am cerut reteta(aveam pile la bucatar) si am incercat si eu.
    Intr-adevar...delicios!
    Azi servim piept de pui wraped in bacon cu piuree de cartofi la cuptor.

    Pieptul de pui daca este mare trebuie taiat in doua(pe lung). Cel mai bun este cel de la maket, fillet de piept de pui.Fresh.
    Deci, condimentam pieptul de pui cu sare , piper, rozmarin, salvie si cimbru (dupa gust).

    Separat pregatim feliile de bacon afumat, le piperam(ca sarate sunt destul) si apoi invelim pieptul de pui in feliile de bacon. Ca sa stea bine impachetate putem infige o scobitoare.

    Intr-o tava unsa cu ulei se aseaza pieptul de pui wraped in bacon si se coace la cuptor la foc mic pana se rumeneste baconul. Se probeaza ca de obicei cu o scobitoare. Daca intra usor in carnea de pui, inseamna ca este suficient de coapta. Durata de coacere este de 50-60 min.

    Separat se face un puree din cartofi roz; gasiti pe la magazine turcesti daca nu la supermarket. Puree-ul trebuie facut cu putin lapte, unt, sare, piper si delikat(knorr). Se amesteca cu mixerul pana devine foarte pufos.
    Imi pare rau ca nu am cantitati exacte, dar de obicei pun din ochi, si cred ca orice gospodina gateste asa, doar din ochi. Asta in general, ca la retete exacte nu prea ai ce face.

    Cand este gata puree-ul, se pune intr-o tava de cuptor si se presara deasupra cascaval ras(din abundenta). Se lasa la foc mediu pentru aprox 10 min, pana ce devine brun-auriu deasupra.

    Normal ca se serveste cald si cu o salata de varza alba combinata cu varza rosie e si mai bun!!!!!

    Sper sa va placa. Pofta buna!

    Scuze pentru neprofesionalismul de a scrie retete culinare.
     
  4. pali_p

    pali_p New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Raspuns: In bucatarie

    La reteta de mai sus se poate adauga si cascaval sau branza de capra... (goat's cheese) se pune fix in mijlocul pieptului...
     
  5. luk@uk

    luk@uk New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Raspuns: In bucatarie

    hei Negrutxa! Am sa postez niste retete cred eu interesante ,dar am sa am nevoie de ceva timp ca sunt super ocupat ,in privinta:daca ma pricep nu stiai ca exista si bucatari care mai lucreaza in uk??:)) locul 5 pe tara acum vreo 6 anisori ,atunci aveam doar 22 de ani.Acum hai fara sa ma laud, daca ai preferinte ,incrediente preferate sau mincaruri dintr-o alta tara posteaza si am sa-ti fac retetele si probabil vor fi si personalizate!!
     
  6. deniko

    deniko New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Raspuns: Re: In bucatarie

    Daca faina de porumb = malai, atunci se gaseste la Tesco. -wave-
     
  7. motanik

    motanik New Member

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    2,391
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Raspuns: In bucatarie

    Si ce mai gatiti?

    Am descoperit de curand o noua combinatie.
    Bucati de pui (pulpe, piept, orice) date printr-un amestec de ulei si mirodenii , apoi prin ou batut si in final prin parmezan amestecat cu pesmete, se pun la cuptor intr-o tava unsa cu ulei. Se fac aurii si crocante.

    Garnitura, ciuperci proaspete sau de la cutie (scurse bine de apa), calite in putin unt, se lasa pana iese apa complet din ele, se adauga sare, piper si patrunjel si se lasa sa se rumeneasca putin, amestecand des.

    E o combinatie super!
    Daca totusi nu va plac ciupercile, puteti taia cartofii, curatati in prealabil, pai si pune la cuptor pt vreo 45 min dupa ce ii dati printr-un amestec de ulei de masline, oregano, sare, piper, mustar, zeama de la o lamaie, 3 catei de usturoi si un pahar de apa. Sa fie acoperita oala iar la final puteti lua capacul 5 min pt a avea cartofii mai rumeniti.
    Pofta buna!
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Raspuns: In bucatarie

    Suna delicios!

    Abia astept s-o incerc si eu!
     
  9. rely

    rely New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Raspuns: In bucatarie

    Cauta "Polenta", daca nu gresesc, asta e faina de malai de care stiu eu la Tesco. E intr-o cutie, nu in punga, de regula si e alaturi pe unde e Semolina (=gris) pe rafturile legate de copt. E cam intarziat raspunsul..:)...sorry, abia acum am observat data cand I posted aici, oricum sper sa te ajute daca n-ai gasit deja si singura..:))
     
  10. rely

    rely New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Raspuns: In bucatarie

    Are cineva o reteta sigura de cozonac incercata aici in Anglia cu ingredientele de aici ? Cozonac bun ca la noi acasa, pufos si moale ? Am cautat pe aici, dar nu am gasit asa ceva, ma puteti ajuta ?
    Multumesc mult...

    Rely
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Raspuns: In bucatarie

    Motanik

    multumim de reteta! Am incercat-o aseara si a fost super.
    Un gust deosebit!

    Merita!

    -sunny-
     
  12. motanik

    motanik New Member

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    2,391
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Raspuns: Re: In bucatarie

    Rely, am citat un mesaj pus de mine aici acum ceva vreme, garantez reusita!


    Nicole, ma bucur ca ti-a placut!
     
  13. rely

    rely New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Raspuns: In bucatarie

    Motanik,

    Multumesc mult, am sa incerc reteta. Doar o singura intrebare. Zici de drojdie in plic sau proaspata. Eu de cand sunt aici nu am vazut inca drojdie proaspata ca la noi acasa, dar, drept sa spun, nici in plic. Tot ce am vazut este cea de genul Tesco in a small tub, stii tu, granule si nu prea ma descurc cu ea, nu stiu niciodata cat sa pun desi ti se dau niste instructiuni pe "tub", dar deoarece se cere apa, nu mai stiu daca trebuie sa adaug si lapte ca in retetele de coca pe care le vazusem eu, asa ca daca le adaug pe ambele (apa si lapte) iese coca prea umeda si lipicioasa si folosesc mai multa faina decat e in reteta ceea ce, ultimately, da reteta peste cap si-mi iese ceva hidosenie... -silent-..de-ti vine sa fugi...deci, daca ai vreo idee de unde as putea lua drojdie proaspata sau in pliculete, cum zici tu, ar fi minunat. Multumesc mult.
    Rely
     
  14. lilac

    lilac New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Raspuns: In bucatarie

    drojdie proaspata se gaseste la magazinele poloneze sau mai simplu, la brutariile din tesco.pur si simplu te duci si le spui ce vrei si iti dau si nu iti cer nici bani pe ea!!!nu am crezut pana nu am vazut.
     
  15. rely

    rely New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Raspuns: In bucatarie

    Aha, thanks, "lilac", unde sunt eu nu sunt mgazine poloneze (din pacate..), dar ideea cu Tesco suna bine (il trimit pe sotul meu ca el e mai curajos..hihihihi)
    Multumesc !

    Rely
     
  16. motanik

    motanik New Member

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    2,391
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Raspuns: In bucatarie

    Rely, pt drojdie proaspata ti s-a raspuns deja, iar pt pliculete gasesti la orice tesco/asda/morrisson dried yeast la raionul de baking, sunt cutii ce contin cate 6 pliculete, eu numai din aia am folosit.

    Ca o paranteza, am ramas fara si am uitat sa iau si ieri m-am trezit ca vreau sa fac gogosi, asa ca l-am trimis pe sotz pana la magazinul de pakistanezi de langa noi si nu mi-a gasit decat tub cu granule mici, de care zici tu. Am folosit asa si mi-a crescut aluatul f bine si cu aia.
     
  17. rely

    rely New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Raspuns: In bucatarie

    Ok, multumesc. Atata doar ca ma uitam si la reteta pe care ai postat-o mai inainte si contine lapte, iar cand folosesti drojdia aceea granule scrie in instructiuni sa folosesti 300 ml de apa sau asa ceva care + laptele din reteta devine coca prea umeda, asta ziceam. Tu cum ai facut, ai pus drojdia aceea granule doar in putin lapte instead sau cum ? Culmea ironiei stii care e, ca si pe mine m-au apucat gogosile (nu facusem niciodata) si l-am vazut pe Gordon Ramsey cu niste gogosele umplute cu un fel de apple sauce si mi s-p facut pofta de gogosi, dar dupa cum am zis mai devreme am incurcat-o cu coca si cu drojdia (apa plus lapte) si a iesit prea moale si apoi a trebuit sa pun mai mult faina asa ca nu au iesit gogosile mele foarte bine...din pacate :-(

    R
     
  18. motanik

    motanik New Member

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    2,391
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Raspuns: In bucatarie

    Rely, eu nu am folosit granule pana ieri cand am dizolvat in apa calduta pt reteta mea de gogosi.
    E reteta postata de o prietena pe forumul clubaltfel si am sa o pun si aici, sunt cele mai bune gogosi pe care le-am mancat.

     
  19. rely

    rely New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Raspuns: In bucatarie

    Multumesc, suna minunat; am adaugat si reteta asta la lista celor gasite pe aici :)...am s-o incerc si pe asta si poate le fac si niste poze (daca ies bine !!!)

    R
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    Raspuns: In bucatarie

    Motanik
    intr-adevar efect garantat la retetele date de tine.

    Asa cum am spus, am facut cozonaci dupa reteta recomandata de tine. Am facut-o pe cea cu smantana, din linkul de mai sus.
    Au iesit super-buni(eu nu mai facsem de ani buni cozonaci). O sa incerc si gogosile!

    Inca o data multumim, si sper ca ai avut o vacanta pe cinste!

    -sunny-
     

Share This Page