R.T. Nu vreau sa editez pozele, vreau sa fotografiez alb-negru. Cunostintele mele sunt limitate in domeniul fotografiei, de aceea am venit cu o intrebare asa de seaca, pt unii. Faceam poze alb-negru cand eram mica cu un aparat cu film, dar cu asta de acum habar nu am cum sa fac.
Ar fi cam cea mi indicata solutie zic eu daca mai stii si putin PS sau orice cu care ai putea face conversia la B&W. Eu folosesc un Canon 400D si pentru B&W este functie speciala sau la custom settings iti poti crea una dupa dorinte. Ca o concluzie daca e doar un impuls de moment ce iti va trece si vrei sa faci 2-3 foto acum doar asa sa iti potolesti setea fa ce ti-am recomandat mai sus, in schimb daca vrei pe viitor mai mult opteza pentru un DSLR
foloseshte adobe photoshop... e cam grelutz dar ai sa`l prinzi cu timpul ...sunt mai multe chestii pe care le poti folosi sa imbunatateshti calitatea -takecare- akecare-
Salut, sau poti incerca Picasa - un soft simplu de organizat/modificat fotografii. Daca ai cont pe gmail ai si alte optiuni si avantaje... si e gratis http://picasa.google.com/index.html later edit - scuze, acum am realizat ca ai mentionat faptul ca le vrei direct in b&w ... oricum, succes in a gasi informatia de care ai nevoie !
Daca optiunile nu au fost destul de bune atunci achizitioneaza o camera care dispune de custom functions in modul manual sau care are functie prestabilita de B&W, sephia....etc