24.5 C
London
Wednesday, June 16, 2021
£1 = 0.00RON / €inf / $0.00

cine monteaza digi tv? prin preajma, locuiesc in Maidenhead

Discussion in 'SEZATOARE' started by biscovici, May 5, 2008.

  1. biscovici

    biscovici New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    115
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Este cineva care monteaza antene sau stie pe cineva? prin preajma?Si cat costa? Am digi tv, antena si tot ce trebuie numai trebuie montata iar aici unde locuiesc acuma in Maidenhead nu cunosc pe nimeni care se pricepe, iar baiatul care il stiu eu sta in Rugby unde am stat si eu si nu vine pana aici pentru k este prea departe(de fapt vine da ma costa prea mult). Sper sa gasesc pe cineva cat mai curand si bun la pret -eyebrows2- yebrows2-
     
  2. anamaria16

    anamaria16 New Member

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    salut Biscovici,

    de unde ti-ai luat digi tv, antena etc....vreau si eu....ma tot chinui de ceva timp sa pot vedea si eu posturi romanesti aici, please spune-mi si mie....

    merci mult,
    Ana
     
  3. varu0612

    varu0612 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Salut,

    Presupun ca ai cumparat antena si set-box-ul din Ro sau ma insel ? Daca l-ai luat din RO cum le-ai adus in Uk si cat te-a costat ?

    Toate bune
     
  4. cata246

    cata246 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Eu personal am MAX TV, cu cutie Opentel,adusa din tara acu 2 ani,merge bine.Ideea este ca,chiar daca va luati receptorul,trebuie sa aveti cartela,pt programele romanesti,cel putin asa stiu eu.
    Cat despre instalare,luati un ziar local,sunt firme ce se ocupa.Pe mine m-a costat 80 lire montarea si directionaraea spre satelit,Sirius parca,si ina 75 cand m-am mutat.Da se merita,ca mai vad cum ia bataie Steaua de la Dinamo -hehe- ehe-
     
  5. biscovici

    biscovici New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    115
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    pt anamaria16 si varu0612 eu le-am din tara mi le-am luat acum ceva timp si mi le-am adus cand m-am rentors in uk cu masina atunci dar poti sa iti ei digit tv si vii cu avionu ca nu e problema parerea mea din tara si antena o cumperi d aici SAU daca nu eveam numaru la un roman din londra care vindea digi tv decodate(adik nu iti mai treb cartela si ti-l si monta).

    pana la urma imi da si mie nr d tel la cineva care monteaza sateliti si a mai pus canale romanesti de pe aici de prin imprejurimi???ca pana acum mi-au venit 2 care pun antene d la sky si habar a avut sa o pun iar ala din coventry care imi monta mie ma taxzeaza prea mult
     
  6. cata246

    cata246 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Prietene,eu stau in Rugby,cine mi-a montat mie mi-a luat 80 lire,daca stai pe aproape si esti interesat,da un semn si am sa caut numarul lor.
     
  7. parteneru

    parteneru New Member

    Joined:
    Jan 24, 2009
    Messages:
    888
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hei Biscovici, ziceai ceva de un receiver digi tv decodat. Intrebarea este urmatoarea: daca nu mai e nevoie de cartela mai trebuie platit abonamentul?
     
  8. ontzy

    ontzy New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Salutare, mi-am adus si eu Digi de acasa de prin noiembrie,si nu am apucat sa-l pun,,,cam ce dimensiune tre sa aiba farfuria,,,80 cm e de ajuns? daca e cineva care monteaza aproape de Egham , Staines sunt interesat...ca bate campionatul european la usa!! -hi5- i5-
     
  9. vama veche

    vama veche New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Eu am cautat pe net si asa am dat de o firma care monteaza antene...anu trecut cam pe vremea asta mi-a luat 80 de lire..doar pt gasirea satelitului..5min de munca:)..de montat am montat-o eu..am si gasit satelitul..din noroc ce-i drept..dar mi-a trebuie sa o mai reglez ...dupa care am pierdut satelitul si a trebuit sa chem firma respectiva..!Antena mea are 1.20m am luat-o mai mare sa nu am probleme pe timp de ploaie(noroc ca nu ploua des aici :>) ....merge si cu una de 1m,dar cand e innorat ai sanse sa pierzi semnalul!Dar pana sa dau de firma respectiva am mai incercat la cateva si niciuna nu a vrut sa caute satelitul Intelsat....!
    Eu am mai cautat si in ceva de genul Pagini Aurii!
    Bafta..si Hai Romania:>!
     
  10. aquila

    aquila New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Salut!Teoretic orice instalator de satelit ar trebui sa poata instala antena.Totusi cei care se numesc 'sky engineer' sunt o varza.
    Cauta instalatori de programe arabesti sau polonezi in zona si o rezolvi.
    Nu-s lamurit daca e antena motorizata sau nu.Ai motor(stab) separat?Daca da ,ei trebuie sa fixeze antena dupa arcul lui Clark si sa gaseasca satelitul care este Thor sau Amos pt tine.
    Pachetele romanesti pe care le vizionati sunt Digi sau Focus.Ele sunt pachete,deci sunt codate.Fara cartela valabila si reinnoita la expirarea contractului nu functioneaza
    Oricum eu vizionez prog. romanesti pe free view pe satelitul Eutelsat la 16'E sunt TVR1,2 ,Cuktural,Iasi,Craiova,Cluj si INt plus N24 si Protv Intl toate 'clear' adica fara codare(tvr1 abia acuma ainceput sa transmita necodat).
    De asemenea eu urmaresc italienii pe Hotbird la 13'E unde este si Tvr Intl.Protv Intl nu mai este aici
    daca cineva are o antena care a fost folosita in alt loc,a dezinstalat-o cu tot cu pol atunci o poate reaseza in noul loc.Trebuie orientata exaact pe sud si sa nu fi fost deranjata pe timpul transportului
    Intr-adevar se recomanda 90cm-1m.Eu am un 90 si am probleme la ploaie.
    PSnu uitati ataunci cand montati de copacii care cresc in raza de orientare a antenei.Eu trebuie sa mut antena acuma pt ca a inflorit copacul.Stiam ca o sa am aceasta posibila problema. :)
    Eu pot 'reinstala' antene dar nu pot instala.Pot orienta si pune aproximativ.dar nu am aparat(de cautare de minim 500£) asa ca nu pot face un reglaj final.In Londra daca o instalati pana spre punctul final va costa cam 30-45 lei reglajul final facut de romanii de pe aici(cum este Bogdan)
    Bafta!
    Daca doriti informatii despre sateliti cautati pe site-ul telesattelie-international
     
  11. radio

    radio New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Salut,

    Daca chiar nu veti gasi pe nimeni care sa va instaleze antena de satelit, cred ca aproape sigur puteti reusi singuri.

    Va trebuiesc un drill, cateva plug-uri si cablul coaxial.:) In functie de cine ce decide sa receptioneze, un receiver ce are incorporat un decodor si cartela aferenta serviciului (gen DigiTv). Doar ca cel mai simplu e sa faceti rost de pachetul Digi, de exemplu. Altfel riscati sa va complicati din cauza normelor de codare diferite si apoi a lipsei de compatibilitate.

    Cand aveti toate acestea, cautati locul ideal pentru pozitionarea antenei. Idealul consta in lipsa oricarui obstacol care poate sa se interpuna intre dumneavoastra si SUD!. Pentru Digi Tv va trebui sa pozitionati antena pe Intelsat 10-02 la 1.0 oW. Suna complicat? Nu e deloc. Conform hartii, pentru serviciul mai sus amintit aveti nevoie de o antena de cel putin 60cm (in conditii ideale.. lipsa copacilor si a cladirilor inalte aflate in imediata apropiere a antenei).

    Dupa ce ati montat antena pe stalpul de sustinere, aveti cablul conectat cu receiver-ul... da-ti ON. Selectati un canal si incepeti sa miscati antena incet. La un momendat veti receptiona canalul. Apoi, pentru reglaj fin, daca receiver-ul are optiunea de vizionare a intensitatii semnalului.. o folositi si pe aceasta. Miscati antena pana cand veti obtine cea mai puternica rata a semnalului. Strangeti suruburile. Job done.

    Daca doriti sa va folositi de un kit de detectare a satelitilor, gasiti unul foarte bun in Maplin(Satellite-Finder Kit). Costa £25, nicidecum £500. Diferenta de bani nu ar face nici o diferenta .. decat daca aveti vreun studio TV sau doriti sa faceti transmisiuni prin satelit. Nu cred asta. Kit-ul contine un aparat de masura si un Compas foarte util. Acelasi kit e folosit de inginerii care instaleaza Dolce in Romania. Atentie. Compasul poate afisa date eronate daca il folositi in cladiri, din cauza interferentelor de camp magnetic.

    Pentru detalii aferente canalelor romanesti ce pot fi receptionate free, intrati pe http://www.lyngsat.com/freetv/Romania.html .
    Daca aveti motoras pentru pozitionare, va trebui sa il instalati pe acesta pe stalpul de sustinere, iar antena pe 'stalpul' motorasului. Receiverul trebuie sa fie compatibil cu motorasul, altfel nu ati facut nimic.
    Din memoria receiver-ului selectati un canal de pe Intelsat 1 oW. Receptorul va seta motorasul pe pozitia satelitului respectiv. Apoi urmati aceeasi pasi de mai sus pentru a seta si antena pe satelit. Daca nu gasiti Intelsat 1 oW, setati pe un alt satelit. Apoi, Intelsat 1 oW ca exemplu.. poate fi setat din receiver, prin comanda automata din telecomanda.

    Sper ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    Bafta.

    Cristi.
     

Share This Page