Am cautat pe forum si nu am gasit nicio postare cu un caz similar cu al meu.Vreau sa aplic pentru cetatenia britanica a copilului meu in baza rezidentei permanente obtinuta de mine.Precizez ca eu nu am avut 5 ani de rezidenta inainte de nastere ci am aplicat pentru rezidenta permanenta dupa nasterea copilului, prin urmare nu are cetatenie britanica automata. Eu am deja 1 an de PR si sunt eligibila pentru naturalizare.Intrebarea este:daca aplic eu prima pentru cetatenie copilul va obtine automat cetatenia britanica?va mai fi necesar sa completez formularul MN1 si sa platesc taxa de £970 pentru copil? Multumesc anticipat.
@Angelica Scamardella : Ia-i banii, n-o lasa cu ei in buzunar ca e f periculos. @lena25 : nu ne-ai spus daca bebe-ul s-a nascut in UK sau nu.
Are cineva in răspuns pentru postarea de mai sus? Sunt in aceeași situație și nu sunt sigur de pași pe care trebuie urmați.
MN1 pt copil daca ai PR, eu cand am aplicat cu MN1 nu aveam PR (documentul), dar am trimis toate actele ca sa dovedesc..
După ce primești "settled status" sau cetățenie, îți poți înregistra copilul ca cetățean britanic în baza section 1(3) din British Nationality Act 1981. Toate detaliile le găsești aici: https://www.gov.uk/government/publications/children-nationality-policy-guidance Mult succes!