26.1 C
London
Thursday, August 13, 2020
£1 = 0.00RON / €inf / $0.00

Ce punem in oala ??

Discussion in 'ARTA, CULTURA SI HOBBY' started by stefana_2712, Aug 6, 2009.

  1. anouka

    anouka Active Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,319
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Andreiuta, courgettes are acelasi gust cu dovlecelul nostru, sincer e super bun, eu am facut si cu mujdei de usturoi si e super bun.
    Fructul dragonului am vazut si eu in Tesco la Norwich azi dar nu am indraznit sa iau sa vad cum e. Nu imi place sa dau banii fara sa stiu pe ce, asa ca astept sa ne spuna ceilalti ca sa pot incerca si eu. Sincera sa fiu, in 2 ani de cand am venit aici nu am incercat -fata de fructele noastre traditionale- decat avocado. Cahhh, si acum mi-e sila cand ma gandesc la el, nu imi place nici sa ma bati. -nu-nu- .
    Poate imi recomandati si mie niste fructe bune, dulci, zemoase. Ceva comestibil, nu cu gust salciu.
    Multumim de sfaturi .
     
  2. andreiuta12345

    andreiuta12345 New Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    566
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Anouka, m-am tot gandit ieri la ce o sa gatesc in zilele mele libere...si am decis sa incerc totusi sa fac courjettes umplut cu carne, asa cum faceam dovleceii umpluti in Romania..La fel ca la gulii sau ardei gras..Sper sa mearga sa ii pot servi cu smantana.:) Ma risc:))

    Nu imi placea nici mie avocado-ul in Romania..dar aici il mananc -daca e bine copt( sa nu fie maro inauntru ci verde -usor de pus pe paine/usor de taiat..)cu bucatele de pui, piper si rucola - rocket salad+paine prajita.E unul dintre sandwich-urile mele preferate dar intr-adevar nu pot sa mananc mult pt ca e cam gretos ..

    Am observat ca sunt doua tipuri de avocado- unul cu coaja ce se poate desprinde de fruct, de 'miezul carnos' si unul -un pic mai lunguiet, de culoare verde mai deschis..se poate curata coaja si cu cutitu'..Mie una imi place doar primul tip..de cel cu coaja subtire nu prea ma ating...e un pic mai tare..

    Pt cei carora le place avocado-ul:Avocado bun si ieftin se gaseste in marketuri- piete..Luni de exemplu e o piata ambulanta in Kingston,iau chiar si 12 avocados pt 1 lira.Mai au si rosii bune acolo, asa dulci:).Fructele din Asda, supermkt-uri..nu au nici un gust...dezamagire totala:(..

    Noi, mai luam din cand in cand lychee, dar de obicei preferam sa nu luam de la supermkt pt ca nu prea au gust..
    In limba romana s-ar traduce litchi:
    http://www.gradinamea.ro/Fructe_exotice ... 550_1.html

    E si suc Rubicon-Lytchee,are gust un pic de trandafiri.Eu cand eram mica, tin minte ca era pe strada noastra o doamna invarsta care avea o fata plecata in America de Sud, si ii trimetea tot felul de dulciuri..
    Eu si varul meu obisnuiam sa ne jucam fie in curte fie in fata casei -'bucataream frunze'..iar aceasta doamna se oprea si ne dadea printre altele niste bomboane rozalii(de marimea tabletei de calciu efervescent,poate un picut mai mici), ce aveau gust de trandafir..Chiar eu i-am zis ca au gust de trandafir, de sirop de trandafir..si mi-a zis:'Nu, nu e trandafir, e un fruct ce are gustul asemanator'.Abia cand am venit aici, am aflat ca acel fruct se chema ...Lytchee:)

    Noi mai cumparam si suc de guava, ce aduce un pic cu gutuia (ca si texture)..E chiar bun.

    Nu suport de nici o culoare ..papaya juice sau acai berry..

    Cam atat pot sa adaug...:)

    Cu drag,
    Andreiuta12345

    -dragoste2-
    -ingeras-
     
  3. crescent

    crescent New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Eu in ce priveste legumele pe care le pun in oala, chiar unele din fructe, am apelat la gradina proprie mai pana acum :). Mi-am luat un allotment pe care mi-am practicat skillsurile gradinaritului. Asadar am crescut rosii, varza, fasole, morcov, ridichi, salate, spanac, courgette, vinete, ardei, rucola, leustean, patrunjel, marar, cimbru, busuioc, struguri, zmeura, capsuni si mere. Va spun ca nu exista termen de comparatie a gustului legumelor din gradina comparativ cu cele din supermarketuri.
    Iar ziele astea m-am intrecut din nou in muraturi si zacusca toate de pe tarlaua proprie :).

    Asa ca va sfatuiesc dragilor sa va cresteti propriile vegetale, iar munca depusa este mult mai mult decat placuta.
    Pentru allotment plot, aplicati pur si simplu la cosiliul de care apartineti, iar daca sunteti norocosi puteti fi contactati chiar imediat, exista si cazuri pe lista de asteptare de cativa ani insa...
     
  4. 2Larry

    2Larry New Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Stiu de la nevasta-mea o reteta de salata de avocado si este super:

    Se curata de coaja 5-6 avocado (aveti grija sa fie bine coapte, adica moi), se indeparteaza samburii, se zdrobeste miezul cu lingura de inox pana devine ca o pasta. Se adauga 2 cepe tocate marunt si se trec prin razatoare 3-4 rosii avand grija sa indepartati coaja lor. Stoarceti zeama de la 2 lamai dupa care se amesteca totul foarte bine si se pune sare, piper dupa gust.

    Am mai gasit inca o reteta delicioasa de Cream of Broccoli a la Tim Horton - Canada:


    Cream of Broccoli

    Ingrediente:

    - 5 linguri de unt
    - 1 ceapa
    - 1 tulpina de celery cu frunze cu tot(telina)
    - 3 cani de supa de pasare (nu obligatoriu)
    - 3 "buchete" mari de broccoli
    - 3 linguri de faina
    - 2 cani de lapte
    - sare, piper

    Mod de preparare:

    Desfaceti "buchetele" de broccoli in "buchetele" mici, taindu-le din cozile mari. Le spalati bine si le puneti la fiert cu apa. Se tin la fiert pana ce se poate infige furculita in ele. Nu le fierbeti prea mult pentru ca se distruge vitamina C pe care o contin.

    Taiati ceapa marunt precum si celery (cu frunzulite cu tot) - de preferat sa le tocati la blender.
    Puneti intr-o cratita, la foc medium, 2 linguri de unt. Dupa ce untul s-a topit, adaugati ceapa si celery tocate marunt. Le tineti pe foc, pana ce ceapa se face aurie. Adaugati broccoli deja fierte, precum si cele 3 cani de supa de pasare. Daca va este mai comod, in loc de supa de pasare puteti folosi 1 cana din zeama in care a fiert broccoli (va garantez ca nu-i stricati gustul daca nu folositi supa de pasare). Le mai tineti pe foc cam 10 minute.

    Intr-o craticioara pregatiti sosul astfel: 3 linguri de unt se topesc pe foc (medium). Intr-un vas mai mic, puneti 3 linguri de faina si 2 cani de lapte rece, le amestecati la rece pana nu mai au cocoloase. Se adauga ciulamaua rezultata in craticioara de pe foc in care a fost topit untul. Mestecati continuu, tot la foc medium, pana cand devine ca o crema alba. Adaugati sare, piper. Sosul rezultat se toarna printr-o sita (ca sa nu se scurga eventualele grunjulete de faina) direct in cratita cu broccoli si se mai da cam 5 minute la foc.

    Asta e tot!

    Pofta buna!

    P.S. Nu ma intrebati mai multe amanunte despre cum se prepara pentru ca mi-a dat nevasta-mea retetele salvate in computer, din fisierul ei.
     
  5. 2Larry

    2Larry New Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    2Larry a scris:
     
  6. julianne

    julianne New Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    313
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Salutare...stie cineva in Poole, Bournemouth, Dorset, magazine turcesti, ca nu reusesc sa gasesc varza de sarmale la polonezi, iar de turci nu am dat inca...Multam
     
  7. julianne

    julianne New Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    313
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Pe aici se gaseste marar si inca odata, rog frumos cu se cheama leusteanul si se gaseste , stie cineva? Multumesc
     
  8. anouka

    anouka Active Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,319
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    julianne a scris:
    marar am cumparat si de la morrison si de la asda si de la tesco, se cheama dill.
    leusteanul este Lovage, Garden lovage, Bladder seed, Love Parsley. Gasesti in Londra daca stai, dak nu iti trimit eu sa iti pui in gradina
     
  9. julianne

    julianne New Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    313
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    anouka a scris:
    Multumesc Anouka,,,si cum ai luat din Asda, uscat sau proaspat , leustean si marar...?
     
  10. crimm

    crimm New Member

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    1,390
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Cum s-ar defini sarmaua?



    Vis inaripat al verzei ce-l avu cat a durat
    somnul lung metamorfozic in butoiul de murat...
    Potpuriu de porc si vaca, simfonia tocaturii,
    imn de lauda mancarii, inaltat in cerul gurii.
    O cocheta care-si scalda trupu-n sos si in smantana
    si se infasoara-n varza ca in valuri de cadana.
    O abila diplomata ce-a-ncheiat o stransa liga
    c-o bardaca de vin rosu si-un ceaun de mamaliga.
    Oponenta din principiu si un strasnic adversar
    pentru tot ce e dieta sau regim alimentar.
    Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata
    ce te-mbie cu mirosuri de slanina afumata.
    Locatara principala tine-n spatiu tolerate
    perle de piper picante, boabe de orez umflate...
    O prozaica-innascuta, cum s-o prinzi in prozodie
    ca de cand e lumea porcul n-a citit o poezie.
    Un aducator de sete, de bei vinul cu ocaua.
    Iata-n cateva cuvinte cum s-ar defini sarmaua.
     
  11. rebecca_uk

    rebecca_uk Active Member

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    6,274
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Bounds Green
    Home Page:
    Dragi,doamne, domnisoare, domni

    As vrea ceva idei de mancaruri de la mama. Deci, ce-ati mai gatit recent?-dans-
     
  12. georgiv

    georgiv New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,568
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Salata de vinete (de acum le coc in cuptor)
    Ardei copti tot in cuptor (cu un sos din ulei sare si putin otet) si cu fasole gatita.
    si placinta cu branza.
    Nu prea am ce sa explic ca se fac simplu.
     
  13. licurici

    licurici New Member

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    140
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Si mie mi-ar prinde bine niste idei, ca acum sunt intr-o criza de idei...
    Azi am facut niste ardei umpluti. Compozitia asemanatoare cu a sarmalelor, dar pusa in ardei..

    Altcineva cu idei pt maine???
     
  14. ella

    ella Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Supa cu galuste sau/si mancarica de cartofi. Ostropel de pui.
     
  15. rebecca_uk

    rebecca_uk Active Member

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    6,274
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Bounds Green
    Home Page:
    Ceva de puiut as face si eu. Cum se face ostropelul?
     
  16. albea

    albea Active Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    4,259
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Taxi driver
    Location:
    London
    Ei uite, topicul asta ma enerveaza ca nevasta-mea e in Romania pana la sarbatori. Niste retete mai usoare, ceva gen "cumperi cutare de la Tesco, pui sare si piper si e gata", nu stie nimeni? Ca meniurile de la Mac si KFC ... A! Era sa uit. Supele acelea de pui, rosii sau legume care le au toti la Tesco, Waitrose, etc. Sunt la niste cutii de carton asemanatoare cu cele de la sucuri naturale, or fi ok? Gustul e bun si pretul o-ho-ho. As aprecia niste referinte, eventual sfaturi pentru burlac temporar, sedentar si supraponderal. Exclus kebab, fish & chips, Mac si KFC. Mutumesc din suflet!
     
  17. georgiv

    georgiv New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,568
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Uite ceva rapid, exact asa cum vrei.
    Cumperi de la tesco o cutie de cartofi (noi si curatati), o cutie cu legume mixte, o cutie cu mazare dk iti place, le pui pe toate in oala, pui tomate, sare, condimente, usturoi taiat bucatele si un carnat taiat, le lasi sa clocoteasca 10 min toate si gata.
    Pofta buna!
     
  18. albea

    albea Active Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    4,259
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Taxi driver
    Location:
    London
    georgiv wrote:
    Uite ceva rapid, exact asa cum vrei.
    Cumperi de la tesco o cutie de cartofi (noi si curatati), o cutie cu legume mixte, o cutie cu mazare dk iti place, le pui pe toate in oala, pui tomate, sare, condimente, usturoi taiat bucatele si un carnat taiat, le lasi sa clocoteasca 10 min toate si gata.
    Pofta buna!
    Mazarea imi place. Rosiile cum le pun, intregi? Si apa?
     
  19. georgiv

    georgiv New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,568
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    , da am uitat de apa!
    Rosiile ori le pui fresh dar taiate, ori mai cumperi o cutie cu rosii gata cojite si taiate.
     
  20. licurici

    licurici New Member

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    140
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hai ca vin si eu cu o reteta,usoara zic eu, doar ca ia ceva mai mult timp pana e gata:)
    Un piept de pui(Tesco are si cutii mici - Market price la 2£ 2 bucati de piept:))pui branza deasupra si apoi invelit in bacon . Asa invelit se pune in folie de aluniniu si il dai la cuptor, foc potrivit cam 30-40 min. Daca il vrei mai crocant deasupra, poti desface folia dupa alea 30-40 min si il mai lasi in cuptor cam 5-10min sa se rumeneasca:) Merge de minune cu piure sau cartofi prajiti.

    Pofta mare!
     

Share This Page