25.6 C
London
Saturday, August 24, 2019
£1 = 0.00RON / €inf / $0.00

Ce punem in oala ??

Discussion in 'ARTA, CULTURA SI HOBBY' started by stefana_2712, Aug 6, 2009.

  1. LiviaG

    LiviaG New Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    465
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    multumesc!

    aceste prajituri au fost cumparate din romania.
    nu facute gata ci am cumparat cutiile cu cremele instant. insa munca tot a fost la montaj, aspect etc.. plus ca a trebuit sa mai adaug oua, lapte, unt, banane..

    de regula nu sunt adepta unor asftel de metode, pt ca le consider 'trisare' plus ca nu stii ce anume este exact in praful pt blat, pt crema... insa am fost foarte curioasa sa vad daca o sa iasa. si au iesit, se pare.

    de obicei, frisca fac din double cream batuta intai la viteza mica, apoi mai tare, cu zahar, pana sta singura pe tel/mixer. daca depasesti stadiul asta, e foarte usor sa o tai.

    revenind la retele prajiturilor mele, am vazut ca exista retete publicate/testate si mai mult ca sigur ca o sa incerc sa fac si 'from scatch' cand o sa ma impinga pofta. -da-da-
     
  2. Mutu

    Mutu New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    2,091
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Sfatul era pentru hipertensivii ca mine si albea. Cei care nu astfel de probleme, pot sa ingurciteze tot ce le place si cum le place.
     
  3. Dan

    Dan Administrator Staff Member

    Joined:
    Jun 9, 2011
    Messages:
    3,709
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Cluj
    Home Page:
    Bump
     
  4. iris

    iris Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    545
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Sunt putin off topic, avand in vedere ca nu e gateala de mana proprie si nici meniu mioritic, dar...

    Long live the chinese food :)

    de care nu cred ca ma voi satura vreodata -nu-nu-
     
  5. mufa

    mufa Active Member

    Joined:
    Nov 17, 2011
    Messages:
    1,364
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Londra
    Mda. Io azi am dat o tură pe la "St David's Day True Taste Market". Încă-mi plouă în gură.
     
  6. crimm

    crimm New Member

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    1,390
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Topicul asta e foarte periculos pentru noi, cei care avem restrictii culinare, dar tot nu ne lasam, admiram si salivam la pozele puse mai sus -ras4-

    Intrebare: a facut careva paine in casa, ce faina ati folosit?
    Spun asta deoarece eu nu suport painea din supermarket, cred ca le-am incercat pe toate, sigur sunt pline de aditivi, etc.
    O perioada am consumat paine de la Nutrition Centre, am hotarat sa incerc si painea facuta in casa, iar in caz ca nu vine nimeni cu numele unei faini garantate, o sa cumpar faina romaneasca.
     
  7. splash

    splash Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    989
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Incearca Alinson. E mai scumpa o tzara insa doar cu aia mi-a crescut. Poate conteaza si drojdia, tot de la ei in pliculete - ultima oara am folosit drojdie proaspata si a crescut super!
     
  8. crimm

    crimm New Member

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    1,390
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Multumesc de raspuns, o sa caut acest tip de faina, dar de unde ai cumparat drojdie proaspata?
     
  9. ab5174

    ab5174 New Member

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    151
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    La orice Tesco sau Sainsbury's care are brutarie,te duci si ceri - fresh yeast. Daca mai tin minte la Tesco iti da gratis, iar la Sainsbury platesti cam 10p.

    Nu incerca de Pasti sau Craciun ca nu iti da, eu am patit-o.

    Eu piine fac cu faina din asta :

    http://www.wrightsflour.co.uk/product.aspx?productid=4

    Faina o gasesc la Sainsbury - mai adaug apa si ulei de masline.
     
  10. crimm

    crimm New Member

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    1,390
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Multumesc ab5174, o sa incerc si varianta ta.
     
  11. licurici

    licurici New Member

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    140
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Buna Crimm,
    Eu folosesc faina si drojdie de la tesco
    http://www.tesco.com/groceries/Product/ ... =259108442
    http://www.tesco.com/groceries/Product/ ... =254917932
    si in cazul in care vrei sa folosesti si faina integrala:
    http://www.tesco.com/groceries/Product/ ... =254917926
    Hai sa iti dau si reteta dupa care fac eu paine:

    500g faina alba(sau 300g alba si 200g integrala)
    1 plic drojdie
    300ml apa calduta(NU fierbinte)
    1 lingura ulei de masline
    1 lingurita zahar/miere
    1 lingurita (sau mai putin) sare

    Mod de preparare:
    Intr-un vas, amestec drojdia cu faina.
    In apa calduta dizolv zaharul/mierea.
    In amestecul de faina si drojdie fac o gropita si adaug apa si uleiul. Amestec cu o lingura de lemn mai intai, apoi cu mana si framant aluatul pana devine elastic si nu se prinde de mana. Daca mai e nevoie mai adaug putina faina. La sfarsit presar sarea peste aluat si mai framant putin pana se incorporeaza.
    Pun vasul acoperit cu un prosop de bucatarie la loc caldut si ferit de curenti reci de aer cam pt o ora. Cand e rece in bucatarie, eu incalzesc cuptorul putin inainte de a face aluatul, apoi cand termin de framantat, pun aluatul in cuptorul caldut .( In cazul asta chiar si 30 min e de ajuns pt ca sa creasca aluatul).
    Dupa ce aluatul a crescut, il transfer in tava de paine(il presar cu putina faina mai intai ca sa nu mi se lipeasca de degete)
    Il mai las la crescut in tava pt inca vreo 30-45min, tot la loc caldut(dar neacoperit de data asta)
    Cand aluatul a crescut destul(sa depaseasca destul marginile tavii), aprind cuptorul la Gas Mark 6 (200 grade), il las sa se incalzeasca vreo 5-10min, apoi bag tava si o las cam 30-35 min.
    Pofta buna -asa-asa-

    P.S. Am incercat de 2 ori sa fac paine numai cu faina integrala, dar am esuat lamentabil, de aceea m-am oprit la combinatia 300+200 de mai sus. Nu am mai cumparat o paine din august anul trecut -ras4- .
    Am si niste poze, dar nu le pot atasa ca sunt prea mari -ceeee?- -nervos- .
     
  12. crimm

    crimm New Member

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    1,390
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Multumesc mult licurici, nu strica o reteta explicita, sa vedem cata lume o va incerca.
    Eu am facut paine in casa, dar nu am fost multumita, am stiut eu ca faina era de vina. Sincer, eu am pus mai mult ulei de masline si chimen, ajuta celor care au probleme cu stomacul.
    Ma tenteaza amestecul cu faina integrala, avand in vedere ca e mai sanatoasa aceasta paine decat painea alba.
    Ca ardeleanca, am fost obisnuita cu painea cu cartofi, dar trebuie sa ma tin departe de ea...
     
  13. licurici

    licurici New Member

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    140
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Cu placere Crimm.
    Pe mine m-a sfatuit cineva sa pun sarea la sfarsit in aluat, cica sarea ar inhiba actiunea drojdiei, daca cele 2 vin in contact.

    Intre timp am micsorat pozele
    Si pt ca maine se sarbatoresc 40 sfinti, am mai adaugat si niste sfintisori scosi din cuptor cu cateva ore in urma -ras4-
     
  14. crimm

    crimm New Member

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    1,390
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Se simte mirosul imbietor pana aici, dar va trebui sa ma multumesc doar cu atat. -nu-zic-
     
  15. splash

    splash Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    989
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    @ licurici: Faina painea, btw, iar mucenicii imi lasa gura apa! seamana cu covrigii polonezi de pe vremuri, aia insiropati

    .
     
  16. crescent

    crescent New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Si eu fac paine in casa, dar destul de nereusita. Vad ca a ta arata foarte crescuta. Cred totusi la mine e din cauza masinii de paine care o folosesc. Tot Alinson very strong ca si faina si drojdie am folosit. Saptamana trecuta am incercat cu sourdough in locul drojdiei clasice, pentru ca inca poftesc la painea copilariei pe care o aducea bunica-miu aiai acra si cu bule mari prin ea. Nu mi-a iesit tocmai ce asteptam, asta iar pt ca am folosit masina, dar nu ma dau batuta. Asta e rezultatul la care aspir.
    -bravo- -bravo- pentru mucenici.
     
  17. Doriscuta

    Doriscuta New Member

    Joined:
    Jul 8, 2011
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    In loc de mucenici, am facut colacei.
    Am folosit faina din imagine.
    Apropo de drojdie, am gasit la Morrisons, drojdie proaspata.
     
  18. crimm

    crimm New Member

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    1,390
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    -bravo- doriscuta, pacat ca nu sunt comestibile pozele, arata foarte bine produsul finit, nu cred ca conteaza atat de mult forma, oricum si forma ti-a reusit.

    M-ati convins, o sa cumpar si eu faina Allinson.

    -bravo- felicitari gospodinelor, dar ma intreb ce fac gospodinii nostrii, nu au mai dat pe aici de multisor - dromaderu, florinbest2207, etc

    Oare au trecut la dieta?!
     
  19. Mutu

    Mutu New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    2,091
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Se pare ca ti-ai dat seama de ce nu-ti creste painea. E masina! Inventie pentru lenesi...
    Daca e paine de casa, pai sa fie de casa! Framantata de mana pana curg transpiratiile pe canalul din partea de jos a spatelui si apoi coapta in cuptor.
    Drojdie "verde" gasesti la Sainsbury, unde e raionul de paine. Cere de la cei care feliaza painea.
    Foloseste "plain flour", nu "self raising" si sunt sigur c-o sa reusesti. Poate nu din prima incercare... Dar o sa merite tot efortul.

    S-au dat impreuna la fund ca pietrele de moara.
    Totusi eu am ajuns la concluzia ca amandoi stiu sa faca poze frumoase.
     
  20. ab5174

    ab5174 New Member

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    151
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Astazi a fost ' a glourious day' ...asa ca la cules de urzici.

    Poate cu ocazia asta iese si Dromaderul din birlog . -ras4-
     

Share This Page