13.6 C
London
Sunday, September 26, 2021
£1 = 0.00RON / €inf / $0.00

Ce punem in oala ??

Discussion in 'ARTA, CULTURA SI HOBBY' started by stefana_2712, Aug 6, 2009.

  1. Adne

    Adne New Member

    Joined:
    Aug 17, 2011
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    da, eu am luat asta toamna, iarna un ghiveci dintr-un centru comercial cu produse de gradinarit, plante, flori etc. Se numeste lovage si era la herbs alaturi de thyme, rosemay, oregano. L-am plantat in gradina si acum am ditamai tufa. O tund din cand in cand si bag la congelator. Are gust identic cu cel romanesc.

    Dromaderule sharuieste te rog reteta de bors ca nu ma las pana n-o fac. Cu ce o acresti? eu am incercat sa fac bors si nu mi-a iesit.... -nu-stiu-

    vreau sa fac salata boeuf zilele astea.
     
  2. dromaderu

    dromaderu Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    5,762
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38

    Da-mi un PM cu acresa si, iti trimit un plic de bors magic, de la Knorr.

    Iese si cu lamaie, sau otet dar,

    nu e la fel, garantat.

    Imi amintesc de vacantele de vara la matusa mea (Dzeu s-o odihneasca),

    acrea borsul cu boabe verzi de struguri pisate ca usturoiul ...


    La bors, pestele desigur se pune la urma, si, ca mai pt toate ciorbele, tre sa fie "osos",

    de asta capul/coada dau gust mai bun.

    Zarzavat, morcovi, pastarnac (acu stiu ca ala alb de la Sainsburys nu este patrunjel... -da-da- )

    ceva verdeata, partunjel verde sau uscat,leustean (eu am adus radacina din Ro,... la fel, la primavara, care vrea, tinem legaturas prin PM, pot trimite, se face la noi cate o tufa..... -nu-ma-uit- )

    Se fierbe , se adauga orez nitel (asa stim noi ciorba de peste, cu orez),
    apoi pestele, desigur, acesta nu fierbe mult.

    La urma, inacritorul, noi folosim Bors Magic de la Knorr,

    well, e de fapt o sare de lamaie, cu ceva prin plic dart, iese SUPER!


    @ADNE

    PT SALATA BOEUF, VEZI CE ACRITURA FOLOSESTI,

    CASTRAVETI MURATI ADEVARATI, GREU DE GASIT DAR,
    SUNT BUNI SI AIA LA OTET, DE LA Lidl (scuzati astea mari).

    Maioneza, e mai buna de o mie de ori aia facuta de mana ta...

    cauta oua free range, iese buna tare!

    Sa aveti pofta!
     
  3. mikka

    mikka New Member

    Joined:
    Jul 4, 2011
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Dar aici vad ca barbatii sunt adevarati bucatari! -bravo- Azi am facut si eu ciuperci umplute si salata de pui(preferata mea).Nu prea au avut curaj familia de englezi(cea la care lucrez)la inceput,dar apoi mai sa nu apuc si eu macar o ciupearca -ras2- .Multi poate stiti retele sau nu,oricum vi-le impartasesc.Ciuperci umplute(10-20 buc):se aleg ciuperci medii,se curata si se scoate cotorul.Separat da-ti cotoarele pe razatoarea mica,tocati 2 cepe mijlocii si le puneti la calit impreuna cu cotoarele,adaugand sare si piper dupa gust.Cu aceasta prajeala umpleti ciupercile,iar deasupra adaugati cascaval ras.Introduce-ti la cuptorul incalzit in prealabil si lasati 20-30 de minute.
    Salata de pui:piept de pui fiert(300 gr),2 linguri de smantana,4 castraveti murati,taiati cubulete si storsi bine,6 linguri de maioneza,1 cutie mica de ciuperci,la fel stoarse bine,sare si piper.Toate ingredientele se amesteca si se lasa la frigider.Eu,de obicei folosesc maioneza facuta de mine,dar merge si cu cea din comert.Voi reveni cu o reteta de tort.Pofta buna!
     
  4. Deanna

    Deanna New Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    924
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Eu am facut sarmalute in foi de vitza, cu foi de la turci si carne de la englezi, am amestecat vita cu porc si a iesit ceva yummi, e adevarat ca am adaugat si Maggi-secretul gustului:)


    Dromaderus:ce-i aia ou free range? si va rog frumos, cind recomandati ceva bagati si o poza doua, ca aseara ma plimbam prin magazin cautind de zor baked beans si Gravy si m-am simtit cea mai mare fraiera din lume, ca n-am vazut pe raft nimic cu numele asta...Custard am gasit, da cam atit -trist-
    Vorba lui Dromaderu, mie nu mi s-a uscat bine cerneala de pe viza, deci tra sa-mi spuneti ca la prosti ce si cum, ca nu ma descurc, nah!
     
  5. dromaderu

    dromaderu Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    5,762
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38

    -ras2- -ras2- -ras2-


    No sa ma crezi, abia vin de la Sainsburys si, mai mai era sa fac foto la raftul cu gravy,dar,
    am zis c'o sa zica lumea ca's nebun...

    Baked beans sunt la cutie, conservate cum ar veni, recomand Heinz,
    dar, mai sunt si alte branduri OK.
    Sunt super pe toast sau, ca side la diferite carnuri,

    desigur, foarte apreciate dimineata pt mic dejun, de populatia british, in special.


    Gravy, la fel, este o pudra peste care pui apa fierbinte, si, ca mai la orice alt produs, platesti pentru calitate deci...

    mai pricey, mai bun!

    Pe toate scrie cum sa-l prepari (este si gata preparat la borcanele) si,

    in timp, fctie de cum iti place (daca, dar garantez ca va fi love at first sight!)

    il ingrosi cum iti convine.


    Free range sunt ouale produse de gainile care umbla libere , de ferma cum ar veni.

    Vezi ca aici ouale sunt catalogate de la 0 la 3 daca nu ma insel,

    cu 0 alea de gainile sunt tinute "prizoniere" in cuibar, iar 3 -ul, astea free range.

    S-ar putea ca sa fie invers numaratoarea dar,

    noi nu mai luam de multisor de la magazin,
    are Camelia o colega care-i aduce , direct de la ferma deci,

    se vede diferenta de la o posta cand pui unul din ala in tigaie,
    cu unul luat de la LIDL, de ex...Si nu ma refer doar la culoare!


    Orice alte info,

    do not hesitate!! -da-da-
     
  6. Deanna

    Deanna New Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    924
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    tu si cu englezii stiti despre ce vorbiti, io am vazut beans la cutie, da' nu baked beans. chiar crezi ca se uita astia ciudat daca faci poze la raft? ca io la ce specimene am vazut pe-acolo, pffffai, nu ma mai mira nimic, asa ca ei ar trebui sa fie imuni deja -ras4-
     
  7. LiviaG

    LiviaG New Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    465
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ouale alea free range, sunt considerabil mai scumpe.
    de ex, cele caged, adica provenite de la gainile din custi, cu 1.50£ iei 15 buc, pe cand 1.50£ iei doar vreo 6 free range.


    beans sau baked beans, daca sunt la cutie si pe cutie e poza cu ele gatite, e clar- inseamna ca sunt baked. fresh nici nu am vazut.

    uite despre ce vb dromaderu (ca sa ai idee, ca sunt in diferite forme si dimensiuni)

    http://www.sainsburys.co.uk/sol/global_ ... 7138147101

    -dans-


    later edit: acum mi-am amintit ca am cumparat si fasole boabe. dar nu mai stiu de unde. oricum, diferenta e de la cer la pamant- ca cea boabe e in punga transparenta
     
  8. Deanna

    Deanna New Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    924
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    pai breh, nu puteati sa spuneti si voi sa ma uit dupa fasole la cutie? -ras2-
    io credeam ca scrie musai pe ea BAKED BEANS si c-o fi facuta dupa nush ce reteta...
     
  9. LiviaG

    LiviaG New Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    465
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    dupa reteta englezeasca -ras2-

    oricum e dulce, nu are acelasi gust ca a noastra, sau ca fasolea batuta.
    aborigenii o mananca pe cartof copt, la cina. cu cascaval deasupra. e buna.

    lasa ca asa inveti.

    sosurile sunt de multe feluri.
    preferat de noi este cel olandez - hollandaise sauce (in loc de gravy granules pe care le gasesti pe acelasi raft cu breadcrumbs-pesmet si in cutie colorata la fel- un tub cilindric portocaliu.) la Tesco. -hipno-

    intrebari mai grele? -ras2-
     
  10. Deanna

    Deanna New Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    924
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Livia, propun ca in weekend sa mergem la o sesiune de cumparaturi la Tesco si pe urma tu gatesti cartofi copti cu baked beans, ok? -nu-ma-uit-
     
  11. LiviaG

    LiviaG New Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    465
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    draga mea, cu mare placere as veni, dar DIN FERICIRE, sambata la ora 8 fara ceva dimineata voi fi deja pe deasupra frantei! -da-da-

    ia fa tu singurica, fa poze si eu iti voi da note! -da-da-
     
  12. Deanna

    Deanna New Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    924
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ah, da? s-a terminat AMR-ul in sfirsit? :) De-abia astept pareri despre tarisoara minunata!:)
    a! si las ca nu-i graba, astept sa te intorci, ca nu-mi pot imagina cum sa pun fasole peste cartofi copti -ras2- de fapt chiar ma gindesc daca vreodata in viata mea am mai combinat asa ceva, pentru ca ambele, atit fasolea cit si cartofii obisnuiam sa le maninc drept garnituri, dar separat, evident.
     
  13. LiviaG

    LiviaG New Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    465
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0


    se ia un cartof potrivit (sau cati vrei) din categoria baking potatoes sau jacket potatoes. se inteapa cu furculita si il bagi in cuptor la 180 de grade pt cca 1h.
    poti sa il ungi cu ulei sau unt dupa ce l-ai intepat si sa il invelesti in folie de aluminiu si apoi il bagi la cuptor. dar astfel nu mai ai coaja crocanta.

    in fine, dupa ce s-a copt, il tai frumos in 2, in cruce, si la mijloc arunci toate cele.


    -ras4-
     
  14. LiviaG

    LiviaG New Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    465
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  15. dromaderu

    dromaderu Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    5,762
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Am asteptat noi cam multisor,
    am zis ca nu se mai fac,

    dar, de cca doua saptamani au inceput sa apara,


    well, acum nu mai prididim sa le culegem,

    vecinii zic "saru'mana... -ras2-

    mai fierbem la steam-er si congelam, dar,

    au un gust!!!!! super.

    Sunt pastai galbene cu samanta adusa din Ro, crescute in gradina la noi,

    vin prajite repede'n ulei , se papa cu mamaligutza si mujdei de usturoi,

    well, sa nu aveti tura a doua zi, daca lucrati cu public!!! -ras2- -ras4-









    BTW
    Nu cautati pe la Sainsburys , ca nu gasiti, de fapt, nu cred ca gasiti pe nicaieri!! -asa-asa-
     
  16. LiviaG

    LiviaG New Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    465
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    eu le stiu foarte bine.
    mama obisnuia sa le fiarba, dar cand boaba era inca abia data in pastai, si dupa fierbere, le dadea prin masina de tocat carne, apoi le amesteca impreuna cu sare si piper, cu maioneza.

    puteai sa juri, vorba aia, ca mananci salata de vinete.
    le gatea si cand aveam vinete in gradina, ca parca iesea mai bun. -ras2-
     
  17. sapanta

    sapanta Active Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    2,714
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    se mai gasesc la polonezi -ma-iubesc- -ma-iubesc- -ma-iubesc-
     
  18. sapanta

    sapanta Active Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    2,714
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    cel mai bine e sa dai un search pe site la tesco, sainsb, mysupermarket.co.uk inainte si vezi in ce forma apare in produs...

    http://www.tesco.com/groceries/product/ ... ed%20beans
     
  19. lovelyd

    lovelyd New Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    470
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Meniul saptamanii in curs :























    -limba- -ras4-
     
  20. Deanna

    Deanna New Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    924
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    LovelyD, vei plati scump pentru pozele astea care ma fac sa salivez precum ciinele lui Pavlov, Doamne, vreau la mamaaaaaa, ca mie mi-e lene sa-mi fac -plans2-

    in alta ordine de idei: am mincat baked beans cu piine prajita si nu m-a incintat prea tare. ne e rau, dar anyway, nici nu se compara cu ce delicatesuri faceti voi pe aici...si Dromaderu va plati si Livia si toti astia de gatiti atit de bineeee -limba-
     

Share This Page