23.1 C
London
Tuesday, June 02, 2020
£1 = 0.00RON / €inf / $0.00

Ce punem in oala ??

Discussion in 'ARTA, CULTURA SI HOBBY' started by stefana_2712, Aug 6, 2009.

  1. dromaderu

    dromaderu Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    5,762
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Da deanna,
    cam cum a spus ellaws,
    cu specificatia ca eu am pus apa rece de la chiuveta, si marar deshidratat adus din Ro (am uitat de ala verde din gradina!! -ras2- ).

    Dar , cel mai important, pt cei care vor sa puna aici in UK, este SAREA, fratilor, va trebuie NEIODATA!


    Eu mi-am adus din tara, luata chiar de la Tg Ocna de la mina (coincidenta ca ma plimbam p'acolo).

    Nu pun otet caci, ies SUPER , zeama (moarea) este asa de buna!!!!! -plans2-


    Uite chiar acu', venind de la tura, deschid frigiderul si, optez:

    bere sau zeama de castraveti???


    Ma sacrific si beau...bere, caci daca beau zeama, se usuca castravetii...... -ras2- -dans-

    Pt iarna aici inca nu am pus dar, am pus varza si gogonele ( o voi face si anul acesta desigur),

    asa incerca si harbujei dar, aici nu gasesc dreaq din aia asa micutzi!


    Hai, pofta buna, va dau si o poza cu ce am mancat acu doua zile!






    Spalata bine, tinuta nitel in apa
    apoi data prin crumbs si prajita in ulei, taiata desigur... SUUUUPER!
     
  2. georgiv

    georgiv New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,568
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    dromaderu cum iese caracatita? e moale dupa ce o prajesti?
    si ce se mananca din ea, tot ce se vede acolo? (noi pana acum am incercat doar tentaculele, dar in otet cred -nu-ma-uit- )
     
  3. dromaderu

    dromaderu Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    5,762
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Nuuu, se papa tot,

    spalati-o bine, sa iasa toata cerneala,

    Camelia apoi taie rondele si, le prajeste, dupa cum am spus, date prin crumbs ,
    iese f buna, foarte soft,

    e cam scumpa insa, noi luam cand prindem la reducere...

    pofta buna!
     
  4. marinelasonei

    marinelasonei New Member

    Joined:
    Mar 29, 2011
    Messages:
    232
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    La muraturi, la fiecare litru de apa 1 lingura de miere de albine, in special la gogonele, ies putin sifonate, superbe! Incercati! Eu maine vreau sa incerc oua murate colorate.
     
  5. ELLAWS

    ELLAWS New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,976
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Da Marinela, am mai auzit la cineva ca punea miere, personal n-am incercat (decat pentru reteta de gogosari in otet). Eu am dat reteta de baza, clasica, asa omul isi imbunatateste reteta, dupa gustul si traditiile lui (depinde mult si de zona) Am vazut la unele gospodine ca puneau 2-3 cepe micute printre castraveti, altele putin hrean sau ardei iuti, altii asorteaza muraturile (gogonele, conopida, gogosari etc)

    Da Cata, am specificat si eu ca sarea trebuie sa fie neiodata dar anul trecut mi-am pus castraveti cu sare de bucatarie neiodata ca deh... n-am gasit de aia bruta / mare si-au iesit perfect! -asa-asa-
     
  6. dromaderu

    dromaderu Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    5,762
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38



    Georgiv,

    oferi info doar pe jumatate!
    Unde's patrunjelul verde, leusteanul,loboda????/alea/alea??
     
  7. Deanna

    Deanna New Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    924
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    apropos de miere, a pus careva la murat ceapa taiata felii subtiri, cu felii de ardei iute? se adauga apa fiarta, cu 1 lingurita de miere si un pic de otet.
    combinatia de dulce cu sarat e cea mai tare din parcare. daca pui un virf de cutit de sare la prajituri sau torturi si o lingurita de zahar la fripturi, muraturi, etc, ies mult mai bune, ati observat?
     
  8. georgiv

    georgiv New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,568
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    -nu-ma-uit- , pai e criza! -ras4-
    am vrut sa adaug si verdeata, dar am zis ca se prinde lumea!, ai fost primul ;))
     
  9. dromaderu

    dromaderu Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    5,762
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Pai am vazut-o de la prima citire, azi, am avut timp, la munca fiind -nu-zic- ,
    sa dau glas...

    Din ce cunosc de la ai mei, borsul de zarzavat (regardless ca acuma poti sa gasesti/pui ce vrea inima ta ) , era perceput ca si borsul de cartofi cu loboda rosie.
    Din astea avea toata lumea cum ar veni!


    Personal, cel mai "tare" cred ca este ala de fasole cu urzici noi,... -plans2-





    Cam slaba poza dar, asta e ideea de bors cu zarzavat, zilele astea
     
  10. georgiv

    georgiv New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,568
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ma uitam la 'Euforia TV' zilele trecute si era o emisiune de gatit.
    Asa ca am copiat si eu reteta si am si facut-o

    supa de spanac
    -se fierbe un cartof, cubulete,
    -se caleste o ceapa, apoi peste ea se adauga supa de gaina, sau apa fiarta la care adaugati cubulete de concentrat
    - se adauga cartoful fiert,
    - cand incepe sa dea in clocot se adauga spanacul(eu am pus o punga) dar doar pt 2 minute si se opreste.
    Apoi se pune totul in blender (atentie la capac sa nu sara, ca la mine -plans2- )
    - si apoi se adauga un pahar cu lapte.
    In castron se pot adauga boia si crutoane (pentru cine vrea)




    nicodata nu as fi crezut ca voi face mancare cu spanac, dar e fff buna!
    Pofta buna!
     
  11. dromaderu

    dromaderu Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    5,762
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Multumim, multumim georgiv,
    well,

    welcome deci si in randul celor care isi fotografiaza papa,

    credeam ca's singurul...weird around -ras2-

    Abia astept sa fiu off sa incerc reteta ta, noi spanacul il gateam in special ca side, dar astia ai mei, nu prea se omoara!

    Asemanator cumva eu fac supa de rosii,
    -4/5 rosii, spalate,uscate,taiate in doua,arucat pe ele ceva sare/basil/piper/ulei masline
    -bagat 20 minute la cuptor
    -intre timp, fiert un morcov/pastarnac/ardei rosu (optional)
    -cand e gata, toate impreuna mixate la blender, sare/alea/alea dupa gust,
    optional ceva otet (daca scapati prea mult (cazul meu -nervos- ) dregeti cu ceva miere de albine,

    a iesit super!

    Se pot adauga chestii fctie de dorinta/taste, de la ceapa prajita eventual, la o cutie de peeled tomatoes cum ar veni, daca vrei cantitate mai mare.
     
  12. georgiv

    georgiv New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,568
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    te-am copiat, am vazut ca da bine, sa vei si poza -ras4- ,
    Ps: e plagiat -ras4-
     
  13. georgiv

    georgiv New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,568
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    cum faci rost de zeama? la reteta ta! si la rosii se pune in blender si coaja?
    O s-o incerc !
     
  14. viosaba

    viosaba New Member

    Joined:
    Jun 11, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Buna ziua va rog spuneti mi si mie unde pot gasi pipote si inimi de pui sau alta pasare in anglia asta -plans2-
     
  15. LiviaG

    LiviaG New Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    465
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    eu am cumparat de la un magazin de pe langa Londra, nu de mult, ficatei si inimi de pui, iar pipote nu aveau. ce e drept s-au mirat de intrebarea mea. era un magazin al arabilor. nu mai stiu numele, dar stiu ca am fost in multe de gen, si erau singurii cu fresh meat.


    apropo de retete, iata meniul de ieri:

    chec cu sunculita si legume

    am batut 3 oua spuma, am adaugat apoi 150 gr branza de vaci si 200 ml lapte si am batut iar pana la omogenizare.
    apoi am cernut peste cca 300 gr faina amestecata in prealabil cu 1 lingura praf de copt; am amestecat cu o spatula pana la omogenizare, de nu au mai fost cocoloase deloc, iar apoi am adaugat peste: 250 gr sunca taiata cuburi mici, 2 conserve de masline a cate 150 gr fiecare, spalate si taiate felii in prealabil, si de culori diferite, am taiat si scurs o rosie, pt culoare si pt ca nu am gasit gogosari murati, 250 gr cascaval ras, 50 ml ulei, sare si piper.
    dupa ce le-am incorporat bine, compozitia am pus-o intr o forma de chec. deasupra, doar de decor am presarat putina paprika si am pus felii foarte subtiri si rotunde de rosie.
    dupa 45 de minute la 180 de grade am scos-o din cuptor si am savurat-o rece cu ketchup.
    noi nu ne saturam de painica asta.
    de fapt este aperitiv.

    desert: incghetata cu fructe
    pofta buna!
     
  16. dromaderu

    dromaderu Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    5,762
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38

    Cauta la macelariile halal,
    noi gasim aceste produse la market-ul din Coventry.

    @georgiv

    lichiditatea (wow ce stiintific suna) o "reglezi" cu zeama de ai fiert radacinoasele, eventual adaugi la fiert un cub de Knorr de legume,
    in cazul acesta ai grija insa la sare!

    Rosiile nu se cojesc, se coc asa cum sunt, se blend exact la fel, nu stiti inca copii,

    toata vitamina sta in coaja! -bravo-
     
  17. LiviaG

    LiviaG New Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    465
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    bietul topic, atat e important in vietile noastre (continutul bineinteles), si l-am lasat balta.
    hai sa mai scriu si eu cate ceva, apropo de obiceiuri ciudate (pozatul papicii).

    ficatei inveliti in bacon si tinuti in cuptor 20 de minute si pt mofturosi(ca fiecare ograda cred ca detine asa ceva), portie separata prajiti in ceapa calita, alaturi de piure pufos de cartofi batut cu unt, smatana si lapte fierbinte.
    desert: alegere dintre poze.

    o bunatate.
     
  18. LiviaG

    LiviaG New Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    465
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    si eu care credeam ca eu am inventat smekeria asta!!! -nervos-

    glumesc.

    ai dreptate. atat de simplu si atat de bun. -asa-asa- -da-da-
     
  19. oanac

    oanac New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    48
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Hai sal, s-ar parea ca ma bag si eu ca musca in lapte....ei asta e.....specimenul din poza nu e caracatita....e calamar... -hipno-
     
  20. Mutu

    Mutu New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    2,091
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Asta captura... sa vedeti ce parjoale si salate am mancat pentru cateva luni de zile.

    [​IMG]

    Doua galeti de sepie

    [​IMG]

    Un Sea bass, numai bun de pus cu mirodenii la cuptor.

    [​IMG]

    Alta captura gata curatata

    [​IMG]
     

Share This Page