17 C
London
Sunday, September 22, 2019
£1 = 0.00RON / €inf / $0.00

Casatoria in UK - Acte si proceduri

Discussion in 'INFORMATII UTILE' started by miha bv, Jan 22, 2007.

  1. princewilliam

    princewilliam New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Buna Negrutxa, multumesc mult pt raspuns, am trimis un mail la consulat...si sper sa primesc un raspuns cat mai repede -kiss- iss-
     
  2. alynutza

    alynutza New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    o simpla intrebare(scurt pe doi, fara sa va bat la cap prea mult) : stie cineva cam cat dureaza pana se obtine dreptul de munca dupa casatorue cu un englez? o sa ma marit curand si as vrea sa stiu ce ma asteapta din partea celor de la H.O. Sau alte informatii( daca este cineva care a facut asta si poate sa mi dea mai multe detalii:cat dureaza, cand a putut incepe lucrul, daca a avut probleme...detalii.
    Va multumesc si bafta in tot ce faceti ! -kiss- iss-
     
  3. cristina samara

    cristina samara New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Alynuta, din cate stiu eu vei avea drept de munca dupa casatorie.Nu trebuie sa mergi la HO pentru asta.Vei primi viza pentru 2 ani, in aces timp nu ai dreptul la benefit dar sunt sigura ca vei putea lucra.Normal,va trebui sa aplici pt insurance number.

    Cel putin asa stiu eu

    Cris
     
  4. adynutza

    adynutza New Member

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ce informatii recente ai... nu mai sunt vize de un an.
     
  5. cristina samara

    cristina samara New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ma refeream la rezidenta provizorie
     
  6. ukok

    ukok New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    795
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    alynutza,
    din momentul cind te-ai casatorit cu un englez ai drept la munca fara restrictii, fara sa fie nevoie sa aplici pentru ceva. Dar, daca vrei poti aplica pentru un certificat albastru care sa ateste lucrul asta. NUMAI DACA VREI. Nici un patron nu-ti va face probleme atita timp cit vei prezenta alaturi de pasaportul tau pe cel al sotului si certificatul de casatorie.
    casa de piatra!
     
  7. blackpool

    blackpool New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Cel mai bine aplica pt un blue card, fiindca angajatorii din uk nu o sa faca investigatii daca ai tu drept de munca sau nu. E rezidenta de 5 ani si dupa aceea cetatenie. Cu blue card iti justifici rezidenta si dreptul de munca. Mai bine sa fii sigura decat sa iti faca angajatorii probleme ( din experienta proprie vb). Am blue card si nu am nici cea mai mica problema. Dureaza cam 3 sapt sa il primesi, aplici cu BR1.
    -staycool- taycool-
     
  8. dud

    dud New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Rezidenta 5 ani si cetatenie... cind se casatoreste cu cetatean englez?
    ...asta e nou pt. mine... -scratch- cratch-
     
  9. cristina samara

    cristina samara New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Indefinite leave se obtine dupa 2 ani, in cazul de fatza.
     
  10. peg

    peg New Member

    Joined:
    Jan 19, 2009
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Am obtinut statut de dependent imediat dupa casatorie, cu viza de lucru un an, apoi, apoi dupa un an am aplicat ptr ILR, apoi dupa 2 ani, cetatenie. Deci, am devenit britanic dupa 4 ani de la casatorie.

    Prietena mea, British s-a casatorit cu roman in 2005, care a obtinut 2 ani visa de husband, acum inca un an visa de husband, dupa care va aplica ptr ILR - dupa care, ptr Britsh nationality.

    Eu cred ca acum dureaza mai mult decit cit dura inainte, pre EU.
     
  11. bluerose

    bluerose New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    eu astept de ceva vreme sa primesc blue cardul:( creca sunt un pic ghinionista pt ca 'inca lucreaza la el'...ar fi mai simplu daca as sti ca nu am neaparata nevoie de el ...m-as duce maine sa imi caut loc de munca:)...eee dar asta e ...asteptam ...ca nu avem incotro:p
     
  12. alinutza

    alinutza New Member

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    562
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Sunt casatorita cu cetatean British din 2005, ai drept de munca imediat, trebuie sa aplici pt NINO apoi dupa doi ani poti aplica pt ILR (te sfatuiesc sa pastrezi toate scrisorile doveditoare ca locuiti la aceeasi adresa, abonament la biblioteca, sa aveti conturi comune, bill-uri pe ambele nume) apoi dupa inca un an poti aplica pt cetatenie. Uite aici link unde scrie: dupa trei ani de la casatoria cu cetatean englez ai dreptul la cetatenie:

    http://www.bia.homeoffice.gov.uk/britis ... igibility/
     
  13. ukok

    ukok New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    795
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Stimate Doamnelor,
    Va felicit pentru reusitele personale, dar nu ma pot abtine sa observ ca toate exemplele mentionate se refera la ani ANTERIORI LUI 2007!
    Tin sa mentionez ca exemplele voastre nu se mai aplica cazului de fata.
    Vorbiti de ILR!!!! Ce ILR pentru cetateni europeni?
    Cetatenii EU au numai REGISTRATION CERTIFICATE sau PERMANENT RESIDENCE.
    Eu inteleg buna intentie a tuturor in a impartasii experientele lor, dar in LEGE datele sint un lucru foarte important. Chiar si o virgula poate schimba contextul unei legi.

    Deci ca sa raspund inca o data la intrevarea initiala:
    poti aplica cu BR1 DACA VREI, dar nu TREBUIE NEAPARAT. Iti va face viata mai usoara la interviurile cu idioti, caci celora cu ceva creier le va ajunge o copie dupa pasaportul sotului si certificatul de casatorie.
    Depinde mult si pe unde aplici. In restaurante/hoteluri sint notorii pentru cit de timpiti sint.
    Bafta!
     
  14. bluerose

    bluerose New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    primisi blue cardul acum astept nino:(si am gasit de munca intro amarata de fabrica:(sper sa-mi continui studiile de la anu:(macar pana atunci sa ma pun cu actele in regula...ce nu stiu e unde o sa ma incadrez ca student...presupun ca la cei din eu chiar daca sunt casatorita cu un british -ahaa- haa- greu cu hartiile....referitor la nino...cand am fost la interviu foarte draguti si teoretic ar trebui sa il primesc in 4-saptamani zicea madam....dar am auzit persoane carora li s-a refuzat pe motive foarte ambigue:(si iar asteptam....
     
  15. sunshineblv

    sunshineblv New Member

    Joined:
    Jan 16, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Salutare la toata lumea!!...am citit posturile de mai sus si nu prea am vazut nimic care m-ar putea ajuta...Deci as vrea sa ma insor in UK cu o fata din Mexic as vrea sa stiu daca e posibil asta (eu sunt student si ea e venita prin student visa), ce acte sau ce pasi ar trebui sa urmam si daca in urma acestei casatorii va dobandi si in cat timp va dobandi aceleasi drepturi ca si mine de cetatean european?


    PS: nu as vrea sa deschid un offtopic dar daca e cineva mai vechi care s-a confruntat cu o situatie asemanatoare in care cineva din afara EU venit cu visa de student si se lasa de scoala respectiv din cauza absentelor este exmatriculat in ce conditii se poate reinscrie iar la scoala sau chiar la aceeasi fara a fi afectata viza (cu cele minim 80% attendance). Stie cineva vreo scoala mai ieftina unde sa nu se tina cont de absente si numai sa platesti fara sa fie neaparat nevoi sa megi prea mult la cursuri. am auzit de cateva dar neavand nevoie nu am retinut ce si unde sunt.
    Multumesc mult si scuze de offtopic dar cu cele 2 probleme caut de fapt rezolvare la una singura respectiv dreptul ei de sedere sau prelungire a vizei.
     
  16. kandya_222

    kandya_222 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hello,
    As avea si eu o intrebare: daca ma casatoresc cu un cetatean englez mai am nevoie de permis de munca? Ce avantaje am dupa casatorie, in afara de faptul ca pot aplica pentru cetatenie dupa 3 ani??
    I would be pleased to receive an answer.
    Mersi mult. bye
     
  17. dud

    dud New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    1-Nu ai nevoie de ,permis de jug.
    2-Dupa casatorie ai dezavantaje ca ai sotie(depinde de caz)
    -eyebrows2- yebrows2-
     
  18. kandya_222

    kandya_222 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi everybody!
    Va rog , spuneti-mi si mie daca o sa am nevoie de work permit dupa casatoria cu un cetatean englez??
    Sunt de putin timp aici, nu lucrez, dar vreau sa imi gasesc un job, si nu sunt studenta.
    Astept cu nerabdare un raspuns...multumesc.bye
     
  19. lina

    lina New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    216
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Nu ai nevoie de work permit -nono- ono-
     
  20. just_me

    just_me New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    acadica scumpa suna la home office si fa-ti programare pt BR1 ... completezi formularul , iei frumos pasaportul tau si al lui hubby , certificatul de casatorie , 2 poze tip pasaport [ 2 ale tale , 2 ale lui ] si te prezinti frumos la interviu .... pe urma te duci de minuta cu sotul la restaurant si sarbatoriti .... -nr1- r1-
     

Share This Page