-0.9 C
London
Tuesday, January 17, 2017
£1 = 5.19RON / €1.15 / $1.23

Aplicație PR - nelămuriri , rog ajutor

Discussion in 'EMIGRARE' started by Cami Carmen, Jan 10, 2017.

  1. Cami Carmen

    Cami Carmen New Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Cheshire East
    Va rog ajutor pentru completarea formularului PR !
    Am rămas blocată la câteva Secțiuni întrucât am optat pentru "I've lived in the U.K. For a countinuous period of five years as an EEA national qualified person, the family member or extended family member of a qualified person, or a combination of these. "
    Sunt din 2009 in U.K., am blue card obținut ca dependent de soțul meu in 2011, nu l- am folosit întrucât nu am găsit de lucru decât ca self - employed pana in 2014 când am devenit employed. De aceea am zis sa fac o combinație a perioadei de 5 ani ai mei și perioada de dependentă fata de soțul meu. (Oricum in formular cere a se specifica dacă am mai avut sau nu documente de genul, deci nu pot ignora). Problema apare când trebuie sa completez cu date despre soț. In 2013 a obținut PR card iar din 2015 este cetățean englez. Menționez ca a fost employed doar patru luni anul trecut( dacă ajuta la ceva).
    Și acum urmează întrebările.
    * De ex in secțiunea 2.9 am scris ca e british, la 2.14 cere HO Reference nr - care este? Cel de pe scrisorile cu PR sau nr de pașaport british?
    ** La 9.1: "...does the relevant EEA national have a document certifying permanent residence?" Am zis da, la 9.2 întreabă despre nr de referință iar apoi ar tb inclus acel doc . Deci ce nr sa pun? Includ pașaportul sau PR card?
    *** La sfârșitul secțiunii 11 spune
    "Now go to -
    • Section 17 if your sponsor is a British citizen, or
    • Section 16 in all other cases."
    Dacă aleg 16 tb completat tot tacâmul de Funds... ceea ce nu ar fi greu dar dacă nu completez ar putea fi motiv de refuz, nu?

    Ideea e ca nu vreau sa obțin un refuz pe motiv ca nu am completat corect. Mai bine adaug in plus dovezi și includ deci și soțul. Dar cum sa completez totuși ? (Pentru mine situația e ca și cum as merge la un job unde se cere doar liceul și eu nu mentionez ca am facultatea doar pt ca sa obțin acel job. Apoi se afla ca am mințit și rămân fără job... cam așa văd eu situația...)
    Rog ajutorul și sfatul cui se pricepe. Mulțumesc.
     
  2. Mtic

    Mtic New Member

    Joined:
    Oct 12, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Gender:
    Male
    Buna Carmen,

    Am gasit un formular simplificat, pe care il folosesc si eu, uite aicihttps://dl.dropboxusercontent.com/u/12881670/eea3_simple_v2.pdf
    Are 13 pagini si e perfect utilizabil. Nu trebuie sa ma crezi pe mine, dar te poti uita pe acest site/forum http://www.immigrationboards.com care il recomanda.
    Pe forumul de mai sus te inscrii, deschizi topic si ti se raspunde scurt si la obiect de catre moderatori.
    Acolo am gasit cateva sfaturi necesare, din pacate aici pe forumul romanesc, treburile se misca foarte anevoios, ori am nimerit eu intr-o perioada gresita a anului.
    Succes
     
    Cami Carmen likes this.
  3. Cami Carmen

    Cami Carmen New Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Cheshire East
    Multumesc pentru ajutor. Într-adevăr as aștepta mult și bine pentru un răspuns aici pe forum. Voi accesa site-ul dat. Am de gând sa vizitez și Citizen Advice pentru o părere "englezeasca" deși știu ca ei nu au cunoștințe in domeniu , pot afla cumva ei. Sper sa reușesc cât mai repede.
     
  4. Dio

    Dio Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    985
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    E tare dificil cand mergi pe DIY metoda cowboy (dupa ureche)… voi chiar nu vreti sa intelegeti ca aplicatiile de tip EEA sunt ‘non-prescribed’… adica pe romaneste, NU EXISTA PREVEDERI LEGALE PTR COMPLETAREA FORMULARELOR IN APLICATII DE TIP EEA... deci, orice scrii acolo nu e motiv de refuz.

    Formularul e optional… poti completa formularele EEA cu desene… te joci pe formular… desenezi fluturasi si caprioare… nici nu trebuie sa semnezi… aplicatia ta nu va fi decisa in baza a ce scrii pe formular, ci in baza documentelor depuse.
     
    Last edited: Jan 12, 2017 at 2:43 AM
  5. Mtic

    Mtic New Member

    Joined:
    Oct 12, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Gender:
    Male
    "Voi chiar nu vreti sa intelegeti?"
    Poate vrei sa ne arati si noua ce anume " nu intelegem" si daca a fost discutat pe forumul asta..cu linkuri te rog. Eu am cautat si nu am gasit absolut nimic.
    E adevarat, nu exista necesitatea formularului EEA3, ci poti sa scrii de mana sau pe calculator frumos o scrisoare prin care le faci cunoscut la HO ca aplici pentru PR. Insa desi nu e "necesar", e mai riscant. Exista o persoana pe forumul mai sus mentionat care a mers pe varianta asta si a reusit.
    Daca tu dio ai folosit optiunea asta as fi recunoscator ( si nu numai eu cred) daca ne-ai lumina si pe noi cu cunostintele/experientele tale.
    Cat despre "cowboy"/dupa ureche, nu stiu daca te-ai referit la postu meu sau al lui carmen. Daca e al meu, chiar nu ai de ce sa-ti faci griji, forumul http://www.immigrationboards.com e dedicat special PR/visa/cetatenie.
    Altfel, buna gluma cu desenele pe formular, insa HO nu va aprecia-o si va refuza instant, indiferent cate documente trimiti tu.
     
    Cami Carmen likes this.

Share This Page