instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

experientele voastre ca au pair !

Din experientele voastre la serviciu in Marea Britanie
263 posts • Page 1 of 91, 2, 3, 4, 5 ... 9

experientele voastre ca au pair !

Postby Ros » Sep 24th, '11, 16:05

Buna tuturor !

Merita sa lucrezi ca au pair in Anglia pt un an?
Care sunt experientele voastre ? Cum ati fost tratati?

:)
Ros
Librar
Librar

Re: experientele voastre ca au pair !

Postby Ros » Sep 24th, '11, 20:00

Putin din experienta mea.

Am lucrat trei luni la o familie de englezi care nu ma plateau in timp (inafara de f. putine ori) fiind nevoita sa le cer eu the pocket money duminica seara.
In plus nu erau comunicativi si din acest motiv engleza mea nu s-a imbunatatit cat as fi vrut.
Nu ma chemau la cina in weekend daca eram acasa, in alte cuvinte ma ignorau cat puteau de mult.

Din aceste motive si multe altele am decis sa plec de la aceasta familie. Acum as vrea sa ma mai intorc la o alta familie dar nu sunt sigura ca ar merita.

Ma intreb daca toate familiile engleze sunt atat de reci? Voua cum vi s-au parut?

Sper ca experientele voastre sa fi fost mai satifacatoare.
Ros
Librar
Librar

Postby sapanta » Sep 24th, '11, 20:08

sunt unii si calzi, placuti, dar evident sunt si opusul lor
depinde foarte mult si cum reusesti sa stabilesti comunicarea... evident daca nu exista un nivel min de engleza, daca nu faci efortul sa comunici cu ei (chiar mai stalcit) atunci e poate chiar mai greu.
sapanta
Lord
Lord

Postby Ros » Sep 24th, '11, 21:07

Problema a fost ca eu am fost aceea care intotdeuna am vrut sa comunic si engleza mea este si la un nivel bun...
problema nu am fost eu, dar faptul ca mama fetei era plecata de dimineata pana seara tarziu la munca si tatal fetei care statea acasa nu ii placea sa comunice...

lucrurile stau in acest fel din pacate...daca totul vine doar dintr-o singura parte nimic nu poate functiona...
Ros
Librar
Librar

Postby istratebogdan » Sep 25th, '11, 03:49

Ros wrote:Problema a fost ca eu am fost aceea care intotdeuna am vrut sa comunic si engleza mea este si la un nivel bun...
problema nu am fost eu, dar faptul ca mama fetei era plecata de dimineata pana seara tarziu la munca si tatal fetei care statea acasa nu ii placea sa comunice...

lucrurile stau in acest fel din pacate...daca totul vine doar dintr-o singura parte nimic nu poate functiona...

zi mersi ca nu s-a dat la tine :))

Lasand gluma la o parte, oamenii sunt diferiti. Depinde de cine ai noroc sa dai. De oameni cu educatie mai multa sau mai putina. Cei cu mintea mai luminata nu-s asa rai :p
Sfat? schimba familiile/oamenii pana gasesti ce-ti doresti. Nu-ti fie teama.

p.s.: vorbesc nu din experienta aupair.
istratebogdan
Gazetar
Gazetar

Re: Re: experientele voastre ca au pair !

Postby Mutu » Sep 25th, '11, 05:38

Ros wrote:Problema a fost ca eu am fost aceea care intotdeuna am vrut sa comunic si engleza mea este si la un nivel bun...

Fata mea, daca intalneai unul ca mine, sigur conversam de doua ori pe saptamana. Banuiesc ca vobesti cat o moara stricata, lucru care nu face placere oricui.
Invata sa intelegi ca nu toata lumea are chef de vorba "la comanda" si de multe ori in viata tre' sa mai stai si-n banca ta.

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
Image
Mutu
Contributor
Contributor

Postby Chatte » Sep 25th, '11, 11:34

Mutu, no offence, dar nu crezi ca puteai sa ii explici mai frumos ideea ta? Poate acea familie chiar nu era comunicativa si asta a afectat-o pe Ros, cumva.
Chiar asa greu e sa iti exprimi o parere intr-un mod cat de cat placut?

Ros, eu una o sa iti povestesc dupa, momentan mi-am gasit "familia" sa zic asa. E o tipa, single mum, super super de treaba, foarte comunicativa, ne-am inteles din prima.

In oct/noiembrie o sa plec, de abia astept sa ajung sa o intalnesc in persoana. Momentan vorbim prin mesaje pe Facebook si mai vorbim si in weekenduri pe Skype.

Chiar ma consider norocoasa ca am intalnit-o, la cat de frica imi era ca o sa dau peste familii de genul cum ai povestit tu sau cum mi-a povestit fata de este au-pair la tipa la care ma duc eu acum. :)
Chatte
Cronicar
Cronicar

Postby Ros » Sep 25th, '11, 13:34

Mutu wrote:

Fata mea, daca intalneai unul ca mine, sigur conversam de doua ori pe saptamana. Banuiesc ca vobesti cat o moara stricata, lucru care nu face placere oricui.
Invata sa intelegi ca nu toata lumea are chef de vorba "la comanda" si de multe ori in viata tre' sa mai stai si-n banca ta.

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk

Felul in care te-ai exprimat, jignindu-ma fara a avea nici cel mai mic drept arata ce fel de persoana esti! Shame on you!
Eu nu am intrat in polemica cu nimeni si daca nu aveai nimic de spus ar fi fost mai bine sa te abtii. Ma gandesc cum iti poti permite sa judeci o persoana care nu o cunosti nici in cea mai mica masura. -nuuu-

Pt. informarea ta o familie care nu stie sa comunice si sa faca sa se simta bine persoana care vine la ei, nu ar trebuie sa beneficieze de serviciul unei aupair.
Si faptul ca tu nu esti o persoana comunicativa nu are nici cea mai mica relevanta in acest context.

Cumunicarea este la baza instaurarii oricarui raport. Nu am reusit inca sa ne citim gandurile.

Chatte cum ai gasit familia la care te vei duce? Si pt. cat timp ai de gand sa stai?

Iti doresc sa ai o experienta placuta!
Ros
Librar
Librar

Postby Mutu » Sep 25th, '11, 13:48

Oh fetelor...

Se pare ca v-am ranit in orgoliu, dar las' ca va trece. Ce sa facem, adevarul supara... O sa cresteti voi mari si o sa vedeti cum e in viata, motiv pentru care va doresc sa fiti mame exemplu, nu ca si mine un "tata" denaturat.
In general societatea nu o sa va recunoasca toate meritele, la fel cum nimeni n-o sa va primeasca cu bratele deschise si prajiturele cand ceva nu este pe placul vostru. Invatati sa acceptati toate bunele si relele vietii cu zambetul pe buze, ascultati cu rabdare si nu sariti la concluzii pripite, fiindca asa v-a invatat mama acasa.

Succes!
Image
Mutu
Contributor
Contributor

Postby GabrielaPuscasu » Sep 25th, '11, 16:24

Experienta mea ca au-pair????Ce pot sa zic e ca a fost foarte buna,interesanta,mi-a prins bine pentru ca am folosit-o pt a ma acomoda mai mult decat a castiga financiar(desi cu totii stim ca nu e un job din care pot face bani).Dar e un job care sa zic asa te pregateste pt urmatorul pas.In anul si jumatate cat am stat am facut un curs pt imbunatatirea nivelului de engleza,am inceput un master,am calatorit in interes de serviciu -ras2- fapt care nu a fost deloc rau,ca am avut ocazia sa ma si 'cultiv' nu numai babysit, am fost platita la timp, incidente prea mari nu au fost,nu m-am certat cu ei.Dar acum depinde cum s-a spus si mai sus de persoane,pt ca e destul de greu sa traiesti in aceeasi casa cu 'seful' si sa te monitorizeze mai tot timpul.Overall experienta mea a fost placuta,familia s-a comportat f frumos cu mine si nu am regretat alegerea facuta. Acum bineinteles ca am avut dubiile mele ca orice alta persoana dar faptul ca nu am dat bir cu fugitii cu prima ocazie a contat.
GabrielaPuscasu
Haiduc
Haiduc

Postby Chatte » Sep 25th, '11, 21:35

Mutu, stai linistit ca nu m-ai ranit in orgoliu. :)

Eu doar iti spusesem ca puteai sa te exprimi intr-un mod mai frumos, atata tot! Ca stii vorba aceea romaneasca: Vorba dulce, mult aduce!

Crede-ma ca am crescut mare mai devreme de timp si nu o zic ca o lauda, din contra. Poate ca mi-ar fi placut si mie sa mai raman copil si sa stau pe capul mamei si al tatalui, sa fiu rasfatata, sa nu stiu ce e aia grija zilei de maine si asa mai departe.

Meritele nu mi s-au recunoscut, niciodata, desi, poate ca de cateva ori ar fi fost bine sa o fi facut cineva dar, asta e, nu a fost sa fie. Daca am cazut, m-am ridicat frumos si-am luat-o de la capat, capul sus, umerii drepti si genunchii tari!

Asa ca, lectiile astea le-am invatat deja.
Desigur, ca mai am altele de invatat, asta e alta mancare de peste. :)

Oh, and by the way, multumesc pentru urare! :)

Ros, familia am gasit-o pe Au-Pair World. Am tot aplicat, am tot aplicat pana cand, a aparut ea. Mai vrusese o tanti sa luam legatura, dar, intr-un final nu m-a mai sunat si am zis asta e.
Intre timp am cunoscut-o pe Jass. Initial mi-a dat trimis mesajul acela de interes prin intermediul site-ului, daca as fi interesata sa ii devin urmatorul au-pair, am dat yes, ne-am dat date de contact si aia a fost.

Initial am vorbit prin 2-3 mailuri, apoi mai tarziu, in aceeasi zi am vorbit pe Skype. A fost un fel de "love at the first sight" din partea amandurora.
Au-pair-ul dinainte e tot romanca, mi-a mai povestit asa cate una alta.

Acum pastram legatura si vorbim in continuare, pana cand voi merge acolo. :)

Am de gand sa stau un an jumatate - doi (inca ma mai gandesc care dintre cele doua variante sa o aleg). Vreau sa fiu sigura ca la sfarsit, cand voi aplica pentru Blue Card, nu voi avea niciun fel de problema.

Mai am de asteptat putin ca sa imi fac pasaportul. Cum voi avea pasaportul gata, cum voi decola inspre a imi implini un vechi vis. :)

Multumesc frumos!
Chatte
Cronicar
Cronicar

Postby Stephenie » Sep 26th, '11, 06:08

Mult noroc iti doresc Chatte si eu mi-am gasit familie tot pe acel site,urmeaza sa plec duminica -dans-
Stephenie
Caligraf
Caligraf

Postby Chatte » Sep 26th, '11, 16:03

Multumesc la fel, Stephenie!
In ce zona?
Eu o sa fiu in Braintree, Essex. :)
Chatte
Cronicar
Cronicar

Postby Stephenie » Sep 26th, '11, 16:28

Eu o sa fiu in Alton, Basingstoke..
Stephenie
Caligraf
Caligraf

Postby Chatte » Sep 26th, '11, 22:17

Oh, I see :)

Apropo, de unde pleci? Bucuresti sau Timisoara?

Eu una plec din Tm. si am vazut ca astia de la Wizzair nu au nicio oferta pentru duminica, ci doar sambata, marti sau joi. :)
Chatte
Cronicar
Cronicar

Postby Stephenie » Sep 27th, '11, 07:10

Buna,

Plec din Bucuresti, Baneasa.Nu-mi prea inspira incredere wizz air,in sensul sa nu anuleze zboru..chestii de genu ca am inteles ca sunt buni la dastea ,dar sunt optimista sau cel putin incerc sa fiu -ras2-
Stephenie
Caligraf
Caligraf

Postby rebecca_uk » Sep 27th, '11, 07:48

Mutu wrote:Oh fetelor...

Se pare ca v-am ranit in orgoliu, dar las' ca va trece. Ce sa facem, adevarul supara... O sa cresteti voi mari si o sa vedeti cum e in viata, motiv pentru care va doresc sa fiti mame exemplu, nu ca si mine un "tata" denaturat.
In general societatea nu o sa va recunoasca toate meritele, la fel cum nimeni n-o sa va primeasca cu bratele deschise si prajiturele cand ceva nu este pe placul vostru. Invatati sa acceptati toate bunele si relele vietii cu zambetul pe buze, ascultati cu rabdare si nu sariti la concluzii pripite, fiindca asa v-a invatat mama acasa.

Succes!

Florin, serios acum! Stii ce inseamna sa pleci dupa 2 saptamani ca te iubesc copiii mai mult decat pe proprii parinti? Am schimbat 5 familii. Cred ca detin recordul.
Este enorm de greu sa nu poti comunica.
Si eu am venit ca absolvent de engleza. Jur ca m-am blocat si o sapt. n-am fost buna de nimic.
Well...intr-adevar sunt dificila. Dar nici nu-mi calca nimeni pe coada.
Am 5 ani de Anglia acusi si vor urma multi altii, asta dupa ce m-au deportat prima data.
Ori eu, ori ei! Indiferent ca e familie, scoala, universitate, autoritate.
Adevarul e ascuns undeva, dar pana nu-l scot la suprafata nu am liniste.
Frati romani, va rog eu mult, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
rebecca_uk
Contributor
Contributor

Postby rebecca_uk » Sep 27th, '11, 07:54

Fetelor, pe site exista o persoana Oana si are agentie au-pair.

O recomand, desi nu o stiu ca si company owner, a ajutat extrem de multe persoane.

Tot prin aupairworld am venit si eu acum un catralion de ani.

Prudenta maxima si cititi de 7 ori conditiile.

Multa bafta si sunt alaturi de voi!
(cineva platit 5 ore pe zi si lucrand 10-12 in schimb; cineva care are curajul sa spuna NU!)

PS M-am lasat de multe ori vulnerabila,tocmai pentru ca vreau sa subliniez, din nou:
in orice limbaj:
' nu putem simti ce simte altcineva, daca nu am fost macar 5 minute in 'their shoes' (experiente asemanatoare in joburi diferite nu exista!(pe mine m-au marcat ale mele pe viata)
Frati romani, va rog eu mult, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
rebecca_uk
Contributor
Contributor

Postby Stephenie » Sep 27th, '11, 09:02

Rebecca_uk multumesc pentru sfaturile care ni le dai,ajuta enorm de mult
Stephenie
Caligraf
Caligraf

Postby Chatte » Sep 27th, '11, 10:49

Multumim frumos de sfaturi, Rebecca!

Well, eu de la tipa asta la care ma duc, cred ca nu voi avea suprize. Asta mi-a confirmat si fostul au-pair. E tot romanca, fata.
Plus ca, lucreaza in Politie si a zis ca a avut destul de mult de a face cu tiganii romani, romani insisi, astfel reusind sa faca diferenta intre rromi si romani si e o foarte mare sustinatoare a romanilor, peste tot a recomandat fete au-pair romance, samd.

Deci eu chiar am incredere ca va fi ok, sper sa nu am vreo surpriza pe parcurs. :)

Stephenie, cu cine pleci din Bucuresti? Ce firma? Pe bilet cat ai dat?
Eu de Wizz nu am auzit, inca, de chestii de-astea. :)
Chatte
Cronicar
Cronicar

Postby iulia88 » Sep 27th, '11, 10:52

Chatte wrote:Mutu, no offence, dar nu crezi ca puteai sa ii explici mai frumos ideea ta? Poate acea familie chiar nu era comunicativa si asta a afectat-o pe Ros, cumva.

Ros, eu una o sa iti povestesc dupa, momentan mi-am gasit "familia" sa zic asa. E o tipa, single mum, super super de treaba, foarte comunicativa, ne-am inteles din prima.

In oct/noiembrie o sa plec, de abia astept sa ajung sa o intalnesc in persoana. Momentan vorbim prin mesaje pe Facebook si mai vorbim si in weekenduri pe Skype.

Chiar ma consider norocoasa ca am intalnit-o, la cat de frica imi era ca o sa dau peste familii de genul cum ai povestit tu sau cum mi-a povestit fata de este au-pair la tipa la care ma duc eu acum. :)

eu cand i am cunoscut pe oamenii astia,pareau incredibili,imi promiteau marea cu sarea si in cele din urma se dovedeste a fi o mare minciuna...viata de au-pair,din punctul meu de vedere,e groaznica...lipsa de intimitate,mancare groaznica,ore suplimentare cu carul,bineinteles fara plata,un simt al inferioritatii incredibil de mare,etc....eu mai am 8 saptamani pana la card,dar pe urma zbor instant de aici...
Au-pair-ul care iti povesteste toate cele bune,mai e la tipa respectiva??Se poate,nu zic ca asa e,dar se poate sa vb frumos doar pt k mai e acolo si nu poate zice nimic de rau.....
Eu zic sa fi foarteeee precauta si mai ales cu urechile ciulite si sa fi atenta la absolut ce iti spun tipele! Succes mult
iulia88
Gramatic
Gramatic

Postby iulia88 » Sep 27th, '11, 10:55

Mutu wrote:Oh fetelor...

Succes!

Nu te supara...ai fost cumva au-pair?NU....atunci cum iti permiti sa vb tampenii de genul...te rog din suflet du-te dragule si stai un an si ceva de zile la o familie,sa te trateze ca pe un jeg si apoi mai vorbim! multumesc
iulia88
Gramatic
Gramatic

Postby Chatte » Sep 27th, '11, 11:00

iulia88 wrote:
Chatte wrote:Mutu, no offence, dar nu crezi ca puteai sa ii explici mai frumos ideea ta? Poate acea familie chiar nu era comunicativa si asta a afectat-o pe Ros, cumva.

nu vreau sa te deziluzionez,dar vezi ca au-pair-ul care iti povesteste aventurile ei/lui de la femeia la care urmeaza sa te duci s-ar putea sa fie foarte adevarate....Ai grija sa nu joace teatru tipa doar sa te faca sa mergi la ea si pe urma sa te trezesti in situatii neplacute!!! Succes mult si sincer sa iti spun,tine minte exact tot ceea ce iti zice si fi atenta sa nu bata de fapt campii! parerea mea.....

Well, dupa cate am vorbit si astea nu prea cred ca e asa. Oricum, in garda o sa fiu, clar.
De regula cand e ceva neregula, am un feeling asa iar cu Jas nu a fost vorba de asa ceva.
Tipa cealalta care ma contactase zicand ca ma vrea si tot la fel, am avut un feeling mai putin placut la ea si pana la urma urmei, s-a adeverit.

Si la cum am vorbit noi si astea, nu prea parea a juca teatru ca pana la urma urmei cat teatru sa joci?

Si am vorbit si cu copiii chiar si astea si toate chiar par sa fie ok.

Desigur ca voi avea garda sus dar eu am incredere ca totul va fi ok. Instinctele mele de regula nu ma inseala. :) Sper ca data asta sa fie la fel.
Chatte
Cronicar
Cronicar

Postby Stephenie » Sep 27th, '11, 11:05

Chatte ,eu stau in bucuresti si plec singura ,firma am incercat la 1st choice ,am vb la telefon cu un anume Jay care ma tot amana ca imi cauta familie si am decis sa-mi caut singura. Mi-am gasit pe acelesi site unde spui ca ti-ai gasit si tu. Pe bilet am dat 158 E. ...
Stephenie
Caligraf
Caligraf

Postby Chatte » Sep 27th, '11, 11:10

Aaaa ce fain e ca stai s in Bucuresti. :)
Eu o sa am ceva de parcurs pana la Timisoara, tocmai din Severin.

In ceea ce priveste site-ul, desi sunt multe altele, mai pe toata lumea am auzit ca si-a gasit pe AuPair World.

Se pare ca intr-adevar, da roade. :)

Off ca de abia astept si eu sa plec. :)
Chatte
Cronicar
Cronicar

Postby Stephenie » Sep 27th, '11, 11:22

Da asa este printre alte care le-am gasit parca site-ul asta ma atras mai mult -da-da- . In ceea ce priveste plecatul ma incearca un sentiment dulce-amarui, dulce pentru ca imi doresc sa incep o noua viata in Anglia,pornind de la zero pentru a-mi indeplinii visele...amarui pentru ca o parte din mine simt ca va ramane aici ,inevitabil deocamdata -plans-
Stephenie
Caligraf
Caligraf

Postby Ros » Sep 27th, '11, 13:53

Multumesc mult tutor persoanelor care au fost disponibile sa-si impartaseasca experientele mai placute sau mai putin placute, sperantele si temerile.
Am fost au pair si reusesc sa inteleg perfect prin ce se trece.
Va asteptam in continuare cu noutati! Speram bune! :)
Ros
Librar
Librar

Postby Ros » Sep 27th, '11, 13:56

Multumesc mult tutor persoanelor care au fost disponibile sa-si impartaseasca experientele mai placute sau mai putin placute, sperantele si temerile! Thanks si pt sfaturi care sunt intotdeauna bine venite !
Am fost au pair si reusesc sa inteleg perfect prin ce se trece.
Va asteptam in continuare cu noutati! Speram bune! :)
Ros
Librar
Librar

Postby Chatte » Sep 27th, '11, 14:53

Stephenie wrote:Da asa este printre alte care le-am gasit parca site-ul asta ma atras mai mult -da-da- . In ceea ce priveste plecatul ma incearca un sentiment dulce-amarui, dulce pentru ca imi doresc sa incep o noua viata in Anglia,pornind de la zero pentru a-mi indeplinii visele...amarui pentru ca o parte din mine simt ca va ramane aici ,inevitabil deocamdata -plans-

Vai, parca ma aud pe mine!
Asa ma simt si eu. Pe de-o parte sunt tare fericita ca o sa ajung sa imi implinesc visul dar pe de alta parte cand ma gandesc ca las totul in urma parca am asa o strangere de inima.

Ros, sa speram ca ne auzim cu vesti bune de toate partile!
Chatte
Cronicar
Cronicar

Postby Chatte » Sep 27th, '11, 15:10

iulia88 wrote:

eu cand i am cunoscut pe oamenii astia,pareau incredibili,imi promiteau marea cu sarea si in cele din urma se dovedeste a fi o mare minciuna...viata de au-pair,din punctul meu de vedere,e groaznica...lipsa de intimitate,mancare groaznica,ore suplimentare cu carul,bineinteles fara plata,un simt al inferioritatii incredibil de mare,etc....eu mai am 8 saptamani pana la card,dar pe urma zbor instant de aici...
Au-pair-ul care iti povesteste toate cele bune,mai e la tipa respectiva??Se poate,nu zic ca asa e,dar se poate sa vb frumos doar pt k mai e acolo si nu poate zice nimic de rau.....
Eu zic sa fi foarteeee precauta si mai ales cu urechile ciulite si sa fi atenta la absolut ce iti spun tipele! Succes mult

Ms frumos!

Tipa da, inca mai e pentru ca i-a promis ca mai sta pana cand vin eu si mi-a zis ca daca nu trebuia sa ajunga in tara neaparat nu pleca de la ea.

Si am avut si momente in care am vorbit doar noi doua, fara ea prin preajma si nu s-a schimbat in niciun mod.
Am vorbit cu weburile si astea si iti dai seama ca daca ar fi fost ceva suspect as fi vazut pe fata ei insa, tipa era total naturala, fara pic de tensiune prezenta sa zic asa.

Mi-a zis de la inceput care or sa imi fie responsabilitatile si pe ce pune tipa mult accent si astea.

Nu mi-a promis, sa zic asa, marea cu sarea, mi-a zis doar ca din punctul asta de vedere, al "sclavagismului", nu am de ce sa imi fie teama.

Chiar de curand ajutase o tipa care fusese tot la fel la o familie care se purta super urat si Jas a ajutato aducand-o au-pair la o familie prietena de-a ei.

Asadar, dupa cate mi-a povestit tipa chiar nu cred ca ar fi in stare de chestii de-astea.

Plus ca, dupa cum v-am zis, parea foarte naturala.

Acuma na, nu putem sa presupunem ca vom avea numai povesti de groaza. Eu am citit si de povesti fericite si de povesti mai putin fericite...

Acuma na, cand voi ajunge acolo voi vedea cum va fi a mea, in care categorie se va incadra. :)
Chatte
Cronicar
Cronicar

Next

263 posts • Page 1 of 91, 2, 3, 4, 5 ... 9

Return to EXPERIENTA LA SERVICIU