instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

blue card

In Marea Britanie ca Employee (Angajat)
31 posts • Page 1 of 21, 2

blue card

Postby mackanzie » Aug 29th, '11, 13:27

Salut tuturor! Am si eu o mica intrebare legata de dovezile care trebuie atasate la BR1 .sotul meu are blue card provizoriu are payslip-urile pe cele 12 luni si scrisoare de la angajator dar nu are contractul.este obligatoriu sa trimita acel contract ? o sa fie refuzat in cazul in care nu il trimite? angajatorul a sugerat sa mai trimitem o scrisoare din partea contabilului in care sa se precizeze data angajarii si care trebuie sa corespunda cu data emiterii cardului provizoriu.printre altele avem si o copie de la P45 in care e trecuta data angajarii.merge trimisa si aia.ce parere aveti? multumesc .
mackanzie
Scrib
Scrib

Re: blue card

Postby georgiv » Aug 29th, '11, 19:19

mackanzie wrote:Salut tuturor! Am si eu o mica intrebare legata de dovezile care trebuie atasate la BR1 .sotul meu are blue card provizoriu are payslip-urile pe cele 12 luni si scrisoare de la angajator dar nu are contractul.este obligatoriu sa trimita acel contract ? o sa fie refuzat in cazul in care nu il trimite? angajatorul a sugerat sa mai trimitem o scrisoare din partea contabilului in care sa se precizeze data angajarii si care trebuie sa corespunda cu data emiterii cardului provizoriu.printre altele avem si o copie de la P45 in care e trecuta data angajarii.merge trimisa si aia.ce parere aveti? multumesc .

Pai de ce nu are contract?
Ar trebui sa mearga si asa, eventual te anunta ei ca-ti trebuie si contractul, plus trebuie sa trimiteti si dovezile pe baza caruia sotul tau a avut drept de munca!
georgiv
Contributor
Contributor

Postby sapanta » Aug 29th, '11, 19:43

cum adica blue card provizoriu!?

daca e blue parca era definitiv, dupa un an de zile. timp in care a fost cel roz, temporar sa zicem
sapanta
Lord
Lord

Postby mackanzie » Aug 29th, '11, 20:18

pai nu are contract ca nu i-a facut si nu vrea sa mearga acolo trimitem totul prin posta.are cardul provizorul pe 12 luni nu pe cel permanent acum aplicam pt acela.are ca si dependent de mine ,eu sunt self employed.in formular nu scrie nimic de alte dovezi cum ai dobandit blue card are nr de referinta pe care trebuie sa il scrie acolo.nr de referinta iti este dat cand aplici prima oara si apoi cand faci alte aplicatii te intreaba daca ai mai aplicat si nr de referinta.
mackanzie
Scrib
Scrib

Postby sapanta » Aug 29th, '11, 21:07

un lucru f bun care l-am invatat de la englezi e sa fim cat mai exacti, cat mai precisi.
deci nu e blue care provizoriu, e fie roz (12 luni) fie albastru (definitiv/permanent)

daca te referi la pct de mai jos, sunt listate niste optiuni cu ceea ce prezinti

9.3(d)
If you are applying for a registration certificate as a Bulgarian or Romanian national who has completed 12 months’ continuous lawful employment in the UK:
Wage slips covering the last 12 months
Contracts of employment covering the last 12 months
Letter(s) from employer(s) confirming your employment covering the last 12 months
Students: Evidence that you have continued to exercise your treaty right as a student

Apoi bolduit sa citeasca lumea cu atentie
Please tick the boxes next to the relevant items to show the documents and photographs you are providing

deci mai pe romaneste bifeaza ce documente furnizezi, sa inteleaga si ala care citeste aplicatia...

bafta!
sapanta
Lord
Lord

Postby georgiv » Aug 30th, '11, 08:46

sapanta wrote:un lucru f bun care l-am invatat de la englezi e sa fim cat mai exacti, cat mai precisi.
deci nu e blue care provizoriu, e fie roz (12 luni) fie albastru (definitiv/permanent)

daca te referi la pct de mai jos, sunt listate niste optiuni cu ceea ce prezinti

9.3(d)
If you are applying for a registration certificate as a Bulgarian or Romanian national who has completed 12 months’ continuous lawful employment in the UK:
Wage slips covering the last 12 months
Contracts of employment covering the last 12 months
Letter(s) from employer(s) confirming your employment covering the last 12 months
Students: Evidence that you have continued to exercise your treaty right as a student

Apoi bolduit sa citeasca lumea cu atentie
Please tick the boxes next to the relevant items to show the documents and photographs you are providing

deci mai pe romaneste bifeaza ce documente furnizezi, sa inteleaga si ala care citeste aplicatia...

bafta!

mai ai cate ceva de citit, nu te da baut/a -nu-zic-

dupa cum am zis, poate sa fie acceptat si asa, fara contract, dar sa puna scrisoare de la angajator, fluturasii+ si REPET dovezi de cum a putut el lucra legal, scrie in formular, adica actele tale de self.
georgiv
Contributor
Contributor

Postby mackanzie » Sep 2nd, '11, 20:14

as vrea sa fii mai explicita daca se poate unde anume scrie in formular dovezile mele de self employed ca mie imi scapa.mersi frumos.
mackanzie
Scrib
Scrib

Postby pop1982 » Sep 2nd, '11, 20:26

georgiv are perfecta dreptate, sotul tau a avut blue card ca si dependent de tine fiind self employed, daca nu poti face dovada ca ai fost self employed pe aceasta perioada de un an, inseamna ca sotul tau nu avea dreptul sa foloseasca blue cardul, daca nu ma insel asta ati primit cu scrisoarea de la home office cand tu ai luat yelow cadul si sotul tau blue cardul, in BR1 nu o sa gasesti aceste informatii
pop1982
Contributor
Contributor

Postby mackanzie » Sep 2nd, '11, 22:06

chestia e ca nu scrie nici in scrisoare de asta si ami ales in br 1.o scrisoare de la tax return cred ca este tot ce am acum si chiar o copie dupa tax returnul de anul asta.trebuie sa trimit si cardul care l-a avut pana acum cu aplicatia?
mackanzie
Scrib
Scrib

Postby pop1982 » Sep 2nd, '11, 22:11

o sa aplici si tu acum pentryu blue card pe aplicatie sau nu?
pop1982
Contributor
Contributor

Postby mackanzie » Sep 2nd, '11, 22:14

s-ar putea daca gasesc pe cineva sa ma angajeze ,am vb astept rasp.daca zice nu,nu am sa aplic.
mackanzie
Scrib
Scrib

Postby pop1982 » Sep 2nd, '11, 22:17

da va trebuii sa trimiti si cardul pe care l-a avut si va primii altul nou, si ca sa intelegi unde scrie despre tine ca trebuie sa fi self employed te rog sa te duci la punctul 21 Family members din Guidance For Natioinals Of Bulgaria and Romania, si acolo gasesti exact
pop1982
Contributor
Contributor

Postby mackanzie » Sep 2nd, '11, 22:22

nu am zis ca nu scrie ca trebuie sa fiu self employed.stiu ca trebuie sa fiu self employed pe perioada asta de 12 luni ce am zis este ca nu gasesc nicaieri unde scrie ca trebuie sa fac dovada ca am ramas self employed dupa cele 12 luni.inca odata scrisoarea de la tax returnul meu este de ajuns ca sa dovedesc ca am ramas self employed? multumesc.scuze de neintelegere.
mackanzie
Scrib
Scrib

Postby pop1982 » Sep 2nd, '11, 22:28

tu trebuie sa faci dovada ca in cele 12 luni in care sotul a lucrat pe blue card , il avea de drept, adica tu ai fost self employed caci daca tu nu ai fost self employed el nu avea dreptul sa foloseasca blue cardul, ca sa dovedesti asta ai nevoie de invoicuri si bank statement la fel ca siatunci cand ai aplicat pentru yelow, nu e suficient tax return, si va mai sfatuiesc cu acest moment sa aplicati amandoi odata pe acelasi formular si primiti amandoi blue cardul, tu vei putea muncii ca si self employed si cu blue cardul, dar vei avea avantajul sa poti lucra ca employed daca vei avea ocazia.
pop1982
Contributor
Contributor

Postby mackanzie » Oct 1st, '11, 11:33

Salut din nou.Am o mica nelamurire cu privire la formularul BR1.mai complectez si sectiunea nr 3 despre self employed in cazul nostru? sotul e aplicant si trebuie sa imi demonstrez activitatea de self employed in anul in care el a muncit legal.caci daca trebuie din nou trebuie sa complectez si sectiune 9.2 la dovezile pe care le includ ex. invoice,stat.,reference.multumesc.
mackanzie
Scrib
Scrib

Postby pop1982 » Oct 1st, '11, 15:09

mackanzie wrote:Salut din nou.Am o mica nelamurire cu privire la formularul BR1.mai complectez si sectiunea nr 3 despre self employed in cazul nostru? sotul e aplicant si trebuie sa imi demonstrez activitatea de self employed in anul in care el a muncit legal.caci daca trebuie din nou trebuie sa complectez si sectiune 9.2 la dovezile pe care le includ ex. invoice,stat.,reference.multumesc.

Sectiunea 3 este doar pt cei care aplica pt yelow card de self employed, ceea ce tu ai deja , acum tu vei fi dependenta de el, pana acum a fost el de tine -da-da- .
Nu mai completezi nici sectiunea 3 si nici la 9....
Doar atasezi actele la dosar, Ca daca le trimiti fara ti le vor cere ulterior si e pierdere de timp.
pop1982
Contributor
Contributor

Postby mackanzie » Oct 1st, '11, 15:18

mersi mult.imi mai trebuie scrisoare de la contabilul meu ? prima data am avut si l-au verificat.ce zici despre home office reference nr? ne-au dat HO ref nr prima data cand ne-a venit scrisoarea cu acceptul sa le trec pe acelea? inca o data mersi.
mackanzie
Scrib
Scrib

Postby pop1982 » Oct 1st, '11, 15:25

mackanzie wrote:mersi mult.imi mai trebuie scrisoare de la contabilul meu ? prima data am avut si l-au verificat.ce zici despre home office reference nr? ne-au dat HO ref nr prima data cand ne-a venit scrisoarea cu acceptul sa le trec pe acelea? inca o data mersi.

Scrisoarea de la contabil nu este o cerinta dar daca o ai e ok. De obicei acel numar de referinta se trece in cazul in care ai fost respins si reaplici din nou, deci nu are inportanta daca le treceti sau nu.
pop1982
Contributor
Contributor

Postby mackanzie » Oct 1st, '11, 15:28

mersi de tot.mai revin sper cu vesti bune cand o fii sa ne raspunda.
mackanzie
Scrib
Scrib

Postby pop1982 » Oct 1st, '11, 15:33

mackanzie wrote:mersi de tot.mai revin sper cu vesti bune cand o fii sa ne raspunda.

Cu placere si multa bafta. Nu uitati sa trimiti nsi cardurile care le aveti acuma.
pop1982
Contributor
Contributor

Postby mackanzie » Jan 3rd, '12, 17:14

-salut- si La multi ani! vin cu vesti bune despre aplicatia noastra dupa 3 luni de asteptare am primit cardurile.Dupa cum am spus am pus si copilul in aplicatie desi are 4 ani si a primit si el blue card.multumesc tuturor pentru sfaturi.pana la urma nu am pus nici un contract ca nu a avut si nici nu au intrebat a fost bn asa cum am trimis.o zii buna si un an nou fericit la toti.
mackanzie
Scrib
Scrib

Postby georgiv » Jan 3rd, '12, 21:24

mackanzie wrote:-salut- si La multi ani! vin cu vesti bune despre aplicatia noastra dupa 3 luni de asteptare am primit cardurile.Dupa cum am spus am pus si copilul in aplicatie desi are 4 ani si a primit si el blue card.multumesc tuturor pentru sfaturi.pana la urma nu am pus nici un contract ca nu a avut si nici nu au intrebat a fost bn asa cum am trimis.o zii buna si un an nou fericit la toti.

Sa le stapaniti sanatosi!
georgiv
Contributor
Contributor

Postby roxaida » Jan 14th, '12, 22:50

Buna,eu am alta nelamurire.Mii de scuze daca a mai fost pusa intrebarea de mii de ori dar eu vreau sa ma asigur!! Eu in mai voi aplica pt blue card si vroiam sa stiu daca fratelui meu ii trebuie permis de munca sau daca eu am blue card primeste si el? Va rog mult puteti sa ma lamuriti?Mersi frumos si please help!
roxaida
Discipol
Discipol

Postby albea » Jan 14th, '12, 22:59

roxaida wrote:Buna,eu am alta nelamurire.Mii de scuze daca a mai fost pusa intrebarea de mii de ori dar eu vreau sa ma asigur!! Eu in mai voi aplica pt blue card si vroiam sa stiu daca fratelui meu ii trebuie permis de munca sau daca eu am blue card primeste si el? Va rog mult puteti sa ma lamuriti?Mersi frumos si please help!

Este cam greu, dar nu imposibil. Trebuie sa dovedesti relatia de dependenta dintre tine si el. Asta inseamna bani trimisi prin MoneyGram sau Western Union, transfer de bani din contul tau in contul lui, etc.
albea
Contributor
Contributor

Postby rendi » Jan 21st, '12, 16:33

Buna tuturor.Am aplicat pentru yellow si sotia pentru blue card (eu self employed)la Croydon nu am primit cardurile ,deoarece au spus ca sunt multe acte si le vor trimite la Shefield ca nu le poate verifica pe loc si inca un lucru: am lucrat subcontractor prin agentie si ei au trecut in payslips plata pentru holiday cei de a HO au spus ca nu am voie la plata holiday ca self, dar acolo este trecut doar informativ ,nu am fost platit.Sper ca totul va fii bine.Eu ceea ce vreau sa intreb este: daca primim cardurile si sotia nu isi gaseste de lucru in urmatoarele 2-3 saptamani o va afecta pentru aplicatia blue dark peste un an ..Eu parca am citit ca nu trebuie sa ai intreruperi mai mari de 30 zile. Scriu aici pe forum poate sint persoana in cauza care pot ajuta cu sfat.Va multumesc Scuze ca am scris asa mult.
rendi
Scrib
Scrib

Postby rendi » Jan 24th, '12, 03:39

Chiar nu stie nimeni?
rendi
Scrib
Scrib

blue card

Postby ela202000 » Jan 26th, '12, 02:43

Buna tuturor, am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. Eu am lucrat acum 3 ani in Scotia mai exact 2007-2008 timp de 1 an si 2 sapt ca au-pair dar a trebuit sa ma intorc in Romania din mai multe motive si acum as dorii sa ma reintorc, credeti ca as mai avea sanse la blue card?
Mai am contractul de angajare si scrisoarea de la familia la care am lucrat plus o scrisoare de referinta.
Problema e ca nu mai gasesc cardul de munca provizoriu (cel de 12 luni)
ela202000
Calfa
Calfa

Postby vera vasile » May 5th, '12, 13:05

Buna! Eu am aplicat pentru BC ca dependent de sotul meu care este self.Am trimis actele pe 7 februarie si nu am nici un raspuns.Am vazut pe situl lor la waiting time ca inca sunt la actele din 22 nov 2011,dar sunt de vreo luna.Stie cineva ce se imtampla?A primit cineva permis de munca aplicand de la inceputul anului?Din punctul meu de vedere este o mare bataie de joc la adresa noastra.
vera vasile
Discipol
Discipol

Postby catad » May 5th, '12, 16:22

@vera vasile: devii agasanta cu post-arile tale in 4 locuri diferite acelasi mesaj. eu nu inteleg de ce esti asa disperata dupa BC. ai aplicat la job-uri si ai ratat ofertele din cauza ca nu aveai BC? nu cred. daca scrie la aia pe site ca lucreaza la dosarele dintr-o anumita data atunci tb sa-i crezi. daca nu-ti convine scrie o scrisoare si spune-le sau si mai bine pierzi cateva sapt pana prinzi o progr la croydon. durata minima, daca imi aduc bine aminte, la ei pe site este de vreo 3-4 luni. ia socoteste. nu este niciun fel de bataie de joc din partea lor la adresa ta sau a noastra. crezi ca esti mai cu motz fata de altii?
catad
Mentor
Mentor

Postby vera vasile » May 5th, '12, 16:45

Scuza-ma ca te agasez cu mesajele mele "catad".Da! Am fost la 3 interviuri ca nurse si la toate mi-au cerut permis de munca.Nici nu au vrut sa auda ca sunt dependent de self si dupa cum am citit aici pe forum pot sa muncesc legal.Mi-au spus ca nu este asa, ca imi trebuie permis.De aceea sunt "disperata" , ca sa pot munci.Nu voiam decat sa aflu si parerea altora care asteapta, ca si mine!
vera vasile
Discipol
Discipol

Next

31 posts • Page 1 of 21, 2

Return to EMPLOYMENT