instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

ROMANi ONLiNE intreaba, Ambasadorul va raspunde

Serviciile si politica Ambasadei Romaniei in Marea Britanie
136 posts • Page 1 of 51, 2, 3, 4, 5

Postby rebecca_uk » Sep 18th, '09, 23:10

Dragi forumisti,

Asa cum spune si titlul, Ambasada Romana la Londra- prin dl. Dr. Ion Jinga- va fi in contact direct cu romanii de pe ROMANi-ONLiNE, reprezentati de administratorul forumului.

Intrevederea va avea loc peste cateva zile.
Intre timp va rugam sa ne comunicati fara retineri, dar in limita bunului-simt, problemele, doleantele, plangerile cu privire la situatia actuala sau aspecte specifice de ordin social si profesional care va deranjeaza sau limiteaza in vreun fel.

Asteptam si sugestii si chiar posibile solutionari, asa cum vedeti domniile voastre ca am putea contribui impreuna la imbunatatirea relatiilor cu autoritatile britanice,adica, un efort comun, care in final speram sa duca la ridicarea restrictiilor impuse romanilor si tratarea noastra ca si cetateni UE cu drepturi egale celor din blocul tarilor A8.

Va multumim. -multumesc-
Frati romani, va rog eu mult, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
rebecca_uk
Contributor
Contributor

Re:ROMANI-ONLINE IN CONTACT DIRECT CU DL. AMBASADOR

Postby georgiv » Sep 19th, '09, 13:13

-bravo- , felicitari sincere -felicitari- acest demers chiar era necesar.
Eu vreau sa le transmit multumiri -asa-asa- , pentru ca sunt convinsa ca dk nu suna d-nul Bogdan C-V la Home Office, noua ni se rspingea dosarul a 3-a oara -hi5-
georgiv
Contributor
Contributor

Re: ROMANI-ONLINE IN CONTACT DIRECT CU DL. AMBASAD

Postby dst » Sep 19th, '09, 16:42

Id be interested in what he has to say, but I will also add that there is no way the restrictions will be removed this year. There will be a general election within the next 9 months, and no Government will want to present itself as soft on immigration.
dst
Librar
Librar

Postby andreiuta12345 » Sep 19th, '09, 19:06

Este un lucru foarte bun sa fim in sfarsit(noi ca forum/ca si comunitate romaneasca) 'auziti'/intelesi intr-o oarecare masura si de reprezentantii diplomatici ai tarii noastre...

Totusi, nu pot sa ascund faptul ca mi se sfasie inima cand vad ca situatia din Romania e din ce in ce mai proasta, iar Becali, Elena Basescu etc..sunt promovati in posturi de europarlamentari..oameni ce nu au nimic in comun cu imaginea noastra..din contra sunt la polul opus...

Posturile de inalti prelati, atasati diplomatici..au legatura cu guvernul..Nu risca nimeni sa trimeata intr-o tara foarte importanta pe cineva ce nu are legatura cu cei ce carmuiesc tara.Trageti voi concluziile..Tare as vrea sa vad ca se face ceva, si NU sunt doar vorbe din partea lor..

Da Doamne sa primim din partea Dlui Ambasador raspunsuri la obiect...si nu pe ocolite 'din cauza cutumelor diplomatice'...

Cu drag,
Andreiuta12345
-plans-
andreiuta12345
Senior
Senior

Re:ROMANI-ONLINE IN CONTACT DIRECT CU DL. AMBASADO

Postby margo » Sep 19th, '09, 20:09

Buna seara,

As dori si eu cateva clarificari din partea D-lui Ambasador in legatura cu situatia mea.
Am venit in 2007 in Anglia si am lucrat pe cont propriu ca self -employed, neinregistrandu-ma la Home Office deoarece nu era o conditie obligatorie. In octombrie 2008 am nascut un baietel , locuim totii cu taticul (cetatean britanic) si acum si copilul are pasaport britanic. Intre timp m-am inscris si la colegiul local la un curs avansat de contabilitate. Am trimis documentele pt inregistrare la Home Office ca si studenta pt a obtine un yellow card, mentionand pe aplicatie ca fiul meu (cetatean britanic) e dependent de mine. Inainte de a primi un raspuns , m-a sunat persoana care imi procesa aplicatia si mi-a spus ca voi primi provizoriu yellow card si daca trimit pasaport britanic pt copil (care avea doar 4 luni la data respectiva) voi primi imediat blue card fara restrictii. Am primit yellow cardul, si un document (probabil tipizat ! ) care mentiona ca 'make arrangements for X (ie your son) to leave the United Kingdom' . Bineinteles ca am ignorat aceasta cerere absurda si am trimis documentele pt obtinerea pasaportului britanic pt fiul meu.
Dupa ce acest document a fost trimis, am trimis din nou aplicatia la Home Office asa cum mi s-a spus atasand pasaportul lui direct in atentia d-nei de la care am primit informatia. Dupa exact o zi ! am primit un telefon de la un coleg de-al dinsei care ma informa ca au facut o greseala si ca nu voi primi blue card pt ca circumstantele mele nu sint cele necesare pt a obtine blue cardul, si ca dupa ce voi lucra 12 luni cu norma redusa in timp ce sunt studenta voi putea aplica din nou pt blue card. L-am intrebat daca imi garanteaza ca legile nu se vor schimba si bineinteles ca mi-a raspus ca totul va fi ok, legislatia ramane valabila in continuare.

Din cauza acestor informatii eronate am pierdut 3 luni de posibila angajare full time deoarece nu am dorit sa lucrez cu jumatate de norma (posturile de acest tip sunt mult mai putine si dificil de obtinut ca si imigrant deoarece toata lumea stie ca englezii considera remarca 'with restriction' de pe yellow card ca o chestie dubioasa , si nu se complica din cauza dificultatilor legislatiei referitoare la vize de munca ) .
Pe de alta parte, desi toate oficialitatile inregistreaza convorbirile telefonice 'for training purposes' , cand te suna EI nu sunt foarte dornici ca tu sa inregistrezi conversatia , deci pot spune ca eu am mintit referitor la informatiile date de prima persoana care s-a ocupat de documentele mele, si care a avut grija ca in scrisoare sa nu mentioneze ceea ce mi-a spus la telefon. La fel si a doua oara, am primit doar o simpla scrisoare in care nu mi s-au dat detalii , doar ca aplicatia mea a fost retrasa (nu respinsa).

Intrebarea mea este : de unde pot afla cu siguranta statutul meu , drepturile mele si de ce nu se mentioneaza in scris ceea ce ti se comunica telefonic.
Cazul meu poate e particular daca se compara cu legea si regulamentele (care sint pt cazuri generale). De asemenea as dori clarificari referitor la : schimbarea postului de munca in timpul angajarii prin yellow card si toate 'cazurile speciale' nu generale care sint pe siteul Home Office-ului.

Aceasta mai ales pt ca am aflat ca desi multe persoane au urmat toate reglementarile specificate in legatura cu statutul de angajat prin yellow card , totusi aplicatia pt blue card le-a fost refuzata fara nici o explicatie sau cu explicatii evazive.

E adevarat ca Home Office-ul are targeturi referitoare la cate aplicatii refuza? si daca da, de ce nu refuza pe baza unor interviuri face to face prin care sa stabileasca cine anume se integreaza in comunitate cu adevarat , si nu pe baza unor statistici impuse pe care trebuie sa le atinga.

A nu se intelege gresit ca acuz Home Office-ul, dar in aceasta tara autoritatile dau de obicei raspunsuri clare mentionand si cum anume s-a ajuns la o solutie.

Eu inteleg perfect si sint cu totul de acord ca numarul imigrantilor din UK a depasit demult numarul confortabil pentru asimilarea normala a acestora, de aici conflictele (foarte 'locale' - Salford , unde stau , e renumit pt aceasta viziune a imigrantilor).

Va multumesc anticipat pt orice informatie,

Cu stima
Margareta Curticapean

PS am uitat sa mentionez ca nu sint casatorita cu tatal fiului meu, doar traim impreuna
margo
Calfa
Calfa

Postby Daniele » Sep 20th, '09, 11:02

Eu mi-as dori foarte mult sa primim un raspuns de la Domnul Ambansador referitor la atitudinea pe care o are Ambasada Romana la Londra, cu referire la numeroasele articole defaimatore din ziar la adresa noastra - in principiu cu referire la promovarea negativa a tarii noastre care dateaza cu precadere din 2007, de cand a intrat in Romania in Uniunea Europeana.

Mai exact, eu as vrea sa ne dea un raspuns care sa contina:
- care e parerea Ambasadei Romane cu privire la Imaginea Romaniei aici in UK.
- demersurile care sau luat in a contracara imaginea negativa a Romaniei aici in UK.
- daca au existat demersuri in directia asta, ce resultate au avut aceste activitati pe durata medie.
- e de datoria Ambasadei Romane sa ia atitudine cu referire la promovarea negativa sau a Ministerului de Externe - exemplu: in Turcia s-a luat atitudine imediat la incercarea de a promova negativ tara: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/ ... olice.html. Aceasta persoana a avut un reprtaj pe BBC cu copii din Romania si nu cred ca a existat vreo autoritate romana care sa reactioneze asa cum a facut Turcia - si parerea mea e ca a facut foarte bine - e un exemplu si pt alti reporteri care au de gand sa denigreze Turcia.
- daca are nevoie de ajutor de la comunitatea Romani Online UK, eu as fi fericita sa particip la proiecte care sa ajute la o promovare positiva a tarii noastre.
Multumesc mult si m-as bucura sa gasesc niste raspunsiri oficiale la intrebarile astea.
Daniele
Caligraf
Caligraf

Postby adrian » Sep 20th, '09, 11:09

Hi DST,

I hope you're well!

I agree 150%!

Admin,
-vampir-

dst a scris:
Id be interested in what he has to say, but I will also add that there is no way the restrictions will be removed this year. There will be a general election within the next 9 months, and no Government will want to present itself as soft on immigration.
Adrian C.

Fondator

ROMANi ONLiNE
www.romani-online.co.uk
adrian
Site Admin

Postby adrian » Sep 20th, '09, 11:12

Daniele,

O buna parte din raspusurile tale, referitoare la ce intreprinde Ambasada Romaniei la Londra le gasesti aici:

http://www.romani-online.co.uk/stiri/informari-oficiale

Admin,
-vampir-

Daniele a scris:
Eu mi-as dori foarte mult sa primim un raspuns de la Domnul Ambansador referitor la atitudinea pe care o are Ambasada Romana la Londra, cu referire la numeroasele articole defaimatore din ziar la adresa noastra - in principiu cu referire la promovarea negativa a tarii noastre care dateaza cu precadere din 2007, de cand a intrat in Romania in Uniunea Europeana.

Mai exact, eu as vrea sa ne dea un raspuns care sa contina:
- care e parerea Ambasadei Romane cu privire la Imaginea Romaniei aici in UK.
- demersurile care sau luat in a contracara imaginea negativa a Romaniei aici in UK.
- daca au existat demersuri in directia asta, ce resultate au avut aceste activitati pe durata medie.
- e de datoria Ambasadei Romane sa ia atitudine cu referire la promovarea negativa sau a Ministerului de Externe - exemplu: in Turcia s-a luat atitudine imediat la incercarea de a promova negativ tara: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/ ... olice.html. Aceasta persoana a avut un reprtaj pe BBC cu copii din Romania si nu cred ca a existat vreo autoritate romana care sa reactioneze asa cum a facut Turcia - si parerea mea e ca a facut foarte bine - e un exemplu si pt alti reporteri care au de gand sa denigreze Turcia.
- daca are nevoie de ajutor de la comunitatea Romani Online UK, eu as fi fericita sa particip la proiecte care sa ajute la o promovare positiva a tarii noastre.
Multumesc mult si m-as bucura sa gasesc niste raspunsiri oficiale la intrebarile astea.
Adrian C.

Fondator

ROMANi ONLiNE
www.romani-online.co.uk
adrian
Site Admin

Postby Daniele » Sep 20th, '09, 18:57

Salut. Sunt deja la curent cu linkul respectiv. Pe mine ma intereseaza mai mult reactia ambasadei romane cu referire la imaginea negativa cu care este prezentata Romania de catre presa in UK. Si nu am gasit pe linkul acela decat despre niste premii acordate unor copii nevinovati care nu prea cunosc o gramada despre imaginea negativa a tarii noastre si despre jocurile murdare ale adultilor in general. Aici, din pacate, 99% din populatie chiar crede ce se da pe BBC - acasa sau ce scrie in The Sun...la serviciu.
Intreaba-l te rog ce planuri a facut in directia asta. Si te rog mult sa nu acepti raspunsuri evazive care ocolesc subiectul.
Multumesc mult.
Daniele
Caligraf
Caligraf

Postby adrian » Sep 30th, '09, 23:58

@Daniele,

Multumesc, am notat intrebarile tale.

@ ceilalti membri si vizitatori

Astept in continuare intrebari de la cei care se plang de obicei ca ambasada nu face nimic pentru ei, ca nu sunt reprezentati bine, ca functionarii ambasadei sunt aroganti, etc etc

Varsati-va oful aici, e timpul sa primiti raspunsuri coerente si directe, dar daca nu puneti intrebarile si doar va plangeti pe la colturi, nimic nu se va intampla!

Curaj, sunt aici ca sa duc mai departe intrebarile si problemele voastre!

Admin,
-vampir-
Adrian C.

Fondator

ROMANi ONLiNE
www.romani-online.co.uk
adrian
Site Admin

Re:ROMANi ONLiNE intreaba, Ambasadorul va raspunde

Postby rewind » Oct 2nd, '09, 00:17

am crezut ca ambasadorul va avea o sesiune online de raspunsuri la intrebari.acuma inteleg ca de fapt admin preia intrebarile ( probabil doar cele ce convin) si le va transmite ambasadorului

iata intrebarea mea, intrebare ce probabil este pusa de sute poate mii de romani in uk:

Avand in vedere ca pana la numirea dumneavoastra Domnule Jinga , ambasadorii romani in UK precum si personalul ambasadei nu a facut mai nimica in sprijinul Romaniei , a romanilor si mai ales a romanilor in uk si a imaginii romanilor in UK si in presa, cu ce se poate lauda 'domnia' dumneavostra la ambasada Romaniei precum si personalul ca afacut concret atunci cand au fost scandaluri in presa reala sau inventate la adresa romanilor?
De ce nu ati luat pozitie de nenumarate ori cand in media a fost ponegrita propria dumneavoastra tara?
De ce ambasada Romaniei din punct de vedere a emigrantului roman este aproape inexistenta?

Ati remaniat personalul ambasadei? Ati ramas aproape cu acelasi personal de dinainte de '90
In ce masura se poate ca acel consulat in Londra care a preluat majoritatea problemelor cetatenilor romani in UK , sa aiba macar in anumite zile un program mai lung cu publicul si mai ales sa raspunda cineva la telefon pentru 6-8 ore pe zi.Sunt atat de numeroase plangerile celor ce-s nemultumiti de faptul ca le raspunde doar un robot care efectiv nu-si are rostul

In ceea ce priveste reprezentarea Romaniei la nivel cultural , stam destul de bine si cred ca mare parte din merite sunt ale ICR si a personalului tanar si capabil de acolo

Multumesc pentru raspunsuri daca acestea vor exista si nu o plimbare in jurul cozii
rewind
Librar
Librar

Postby silverfern » Oct 2nd, '09, 10:52

Mai intai o sugestie/posibila solutie la probleme precum cele relatate de Margo mai sus: infiintarea unui birou pt informarea gratuita a celor interesati, ba cu privire la acte, ba ba la statutul pe care-l au in UK... Stiu ca ministrul se plange ca nu sunt bani, dar banuiesc ca pt alte activitati care nu-si arata utilitatea sunt. Stiu ca exista un atasat pe probleme de munca si sociale, dar cred ca foarte multi romani nu au nevoie de ceva foarte formal(sa vorbeasca cu domnul consul, sau domnul atasat, sau...), ci mai degraba de niste functionari prietenosi (gasim asa ceva?)care sa-i inteleaga si sa le explice pe intelesul lor ce trebuie sa faca pt a fi in legalitate. Tineti minte cum autoritatile franceze din Calais ii sfatuiau pe imigrantii ilegali din "Jungla" cum sa ceara beneficii in UK? Iar in momentul in care o situatie e mai "speciala" sa intervina si respectiva persoana oficiala.

Referitor la reprezentarea la nivel cultural... ma faceti sa rad asa de dimineata, poate imi merge bine toata ziua. Pai cum poti spune ca reprezinti bine Romania la nivel cultural cand toate actiunile respective au ca tinta anumite persoane care oricum stiu cam cu ce se mananca Romania. Vrem sa facem cunoscuta cultura si traditiile romanesti unor "n" indivizi care stiu deja ce si cum, sau oamenilor printre care traim in UK? Am senzatia ca pe undeva e buna reprezentarea culturala dar nu de catre ICR ci de catre unul sau altul dintre romanii care locuiesc in UK si ii povesteste vreunui amic britanic ba de un Brancusi, ba de un Eliade, ba ca efectul Coanda vine de la numele unui inventator roman...

Chiar sunt si eu curios, nu se schimba si ambasadorul in urma alegerilor? Caci atunci actiunea asta vine un pic cam tarziu. Insa cred ca e mai important sa punem presiune incercand sa rezolvam niste lucruri. Si cum spunea DST, nu se vor ridica restrictiile anul asta(evident vor mai fi mici schimbari), dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne resemnam, chiar si cand nu vor mai fi restrictii vor mai fi cu siguranta probleme de care ne vom lovi.

Asteptam raspunsurile ambasadorului. Cam putini totusi cu reclamatii si sugestii. Aveam senzatia ca sunt mult mai multi nemultumiti.
silverfern
Moderator
Moderator

Postby rebecca_uk » Oct 4th, '09, 11:03

Buna ziua, d-le Ambasador,

As incepe prin a spune ca si eu sunt unul din multii romani care se "plang pe dupa colturi", desi incerc paradoxal la randul meu sa-i fac pe ceilalti sa spuna ce anume nu place "cu voce tare". Raspunsuri primite pana acum atat prin promovarea pe messenger, cat si prin diverse forumuri/ site-uri pe care intru destul de des sunt de genul: "Ce te-agiti? Sunt aceiasi oameni cu aceeasi gandire ca inainte de '89" sau "E chestiune de politica, doar "scaunul" lor conteaza" si astea, desi rusinoase, sunt unele dintre cele mai blande.

Pai sa vedem daca am de ce "ma agit"

ROMANi ONliNE, prin intermediul a "celor 3 muschetari" (Taranu, Silverfern si subsemnata), a deschis un topic si initiat un proiect in care se demonstra cu lux de amanunte ca obligativitatea BLUE CARD ca dependent la angajare este incalcare a drepturilor cetatenilor europeni, drepturi stipulate in tratatul privind aderarea la UE.
Am dat acestui subiect/proiect caracter international, traducand mereu si in engleza si contactand si bulgarii, care pare-se nu se implica, daca nu este ceva oficial-Ambasada?
In ajutor ne-au venit utilizatorii DST(cetatean britanic) si Dio (cineva important, discret si foarte bine intentionat si informat, asa cum ar trebui autoritatile romane, in special)

In acest context am obtinut datele de contact ale d-nei Dariana Kotseva, omologul domnului Atasat Bogdan Carpa-Veche. As vrea sa va intreb pe dumneavoastra in ce relatii sunt oficialitatile romane cu cele bulgare si ce pasi au fost intreprinsi pentru ca sa rezolvam pozitiv probleme care privesc ambele comunitati in UK?

Vreau sa va aduc la cunostinta ca presupusa lege din 2 octombrie 2009 prin care DOAR dependentii de purtatori AWC nu mai au nevoie de mult-ravnitul "cartonas albastru" este apa de ploaie. Toti dependentii de cetatenii romani care-si exercita "treaty rights" in UK, fiind inregistrati in sistem si platitori de taxe, ar trebui sa beneficieze de acest drept. Iata cum s-a demonstrat aici acest lucru:

http://www.romani-online.co.uk/forum/23 ... ti-sau-nu-

Va rog insistent sa revizuiti aceasta problema.
Urmatoarele puncte le descriu in mesaj separat pentru a fi usor de parcurs.

Intre timp, va rog pe dvs., dragi forumisti, sa transmiteti cat mai multe sugestii, reclamatii, sau, Doamne-ajuta, daca sunt, de ce nu, multumiri.
Frati romani, va rog eu mult, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
rebecca_uk
Contributor
Contributor

Postby Daniele » Oct 4th, '09, 11:05

Si pe mine ma uimeste faptul ca, dintr-o mare masa de romani care si-au prezentat pe forumul asta nemultumiri in legatura cu seviciile ambasadei noastre, nu se poate vedea aici decat ca fiind doar 3 persoane care doresc sa puna intrebari. E incredibil si daca imi imaginez o situatie asemanatoare cu persoane de origine engleza( pe ei i-am cunoscut mai mult ca caracter) cred ca as fi vazut vreo 40 pagini de intrebari, nemultumiri sau lucruri bune impartasite si o adevarata dezbatere - asta e si un motiv pt care guvernul si reprezentantii lor sunt mult mai atenti la modul cum se prezinta in fata opiniei publice.
Prezentati conationalilor parerile daca vreti sa se mai schimbe ceva in viata voastra - nimic nu se schimba de la sine. Ca sa aveti ceva mai mult trebuie sa si contribuiti - in cazul acesta prin a avea puterea de a va prezenta opinia despre lucrurile pozitive si negative cu parere la reprezentarea oficiala a Romaniei aici in UK.
Daniele
Caligraf
Caligraf

Postby rebecca_uk » Oct 4th, '09, 11:15

Offtopic

Daniele, imi cer MII DE scuze, am editat mesajul tau, din GRESEALA.
Reintru sa repar.
rebecca_uk
Contributor
Contributor

Postby Daniele » Oct 4th, '09, 15:09

Nu e nici o problema Rebeca.
Daniele
Caligraf
Caligraf

Postby taranu » Oct 5th, '09, 20:32

Datorita faptului ca am auzit despre fapte bune nu pot decat sa-mi exprim multumirea pentru dl. Bogdan Carpa-Veche si il felicit.

Totusi in continuare raman profund reticent fata de autoritatile romane, cel putin atat timp cat aud raspunsuri de genul ca nu se pot lua niciun fel de masuri impotriva unor escroci ordinari care aduc romaani in UK pe post de sclavi. Astea nu sunt autoritati ci niste carpe de sters pe jos daca au autoritate doar asupra celor care-si vad de treaba in mod onest si pe care aceste "autoritati" ii exploateaza cu maxima nesimtire si nerusinare.

Iar despre imbecilii care administreaza Romania si Institutiile ... nu gasesc cuvinte pe care sa le pot scrie pe forum si sa descrie ce cred despre ei.
taranu
Nobil
Nobil

Postby ursul » Oct 10th, '09, 19:33

SALUTARE.AM SI EU NISTE NELAMURIRI DACA MA POATE AJUTA CINEVA ..AM SOSIT IN UK DE PE 11 SEPTEMBRIE 2009 M-AM INSCRIS LA UN COLEGIU AICI.SI L-AM INCEPUT PE 14 SEPT, AM PLATIT TAXE TOT SUNT DECI STUDENT AICI.VREAU SA STIU SI EU CUM STAU LUCRURILE MAI DEPARTE CU YELOW CARD CU RESTUL TREBURILOR CARE TREBUIESC FACUTE..ADIK VREAU BINEANTELES SA-MI GASESC UN JOB SA MA POT INTRETINE IN CONTINUARE AICI.
ursul
Cetitor
Cetitor

Postby silverfern » Oct 13th, '09, 10:52

ursul a scris:
SALUTARE.AM SI EU NISTE NELAMURIRI DACA MA POATE AJUTA CINEVA ..AM SOSIT IN UK DE PE 11 SEPTEMBRIE 2009 M-AM INSCRIS LA UN COLEGIU AICI.SI L-AM INCEPUT PE 14 SEPT, AM PLATIT TAXE TOT SUNT DECI STUDENT AICI.VREAU SA STIU SI EU CUM STAU LUCRURILE MAI DEPARTE CU YELOW CARD CU RESTUL TREBURILOR CARE TREBUIESC FACUTE..ADIK VREAU BINEANTELES SA-MI GASESC UN JOB SA MA POT INTRETINE IN CONTINUARE AICI.

Stimate Domnule Ambasador,
Vreau sa stiu si eu cum stau lucrurile p'aci cu restul treburilor care trebuiesc facute ca io's student ca doar am platit taxe adik vreau sa-mi gasesc un job.
Mersi
Salutare
Ursul
silverfern
Moderator
Moderator

Postby ursul » Oct 20th, '09, 16:32

Stimate Domnule Ambasador,
Vreau sa stiu si eu cum stau lucrurile p'aci cu restul treburilor care trebuiesc facute ca io's student ca doar am platit taxe adik vreau sa-mi gasesc un job.
Mersi
Salutare
Ursul
ursul
Cetitor
Cetitor

Postby Daniele » Jan 24th, '10, 11:34

Domnule Administrator

Ati primit vre-un raspuns la intrebarile pe care le-am adresat, prin intermediul tau, domnului ambansador? Eu inca astept un raspuns la intrebarile mele.
Daniele
Caligraf
Caligraf

Postby ELLAWS » Jan 24th, '10, 12:15

Buna ziua,

Mai sunt romani care au adresat intrebari D-lui Ambasador, pe topicul "Uite ce-am gasit azi in ziar" ca de...acolo i-a apucat durerea...

Daca intrebarile adresate sunt pe topicul nepotrivit, rugam administratorii/moderatorii sa le mute aici...

Eu sunt de acord cu o petitie in care sa explicam OFICIALITATILOR BRITANICE cine sunt romanii (ca am impresia ca jumatate din ei se refera la RROMI cand vorbesc de ROMANI, d-nul Woolas de pilda)

Eu semnez, sotul semneaza si sunt convinsa ca vor semna si alte nationalitati/cetateni ai Comunitatii Europene !!

Parerea mea este, ca aceasta petitie va trece granitele Ambasadei si ale UK ului si va ajunge acolo de unde DE LA INCEPUT s-a facut DISCRIMINAREA...

As propune petitiei un titlu "STOP DISCRIMINATION" (nu stiu cum s-a numit cealalta, sper ca nu la fel!) daca nu-i cel mai potrivit titlu gasiti altul...eu oricum voi semna.

Multumesc.
What if we start giving, without thinking how much, when or if we get something back. I know, many people will disappoint you, but in time, you will keep around, only people you can trust. BTW, I dislike quoting others, when I have so many things to say..
ELLAWS
Contributor
Contributor

Postby silverfern » Jan 24th, '10, 14:32

Daniele, Ellaws, va admir entuziasmul (sper sa nu se piarda cu trecerea timpului). Ceea ce nu stiti voi e cat de greu aduni cativa romani pt a formula o petitie de exemplu. Da, multi spun ca ar semna petitia, dintre cei multi poate jumatate isi aduc aminte sa o si semneze... Ca sa nu mai vorbesc de rivalitati, compromisuri - chiar in relatia cu ambasada, sau ajutoare prin care se vizeaza (si) atacarea unori adversari politici. De aceea tot insist eu ca fiecare sa actioneze intr-un fel. Fie ca trimiteti o reclamatie, le cereti socoteala autoritatilor, sau chiar incercati sa aratati britanicilor de rand cine sunt romanii, ce inseamna Romania. Cand tot mai multi vom avea exercitiul asta democratic cred ca lucrurile vor merge ceva mai usor, glasul adevaratei societati civile va incepe sa fie auzit si sa deranjeze urechiusele fine ale reprezentantilor nostri.
silverfern
Moderator
Moderator

Postby ELLAWS » Jan 24th, '10, 15:06

Eu nu cred ca ROMANII DE AICI DIN UK ar trebui sa stea cu mainile-n san, mai ales cei care lucreaza in locuri mai "calde", cei inscrisi la colegii/universitati...NU POT SA CRED CA VA E ATAT DE INDIFERENT ce gandesc colegii vostri despre voi!!
Nu simtiti oare cum se uita la voi ca la o "carpa de sters pantofii"? Eu una, asa am simtit, cand de fapt i-am facut pe ei sa inteleaga cat de prost stau la capitolul "CULTURA GENERALA" cand le-am explicat ca ROMANIA nu este "ROMANYada" cum cred majoritatea!!
Cand le-am explicat diferenta dintre romani si rromi, ca ceea ce-au citit in presa si-au vazut la TV sunt reportaje contra-facute de niste VENETICI SI PARVENITI care au luat bani grei pentru "STIRI DE SENZATIE" si-au vandut tara aratand "REALITATEA DIN ROMANIA": tigani care-si vindeau copiii, imagini cu copii handicapati, etc. DENIGRAND ROMANIA/ROMANII si DEZINFORMAND presa si mass-media internationala, opinia publica straina, referitor la ceea ce inseamna CU ADEVARAT ROMANIA!!
Stand cu mainile in san, nu faceti decat sa aratati CA SUNTETI DE ACORD CU EI... Ca noi ROMANII suntem tiganii care am venit aici sa traim din beneficii/bani publici CAND DE FAPT E INVERS!!
Tigani au venit 2-3 mii si ROMANI au venit peste 30.000 PLATITORI DE TAXE / IMPOZITE !...

Luati atitudine NU VA MAI LASATI CALCATI IN PICIARE !!

Silverfern, nu e entuziasm e FRUSTRARE si FURIE!...
What if we start giving, without thinking how much, when or if we get something back. I know, many people will disappoint you, but in time, you will keep around, only people you can trust. BTW, I dislike quoting others, when I have so many things to say..
ELLAWS
Contributor
Contributor

Postby kitten » Jan 24th, '10, 15:28

ellaws a scris:
Stand cu mainile in san, nu faceti decat sa aratati CA SUNTETI DE ACORD CU EI... Ca noi ROMANII suntem tiganii care am venit aici sa traim din beneficii/bani publici CAND DE FAPT E INVERS!

Imi pare rau, Ellaws, dar nu ma pot abtine. Mi se pare mie, sau chiar tu erai foarte activa acum ceva vreme in a-i convinge pe cei de pe forum cum sa stoarca bani cat mai multi de la guvernul britanic?

(Da, stiu, 'off-topic'. Termin aici.)
kitten
Cronicar
Cronicar

Postby rebecca_uk » Jan 24th, '10, 16:06

Da, kitten. E offtopic, insa de la a-i sfatui pe romani ca au dreptul sa aplice la student loans si grants-dupa caz-la fel ca orice alti cetateni UE-SUME CARE SE VOR RESTITUI IN TIMP sau care ajuta la SUPRAVIETUIRE si pana la a "stoarce" bani e cale lunga.

On-topic insa, eu atat vreau sa-l intreb pe d-l Dr. Jinga:
Cand a pronuntat fraza: SUNTEM O ELITA SI ELITELE NU CER,a anticipat cumva reactia autoritatilor britanice, ca pe alor noastre o stim-e mai exact o pozitie OFICIALA: CEA A MORTULUI IN PAPUSOI.

Vreau sa va rog, dragi compatrioti, nu compatriHOTI, sa nu ne sapam noi insine, o fac destul altii pentru noi. -trist-
rebecca_uk
Contributor
Contributor

Postby Freedom_Writer » Jan 24th, '10, 17:17

Bun daca pun o intrebare D-lui ambasador unde primesc raspunsul pe forum sau persnal? SI exact unde in ce topic sa pun acea intrebare?
Multumesc.
Freedom_Writer

Postby ELLAWS » Jan 24th, '10, 17:17

Kitten,

Esti UNUL DINTRE ROMANII de la care AM PRETENTIE sa nu stea cu mainile in san, chiar daca esti printre cei “iubiti de stele” ca ai avut norocul sa obtii o bursa pentru un master in UK…Daca tie ti-a ajutat Dumnezeu, asta nu e un motiv sa INTORCI SPATELE SEMENILOR TAI, celor care ca si tine au terminat o facultate si muncesc ca “SCLAVE IN CASELE ENGLEZILOR” pentru a-si termina un masterat.
Eu am contribuit cu UN SFAT pentru romanii ce se simt discriminati, furati, inselati (care muncesc cu 2,5 – 3 lire/ora la negru cate 12 ore pe zi!!) fete/baieti destepti care au terminat un liceu CARE SUNT (ca si tine, ca si mine) CETATENI AI UNIUNII EUROPENE !! dar tratati ca “negrii de pe plantatie”. Ei sunt copiii nostri, copiii Romaniei si viitorul nostru, al natiunii noastre! Eu nu i-am indemnat sa stoarca bani i-am indemnat SA INVETE si le-am tradus “mai pe intelesul tuturor” facilitatile care le sunt puse la dispozitie studentilor din UE si sper ca ei sa fi inteles (mai bine decat tine) mesajul meu!

Pentru ca tot s-a atins acest subiect pe acest topic (ca san u fiu off-topic) am o intrebare pentru Ambasador si Administratorul acestui forum…

Domnilor Ambasador/Administrator,

Aveti cunostinta de campanile ce le fac englezii prin mass-media (presa, radio, tv) chiar advertising door-to-door, aia cu “BACK TO SCHOOL”? Mi se pare o idée buna sa incercam sa facem la fel… Ambasada are adresele romanilor din UK, Administratorul acestui forum are adresele de e-mail, a utilizatorilor acestui forum iar intrebarea mea este :

Ar fi posibil ca toti utilizatorii acestui form (iar alti romani prin intermediul Ambasadei) sa fie indemnati/sfatuiti in termeni “mai oficiali” SA CONTINUE SA INVETE, sa le fie aduse la cunostinta FACILITATILE, DREPTURILE care le au ca si CETATENI UE, macar acelea care le-au mai ramas inca NERESTRICTIONATE?

Va multumesc!
ELLAWS
Contributor
Contributor

Postby Daniele » Feb 3rd, '10, 23:33

Deci pe mine chiar ma intereseaza sa aflu ce s-a mai intamplat cu intalnirea celebra - cu ambansadorul. Astept de cinci luni un raspuns - mai ceva ca pe timpul lui Ceasca.
Ce s-a intamplat concret? A anulat ambansadorul intalnirea? - sau s-a mirat forte tare sa vada ca mai exista romani care spera ca el sa faca ceva? - probail se intreaba - astia pe ce lume traiesc?

Deci care e rezultatul?
Daniele
Caligraf
Caligraf

Postby silverfern » Feb 4th, '10, 09:55

Pai... conform site-ului ambasadei, dupa vizita domnului ambasador la Biblioteca Britanica, "a fost prezent în mijlocul comunităţii românilor din zona metropolitană Leeds". Asteptam confirmarea din partea celor din Leeds.
Sau poate ca s-a intalnit doar cu elitele, pt ca "elitele nu cer" dupa cum am aflat deja? -ura-
silverfern
Moderator
Moderator

Next

136 posts • Page 1 of 51, 2, 3, 4, 5