by andrei675 » Jul 15th, '08, 19:02
[quote="Andreiuta12345":1qri6ji9]E greu sa gasesti cuvinte potrivite cand stii ca viata unui om "atarna" doar de un fir de ata ce se subtiaza cu fiecare zi, ora , minut.
E greu sa te gandesti ca ai putea "TU" sa fii in locul ei.
Nu stiu in ce masura, noi "forumistii" o putem ajuta.Poate ca da, poate ca nu...Poate ca vom reusi sa mentinem flacara vietii ei nestinsa, lucru intr-adevar de pret...Sau poate ca ar trebui sa ne declaram "invinsi"de la inceput in fata acestei boli de cele mai multe ori necrutatoare...Eu totusi mai cred ca exista o sansa pentru ea...
Nu as fi vrut sa postez acest mesaj dar m-am gandit ca -cine stie nu e prea tarziu pentru ea...sa afle de un doctor bun , un spital bun, un medicament ,o asociatie de leucemia aici..si mai ales sa afle de drepturile pe care le are aici ca si cetatean UE atunci cand este vorba de un tratament pentru leucemie.
Despre Raluca, caci despre ea este vorba pot spune ca are 23 de ani si lucreaza ca aupair in Londra.A venit in Anglia prin agentia prin care am venit si eu cu ceva vreme in urma.Cei de la agentie i-au dat numarul sa ma contacteze sa interactioneze cu lumea, sa nu se simta izolata caci nu cunostea pe nimeni.A trecut mai bine de un an si ceva de atunci.Obisnuiam sa vorbim din cand in cand la telefon dar de intalnit spre rusinea mea nu am apucat sa ne cunoastem personal.
Ieri am vazut-o pe messenger on line si dupa o banala conversatie..printre altele mi-a spus ca are leucemie, ca a fost la un spital din Northwich...si ca stie ca o sa moara pt ca nu stie ce sa faca , incotro sa o apuce.Priveam neputincioasa cuvintele de pe messenger si nu stiam ce sa scriu, ce sa ii spun.Greutatea cuvintelor ei ma apasa si mai tare pentru ca uneia dintre prietenele cele mai dragi mie, o persoana de o inteligenta sclipitoare -i-au fost frante aripile la 23 de ani neimpliniti ..tot din cauza leucemiei netratate dar mai ales..nebanuite.
Poate sunt printre noi sunt persoane care au luptat cu leucemia aici in uk, poate au avut cazuri in familie aici si ar putea sa o indrume cumva sa faca ceva sa stie ce drepturi are in situatia in care nu ai un trai infloritor aici...deci nu poti sa te duci la o clinica privata..dar esti cetatean ue.Familia la care sta i-a zis ca o duce saptamana viitoare la o clinica dar nu e ceva sigur..A slabit foarte mult, lesina, e palida...De dus acasa ii e frica pt ca se gandeste ca tratamentul cu citostatice ii va scurta viata in cateva luni...Aici a avut parte de un doctor indian...care doar i-a zis..tu o sa mori..vino peste trei saptamani cand vin din concediu...si iti mai facem niste analize..
Nu as fi scris aceste randuri...dar printre altele mi-a spus ceva despre parintii ei care in loc sa o incurajeze, au abandonat-o acum...Au sunat-o saptamana trecuta, dupa doua luni de tacere sa vada daca nu a murit, sfatuind-o totodata sa vina acasa ca altfel costa scump transportarea ei..(ca si cadavru!)...Ma gandesc ce fel de parinti poti fi acestia?!....Oribil...
Eu atat am avut de zis...Cine stie informatii in legatura cu ceea ce am mentionat mai sus legat de leucemie, din suflet sa posteze.
Multumesc pentru intelegere si cooperare(solidarizare),
Andreea[/quote]
Parerea mea este urmatoarea : ar fi foarte bine sa i aratam ca suntem alaturi de ea (ceea ce nu e deajuns doar pe mess..asta doar pt cei care are adresa ei ) si ar fi ungest nobil si de recunoscut ca cei din Londra (Aupair ,self employed,si alti sa faceti ceva de ex. ....ahhh chiar ca e groaznic, una din cai este sa transmitem vestea cat mai departe, Host mama mea este GP. dar inutil ca nus din londra, trebuie facuta o cerere , de ex. nush. eu unul as merge la o biserica sau la un centru SAint trinity, si as vb cu cineva in putere sa se organizeze ceva caritabil, sau Red Cros-ul din Londra, sau a charity foundation..am sa dau un search pe google..pt un charity foundation in Londra, daca staam si postam nu ajuta la nimica doar sa ne para rau pt ea... asa ca cei din londra si imprejurari ...ar fi bine ca ANDREIUTA12345 sa postezi ID ul ei..sa aflam in ce zona munceste si sa luam niste masuri...(ganditi -va la voi cei care sunteti sanatosi, si munciti,.aici )scuze daca am stanjenit pe cineva..