instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Yellow Card

Fosti, actuali si viitori studenti ai universitatilor britanice
1009 posts • Page 31 of 341 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34

Re: Yellow Card

Postby Flo47 » Aug 13th, '12, 21:19

Va Salut

Am si eu o intrebare:

Detin YC,lucrez la un nursing home,dar mi sa oferit o oferta mult mai buna in alta parte.Dansii respectivi urmand sa imi faca work permit.
Imi afecteaza cumva parasirea locului de munca la obtinerea BC sau conteaza doar numarul de payslipuri? adica 12 -nu-stiu-
Flo47
Cronicar
Cronicar

Postby vmadalinarom » Aug 15th, '12, 10:40

Buna,

Referitor la extrasul de cont necesar la dosarul ce se depune la Croydon... stiu ca se poate aduce de la o banca din Romania, insa nu stiu daca trebuie tradus si legalizat? Sau este acceptat doar semnat si stampilat de banca?

Multumesc anticipat,
Madalina.
vmadalinarom
Caligraf
Caligraf

Postby george1976 » Aug 15th, '12, 11:21

Nu te-as sfatui sa te duci cu extras de la banca din Romania. Contul passport de la Hsbc e suficient si usor de deschis. Or mai avea si altii conturi curente dar nu stiu cat de usor de deschis sunt.
george1976
Carturar
Carturar

Postby IC3 » Aug 15th, '12, 13:22

@vmadalinarom eu in schimb te sfatuiesc clar si crede-ma ca stiu ce spun ca este foarte bun extrasul de cont netradus si stampilat de catre o banca din Romania . Stiu in jur de 8 persoane (inclusiv eu) care au luat YC fara probleme cu extras de cont de la o banca din RO.Totul e ca extrasul de cont sa dovedeasca ca ai avut bani in cont in ultimele 2-3 luni inainte de a veni la HO. Nu e o suma fixa pe care trebuie s-o fi avut-o inainte...asa ca idee eu am avut in jur de 5000 RON. Oricum dupa ce scoti extrasul de cont poti sa lasi contul ala pe zero.
IC3
Caligraf
Caligraf

Postby vmadalinarom » Aug 16th, '12, 11:09

:) Multumesc mult de tot pentru raspuns. Acum am reusit sa termin de citit topicul cu asigurarile, si nu mai stiam daca am intrebat sau nu de extrasul de cont. Eu mi-am pus in cont 6000 de ron la inceputul lunii August, si ma gandesc ca daca scot un extras de cont in Octombrie (ar fi undeva la 2 luni bani pe el si cu ceva operatiuni de depunere +plata rata la banca) ar fi destul de ok.

N-am vazut daca a mai fost cineva la interviuri la Croydon in ultimul timp...oare cum mai e? S-a mai schimbat ceva?
vmadalinarom
Caligraf
Caligraf

Postby BogdanHD » Aug 16th, '12, 21:25

puteti sa-mi dati si mie cateva nume de colegii acreditate din partea de est?daca sant cu o durata de 1 an?
BogdanHD
Calfa
Calfa

Postby Adi PC » Aug 16th, '12, 22:55

BogdanHD wrote:puteti sa-mi dati si mie cateva nume de colegii acreditate din partea de est?daca sant cu o durata de 1 an?

Cauta pe Google.co.uk asa: DIUS Register. Acolo- s toate posibile acceptate de UKBA, din tot UKul

Tapatalk / Galaxy S2
Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby mariusica1 » Aug 17th, '12, 10:44

sal la toata lumea,sunt student la London Cactus College si cei de acolo mi-au aplicat in 20 martie 2012 pt YC si pana in prezent nu am nici un raspuns nimic,mai e cineva in situatia mea ?un sfat ceva nu stiu dak e cineva ca mine
mariusica1
Calfa
Calfa

Postby thenuts » Aug 20th, '12, 18:08

Are cineva vreo idee trebuie sa fie vreo suma minima de bani in cont cand duci bank statement-urile la Croydon ca sa te accepte ? ( De ex daca am ~1700 de lire in cont e destul pentru ei ? )
thenuts
Erudit
Erudit

Postby Anca L. » Aug 20th, '12, 19:13

Buna,

Marius, sunt studenta si am aplicat pe 28 DEC 2011 si nu am primit nici'un raspus, avand in vedere ca ai aplicat in martie, se pare ca mai ai de asteptat din pacate....
Anca L.
Discipol
Discipol

Postby je_sergiu » Aug 20th, '12, 20:21

thenuts wrote:Are cineva vreo idee trebuie sa fie vreo suma minima de bani in cont cand duci bank statement-urile la Croydon ca sa te accepte ? ( De ex daca am ~1700 de lire in cont e destul pentru ei ? )

Nu se specifica nicaieri o suma minima, dar cei £1700, de care vorbesti tu, sunt convins ca sunt de ajuns.
je_sergiu
Cronicar
Cronicar

Postby vmadalinarom » Aug 20th, '12, 21:06

@thenuts : Noua ne-a fost "recomandat" sa avem minim 800 lire in cont...am auzit insa si de cazuri care au avut mult mai putin (2 - 300 de lire , dar cu rulaj pe cont). 1700 e mai mult decat suficient :) sa ne spui si noua cum a fost la interviu . Apropos, ti-ai facut asigurare?
vmadalinarom
Caligraf
Caligraf

Postby thenuts » Aug 20th, '12, 23:14

Multumesc mult pentru raspunsuri. Totusi cred ca o sa duc niste bank statementuri si de la varul meu si o scrisoare cum ca ma sponsorizeaza si daca comenteaza ca nu sunt destui bani sa le bag alea pe gat. Nu vreau sa aibe de ce sa se lege.

Inca nu mi-am facut asigurarea pt ca abia vineri am prins programarea si am zis ca ma mai documentez peste weekend despre asigurarea de sanatate. Problema e ca desi cred ca am citit toate paginile de la threadul cu asigurarile parca mai tare m-a bagat in ceata. Singura chestie sigura care am dedus-o de acolo e ca e bine sa ai asigurare la Aviva sau Pruhealth parca. In schimb unii ziceau ca trebe sa ai neaparat dental si psihiatric bifat, altii ziceau ca le-au primit si fara. Nu stiu ce sa mai cred:d
thenuts
Erudit
Erudit

Postby Nicholas_bigben » Aug 21st, '12, 00:34

Sal ,am si eu cateva nelamuriri peste cateva zile dau un test sa intru la un colegiu sa fac nivelul 3 prima data full time ,sa intru apoi la anu la universitate
am cateva intrebari si raspundetimi la toate
1 . ce sa fac eu sa am yellow card?
2 . are ceva ca eu am deja NIN luat printro firma care am platito si nam lucrat nicio zi ca self employed si mai miam facut si utr dar lam dezactivat pe ala ca lam facut aiurea..... dar pot sa aplic ca student sa iau yelow card
3 . stau cam prost cu banii acum nu lucrez dar imi caut ceva am 23 ani, pot sa aplic pentru un ajutor temporar de la colegiu adult funds sau ceva de genu?
4 . Cum sta treaba cu yellow card, sa le trimit vreo confirmare dupaia ca incep colegiu sami trimita vreun document sa incep sa muncesc part time pe undeva?
5 . si daca o sa fac in asa fel sa lucrez mai multe ore mai mult de 20 ore ca no sa ma pot intretine cu part time sau poate ma ajuta astia de la colegiu , in caz ca nu . eu o sa am nevoie de banii oare o sa vada astia ca am lucrat mai mult de 20 ore sau sami faca ceva si imi ia yellow card inapoi?

ms
Nicholas_bigben
Scrib
Scrib

Postby mariusica1 » Aug 21st, '12, 13:14

buna,ms frumos de raspuns si se pare ca mai am mult si bine de asteptat
mariusica1
Calfa
Calfa

Postby COL3 » Aug 21st, '12, 18:50

Flo47 wrote:Va Salut

Am si eu o intrebare:

Detin YC,lucrez la un nursing home,dar mi sa oferit o oferta mult mai buna in alta parte.Dansii respectivi urmand sa imi faca work permit.
Imi afecteaza cumva parasirea locului de munca la obtinerea BC sau conteaza doar numarul de payslipuri? adica 12 -nu-stiu-

Salut,

Conform spuselor celor de la UKBA nu are importanta daca iti schimbi angajatorul,,,ai nevoie de cele, 12 Payslip-uri (cel putin)
,,,dar fara o intrerupere mai mare de 28 de zile intre ele.
COL3
Haiduc
Haiduc

Postby tatianadediu » Aug 22nd, '12, 09:49

Buna la toata lumea !

M am inscris la un curs al unui colegiu agreat de marea britanie si, desi pe site durata cursului era trecuta ca fiind de 1 an, ieri, de la scoala, mi au dat ca durata efectiva a cursului 9 luni, ceea ce inseamna ca eu sa fiu nevoita sa obtin programare la HO pt YC pana cel tarziu la sfarsitul lui noiembrie, ca apoi, cu cele inca 4 luni in care cardul este valabil, sa mi pot face cei 12 fluturasi pt BC.
Am sunat si eu azi dimineata la HO, am prins linie, dar operatoarea mi a zis ca nu mai este nimic liber astfel incat sa ma incadrez in cele 6 saptamani...Dar nu inteleg, o data ce prinzi linie, intri sa vorbesti cu cineva, nu ar trebui sa te programeze de la ultima data a programarilor pe care o au ei, fie ca este si peste 3 luni aceasta programare?
Cum ar trebui procedat? Sa sun in continuare nu?

Multumesc !
tatianadediu
Cetitor
Cetitor

Postby marianfim » Aug 24th, '12, 23:54

tatianadediu wrote:Buna la toata lumea !

M am inscris la un curs al unui colegiu agreat de marea britanie si, desi pe site durata cursului era trecuta ca fiind de 1 an, ieri, de la scoala, mi au dat ca durata efectiva a cursului 9 luni, ceea ce inseamna ca eu sa fiu nevoita sa obtin programare la HO pt YC pana cel tarziu la sfarsitul lui noiembrie, ca apoi, cu cele inca 4 luni in care cardul este valabil, sa mi pot face cei 12 fluturasi pt BC.
Am sunat si eu azi dimineata la HO, am prins linie, dar operatoarea mi a zis ca nu mai este nimic liber astfel incat sa ma incadrez in cele 6 saptamani...Dar nu inteleg, o data ce prinzi linie, intri sa vorbesti cu cineva, nu ar trebui sa te programeze de la ultima data a programarilor pe care o au ei, fie ca este si peste 3 luni aceasta programare?

Multumesc !

Dar azi ai sunat?
Pai noi sunam de multe saptamani si am vb cu aproape toti operatorii, mai avem putin si ne recunoaste... Daca ai timp citeste tot ce s-a scri in topicul asta si sa vezi ce fericita esti ca ai reusit sa vb cu cineva din prima zi. Eu cred ca mai repede se renunta la restrictii decat sa prind programare telefonica.Am renuntat sa mai incerc.
Succes

http://www.romani-online.co.uk/forum/em ... on-ii-7285
marianfim
Senior
Senior

Postby je_sergiu » Aug 25th, '12, 00:03

tatianadediu wrote:Buna la toata lumea !

Multumesc !

Daca ai lucrat un an(9 luni de cursuri), legal, pe gardul galben, ai liber pe piata muncii. Pune actele in plic si trimite-le!
je_sergiu
Cronicar
Cronicar

Postby asese94 » Sep 10th, '12, 23:05

Peste nici o săptămână voi începe cursurile la o universitate din UK (full-time) și am si eu cateva intrebari referitoare la obtinerea Yellow Card.

Dintre cei care îl aveți deja, ați aplicat cu ajutorul Cardului European sau v-ați făcut asigurare de sănătate? Daca a făcut cineva asigurare, a făcut odată ajuns în UK sau din țară? Ideea e ca nu știu dacă se merita sa mai dau bani și pe asigurare, mai ales ca am auzit ca ar putea fi probleme cu cele făcute aici în țară. Totuși, având în vedere ca dacă aplici folosind cardul european trebuie sa declari ca ești doar temporar în UK, asta nu va afecta eventuala obținere a unui Blue Card după terminarea studiilor? Daca da, o alta opțiune ar fi o asigurare pe termen scurt, câteva luni pana aplic, iar după aceea sa renunț la ea (ca sa evit sa declar ca stau temporar). Voi cum ați procedat?

O alta întrebare este referitoare la sponsorizare. Am de la banca (una din Romania, nu cred ca e vreo problema ca nu e din UK) un extras de cont însa este pe o perioada scurta. Având în vedere ca prezintă o suma considerabila (aproape 4000 de lire, deci suficient cât sa ma descurc câteva luni bune) pot exista totuși probleme pentru ca nu e pe 3 luni? E mai important sa vadă o suma mai mare sau o perioada mai mare? In plus, contul este pe numele mamei, astfel ca voi include o scrisoare prin care sa declare ca ma susține financiar (un model ar fi mai mult decât binevenit). Aceasta scrisoare trebuie legalizata sau ceva? De asemenea, este necesar sa adaug copie legalizata după certificatul de naștere ca sa atest relația de rudenie dintre noi? Va mulțumesc și aștept răspuns cât mai curând.
asese94
Cetitor
Cetitor

Postby costy_ » Sep 11th, '12, 09:27

salut!As dori sa aflu si eu cat trebuie sa astepti pentru un raspuns din partea UK Agency cu privere la YC ???si daca primesti un raspuns afirmativ primesti cardul odata cu actele pe care le-ai trimis???
costy_
Calfa
Calfa

Postby rom1 » Sep 13th, '12, 13:49

Hello,

Cit ore de curs minim trebue sa am ca sa pot sa aplic pt yelllow card. A zis mie un prienten ca trebue sa am minim 6 ore pe saptamana. e adevarat?

va multumesc.
rom1
Haiduc
Haiduc

Postby jmthiphop » Sep 18th, '12, 13:56

rom1 wrote:Hello,

Cit ore de curs minim trebue sa am ca sa pot sa aplic pt yelllow card. A zis mie un prienten ca trebue sa am minim 6 ore pe saptamana. e adevarat?

va multumesc.

poti sa faci si 5 minute intr-o saptamana, atat timp cat este acreditata, ce-ti mai pui piedici singur/a?
jmthiphop
Gramatic
Gramatic

Postby mariusica1 » Sep 18th, '12, 18:17

sal la toata lumea,a mai primit cineva YC de curand prin colegiu?va multumesc
mariusica1
Calfa
Calfa

Postby dragoshym » Sep 19th, '12, 14:42

Salut,
Am ajuns de curand in UK, iar pe 1Octombrie incep cursurile. Sunt destul de disperat (ca majoritatea romanilor dealtfel) sa imi gasesc un loc de munca, deci implicit imi doresc sa reusesc sa ma programez cat mai repede la Home Office.
Stiti daca se mai iau in considerare programarile? Daca da, imi puteti da ceva sfaturi? Spre exemplu la ce ora/ore sa dau telefoane sau ce sa le spui/ce sa nu le spui? Zilele astea as vrea sa incep sa telefonez. Imi spuneti va rog numarul de telefon si link'ul la care pot incerca sa fac o programare?

Multumesc

L.E. Daca se ocupa cineva sau stiti de cineva care poate ajuta contracost (sau din inima buna) cu programarile dati-mi va rog un PM.
dragoshym
Haiduc
Haiduc

Postby Adi PC » Sep 19th, '12, 15:15

dragoshym wrote:Salut,
Am ajuns de curand in UK, iar pe 1Octombrie incep cursurile. Sunt destul de disperat (ca majoritatea romanilor dealtfel) sa imi gasesc un loc de munca, deci implicit imi doresc sa reusesc sa ma programez cat mai repede la Home Office.
Stiti daca se mai iau in considerare programarile? Daca da, imi puteti da ceva sfaturi? Spre exemplu la ce ora/ore sa dau telefoane sau ce sa le spui/ce sa nu le spui? Zilele astea as vrea sa incep sa telefonez. Imi spuneti va rog numarul de telefon si link'ul la care pot incerca sa fac o programare?

Multumesc

L.E. Daca se ocupa cineva sau stiti de cineva care poate ajuta contracost (sau din inima buna) cu programarile dati-mi va rog un PM.

Da, se poate.
Ia si afla totul, citind topicul Noutate: Programare Online la Croydon.
Macar ultimele 10 pagini.

Pe 074
Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby laviniadsc » Sep 19th, '12, 15:53

Salutare dragilor, a mai aplicat cineva la Croydon de curand si isi rupe din timpul sau pretios sa ne impartaseasca experienta sa? Multumesc frumos.
laviniadsc
Librar
Librar

Postby euonline » Sep 22nd, '12, 03:46

asta astept si eu ... romani care au fost de curand la HO sa povesteasca ce si cum ... dar se pare ca toti dovedesc ca vorba aceea veche e inca adevarata "romanului, dupa ce se vede cu sacii in caruta, nu-i mai pasa de altii"... -dans-
cum am mai zis ... practic si teoretic daca totul este full pana in noiembrie la HO, zi de zi ar trebui sa fie cel putin unul care a fost acolo ... dar nu vrea nimeni sa-si faca aparitia si pe aici -nu-stiu- ... dar lasa ca reusesc eu programarea si vin si va povestesc -da-da-
神總是與我
euonline
Caligraf
Caligraf

Postby ursul2445 » Sep 24th, '12, 09:53

asese94 wrote:Peste nici o săptămână voi începe cursurile la o universitate din UK (full-time) și am si eu cateva intrebari referitoare la obtinerea Yellow Card.

Dintre cei care îl aveți deja, ați aplicat cu ajutorul Cardului European sau v-ați făcut asigurare de sănătate? Daca a făcut cineva asigurare, a făcut odată ajuns în UK sau din țară? Ideea e ca nu știu dacă se merita sa mai dau bani și pe asigurare, mai ales ca am auzit ca ar putea fi probleme cu cele făcute aici în țară. Totuși, având în vedere ca dacă aplici folosind cardul european trebuie sa declari ca ești doar temporar în UK, asta nu va afecta eventuala obținere a unui Blue Card după terminarea studiilor? Daca da, o alta opțiune ar fi o asigurare pe termen scurt, câteva luni pana aplic, iar după aceea sa renunț la ea (ca sa evit sa declar ca stau temporar). Voi cum ați procedat?

O alta întrebare este referitoare la sponsorizare. Am de la banca (una din Romania, nu cred ca e vreo problema ca nu e din UK) un extras de cont însa este pe o perioada scurta. Având în vedere ca prezintă o suma considerabila (aproape 4000 de lire, deci suficient cât sa ma descurc câteva luni bune) pot exista totuși probleme pentru ca nu e pe 3 luni? E mai important sa vadă o suma mai mare sau o perioada mai mare? In plus, contul este pe numele mamei, astfel ca voi include o scrisoare prin care sa declare ca ma susține financiar (un model ar fi mai mult decât binevenit). Aceasta scrisoare trebuie legalizata sau ceva? De asemenea, este necesar sa adaug copie legalizata după certificatul de naștere ca sa atest relația de rudenie dintre noi? Va mulțumesc și aștept răspuns cât mai curând.

stie cineva, scrisoarea de sponsorizare trebuie legalizata la solicitor? sau e necesar doar sa fie redactata simplu pe hartie si sa se ataseze bank statements?
ursul2445
Scrib
Scrib

Postby deceneu » Sep 24th, '12, 10:51

Scrisoarea de sponsor trebuie sa fie doar insotita de bank statementurile(originale adica cele trimise prin poasta de banca sau stampilate de catre banca). Nu trebuie nici un solicitor... doar semnatura celui care ti-o da
deceneu
Erudit
Erudit

PreviousNext

1009 posts • Page 31 of 341 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34

Return to STUDENT IN UK