instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

DORESC SA EMIGREZ DIN SUA in UK. O GRESEALA?

Sa facem prezentarile!
255 posts • Page 2 of 91, 2, 3, 4, 5 ... 9

Re: DORESC SA EMIGREZ DIN SUA in UK. O GRESEALA?

Postby avramrad » Aug 9th, '12, 11:46

Foarte bine a punctat Andreiutza12345 problema,acest forum este format din pareri diferite si personale, multa bafta si sa luati o decizie inteleapta din toate punctele de vedere.Andreiutza12345 multumesc pt urari si sper sa fie intrun ceas bun!
avramrad
Gramatic
Gramatic

Postby catad » Aug 9th, '12, 14:15

exact cum spui Andreiutza, m-am referit ca o sa-i para ffffff rau ca plecat.
Avramrad, eu vorbesc de oameni care au muncit si altceva in USA decat low-paid jobs si au locuit decent nu in camera cu alti 10. Dcsv omul are un ltd micut care-i aduce destul pt o viata decenta. ce-i trebuie UK? sa se umple de draci aici cand o vedea cat de frumos este sa traiesti si mai ales sa platesti taxe in "imperiu"? Aduna, Cody, 10k si pune de o insuratoare pe nashpa pt acte. in 1.5 ani o sa ai restrictia scoasa de pe GC si dupa 3 ani o sa aplici pt cetatenie. in maxim 4 ani o sa ai pasaport cu stelute si te poti casatori lejer cu prietena atunci.
catad
Mentor
Mentor

Postby andreiuta12345 » Aug 9th, '12, 14:59

Ca bine graiesti - Catad :))
@Cody - intr-un an de zile ai timp sa decizi si sa faci tot posibilul sa intrii acolo in legalitate.Oricum , aici , anul viitor nu se va schimba nimic..si vei aveai de asteptat pt acte de ti se uraste..e timp mort..Deabia din 2014 teoretic ar tb restrictiile pt Romania pe piata fortei de munca sa fie ridicate in UK...Acorda-ti anul 2013 (+ ce a mai ramas din 2012)sa iti rezolvi lucrurile(decizii atat de importante nu se iau in pripa in doua luni!) si incearca sa faci imposibilul ca sa nu ai regrete.Poate va gasiti la fel ca si prietenii mei fiecare cate un 'pretendent/a' ..mai colorat nu conteaza..american/ca sa fie..Atata timp cat intre voi (tu si partenera ta) exista incredere si stiti ce faceti, care va e tinta , totul ar tb sa fie ok.Business is business.Nu uita, sa faci/faceti un album cu poze 'de nunta' mai la malul oceanului , munte , etc sa fiti cat mai convingatori la interviul pt green card ;).

Daca chiar vreti sa parasiti Statele , va tb sa stergeti tot cu buretele si sa va pregatiti mental pt UK. Cititi ghidul de la A la Z de pe forum iar daca mai aveti intrebari - intrebati fara nici o jena. Knowledge is Power.;)

Scriind acest mesaj , un pic - zambesc..Am ajuns sa cred ca UK pt romani e un fel de Scoala a Vietii..In loc de premii avem carduri.. pink card, yellow carduri de doua soiuri(self, student), blue card de trei soiuri( de dependent, de angajat, rezidenta permanenta), multi acum se pare ca au ajuns la stadiul de pasaport...Ce mai urmeaza?!...Ne schimbam culoarea in Green la carduri :))...?!!! Ce culoare mai exista, mai atractiva si nu stim??!Sa fie orange, sa fie corai...mai stiu eu ce culoare...Mare ti-e gradina Doamne...si cu multe sortimente ne-ai amagit ;)))....
Mult, mult succes tuturor in tot ceea ce faceti!
Cu drag,
Andreiuta12345
andreiuta12345
Senior
Senior

Postby adiadiadi » Aug 9th, '12, 20:47

adevarul este ca daca o sa va descurcati pe plan financiar se merita sa veniti in uk. aveti mult mai multe avantaje decat dezavantaje. pentru a te casatori prin inconvenienta in sua implica o sumedenie de riscuri si din cate am inteles nu este ieftin de loc ( aproximativ 25000 usd cu banii astia poti sa iti deschizi o afacere mica aproape oriunde ) , si in afara de asta sunt foarte multi romani care au avut probleme casatorindu-se asa. ( unii dintre ei au fost santajati de persoana cu care au fost casatoriti, si au ajuns sa dea zeci de mii de dolari pe avocati, unele si-au gasit marea iubire si nu au mai vrut sa stea casatoriti, si lista poate continua) UK este o tara la fel de civilizata ca si US iar oamenii sunt mult mai prietenosi in UK. cat despre clima, daca nu iti place si o sa faci suficienti bani, poti sa iti petreci fiecare weekend in tari cu clima mai prietenoasa ( de ex un weekend la PARIS cu transport si hotel este aproximativ 200 de lire) si sa nu uitam ca Europa este superba si plina de istorie.
adiadiadi
Discipol
Discipol

Postby adiadiadi » Aug 9th, '12, 20:57

@ catad
eu nu inteleg daca te simti in canada si in us ca si acasa, si te-ai saturat pana peste cap de uk, de ce trebuie sa mai stai cativa ani in UK
adiadiadi
Discipol
Discipol

Postby adiadiadi » Aug 9th, '12, 21:04

daca LONDRA ar fi chiar asa de urata, nu ar fi cel mai vizitat oras din lume, iar daca in UK s-ar trai prost , nu ar avea aproape cea mai puternica moneda din lume, si sa nu uitam ca in US e mai mare criza decat in UK.
adiadiadi
Discipol
Discipol

Postby adiadiadi » Aug 9th, '12, 21:10

@cody
poate ca o sa va placa mai mult in UK decat in US, iar daca nu o sa va placa, puteti sa va casatoriti in UK din inconvenienta si sa plecati inapoi daca nu va place, sau sa asteptati pana intra ROMANIA in shengen si sa plecati atunci
adiadiadi
Discipol
Discipol

Postby Mutu » Aug 9th, '12, 23:46

Ce are spatiul Shengen cu SUA? Sa fim seriosi!
Sa revin la subiect...

Alegerea iti apartine!

Noi am incercat sa-ti spunem parerile. Pro si contra!
Concurenta este mare in toate domeniile in Uk. Este greu, dar nu imposibil. Un dezavantaj il constituie si background-ul "est-european", in special in domeniul de prestari de servicii.
Pe vremuri est-europenii erau la mare cinste: harnici, oameni de cuvant, etc. Suna chiar exotic in mintea britanicilor termenul de est-european.
In zilele de astazi... Hm!... Suntem "câtā frunza si iarba"... De toate spetele, culorile si indeletnicirile. Chiar si cei de la Wizz-Air au pus muśama pe scaunele din avioanele care zboara inspre tarile est-europene. Asta e doar o constatare irelevanta.
Am citit ceva mai sus despre civilizatia britanica. Comentarii... Pre decembriste. Asteptari debusolate. Economie de piata sau grija guvernantilor pentru fiecare suflet din Marea Britanie?

Inca o data:

Alegerea iti apartine!
Image
Mutu
Contributor
Contributor

Postby catad » Aug 9th, '12, 23:52

Ce bine le spui mutule. Mie imi place cand cineva care nu are habar se baga in seama ca a citit el undeva, candva, ceva.
catad
Mentor
Mentor

Postby adiadiadi » Aug 10th, '12, 02:59

@mutu
spatiul schengen are mare legatura cu SUA. toate statele din spatiul schengen pot merge in SUA fara viza. de ex ungarii care au intrat de ceva timp in spatiul schengen pot merge fara viza in state.
adiadiadi
Discipol
Discipol

Postby Cody » Aug 10th, '12, 03:53

-ras4- In primul rand doresc sa va multumesc tuturor pentru timpul acordat dezbaterii acestui subiect.

As dori sa va adresez tuturor o intrebare: cati dintre voi ati lasa viata voastra din UK in urma, unde aveti un statut legal, si sa va mutati in locul meu in SUA, fara statut, stiind ca veti ramane pentru urmatorii zece ani, fara a putea parasi tara sau a lucra legal in joburile dorite de voi. De exemplu, ca sa argumentez, daca acum sunteti profesoara in UK, in SUA va trebui sa lucrati "cleaner" sau "waitress"

Sa va relatez. Am emigrat in SUA cu scopul de a lucra aproximativ 3 ani si a economisi cateva zeci de mii de dolari pentru a ma reintoarce in Romania "succesful." Visul romanului tanar: o masina, un apartament, si ceva fonduri, cu alte cuvinte "the new cool guy in town for a few months" Dupa 3 ani nu am economisit suficienti bani pentru a ma intoarce in tara. Desigur, deja ma acaparase sistemul American. Mi-am cumparat masina, tv, laptop, etc M-am inscris la college, care este foarte scump. Dupa 4 ani, a venit prietena mea, care in Romania a fost premianta, si pe care munca de jos a facut-o extrem de nefericita. Nu i-am mai permis sa mai lucreze sfatuind-o sa se concentreze asupra absolvirii college-ulu al carui absolvire a necesitat 4 ani "full time." Au trecut anii, am platit bill-uri, tuitions of tens of thousands pentru amandoi. Precizez ca si eu am un degree de doi ani de college, si al treilea an la universitate. Nu mi-am permis sa absolvim amadoi in "due time". Am facut asemenea sacrificii pentru ca prietena mea sa vina plangand acasa pentru ca a fost pusa in postura de a semna contractul de angajare, dupa 6 luni de voluntariat inntr-unul dintre cele mai bune laboratoare de cercetare din lume, si a refuzat sa-l semneze stiind ca datele vor fi introduse in system iar ia va fi refuzata? Iar acum se gandeste la un job de babysitter? Oare nu este dureros? Pentru ce acesti ani de studii si sacrificii?

Gandul de a ne casatori pentru acte nu ne-a placut, altfel luam decizia de a ne casatori cu multi ani in urma. Se pare ca nu am fost genul de oameni care sa opteze pentru o asemenea decizie. De exemplu, am un prieten bun care a intampinat dificultati in eliberarea green cardului in urma casatoriei. Doar avocatul l-a costat avocatul in jur de 35,000, pentru a putea obtine GC, pe care l-a obtinut dupa 6 ani. Casatoriile nu mai sunt credibile numai daca ele au loc intre doi caucazieni, si si acestia sa se potriveasca fizic. Casatoria pentru amandoi ar costa aproximativ $50,000 + fees de depunerea dosarelor de aprox. $5000. Am 32 de ani, iar daca ma casatoresc pentru acte ma voi apropia de late 30's, poate chiar 40. Oare sa fac acest sacrificiu in privinata anilor si de asemenea financiar? Mai am oare rabdare? Sau doresc sa am o viata normala cu viitori copii intr-un camin "ordinary" fara a recurge la acte imorale si neortodoxe, chiar daca vom castiga mai putin? USA este singurul stat unde se poate trai o viata decenta?
Last edited by Cody on Aug 10th, '12, 04:34, edited 5 times in total.
Cody
Caligraf
Caligraf

Postby Mutu » Aug 10th, '12, 04:04

@adiadiadi
Mai jos gasesti lista cu tarile europene care sunt in VWP:
http://travel.state.gov/visa/temp/without/without_1990.html.

In afara Ungariei cam putine alte tari din blocul est-european. Romania mai are mult pana ajunge pe acea lista - probabil prin 2054. Asta in cel mai bun caz.

@ codybarbu

Argumentele sunt suficiente. Depinde de voi daca sunteti decisi sa faceti pasul.
Indiferent de alegerea pe care o veti face, mai de vreme sau mai tarziu o sa aveti regrete... Cat de mari? Daca as stii, castigam la lotto saptamana trecuta.
Last edited by Mutu on Aug 10th, '12, 04:12, edited 1 time in total.
Image
Mutu
Contributor
Contributor

Postby adiadiadi » Aug 10th, '12, 04:09

@mutu
ai dreptate dar doar ungaria din est europa este in schengen
adiadiadi
Discipol
Discipol

Postby Mutu » Aug 10th, '12, 04:24

@adiadiadi

Ungurii au Hungaro-ring-ul, este o tara turistica, nu da socoteala Moscovei si pe deasupra inafara de datorii externe... mai nimic.
Noi, in schimb avem biserici, popi cu bratari de aur, leagane de copii, rromi cu palate de clestar, un guvern de hoti, plus alte cate si mai cate bube-n cap.
Apropo! Stii ca, in urma cu cateva luni Hillary Clinton a mers la Bucuresti sa discute tocmai intrarea Romaniei pe acea lista? Ei!?!?!? S-a lasat pagubasa... Raportul ei dupa vizita a fost unul foarte nefavorabil. Romania a ajuns din capul listei, tocmai la coada ei. Ta! Da!
Banuiesc ca i-au cerut spaga guvernantii. Acolo, ceva, macar pentru tigla la acoperis....
Image
Mutu
Contributor
Contributor

Postby adiadiadi » Aug 10th, '12, 04:53

Mutu wrote:@adiadiadi

Ungurii au Hungaro-ring-ul, este o tara turistica, nu da socoteala Moscovei si pe deasupra inafara de datorii externe... mai nimic.
Noi, in schimb avem biserici, popi cu bratari de aur, leagane de copii, rromi cu palate de clestar, un guvern de hoti, plus alte cate si mai cate bube-n cap.
Apropo! Stii ca, in urma cu cateva luni Hillary Clinton a mers la Bucuresti sa discute tocmai intrarea Romaniei pe acea lista? Ei!?!?!? S-a lasat pagubasa... Raportul ei dupa vizita a fost unul foarte nefavorabil. Romania a ajuns din capul listei, tocmai la coada ei. Ta! Da!
Banuiesc ca i-au cerut spaga guvernantii. Acolo, ceva, macar pentru tigla la acoperis....

@mutu
sunt de acord cu tine ca Romania are foarte multe probleme, din multe puncte de vedere suntem in urma cu 100 de ani ( suntem lumea a treia) . au incercat sa introduca programul waiver inainte de a intra in schengen, se pare ca pana acuma fara succes, dar cu intrarea in spatiul schengen nu ne mai pot amana mult. in viitorul apropiat se deschid granitele aeriene si maritime, urmand ulterior sa se deschida si cele terestre
adiadiadi
Discipol
Discipol

Postby Mutu » Aug 10th, '12, 04:57

Sa fie cum zici tu! Insa eu nu prea vad o solutie. Daca batrana Europa s-a cam saturat de romani, crezi ca americanii o sa fie mai cu motz?
Image
Mutu
Contributor
Contributor

Postby Cody » Aug 10th, '12, 05:06

-ras2-

Mutu, esti tare nostim cum relatezi. Cool.
Cody
Caligraf
Caligraf

Postby adiadiadi » Aug 10th, '12, 05:14

adiadiadi wrote:

@mutu
sunt de acord cu tine ca Romania are foarte multe probleme, din multe puncte de vedere suntem in urma cu 100 de ani ( suntem lumea a treia) . au incercat sa introduca programul waiver inainte de a intra in schengen, se pare ca pana acuma fara succes, dar cu intrarea in spatiul schengen nu ne mai pot amana mult. in viitorul apropiat se deschid granitele aeriene si maritime, urmand ulterior sa se deschida si cele terestre

@ mutu
si nu ma pot abtine sa nu enumar si eu unele dintre problemele romaniei, deoarece multi dintre romani nu accepta realitatea ( adica suntem lumea a treia) in 2012 sunt sute de localitati fara curent electric, localitati fara canalizari si apa curenta, milioane de romani care isi fac necesitatile intru-un wc in spatele curtilor, oameni care se mai spala inca in cazi, cotete de gaini si porci si lemne de foc in fata blocurilor, caini vagabonzi pe strazi si lista poate continua.
adiadiadi
Discipol
Discipol

Postby Mutu » Aug 10th, '12, 07:05

Si crezi ca americanii isi doresc sa importe buzile din fundu' curtii, fara taxa pentru viza de turist?
Ale lor macar sunt din plastic, sa poata sari Steve-O bungee cu ele.
Image
Mutu
Contributor
Contributor

Postby londoniana » Aug 10th, '12, 10:18

codybarbu wrote:As dori sa va adresez tuturor o intrebare: cati dintre voi ati lasa viata voastra din UK in urma, unde aveti un statut legal, si sa va mutati in locul meu in SUA, fara statut, stiind ca veti ramane pentru urmatorii zece ani, fara a putea parasi tara sau a lucra legal in joburile dorite de voi. Oare sa fac acest sacrificiu in privinata anilor si de asemenea financiar? Mai am oare rabdare? Sau doresc sa am o viata normala cu viitori copii intr-un camin "ordinary" fara a recurge la acte imorale si neortodoxe, chiar daca vom castiga mai putin? USA este singurul stat unde se poate trai o viata decenta?

Eu nu inteleg usurinta cu care recomanda unii casatoria pentru acte, mai ales cand cei doi sunt deja de multi ani un cuplu. Nu cred ca isi dau seama ce presupune chestia asta.

@codybarbu: eu iti inteleg motivele. Pe de alta parte, nici aici nu va fi usor deloc la inceput si va va lua o vreme sa va gasiti joburi pe masura si sa va readaptati dar, inca o data, aveti avantajul actelor pe care le puteti obtine, al experientei de munca, aveti studii in lb engl, cunoasteti limba, aveti experienta de 'imigrant' care nu trebuie subestimata - sunteti deja intr-o pozitie mult mai buna decat multi de aici.

Poate ca eu sunt prea noua aici ca sa vad bine cum stau lucrurile, dar asa cum se vede de la mine de la fereastra dupa un an, Anglia este o tara in care poti trai cel putin decent - depinde de tine cum te descurci - si o tara in care sistemul de stat de sanatate si cel educational functioneaza bine. Nu zic ca e mai bine decat in America de Nord - asta e o chestie subiectiva pana la urma, dar tarile astea sunt pe acelasi palier dpdv al nivelului de trai. Costul vietii in Londra e mai ridicat, in special chirii si proprietati - dar asta e valabil si in orice alt mare oras din US de altfel - Chicago* nu e tocmai ieftin, mai ales daca vrei in zona buna.

*Btw, am vizitat Chicago de doua ori, mi-a placut enorm ca turist. E superb dpdv arhitectural.
londoniana
Contributor
Contributor

Postby andreiuta12345 » Aug 10th, '12, 11:14

Imi place ca subiectul este 'foarte hot' ...precum painea calda.

Imi dau seama ca si voi ati fost/sunteti victimele 'tranzitiei'...Cand tu ai plecat din Romania, daca munceai exact cum ai zis trei ani, iti luai un apartement in Bucuresti. Stiu persoane care au facut acest lucru cu pretul bineinteles..de a nu mai vedea SUA. Lucrurile s-au schimbat din ce in ce in Romania iar preturile la case au sarit foarte mult..deci practic orice faceai nu iti ajungea.

''Eu nu inteleg usurinta cu care recomanda unii casatoria pentru acte, mai ales cand cei doi sunt deja de multi ani un cuplu. Nu cred ca isi dau seama ce presupune chestia asta.'' - Lutoniana, imi dau seama foarte bine de ce zic. Cum de multe ori am mai zis-o nu sunt pro acestei variante , dar decat sa aibe de pierdut mai mult in UK mai bine risca un pic mai mult in State.

Si eu am fost cleaner, dadaca si stiu ce a insemnat avand in vedere ca am terminat cu aproape nota zece Academia de Studii Economice - Management Economic. Chiar daca aveam la inceput statutul de self, am facut si cleaning si am sters la toalete , bai jegoase, am avut grija de copiii 'simandicosi' dar nu m-am lasat si gandeam in felul urmator : - atunci cand faceam cleaning - 'ca toata casa e a mea , ca imi voi putea permite si eu acea casa, atingeam obiecte scumpe si ziceam ..nu aceste lucruri valoreaza cel mai mult'.Gandeam pozitv:) si ii incercam sa ii inteleg pe cei ce locuiau acolo, incercam sa inteleg mentalitatea lor.Mi-am facut prieteni in randul lor .La inceput ma tratau ca pe un cleaner , dupa si-au dat seama ca pot avea o conversatie la acealasi nivel cu ei, chiar mai bine in unele cazuri.

Am lucrat si intr-un restaurant destul de faimos, unde veneau celebritati.Bucataria era plina de bucatari 'de sorginta franceza'..de prin Africa de Nord si asa am aflat cum se casatoresc pentru acte, cu cap, si le obtin.Era un loc pt mine de ma cruceam pt ca avand in vedere renumele , credeam ca totul e impecabil.Ei bine, proprietarul se cunostea cu cel ce facea verificari si toti erau 'sub acoperis' ...Acolo a fost primul meu soc pt ca eu lucram ca si self, neavand prea multe optiuni atunci si atunci si ei si-au deschis sufletul.

In aeroport tot la fel, spre marea mea surpriza tot aceleasi istorioare am descoperit, si la un nivel 'intelectual' mai avansat.
Muncesc oamenii astia de dau in branci, salveaza cat pot si primul lucru pe care il fac isi legalizeaza situatia.In zece ani macar unul dintre voi se putea salva..dar poate ca a intervenit si rutina si felul nostru de a nu risca, de a nu avea ambitie..Mai in gluma, mai in serios, cred ca ni se trage de la popoarele care ne-au subjugat - mai ales otomanii..Daca i-ai vedea pe acesti oameni si sunt multi cum lupta, pt a isi face un viitor' , ce ascund ei in suflet ramai socat...Sunt oameni cu studii unii dintre ei...Mai sunt si rebuturi ..dar e de admirat vointa lor.

Eu zic ca Romania nu este inca in lumea a trei a ..Am iesit de acolo...Se poate si mai rau ...dar se poate si mai bine..Eu am ales Uk dintr-o intamplare.Si acum tin minte cum plangeam in casa in 2007 , vreo luna de zile ca ma simteam ca un emigrant ilegal, desi la servici radeam si zambeam dar nimeni nu stia ce e in sufletul meu..si am zis ok..lupt , sunt aici, trag de mine cat pot..si povestea cartonelor nu a fost deloc usoara..A implict o gramada de sacrificii, pentru a putea duce la bun sfarsit cei cinci ani fara gap, fara compromisuri..I-am platit cu anii mei de tinerete, un pret destul de mare as zice ...

Romania nu o sa intre in Schengen curand..Coruptia de la noi ..e 'Etalon'..al mizeriei...Sa fim seriosi :'Cine mai asteapta aderarea Romaniei la spatiul Schengen?Se joaca oricum la 'cacialma'..Nimic nu e sigur.Sunt alte interese politice, pozitia strategica a Romaniei...dar si asa cred ca s-au saturat sa puna acest argument pe primul plan..Curand o sa se investeasca in Rep Moldova...:)) si chiar a inceput..usurel usurel

In legatura cu proprietatile :O casa in Londra(suburbie), langa aeroportul Heathrow este £320,000. Asta inseama o ipoteaca pe 25-30 de ani- cel putin o mie de lire mortgage pe luna.Casa sa nu intelegi ca este mare:trei dormitoare sus , aliniate in U, o bucatarie mica, o gradinita in spate mica si o gradinita si mai mica in fata usii de la intrare, baia, si sufrageria langa intrare..Un apartament - peste £220,000 mai pe romaneste 'la bloc'.In Londra - nu suburbie, nici nu te atingi...sare mult de tot...Ce case au colegii mei in State , ce bai regale, ce bucatarii spatioase, super aranjate plus unde mai pui si ce masini...Aici ..fordul , opelul ,volswagen, fiat..De mini cooper, mazda, etc..pt buget mai marisor...

Luand per ansamblu, e cert ca e mai bine in UK decat in Romania..dar eu consider, parerea mea, ca se poate si mai bine in alte parti.Uk e o rampa de lansare , in momentul de fata..restul depinde de noi..Totusi eu nu as mai vrea sa o iau de la zero dupa experienta UK ..Mi-a ajuns..

A.
andreiuta12345
Senior
Senior

Postby theman73 » Aug 10th, '12, 11:55

Nu am fost in US si nici nu prea am de gand sa o fac , personal am o parere proasta despre ei

Vad ca sant pe aici cativa care se plang de Anglia , mmmm , cum ca nu ar fi cum au crezut ei la inceput

Eu consider ca totul se reduce la propria noastra persoana , ce poti sa faci ? ce esti capabil sa faci ?

Nimeni , dar absolut nimeni nu o sa te plateasca mai mult decat faci , daca esti om bun la toate si te pricepi la orice dar nu excelezi la nimic in mod deosebit , asteapta-te sa fi platit la adevarata ta valoare , adica handy man

Sa fi security nu cere nici o calificare , deci o sa ai salar aproape de pragul de jos
Sa fi taxi driver nu cere nici o calificare ......
Sa fi doctor stomatolog in schimb .....

Nu vad nimic rau in a fi platit exact pentru ceea ce faci , degeaba ai 10 facultati daca te-ai angajat ca waitress , o sa fi platit ca si waitress
Stiu , la inceput trebuie sa accepti orice job ca sa poti trai aici , dar macar nu spuneti ca nu e ceea ce a-ti crezut voi despre UK

Eu personal , am venit sa lucrez in UK , asta si fac , am exact salariul care il merita calificarea mea , ca pe langa job mai reusesc sa fac niste bani asta deja este pentru ca vreau si mi-am dat interesul sa castig in plus

Cat o fii ea de urata pentru unii , eu ma simt bine aici si imi place sa vad ca de ex. pentru copilul meu toate medicamentele sant gratis , pentru mine orice medicament costa 7.65 indiferent de valoarea lor reala , ca educatia copilului meu nu ma va costa nimic in primi ani , ca am primit ajutor real , nu doar sfaturi , ca sa ma las de fumat (peste 3 zile am un an de cand nu mai fumez) s.a.m.d .... ca sa nu mai zic de asistenta sociala .....

Daca nu reusim sa ne cunoastem adevarata valoare ca om , intodeauna o sa gasim alti vinovati pentru esecurile noastre personale
,,Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.,,

Eleanor Roosevelt
theman73
Lord
Lord

Postby andreiuta12345 » Aug 10th, '12, 12:21

Hmmm, nu vreau sa intru in polemici ...dar mi se pare ca uiti niste amanunte...
1.A munci ca si waitress , cleaner nu e o jena pt un om care are studii atata timp cat stii ca iti legalizezi dreptul de sedere;)..dupa aceea stii ce faci;). Si de aceea prin exemplele mele eu i-am incurajat pe Cody&co sa vada partea plina a paharului.Si mie mi s-au oferit joburi foarte bune si de profesor si pe parte de contabilitate dar eram cu limitari ...ba de self ba de student...;) Mi-am continuat drumul , mi-am luat dreptul de a munci fara restrictii si am gasit prin perseverenta si mai bine.

Ca sunt oarecum legata de acest domeniu - Ai vazut cat castiga un medic stomatolog in SUA si cat castiga un medic stomatolog - de sorginta est- europeana venit prin agentii???No comment...stiu bine subiectul..Castiga cat castig si eu in aeroport cu toate ca e medic...Dar e mai bine ca in Romania...;)

Parerea mea este s-au schimbat multe aici in uk in ultimii ani.Asta nu ma face sa ma plang dpdv financiar dar ca stiu ca se poate mai bine in alte parti.Si nu am sa urmaresc firul povestii 'Prostia omneasca' vai cade bolovanul de sare , ..tre sa raman aici, ca aici e bine. Vad clar in domeniul meu ca se poate mai bine..
Ia sa vedem daca nu se mai da dreptul de dependent de sotie, blue cardul de dependent pe moca, or sa se taie beneficiile( vorba aceea mie mi se ia cinci sute - sase din salariu pe taxe -pt gravide,low income , beneficii, etc), unde sa mai punem si elementul 'introdus viza' - cui o sa ii mai placa???
Eu vorbesc de oameni care pot mai mult, care au valoare si sunt inca tineri ca si Cody&Co( sunt aproape de seama mea).
Sorry Londoniana ca te-am numit Lutoniana..ei, aproape de Londra...:)
Gata,dau startul vizitelor
O zi frumoasa va doresc!
Andreiuta12345
andreiuta12345
Senior
Senior

Postby catad » Aug 10th, '12, 15:36

@adiadiadi: ce treaba are schengen-ul cu continentul american si in special USA? Principala cerinta a dept de stat din USA pt ca o tara sa poata fi inclusa in programul visa waiver este ca rata de refuzuri a acordarii de vize pt USA in acea tara sa fie sub 10%; romania avea in 2009 aproape 25% rata de refuzuri. Mai sunt multe alte cerinte de indeplinit si acorduri de semnat. chiar daca romania indeplineste toate conditiile ramane la latitudinea guv american daca va fi inclusa sau nu in VWP. Adica, cu alte cuvinte, la sfantul asteapta. Ca sa poti da sfaturi sau idei tb sa te incadrezi in acea categorie scrisa de mine mai sus intr-un alt post.
@londoniana: fiecare cu gusturile si placerile sale. nu ma bag sa te contrazic in ce spui tu, dar daca citesti ce a scris cody ai sa vezi ca nu a terminat studiile in USA. nu intereseaza pe nimeni aici o diploma de undergraduate luata in state cu atat mai putin experienta de acolo in ceea ce face el. Daca ai o diploma de la o univ din Ivy league poate te vor intreba de sanatate doar sa vada pe ala care a venit in UK cu asa o diploma. De la master in sus problema se pune cu totul diferit.
@andreiutza12345: spui f bine ce spui. cine are urechi aude. nu te mai chinui sa contrazici pe toti ca UK nu mai este ce a fost acum 20 ani. fiecare vede tara diferit. eu am spus de la inceput ca UK este buna ca si tara de tranzit nu de iesit la pensie aici.
@cody: succes in decizia ta, oricare ar fi ea. sa ma cauti pe forum dupa 6 luni de la mutarea in UK sa vedem cine a avut dreptate. dau eu berile.
catad
Mentor
Mentor

Postby theman73 » Aug 10th, '12, 16:03

@andreiuta12345 nu era pentru tine ce am scris , se potriveste la toata lumea
,,Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.,,

Eleanor Roosevelt
theman73
Lord
Lord

Postby catad » Aug 10th, '12, 16:14

@theman73: bine ca iti place aici. stai linistit ca mai sunt f multi. fiecare cu parerea lui. daca tu vezi ceva colorat asta nu inseamna ca toti tb sa vada aceleasi culori ca tine.
catad
Mentor
Mentor

Postby avramrad » Aug 10th, '12, 16:19

@catad. de unde ai dedus tu , ca eu am trait cu inca 10 in o casa sau ca am fucut numai low paid jobs in SUA?nu vreau sa intru in polemici inutile, dar nu vb usor despre casatorie de convenientza. catad tu ai fost in vizita la puscarie la "sotia" ta? cind peste 2 zile ai interviul pt green card si "iubita" e in cook county jail pt posesie , oare ce itzi trece prin cap? oo f ...ck oare cum le explic eu ca aleasa inimi e in celula "watever"?not fun my friend belive me..!!! crezi ca americanii cinstiti se complica cu asemenea treburi? NU deci cu pleava societatii tre sa ai de a face cind te casatoresti pt convenienta. sunt si cazuri fericite ca in filme, dar exista si cazuri reale (multe)si oare se merita? depinde . nu vreau sa mai continui pt ca "unii nu inteleg"
avramrad
Gramatic
Gramatic

Postby catad » Aug 10th, '12, 17:02

eu nu vorbeam de tine ci in general. nici nu-ti imaginezi la ce se presteaza ala obisnuit. daca esti atat de fraier sa nu te duci la un avocat care sa te rezolve el din baza lui de clienti cu cineva atunci iti meriti soarta.
Last edited by Dan on Aug 10th, '12, 18:41, edited 1 time in total.
Reason: LIMBAJ
catad
Mentor
Mentor

Postby theman73 » Aug 10th, '12, 17:06

catad wrote:@theman73: bine ca iti place aici. stai linistit ca mai sunt f multi. fiecare cu parerea lui. daca tu vezi ceva colorat asta nu inseamna ca toti tb sa vada aceleasi culori ca tine.

culorile ni le facem singuri

Eleanor Roosevelt
theman73
Lord
Lord

Postby avramrad » Aug 10th, '12, 19:05

@catad Ai impresia ca asta fac avocatii in SUA , au o baza de clienti, si tu doar mergi si itzi alegi " jumatatea"? deja dai in boala rominului numita scenarita , in care ofiterii de emigrari sunt pe o mina cu. "clientii" avocatilor si totul e atit de simplu:) dar din pacate Cody si altii nu au gasit avocatii cu baze de clienti :( hmmm pacat.... oare nu exista? tre sa existe daca asa spui tu din Uk. zile pe privat un nume de avocat cu baza de clienti in Chicago, oras unde acum citzva ani FBI - ul a arestat intermediari de asemenea casatorii(romani si portoricani), ce mai ? big deal si casatoria asta
avramrad
Gramatic
Gramatic

PreviousNext

255 posts • Page 2 of 91, 2, 3, 4, 5 ... 9

Return to BINE ATI VENIT!