instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Obtinerea licentei de TAXI (Private Hire)

Din experientele voastre la serviciu in Marea Britanie
1656 posts • Page 20 of 561 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 56

Re: Obtinerea licentei de TAXI (Private Hire)

Postby Brixtonaddict » Jul 12th, '12, 20:51

albea wrote:
Brixtonaddict wrote:Esti un foarte mare cunoscator de tertipuri umane,dupa reactiile tale totusi te incadrezi perfect in liniile unui semidoct.In acest caz refuz sa mai continui acest subiect.Succes in a da explicatii foarte tampite publicului.

Sa nu uiti, prietene, ca faptele vorbesc pentru fiecare dintre noi. Una este sa legi niste cuvinte intr-o fraza care suna savant, dar nu spune nimic si alta este sa faci ceva, sa pui un semn in padure unde un ratacit, odata, isi va gasi drumul cel bun. A aprecia ce este cel mai bine pentru interesul personal imediat, o face orice individ pe loc si instinctual. Orice oligofren stie sa apuce un dumicat si sa-l bage in gura, dar nu oricine e capabil sa deseneze o harta. Unii dintre noi ne ducem viata ca oile, stiind ca ne poarta ciobanul de grija, altii avem idealuri si mergem la vot cand sunt alegeri.

Daca ai avea un minim de potential intelectual ai realiza ca deregularizarea taximetriei ar avea aceleasi efecte pentru industrie ca si liberalizarea armelor de foc pentru societate. Multi s-ar bucura, dar care ar fi consecintele?

P.S. Care sunt explicatiile tampite care le-am dat eu?

Pai mon cher,una ar fi legata de lema ta despre oligofrenie care daca nu stiai,aceasta boala se manifesta tocmai prin insuficienta senzoriala,perceptiva si motorie in acest sens nu leg niste fraze care suna savant ci demonstrez cat esti de prost (nu o a lua ca pe o injurie pentru ca acest termen este explicat in dex) sau dupa caz semidoct vezi dex ca sunt sigur ca nu sti ce inseamna.
Pe de alta parte deregularizarea taximetriei este facuta de niste oameni cu mult mai multe studii economice ca tine si posibil si ca mine si nu uita ca animalul care creste pe langa casa nu-si musca stapanul.In fine,daca ma vrei explicatii ti le pot expune punctual cu minimul meu intelectual care raportat contextual la al tau este mult mai dezvoltat.Astept replica ta plina de nonsens si nu te enerva discutiile in contradictoriu sunt cele mai fructuoase din punct de vedere emotional(citat din Tutea daca sti cine este,daca nu sa nu-ti fie rusine...intra intr-o librarie si intreaba de el)
Brixtonaddict
Scrib
Scrib

Postby Brixtonaddict » Jul 12th, '12, 20:54

Dan wrote:Luati-va usor asa, nu va certati din prima.
Nu va mai judecati unu' pe altu, ca fiecare are experientele lui.

Eu personal sunt de parere ca fara ecran de protectie si usi blocate nu e cazul sa iei lume de pe strada. Un incident la 5 ani e super suficient ca sa te scoata din joc. Si nu merita. Nici cea mai buna zona a Londrei nu e sigura din punctul asta de vedere.

Nu ne certam doar discutam,iar referitor la la acel ecran de protectie cred ca va fi un must have in cazul in care si PH vor putea face pick-up fara dispecerat.In acest caz,consider pretul a fi destul de in regula si ca utilitate un mare plus pentru siguranta.
Brixtonaddict
Scrib
Scrib

Postby albea » Jul 12th, '12, 21:18

Brixtonaddict wrote:Pe de alta parte deregularizarea taximetriei este facuta de niste oameni cu mult mai multe studii economice ca tine

Poate aceiasi oameni care au regularizat bancile pana in 2008? Sau, poate, te referi la cei care vor desfiintarea salariului minim? Multumesc, dar nu! Eu merg la vot.

In alta ordine, on topic, cum merge treaba in Brixton, ne recomanzi ceva?

L.E. Ti-am creat senzatia ca ma enervez? A fost fara intentie.
albea
Contributor
Contributor

Postby Brixtonaddict » Jul 12th, '12, 21:26

Termenul de "regularizarea bancilor" nu l-am auzit in viata mea desi am studii economice superioare te rog sa fi mai explicit sau sa nu folosesti termeni pe care nu-i poti explica,multumesc pentru intelegere

REGULARIZÁ, regularizez, vb. I. Tranz. 1. A supune unor norme, unor reguli, a face ca ceva să fie regulat. ♦ A pune în ordine, în concordanță (evidențe, balanțe etc.). ♦ A pune de acord datele evidenței contabile cu realitatea constatată pe teren prin inventariere. 2. A corecta conturul unui obiect pentru a-i da o formă geometrică regulată. 3. A amenaja un curs de apă pentru a corespunde unor anumite cerințe. – Din fr. régulariser.

Desigur,in Brixton iti pot recomanda viata de noapte care este foarte boema daca sti sa te comporti si nu-ti dai aere de atotstiutor.

Pe de alta parte hai sa fim ontopic si sa-i ajutam pe oamenii care scriu aici si care solicita informatii insa hai sa le dam niste explicatii plauzibile
Brixtonaddict
Scrib
Scrib

Postby dromaderu » Jul 12th, '12, 21:43

@Bixtonim

Eu nu le am cu taximetria dar,
am o nelamurire vizavi de cunostintele tale despre pierderea senzatilor in cazul bolii numita "oligofrenie", daca esti amabil.

Adica, astea le cunosti tu, din v'o experienta proprie, sau ai auzit doar de la cineva?, sau ai dat pe google?

Dreaq... -ras4-
de un de rasariti motanilor care sunteti? -da-da- -da-da- -da-da-

Chiar asa de multi bani sunt in taximetrie?
dromaderu
Contributor
Contributor

Postby theman73 » Jul 12th, '12, 21:58

Taximetria se adreseaza in special celor care reusesc sa lucreze undeva la 12 ore pe zi , sa fiu sincer nu prea ma vad 12 ore pe zi intr-o masina .... deci da , la atatea ore lucrate e posibil sa fie si ceva bani la mijloc , dar asta banuiesc ca are alte repercursiuni asupra lor , manifestate de obicei in public , forum .....

Da si mie mi sa parut raspunsul lui albea un pic pe langa carare , mai are nervi omul cateodata , dar si raspunsurile care le primeste cateodata pe aici ..... azi aflam ca un doctor in economie face taxi in Brixton .... o fi bine ? o fi rau ? numai el stie , eu cel putin habar nu am unde este Brixton pe harta dar am auzit ca e cam periculos din cauza africanilor care si-au facut a doua casa acolo
Last edited by theman73 on Jul 12th, '12, 22:14, edited 2 times in total.
,,Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.,,

Eleanor Roosevelt
theman73
Lord
Lord

Postby sapanta » Jul 12th, '12, 21:59

brixton, daca esti economist, de ce te bagi pe taramul psihologilor & co? si dexul e destul de clar...
http://dexonline.ro/definitie/oligofrenie
OLIGOFRENÍE s. f. Stare patologică caracterizată prin rămânerea în urmă a dezvoltării facultăților psihice, însoțită uneori de tulburări ale dezvoltării fizice și de leziuni ale sistemului nervos central, ca urmare a unor suferințe cerebrale, survenite în perioada intrauterină, în cursul nașterii sau în perioada copilăriei

http://www.psychologies.ro/Dictionar-de ... IE-1256222
Stare de inapoiere psihica, intelectuala, globala si ireversibila, datorata unor carente cerebrale survenite in perioada intrauterina, in cursul nasterii sau in perioada copilariei.
Cuprande trei grade:
a) idiotie – nivelul cel mai grav de stagnare a dezvoltarii psihice: individul nu detine nici urma de limbaj;
b) imbecilitate – nivel intermediar de subnormalitate psihica: individul este capabil de vorbire si poate fi antrenat a obtine depranderi de autoservire si depranderi simple de munca;
c) debilitate mintala, nivel mai usor de inapoiere. Individul poate fi educat in scoli speciale si poate invata o meserie care sa corespunda posibilitatilor sale.
sapanta
Lord
Lord

Postby babanu5 » Jul 12th, '12, 22:01

Părerea mea umilă de novice ar fi să încercăm să nu stricăm şi acest topic cum fac alţii pe alte topicuri.
Poate dacă ne ponderăm puţin în afirmaţii şi cuvinte reuşim să-l ţinem curat şi on topic ca până acum, cu informaţii utile şi de interes.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
babanu5
Erudit
Erudit

Postby albea » Jul 12th, '12, 22:09

Brixtonaddict wrote:Termenul de "regularizarea bancilor" nu l-am auzit in viata mea desi am studii economice superioare te rog sa fi mai explicit sau sa nu folosesti termeni pe care nu-i poti explica,multumesc pentru intelegere

REGULARIZÁ, regularizez, vb. I. Tranz. 1. A supune unor norme, unor reguli, a face ca ceva să fie regulat.

In fine, nu te poti baza pe cineva care face taximetrie de 3 ani in Brixton. Ti-ai dat raspunsul singur. Orice banca, building society (astea nu sunt firme de constructii), firma de asigurare, de brokeraj, etc, se supune regularizarii de catre FSA (Financial Services Authority). Welcome in UK!
albea
Contributor
Contributor

Postby claudiu m » Jul 13th, '12, 02:07

Emcede wrote:Salve. Azi am dat testul pentru obtinerea licentei, trecut, luni sper sa am badge-ul, marti sa incep munca. Ca fapt divers, cu eu-taxidrivers am venit in Anglia si a fost totul OK pana acum.

Mai bagat complet in ceata ce test ai dat pentru obtinerea licentei .. badge-ul il primesti dupa ce ai obtinut licenta
De fapt unde in Anglia urmeaza sa activezi
Heisenberg says
Relax
claudiu m
Gazetar
Gazetar

Postby albea » Jul 13th, '12, 02:23

Emcede wrote:Salve. Azi am dat testul pentru obtinerea licentei, trecut, luni sper sa am badge-ul, marti sa incep munca. Ca fapt divers, cu eu-taxidrivers am venit in Anglia si a fost totul OK pana acum.

Ce anume este OK, ca nici macar nu ai licenta? Stai sa vezi cum e cu munca si cu banii.
albea
Contributor
Contributor

Postby claudiu m » Jul 13th, '12, 02:49

theman73 wrote:Taximetria se adreseaza in special celor care reusesc sa lucreze undeva la 12 ore pe zi , sa fiu sincer nu prea ma vad 12 ore pe zi intr-o masina ....

......................................................................

azi aflam ca un doctor in economie face taxi in Brixton .... o fi bine ? o fi rau ? numai el stie

Mda.. sunt ceva bani in activitaea asta dar si sacrificile sunt pe masura si daca nu te impaci bine cu meseria asta nu prea faci nimic.pierzi timpu degeaba ..

rau nu are de ce sa fie , bine da ! poate pentru om este o meserie de tranzitie sau face taxi in timpu liber sau,sau , ......etc

am o gramada de colegi in Roamanica care sunt profesori , ingineri , fosti ingineri , si fac taxi dupa program . Cunosc chiar si avocati stagiari care au cateva instante intr-o luna fac taxi sa aiba bani de chirie. In fine nu asta ne intereseaza pe noi de ce face X treaba Q

Una peste alta cei de la National Geographic sunt de parere ca noi taximetristi avem capu mare .. http://video.nationalgeographic.com/vid ... -taxi-sci/
Heisenberg says
Relax
claudiu m
Gazetar
Gazetar

Postby claudiu m » Jul 13th, '12, 03:04

albea wrote:

Ce anume este OK, ca nici macar nu ai licenta? Stai sa vezi cum e cu munca si cu banii.

Ce test albea ca nu am inteles nimic ? Lumineaz-ma si pe mine te rog !
Heisenberg says
Relax
claudiu m
Gazetar
Gazetar

Postby Emcede » Jul 13th, '12, 05:05

Testul este unul de driving special pentru PHD, din cate am inteles numai in Londra nu se da, dar cum Londra nu e Anglia cum le place englezilor sa spuna... Faptul ca am luat testul imi asigura licenta, si da este OK fiindca nu am avut nici o cheltuiala pana acum ( exceptand mancarea desigur ). Sunt in Norwich. Am un coleg care a inceput o saptamana pe o Octavia, prima saptamana i-a adus 400 L in buzunar.
Emcede
Discipol
Discipol

Postby albea » Jul 13th, '12, 07:42

Emcede wrote:.... Am un coleg care a inceput o saptamana pe o Octavia, prima saptamana i-a adus 400 L in buzunar.

Mda ....
albea
Contributor
Contributor

Postby albea » Jul 13th, '12, 07:54

claudiu m wrote:Ce test albea ca nu am inteles nimic ? Lumineaz-ma si pe mine te rog !

E vorba de altceva aici. In orasele din provincie se da un test de cunostinte despre orasul respectiv si unul de conducere. Londra nu are treaba cu asa ceva. N-auzi ca ala lucreaza pe o Scoda Octavia?
albea
Contributor
Contributor

Postby babanu5 » Jul 13th, '12, 08:15

albea wrote:
claudiu m wrote:Ce test albea ca nu am inteles nimic ? Lumineaz-ma si pe mine te rog !

N-auzi ca ala lucreaza pe o Scoda Octavia?

Păi ce, octavia se foloseşte numai în afara londrei?

babanu5
Erudit
Erudit

Postby Emcede » Jul 13th, '12, 09:50

Colegul e pe Octavia, eu o sa am E-Class. So, nici o mare diferenta fata de Londra; doar ca aici o sa am de a face cu englezi.
Emcede
Discipol
Discipol

Postby darcey » Jul 13th, '12, 12:23

lamuriti-ma si pe mine unde trebe sa aplic ptr private hire licence ?si in ce conditii ti se da licenta? multumesc frumos !
darcey
Scrib
Scrib

Postby claudiu m » Jul 13th, '12, 12:35

@ emcede
asta ar fi fost ultima mea grija ce masina o sa am ..de fapt si 100 pounds daca iese profit nu e problema ,doar ai E -u
@albea
ms !
Heisenberg says
Relax
claudiu m
Gazetar
Gazetar

Postby claudiu m » Jul 13th, '12, 12:38

darcey wrote:lamuriti-ma si pe mine unde trebe sa aplic ptr private hire licence ?si in ce conditii ti se da licenta? multumesc frumos !

pentru inceput incepi de aici

http://www.romani-online.co.uk/forum/ex ... -hire-4140
sau dai click pe semnatura lu albea ,tipu cu cafele la avatar
Heisenberg says
Relax
claudiu m
Gazetar
Gazetar

Postby darcey » Jul 13th, '12, 14:43

thanks
darcey
Scrib
Scrib

Postby claudiu m » Jul 13th, '12, 15:16

with pleasure
Heisenberg says
Relax
claudiu m
Gazetar
Gazetar

Postby albea » Jul 13th, '12, 16:29

Emcede wrote:Colegul e pe Octavia, eu o sa am E-Class. So, nici o mare diferenta fata de Londra; doar ca aici o sa am de a face cu englezi.

Mda...
albea
Contributor
Contributor

Postby Iancu Dragos » Jul 16th, '12, 15:46

In legatura cu liberalizarea taximetriei nici eu nu sunt de acord,pt ca s-ar inmultii foarte mult numarul taxiurilor iar clientii evident vor fi aceeasi,si mie trebuia sa imi apara licenta in curand si nu ma incanta deloc acest proiect de lege.
Iancu Dragos
Scrib
Scrib

Postby Iancu Dragos » Jul 16th, '12, 15:51

albea wrote:Si nepotul meu a inceput munca, tot de luni. De fapt de marti, luni am pierdut ziua cu inchiriatul masinii.

Am optat pentru un Vauxall Vectra din 2006 automatic. Era la pachet cu asigurare cu tot, dar cand au vazut ca are sub 25 de ani, i-au cerut sa-si faca asigurare singur.

Am facut asigurarea la Motorcade, prin telefon normal, fara suprataxa, la £133 pe saptamana. Discutia la telefon a durat 5 minute si dupa alte 10 minute a sosit faxul cu asigurarea. Aviz celor care "nu gasesc" asigurator.

In prima zi a facut £60 si era in extaz. De a doua zi (miercuri) nu a mai scazut sub £100. Ieri (sambata) a ramas la munca si peste noapte si a facut o gramada de bani. Azi s-a odihnit si a plecat cu fiul meu in oras la distractii. Sper sa-i impiedice ploaia sa cheltuie prea mult. Offf, tinerii din ziua de azi!!!

Nu este cam mult 133 lire doar asigurarea saptamanal?Adi PC parca parca spunea ca plateste pt un passat 150 saptamanal,adica pt asigurare si chiria masinii.
Iancu Dragos
Scrib
Scrib

Postby albea » Jul 16th, '12, 17:52

Iancu Dragos wrote: Nu este cam mult 133 lire doar asigurarea saptamanal?Adi PC parca parca spunea ca plateste pt un passat 150 saptamanal,adica pt asigurare si chiria masinii.

Are sub 25 de ani.
albea
Contributor
Contributor

Postby Muki » Jul 17th, '12, 14:36

Buna! Stie cineva daca dubla cetatenie are avantaje in legatura cu practicarea acestei meserii sau doar ca si SE se poate practica? multumesc anticipat!
Muki
Haiduc
Haiduc

Postby babanu5 » Jul 17th, '12, 14:45

Muki wrote:Buna! Stie cineva daca dubla cetatenie are avantaje in legatura cu practicarea acestei meserii sau doar ca si SE se poate practica? multumesc anticipat!

Doar ca SE se poate lucra

babanu5
Erudit
Erudit

Postby babanu5 » Jul 17th, '12, 14:51

Ce înseamnă expresia : TOP RATES PAID - 72% OF DOCKET VALUE ?
:D
Mulţumesc

babanu5
Erudit
Erudit

PreviousNext

1656 posts • Page 20 of 561 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 56

Return to EXPERIENTA LA SERVICIU