albea wrote:Prietene, recunosc! E naspa. Daca vin si eu si-ti spun ca nici nu NINO nu rezolvi nimic, cred ca ma injuri. NINO este un numar pentru asigurari sociale care foloseste ca sa platesti taxe. Nu iti da drept de munca. Drept de munca iti da numai un blue card, care este foarte greu de obtinut, sau yellow card de student.
Eu te sfatuiesc sa gasesti ceva repede (la negru, gri, nu conteaza culoarea) ca sa-ti poti plati chiria si sa intri urgent in cursa pentru un YC de student. Gasesti toate detaliile aici pe forum, plus ca te putem ajuta si noi. Cu sfaturi, ma refer, pentru dreptul la munca. Bafta multa, ca ai nevoie!
P.S. Poti incepe sa lucrezi ca self employer fara nici un fel de acte. Ai obligatia ca in termen de 3 luni sa demarezi procedurile de inregistrare.

jmthiphop wrote:albea wrote:Prietene, recunosc! E naspa. Daca vin si eu si-ti spun ca nici nu NINO nu rezolvi nimic, cred ca ma injuri. NINO este un numar pentru asigurari sociale care foloseste ca sa platesti taxe. Nu iti da drept de munca. Drept de munca iti da numai un blue card, care este foarte greu de obtinut, sau yellow card de student.
Eu te sfatuiesc sa gasesti ceva repede (la negru, gri, nu conteaza culoarea) ca sa-ti poti plati chiria si sa intri urgent in cursa pentru un YC de student. Gasesti toate detaliile aici pe forum, plus ca te putem ajuta si noi. Cu sfaturi, ma refer, pentru dreptul la munca. Bafta multa, ca ai nevoie!
P.S. Poti incepe sa lucrezi ca self employer fara nici un fel de acte. Ai obligatia ca in termen de 3 luni sa demarezi procedurile de inregistrare.
nu stiu ce blue card vorbesti tu (poate te referi la aplicatia BR3, adica permis de munca), insa mie mi-au cerut decat nino. si pe toti angajatii care i-am intrebat mi-au zis ca au dat decat nino, fara nici un id de cetatean britanic ori altceva. iar primul pas de obtinere nino este sa aplici pentru permis de munca din cate stiu eu. dar aici este problema ca dureaza foarte mult, optiunile sunt limitate, iar ca student trebuie sa astept 4 luni pana in Sept. !!!
iar faza cu 20 de ore de munca ca student este un mit. pe cine am intrebat mi-au zis ca se poate lucra si mai mult. un contabil mi-a zis ca nu se poate, ca esti inregistrat la ei. acum depinde si cum iti da banii in mana sau cont bancar,nu?

Adi PC wrote:Ma distreaza titlul topicului.
Cea mai simpla metoda de obtinere a Nino in Mai, a expirat, pt ca nu mai e luna Mai. Acu e doar una mai complicata ca e Iunie, stai sa vezi cum o fi in Iulie.
Sau
Cea mai simpla metoda de obtinere a Nino, e sa iti desenezi un card asemanator, scrii frumos cu litere de tipar numele complet al tau sau al viitorului socru, amesteci niste litere si numere intr-un borcan, si tragi afara ca la loto, 3 litere (doua la inceput si una la sfarsit) plus 6 numere (parca) intre litere. Se scriu frumos mare, cu negru, pe cardul proaspat colorat ros-albastru, in orizontala deasupra numelui. Dupa preferinta, pe spate se poate personaliza cu mici desene grafice gen X- zero, sau orice preferinta are posesorul.
Eu asa i-am rezolvat fiului meu si nu a fost dificil. Nu mi-a trebuit nici translator, am primit raspunsul pe loc. Succes.Tapatalk/Galaxy S2

marianfim wrote:@adi.pc
Dar ce culoare sa fie ?

artois_30 wrote:buna...as avea o intrebare...ca tehnician dentar as putea aplica pt blue card????eu sincer nu mai stiu in ce directie sa o apuc....azi am citit mai multe pe forum...dar nu am gasit inca lamurire la ceea ce ar trebui sa fac sa obtin acel "blue""card...intradevar dupa 4 refuzuri la nino incep sa ma pierd cu firea ....si credeti-ma ca am facut absolut tot ce ti se cere.asta ar mai fi o varianta pt mine cred...dar nu sunt sigura...ma poate lamuri cineva?multumesk

dorinell wrote:Am avut 2 interviuri pana acum pentru NINo ( pe care le-am picat cu brio bineanteles) desi am avut toate actele necesare ca self employed.
Intre timp am facut un curs de Close Protection, dar pentru a lucra in acest domeniu trebuie sa am Licenta SIA , iar ca sa am licenta SIA trebuie sa am NINo !!! Oare daca incerc sa aplic pentru NINo invocand aceasta necesitate pentru obtinerea Licentei SIA am vreo sansa ?Astept un raspuns din partea voastra.Multumesc anticipat pentru ajutor.

Adi PC wrote:marianfim wrote:@adi.pc
Dar ce culoare sa fie ?
Cei mai multi folosesc cum am.scris, rosu-alabastru. Dar am vazut ca se accepta la HMRC, unde defapt trebuie trimis spre autorizare, impreuna cu buletinul si cu o declaratie pe propria raspundere a integritatii mentale si ca este reprezentarea proprie e posesorului. Deci ziceam, scrie ca accepta si culorile roz-vernil, kaki-violet si verde-voma.
Sper ca astfel.se va decongestiona eliberarea de.Nino.
Deci nu e adevarat ca "nu se mai da".
Am.auzit si eu la un moment dat ca s-ar.fi terminat stocu de NIno si ca au depasit planul cincinal, ca cifrele au dat pe dinafara si pe anul asta se dau doar pentru cei nascuti aici. Dar apoi vad ca au trecut la metoda asta ce am.scris-o.
Succes pt noul Nino.
Tapatalk/Galaxy S2

jmthiphop wrote:adi pc si georgivi frate v-ati ajuns, aveti aiphoane? nu am putut sa cred in viata mea pana nu am patit-o cu romani mah cu romani de-ai nostri...

jmthiphop wrote:Adi PC wrote:marianfim wrote:@adi.pc
Dar ce culoare sa fie ?
Cei mai multi folosesc cum am.scris, rosu-alabastru. Dar am vazut ca se accepta la HMRC, unde defapt trebuie trimis spre autorizare, impreuna cu buletinul si cu o declaratie pe propria raspundere a integritatii mentale si ca este reprezentarea proprie e posesorului. Deci ziceam, scrie ca accepta si culorile roz-vernil, kaki-violet si verde-voma.
Sper ca astfel.se va decongestiona eliberarea de.Nino.
Deci nu e adevarat ca "nu se mai da".
Am.auzit si eu la un moment dat ca s-ar.fi terminat stocu de NIno si ca au depasit planul cincinal, ca cifrele au dat pe dinafara si pe anul asta se dau doar pentru cei nascuti aici. Dar apoi vad ca au trecut la metoda asta ce am.scris-o.
Succes pt noul Nino.
Tapatalk/Galaxy S2
adi pc si georgivi frate v-ati ajuns, aveti aiphoane? nu am putut sa cred in viata mea pana nu am patit-o cu romani mah cu romani de-ai nostri...

albea wrote:artois_30 wrote:buna...as avea o intrebare...ca tehnician dentar as putea aplica pt blue card????eu sincer nu mai stiu in ce directie sa o apuc....azi am citit mai multe pe forum...dar nu am gasit inca lamurire la ceea ce ar trebui sa fac sa obtin acel "blue""card...intradevar dupa 4 refuzuri la nino incep sa ma pierd cu firea ....si credeti-ma ca am facut absolut tot ce ti se cere.asta ar mai fi o varianta pt mine cred...dar nu sunt sigura...ma poate lamuri cineva?multumesk
Blue card se obtine ca dependent de cineva cu yellow card, sau daca muncesti timp de un an LEGAL cu YC de student sau au pair. Din cate vad nu te incadrezi in nici una din aceste situatii. Plus ca nu inteleg de ce aplici pentru NINo. La ce iti trebuie? Nu ai primit in scrisoarea de refuz si motivatia?

simromtax wrote: @ Albea:
Nu se mai scrie motivul pentru care ai fost refuzat in scrisoarea primita in urma refuzului. Ca sa afli motivul acum trebuie sa suni la ei cu numarul de referinta.

Luci77 wrote:Albea,ma poti ajuta tu cu o informatie,am scris putin mai sus.dar nimeni nu ma baga in seama :(

Luci77 wrote:Salut,de curand am dat de o agentie pt emigrare in Anglia care imi promite ca ma pot angaja ca si infirmier in UK. cu Self-employed+Nino...din cate am inteles eu,a mai precizat si faptul ca mi se ofera contract cu acea "Casa de Batrani" si ca mi se ofera chirie pe care o platesc din salariu obtinut acolo,si ca nu imi trebuie multi bani sa duc cu mine "pentru ca incep munca din a 2 sau a 3 zii inainte de a obtine S.E."Vreau sa va cer ajutorul voua,sa ma sfatuiti...daca pot munci acolo in acest domeniu ca S.E. si daca pot munci acolo pana ce o sa reusesc sa obtin S.E.si daca se merita acest lucru...si cat de greu sau de usor se obtine acest S.E. pt ca miie unu-l mii se pare un pic prea "roz" ca sa fie adevarat

Luci77 wrote:Multumesc mult Albea!!! imi e de ajutor.ma duc pe Sectiunea "Se" pt mai multe detalii :D

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests