instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Hai sa ne cunoastem! #3

Sa facem prezentarile!
754 posts • Page 16 of 261 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26

Re: Hai sa ne cunoastem! #3

Postby sebastianpaul » May 23rd, '12, 19:58

salutare si bine v-am gasit! felicitari pentru forum,am gasit informatii foarte interesante si sper folositoare :)
sebastianpaul
Cetitor
Cetitor

Postby sebastianpaul » May 23rd, '12, 20:09

salutare! stiti cumva daca actele (cele necesare : certificat de nastere,diplome,cursuri de specializare,etc)trebuiesc traduse sau traduse si legalizate ?
Mersi frumos!
sebastianpaul
Cetitor
Cetitor

Postby loralora » May 30th, '12, 21:39

buna ...sunt noua pe acest site si pe forum ..mai exact nici nu stiu foarte bine sa-l folosesc ....dar am si o problema si daca cineva vede mesajul meu si poate sa-mi raspunda ar fi super....intrebarea mea este : daca vreau sa aplic pt nino acum in luna iunie si sa zicem ca-l si obtin ...e ok sa aplic pt blue card ca si dependenta de fratele meu in luna augut???? adika are vreo legatura una cu alta ??? dupa mine odata ce esti self employed inseamna ca ai venituri ...si atunci se cam bate cap in cap sa aplici pt blue ca si dependent de alta persona corect???....o cunostiinta mi-a spus ca nu are nici o legatura una cu alta ...dar vreau sa aud si alte pareri...deci cine sa-mi raspunda ...astept raspuns ...multumesc...
loralora
Cetitor
Cetitor

Postby JustAgrl » May 30th, '12, 23:25

Salut loralora si bine ai venit. Problema legata de dependenta frate/sora a mai fost dicutata pe forum, un link ai aici http://www.romani-online.co.uk/forum/em ... de%20frate
Legat de nelamurirea ta, trebuie sa te hotarasti ce alegi
a) te delcari self employed, iei nin, utr si apoi yellow card (numai daca vrei), yellow card pentru self employed nu este obligatoriu
b) astepti pana in august, aplici de blue card dependent de fratele tau si aplici doar dupa ce ai blue card pt NIN
Sper ca nu am gresit pe niciunde, daca am gresit imi cer scuze dar si eu sunt incepatoare in ceea ce priveste UK si legislatia de aici.
O seara frumoasa!
JustAgrl
Cronicar
Cronicar

Postby Googletrei » May 31st, '12, 10:41

sebastianpaul wrote:salutare! stiti cumva daca actele (cele necesare : certificat de nastere,diplome,cursuri de specializare,etc)trebuiesc traduse sau traduse si legalizate ?
Mersi frumos!

Depinde pentru ce ai nevoie de ele. Eu mi-am depus diplomele (BAC si Universitate) prin Naric si asa mi-au fost recunoscute pe teritoriul UK. Certificatul de nastere e in engleza oricum, pana acum nu mi-a cerut nimeni o traducere, dar, ca sa fii sigur, in Romania, apostileaza-l si tradu-l. Informatii despre acte, poti gasi aici, pe site.

Si pentru ca acesta e primul meu post aici, pe romani online, desi citesc de fiecare data informatiile de pe site, hai sa ma prezint: ma numesc Ioana, locuiesc in Nordul Angliei impreuna cu familia (sotul, doi copii, un catel si in curand, un ponei) si multumesc lui Dumnezeu (si mamei mele), ducem o viata linistita.

Felicitari pentru initiativele de pe site si, Dane, pt ca tot citeam despre plangerile impotriva consulatului, cand va mai fi o intalnire a comunitatii cu ambasada, o sa fac un efort sa vin si eu.

Bine v-am gasit!
Googletrei
Calfa
Calfa

Postby razvan1995 » Jun 1st, '12, 16:06

Good afternoon all! -limba-

Imi pare bine ma numesc Razvan, am 17 ani, am stat in Romania pana la varsta de 11 ani, dupa aceea parinti mei au plecat in Italia la munca, si am venit si eu impreuna cu fratele meu.Suntem in Roma (Italia) de 7 ani, deci italiana o stiu la perfectie.
Acum visul meu este sa plec in Anglia sa invat. -ras4-
Actual invat la liceul de tecnician dentar si ma descurc super.
Va salut pe toti si va doresc mult noroc in viata,si sper sa imi indeplinesc visul :)
Good Luck in life :)
razvan1995
Calfa
Calfa

Postby ellybalogh » Jun 1st, '12, 17:41

bafta multa! la ce se intampla in romania cred ca e o decizie buna! apropo eu sunt elly am 30 de ani si de cateva zile m-am mutat in nottingham. ma intereseaza sa stiu daca mai sunt romani pe aici! ar fi bine sa ne adunam si noi romanii ca si restul natiilor! multumesc si astept postari in legatura cu acest topic. bye!
ellybalogh
Cetitor
Cetitor

Postby andromeda12 » Jun 4th, '12, 09:17

salutare, sunt Andrei, de 2 luni in Londra , nu am inca de munca, la varsta mea nu m-a adus entuziasmul aici, ci problemele financiare din tara. ca acasa nu e mai bine nicaieri, stiu ce spun, am in spate inca 8 ani in alta tara europeana! -dans- ,,felicitari'' tuturor guvernelor de dupa ,,marea ingramadeala'' din '89 ca le-a iesit planul de a ne izgoni din tara, sa fim bataia de joc a altora pentru ceva bani in plus. -nervos-
rog pe cei care stiu ceva concret de munca sa ma sune la 07547366028. am experienta lunga in constructii, van delivery, cscs card, carnet auto uk prof., engleza acceptabil, fac si alte munci. de studii superioare nu zic, nu au contat pe nicaieri in cazul meu! am aplicat la sumedenie de anunturi, sunt inscris la agentii, nimic !!!!! un sfat pentru cei foarte entuziasti sa parasiti romania: daca aveti situatii si slujbe bune , nu veniti , nu sunt cainii cu colaci in coada!!!! -nuuu-
andromeda12
Gramatic
Gramatic

Postby remus42 » Jun 4th, '12, 10:53

Salut

Am o oferta de muca de la o firma de recrutare din anglia pentru un post de muca pe teritoriul Angliei si vreau sa stiu cam cat sa cer pe ora sau pe zi sau pe luna sau pe an.
Contractul ar fi pe 18 luni ,in telecomunicatii,cu specific swap echiapmete vechi existente pe site cu Huawei.Cam cat este o cazare ,cum se procedeaza,pot lua o cazare fara sa am ceva acte de anglia,cat este de scump traiul( mancarea ,o masina..ceva de genul asta).In momentul asta sunt in Belgia si vreau sa plec de aici.Cum trebuie sa abordez discutia cu reprezentantul firmei de recrutare.

PS:Daca cineva este in domeniu mi-ar fi de folos daca m-ar contacta pe adresa de email:calina.remus@gmail.com

Va multumesc
remus42
Calfa
Calfa

Postby cata1005 » Jun 9th, '12, 23:15

salutare 1 numele meu este catalin . am o intrebare pt cine ma poate ajuta. lucrez ca bucatar si de aici de la restaurant managerul mi-a spus ca are un loc de munca liber. as dori sa-l aduc pe fratele meu aici . intrebarea este : poate lucra daca si-a platit taxa pt yellow card pana i se da acest card ? va multumesc frumos ! felicitari pt forum si site !
cata1005
Cetitor
Cetitor

Postby JustAgrl » Jun 10th, '12, 02:35

Salut cata si bine ai venit pe forum. In primul rand nu ai voie sa lucrezi pana nu ai permis de munca ( blue, yellow sau pink card) si NINo de asemenea, o intrebare ce taxa pentru yellow a platit fratele tau? Nu exista taxe pentru acte in cazul nostru.
JustAgrl
Cronicar
Cronicar

Postby dacia » Jun 10th, '12, 16:14

buna ziua si bine v-am gasit.
dacia
Haiduc
Haiduc

Postby boogeyman » Jun 15th, '12, 16:19

Buna ! ma numesc Marius Cedru am 23 de ani si lucrez in UK, ca si mecanic auto !
Incantat de cunostinta !
boogeyman
Cetitor
Cetitor

Postby catalinbaneasa » Jun 15th, '12, 22:49

Ori sunt nebun ...ori
De ce nu pot trimite mesaje private? Desi imi scrie message sent ele(mesajele) nu ajung la destinatar
Va rog sa ma iertati ;Adelaidea ,Ibuzea si altii .
Multumesc!
catalinbaneasa
Erudit
Erudit

aaa?!

Postby catalinbaneasa » Jun 15th, '12, 22:52

Ori sunt nebun ...ori
De ce nu pot trimite mesaje private? Desi imi scrie message sent ele(mesajele) nu ajung la destinatar
Va rog sa ma iertati ;Adelaidea ,Ibuzea si altii .
Multumesc!
catalinbaneasa
Erudit
Erudit

Postby FlorinNaftanaila » Jun 17th, '12, 13:45

Va spun si eu bine V-am gasit....numele meu este acelasi cu nickname-ul....locuiesc in Italia de peste 12 ani ...am o actvitate in nume propriu aici dar m-ar interesa sa o pot practica in U.K...sper sa alfu in ce masura cu ajutorul vostru....va multumesc
FlorinNaftanaila
Calfa
Calfa

Postby Alinaaa » Jun 20th, '12, 08:13

Buna tuturor :) Sunt Alina,am 26 ani,iar din septembrie voi locui in UK.Pana atunci,sper sa pot sa "absorb "cat mai multe informatii de pe acest forum :) Multumesc tuturor celor care contribuie zilnic la aceasta baza minunata de date despre viata in UK :)
Alinaaa
Haiduc
Haiduc

Postby wildchild » Jun 21st, '12, 18:03

Salut!Sunt Ana am 28 ani ,din Galati,am locuit cu ceva timp in urma pe insule-Islay,jura,( The Hebrides-Paradisul scotian,garantat isi merita numele),apoi in Glasgow,situatia de acasa imi permitea un trai mai mult decat decent dar fiind mai open-minded,mi-am dorit f mult sa cunosc alte culturi,traditii si de ce nu calatoriile in sine reprezinta o provocare,adaptarea la standardele impuse.Apoi am locuit in Munchen-Bavaria,unde am acumulat ceva cunostinte despre renumitii nemti,momentan sunt in Toscana-Livorno,si cu ocazia asta am adaugat a treia limba straina in CV,oricum inima mi-a ramas in Marea Britanie,in ianuarie ma intorc in patria adoptiva,am ales Manchester.Mult succes in ceea ce va propuneti!IN OMNIA PARATUS!(pregatit pt orice)
wildchild
Discipol
Discipol

Postby Seby SB » Jun 23rd, '12, 21:15

SALUTARE TUTUROR.
Ma bucur enorm ca exista acest forum si felicit pe moderatori. Sunt Seby din Sibiu, electrician auto persoana fizica autorizata.Ma tot gandesc inca de anul trecut trecut sa emigrez in Anglia si de vreo 2 luni studiez varianta sa vin tot ca persoana fizica autorizata.Sper sa reusesc multumita ajutorului primit pe forum.
Seby SB
Haiduc
Haiduc

Postby Sanmir » Jun 25th, '12, 19:17

Salut!Sunt Sergiu din Chisinau.Va felicit pentru acest site.Am rasfoit site-ul ceva timp si pot spune, ca este foarte util celor interesati in a studia, munci sau emigra in Marea Britanie.Am si eu citeva intrebari referitor la posibilitatile de a studia si a munci in Marea Britanie a romanilor din Republica Moldova, dar le voi posta ulterior in compartimentele corespunzatoare. Va multumesc pentru acest site si va doresc toate cele bune!
Sanmir
Calfa
Calfa

Postby sapanta » Jun 25th, '12, 20:37

Sergiu, trebuie sa fii foarte atent la un mic detaliu, si anume ce pasaport au cei despre care vorbesti. daca este pasaport romanesc (ue) atunci tot ce citesti pe acest forum se aplica si romanilor din RM.

daca nu au pasaport romanesc (ue), deci le trebuie viza de exemplu ca sa intre in romania, UKBA este raspunsul... http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/count ... %20English
sapanta
Lord
Lord

Postby Sanmir » Jun 26th, '12, 08:35

sapanta wrote:Sergiu, trebuie sa fii foarte atent la un mic detaliu, si anume ce pasaport au cei despre care vorbesti. daca este pasaport romanesc (ue) atunci tot ce citesti pe acest forum se aplica si romanilor din RM.

daca nu au pasaport romanesc (ue), deci le trebuie viza de exemplu ca sa intre in romania, UKBA este raspunsul... http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/count ... %20English

Buna ziua, Sapanta! Multumesc pentru mesaj. Am avut in vedere romanii din R.Moldova care au cetatenie romana.Inteleg ca pentru a munci in Marea Britanie au aceleasi drepturi ca si romanii din tara. Dar am o nelamurire in privinta studiilor in Marea Britanie.Cum se procedeaza in cazul cind elevul este cetatean roman, dar a absolvit liceul in R.Moldova?
Multumesc.
O zi buna.
Sanmir
Calfa
Calfa

Postby stormzor » Jun 29th, '12, 22:02

Buna tuturor, numele meu este Danny locuiesc in Londra si ma bucur sa fiu aici pe acest forum
http://www.invizibilpemess.info
stormzor
Calfa
Calfa

Postby e.nicoleta » Jun 30th, '12, 06:41

Salut, tuturor ! Sunt Nicoleta, voi pleca din Galati spre West Sussex pe 7 iulie ( voi lucra ca si care assistant la Belle Vue Country House).Am vazut pe harta ca e undeva intre Crawley si Horsham...Inca nu stiu unde voi locui...Voi afla luni...Imi sunteti de un real folos...V-am citit ,,din scoarta-n scoarta''... -bravo-
e.nicoleta
Cetitor
Cetitor

Postby geo arad » Jul 1st, '12, 12:47

salutare tuturor , sunt Geo deocamdata in Arad dar sper ca in urmatoarele 3 saptamini in UK. am aplicat ca sofer-curier ca self employed.
poate sa-mi spuna cineva cite ceva despre aceasta ocupatie( business) . va multumesc si va doresc numai bine
geo arad
Cetitor
Cetitor

Postby catalinbaneasa » Jul 3rd, '12, 21:48

Hai noroc Geo!
cu ce firma pleci?
Urmeaza sa plec si eu dar sunt cam in dubii . ai o adresa de mess? uite iti dau adresa mea de mess cataniko888@yahoo.com
catalinbaneasa
Erudit
Erudit

Postby Horatiu_B » Jul 5th, '12, 08:18

Buna tuturor. Ma numesc Horatiu sunt din Sibiu si doresc sa plec in UK pentru a-mi crea o cariera si poate o viata acolo. Sper din tot sufletul sa reusesc. Va multumesc ca existati.
Horatiu_B
Calfa
Calfa

Postby AndreiIeseanul » Jul 5th, '12, 13:34

Buna ziua inca odata !

Numele meu este Andrei, sunt din DULCILI TARG AL IESILOR, momentan sunt student, dar intentionez ca dupa ce voi termina sa vin si sa profesez in acest domeniu in Anglia !
AndreiIeseanul
Cronicar
Cronicar

Postby tavi7 » Jul 5th, '12, 14:15

Salutare tuturor! Sunt Tavi si ma bucur ca pot sa gasesc raspunsuri la intrebarile ce le am, pe FORUM-ul vostru!
tavi7
Discipol
Discipol

Postby tavi7 » Jul 5th, '12, 14:19

AndreiIeseanul wrote:Buna ziua inca odata !

Numele meu este Andrei, sunt din DULCILI TARG AL IESILOR, momentan sunt student, dar intentionez ca dupa ce voi termina sa vin si sa profesez in acest domeniu in Anglia !

Salut Andrei! Si eu sunt nurse, si am aceleasi ganduri (Uk), asa ca daca imi permiti, pot sa te intreb: In ce an esti ?
tavi7
Discipol
Discipol

PreviousNext

754 posts • Page 16 of 261 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26

Return to BINE ATI VENIT!