mufa wrote:Oare ce se întîmplă dacă la nici una din cele 3 școli alese nu sunt locuri?

costoboc wrote:Deja locurile au fost alocate pentru acest an scolar. Depinde cat de solicitata e scoala
Daca ai nevoie de amanunte trimite un PM

londoniana wrote:@asda: consiliul este obligat sa va ofere loc la o scoala de stat din zona, nu au termen fix, dar de obicei primesti loc cel tarziu la jumatatea lui septembrie, din cate am inteles. Problema e ca in Londra e criza cu locurile de scoala si voi ati cerut tarziu, dupa ce a trecut termenul de inscriere, si evident nu prea mai sunt locuri. In prima saptamana de scoala de obicei mai apar locuri pentru ca unii copii pur si simplu nu apar la scoala, si e posibil sa primiti chiar atunci. Sfatul meu este sa suni la consiliu la departamentul de educatie - admissions si sa le ceri lor sfatul, de obicei sunt foarte amabili. Eu ii sun cam o data pe saptamana sa vad daca s-au mai miscat listele de asteptare.
In legatura cu uniforma - vezi ca o mare parte din uniforma e la fel, indiferent de scoala. Noi de ex. am primit loc in scoala catolica de care ziceam mai sus si suntem pe lista de asteptare la o alta scoala nereligioasa. Am studiat ambele liste de uniforme si am vazut ca doar anumite piese sunt cu logo (specifice scolii) si deja am cumparat aproape tot - sarafan, camasa, ciorapi, pantofi, haine pentru sport, etc - mai putin cravata si cardigan-ul cu insemnele scolii, pe care o sa le iau in prima saptamana din septembrie (la scoala unde ne-au dat loc copiii mici nu incep toti in aceeasi zi, si noua ne-au stabilit ziua de 10 septembrie pentru prima zi de scoala).
Succes!

londoniana wrote:Mersi! Eu nu mai sunt stresata, pentru ca ambele scoli sunt foarte bune si la 5 min de mers pe jos, doar ca am vrea totusi sa mearga la scoala obisnuita, nereligioasa. Fiica-mea incepe clasa pregatitoare (Reception) asa ca nu ma deranjeaza atat de tare sa o mut chiar si in timpul anului scolar, daca trebuie. Suntem #2 pe lista de asteptare si ni s-a spus ca sansele sunt mari sa luam acum in Sep.
Referitor la listele de asteptare, locurile se dau in functie de distanta si siblings. Daca cineva e mai aproape decat voi de scoala sau daca un copil merge deja la scoala respectiva, atunci au prioritate inaintea voastra.

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest