instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

ce pot sa fac cu visa indefinite leave to remain?

Ce servicii ti-ar putea face viata mai usoara in UK
17 posts • Page 1 of 1

ce pot sa fac cu visa indefinite leave to remain?

Postby nica_florin » Jun 13th, '12, 22:56

Buna seara, am o viza pe care au luat-o parinti mei in sep 2005, in 2006 am plecat in Ro si am venit acu 3 zile in uk la munca, vreau sa stiu daca pot sa obtin blue card cu aceasta viza si daca pot munci legal, si daca viza mai este valabila. La data valabilitati zice: indifinite.

Va multumesc
nica_florin
Librar
Librar

Re: ce pot sa fac cu visa indefinite leave to remain?

Postby seby » Jun 14th, '12, 07:02

Daca viza este pe pasaportul tau, ai drept de munca fara restrictii si nu trebuie sa aplici pentru BC.

Cand te plictisesti aplici pentru cetatenie.
seby
Senior
Senior

Postby nica_florin » Jun 14th, '12, 07:15

Si daca am aceasta viza pe un pasaport vechi(expirat) si vreau sa o trec pe un alt pasaport cum fac? eu am citit undeva ca daca stai mult timp plecat din tara (cum am fost eu plecat 5 ani in romania) pierzi aceasta viza. Este adevarat?
nica_florin
Librar
Librar

Postby seby » Jun 14th, '12, 08:01

seby
Senior
Senior

Postby Dio » Jun 14th, '12, 12:24

nica_florin wrote:Buna seara, am o viza pe care au luat-o parinti mei in sep 2005, in 2006 am plecat in Ro si am venit acu 3 zile in uk la munca, vreau sa stiu daca pot sa obtin blue card cu aceasta viza si daca pot munci legal, si daca viza mai este valabila. La data valabilitati zice: indifinite.

Va multumesc

Ti-ai pierdut ILR-ul ptr ca ai absentat mai mult de doi ani din UK. Va trebui sa o iei de la zero.
Dio
Scriitor
Scriitor

Postby razvan80 » Jun 14th, '12, 12:34

tehnic vorbind asa este dar in realitate e altfel e foarte important sa nu iti treci viza pe noul pasaport pt ca mai mult decat sigur sa iti ceara dovezi ca ai fost in ultimii 2 ani in UK foloseste-te de Indefinite cand cauti de munca te folosesti de vechiul pasaport si nimeni nu stie cand si cum ai fost in UK pt ca nu ai stampile pepasaport din 2007 incoace si cand o sa stai 2 ani aplici de cetatenie
razvan80
Caligraf
Caligraf

Postby razvan80 » Jun 14th, '12, 12:43

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/visas ... -passport/

asta e linkul dar nu are nici un sens sa mai dai si 220 de lire sa iti puna un amarat de stamp si poate ti-o mai si anuleaza, viza e valida chiar daca e in pasaportul expirat.

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/visas ... ting-docs/

Evidence of residence

If you are applying to transfer a stamp confirming indefinite leave to remain, you should provide evidence that you and any dependant included in the application have lived continuously in the UK since being given indefinite leave.

deci este clar in nici un caz sa nu aplici sa iti transfere viza foloseste-te de ea si cand ai mai stat ceva ani pe aici aplica de cetatenie ca sa nu mai aceeasi problema
razvan80
Caligraf
Caligraf

Postby Dio » Jun 14th, '12, 13:58

razvan80 wrote:tehnic vorbind asa este dar in realitate e altfel e foarte important sa nu iti treci viza pe noul pasaport pt ca mai mult decat sigur sa iti ceara dovezi ca ai fost in ultimii 2 ani in UK foloseste-te de Indefinite cand cauti de munca te folosesti de vechiul pasaport si nimeni nu stie cand si cum ai fost in UK pt ca nu ai stampile pepasaport din 2007 incoace si cand o sa stai 2 ani aplici de cetatenie

Ar fi oportun daca un moderator ar putea sterge cele doua postari ale lui razvan80 si cea de fata, referitoare la obtinerea cetateniei britanice in mod fraudulos.

@ nica_florin, nu vei putea obtine cetatenie britanica prin EEA Regulations 2006 decat dupa alti sase ani. Nici nu te gandi sa folosesti ILR-ul ptr cetatenie, acesta fiind invalidat de absenta din UK de peste 2 ani.
Dio
Scriitor
Scriitor

Postby nica_florin » Jun 14th, '12, 19:50

Dar pe mine nu ma intereseaza cetatenie pe moment, ma intereseaza sa imi gasesc eu loc de munca, se fac angajari cu ilr?
nica_florin
Librar
Librar

Postby razvan80 » Jun 14th, '12, 21:32

Dio wrote:
razvan80 wrote:tehnic vorbind asa este dar in realitate e altfel e foarte important sa nu iti treci viza pe noul pasaport pt ca mai mult decat sigur sa iti ceara dovezi ca ai fost in ultimii 2 ani in UK foloseste-te de Indefinite cand cauti de munca te folosesti de vechiul pasaport si nimeni nu stie cand si cum ai fost in UK pt ca nu ai stampile pepasaport din 2007 incoace si cand o sa stai 2 ani aplici de cetatenie

Ar fi oportun daca un moderator ar putea sterge cele doua postari ale lui razvan80 si cea de fata, referitoare la obtinerea cetateniei britanice in mod fraudulos.

@ nica_florin, nu vei putea obtine cetatenie britanica prin EEA Regulations 2006 decat dupa alti sase ani. Nici nu te gandi sa folosesti ILR-ul ptr cetatenie, acesta fiind invalidat de absenta din UK de peste 2 ani.

ar fi si mai oportun daca ai citi cu atentie inainte sa faci comentarii fara nici o baza. Cine a folosit cuvantul frauda sau fraudulos? Anularea unei vize nu se face automat iar statutul lor e mai complicat pentru ca ai dreptul sa fii rezident in UK si pe baza legii EU. viza este indefinite si cum am spus in viitor va trebui sa fii rezident sa poti demonstra ca ai un job in UK si ca ai fost rezident de drept in UK in ultimii 5 ani. Asa ca stergerea comentariilor mele nu are nici un sens pentru ca nu e nimic ilegal sau fraudulos
razvan80
Caligraf
Caligraf

Postby splash » Jun 14th, '12, 22:32

rezident ai dreptul sa fii insa si eu stiu ca ILR il pierzi daca lipsesti mai mult de 2 ani de pe teritoriul UK. Nu gasesc acum linkul....cauta pe UKBA

Dio ti-a spus ca trebuie s-o iei de la capat - daca ai mai lucrat aici, inseamna ca ai NINO iti mai trebuie o cale legala de a lucra: worker, SE sau student si sa aplici pt cardul colorat respectiv.

Bafta!
splash
Mentor
Mentor

Postby Dio » Jun 14th, '12, 23:10

razvan80 wrote:
Dio wrote:

ar fi si mai oportun daca ai citi cu atentie inainte sa faci comentarii fara nici o baza. Cine a folosit cuvantul frauda sau fraudulos? Anularea unei vize nu se face automat iar statutul lor e mai complicat pentru ca ai dreptul sa fii rezident in UK si pe baza legii EU. viza este indefinite si cum am spus in viitor va trebui sa fii rezident sa poti demonstra ca ai un job in UK si ca ai fost rezident de drept in UK in ultimii 5 ani. Asa ca stergerea comentariilor mele nu are nici un sens pentru ca nu e nimic ilegal sau fraudulos

Tocmai recomandai sa aplice ptr cetatenie dupa doi ani de sedere, iar asta e un sfat nesabuit bazat pe ilegalitate si frauda.

Un sfat gratuit se la baiatu... nu va jucati cu focul in aplicatii de rezidenta permanenta si cetatenie ca va frigeti tare.
Dio
Scriitor
Scriitor

Postby nica_florin » Jun 15th, '12, 08:22

Am gasit asta pe net:

This page explains whether you can return to live in the UK if you were allowed to settle here permanently in the past but decided to leave.

A resident is someone who has been given permission to stay in the UK without any time limit. A returning resident is a resident who left the UK and wants to come back to live here again.

You may return to the UK as a resident if:

you were settled in the UK when you last left; and
you have been away for 2 years or less; and
you are returning to live here permanently; and
you were not given public funds to pay the costs of leaving the UK.

If you have been away for more than 2 years, you may still qualify to return to live in the UK if, for example, you have strong family ties here or have lived here most of your life.

If you have been away for more than 2 years, you must apply for a visa or an entry clearance certificate before you can return here. For more information, see the How to apply page.

If the stamp that originally gave you permission to settle here (known as 'indefinite leave to remain') is in an old passport, you should carry both your old passport and your new passport when you travel here, as evidence of your settled status. If you cannot produce your original stamp, you may not be allowed to enter the UK.

You do not need to have your stamp transferred to your new passport (provided you also carry your old passport), but you can do this if you wish. The transfer cannot be done at passport control when you enter the UK. If you can prove that you are entitled to return to settle here, the immigration officer will put an open date stamp in your new passport. You must then apply to us for a residence permit to be placed in your new passport. Alterntively, you can apply for your stamp to be transferred before youi travel here. See Transfer your visa to a new passport to find out how to do this.

Pot sa incerc sa imi gasesc de lucru cu vechiul pasaport, adica ma agndesc ca am pierdut aceasta visa din moment ce am lipsit mai mult de 2 ani din uk.
nica_florin
Librar
Librar

Postby razvan80 » Jun 15th, '12, 10:19

se pare ca lumea e cam ciudoasa pe cei care au obtinut absolut legal ILR si nu au nici o restrictie pe piata muncii de multi ani.
razvan80
Caligraf
Caligraf

Postby nica_florin » Jun 16th, '12, 07:39

o sa sun astazi la imigration si o sa intreb daca mai am dreptul la ilr, daca nu mai am dreptul la ilr pot sa fac in felul urmator, sa zicem ca ma angajez undeva, ei imi cer acte iar eu le arat pasaportul vechi, le zic ca am venit cu buletinul ca nu am alt pasaport.
nica_florin
Librar
Librar

Postby Dio » Jun 18th, '12, 02:14

nica_florin wrote:o sa sun astazi la imigration si o sa intreb daca mai am dreptul la ilr, daca nu mai am dreptul la ilr pot sa fac in felul urmator, sa zicem ca ma angajez undeva, ei imi cer acte iar eu le arat pasaportul vechi, le zic ca am venit cu buletinul ca nu am alt pasaport.

Fara discutie ca te poti angaja cu statutul de ILR, dar in cazul tau perioada lucrata ca angajat fara permisiunea din partea UKBA inainte de 1 ianuarie 2014 nu va putea fi considerata perioada de rezidenta legala in UK... deci cand vei aplica ptr rezidenta permanenta perioada asta (fara permisiunea UKBA) nu va putea fi inclusa in cei cinci ani exercitati in UK ca perioada legala.
Dio
Scriitor
Scriitor

Postby nica_florin » Jul 7th, '12, 20:09

Am sunta si la home office si au zis ca daca am lipsit mai mult de 2 ani din uk nu pot sa o trec pe noul pasaport, un prieten mi-a zis sa ma duc la un avocat ca imi face el nush ce si pot sa o trec pe pasaport, este posibil sa imi faca un avocat niste payslipuri s-au niste dovezi cum ca am locuit in uk, s-au exista vreo sansa sa o pot transfera pe noul pasaport? Daca am ilr imi trebuie si nino nu? am inteles ca se obtine greu acuma, ma va ajuta aceasta viza in a obtine NINO?
nica_florin
Librar
Librar

17 posts • Page 1 of 1

Return to INFORMATII UTILE