instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Norvegia ne primeste ...

Subiecte care nu se incadreaza in celelalte categorii
27 posts • Page 1 of 1

Norvegia ne primeste ...

Postby theman73 » Jun 15th, '12, 15:29

http://m.hotnews.ro/stire/12531649

Sa vedem daca milioanele de romani care asteapta la granita o sa navaleasca peste ei

Parerea mea e ca Norvegia este cu 2 clase deasupra UK
,,Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.,,

Eleanor Roosevelt
theman73
Lord
Lord

Re: Norvegia ne primeste ...

Postby Dan » Jun 15th, '12, 15:30

Norvegia cica a dat un indiciu Marii Britanii.
ontopic: daca la scoala in Romania se invata norvegiana, era invazie.
Image
Dan
Administrator
Administrator

Postby deceneu » Jun 15th, '12, 15:56

Dane, romanul invatza orice:) eu cred ca vorbesc multi engleza acolo.
deceneu
Erudit
Erudit

Postby sapanta » Jun 15th, '12, 16:10

theman73 wrote:http://m.hotnews.ro/stire/12531649

Sa vedem daca milioanele de romani care asteapta la granita o sa navaleasca peste ei

cu siguranta la taxe!
http://www.guardian.co.uk/society/joepu ... fare-state
sapanta
Lord
Lord

Postby theman73 » Jun 15th, '12, 16:13

Nici spaniola nu sa invatat la scoala si totusi i-am sufocat , daca vorbesti engleza am inteles ca te descurci onorabil pe acolo
,,Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.,,

Eleanor Roosevelt
theman73
Lord
Lord

Postby Dan » Jun 15th, '12, 16:24

Spaniola n-am invatat-o noi, dar e o intreaga categorie sociala care cu asta s-a ocupat - cuinvatatul spaniolei "dupa ureche", privind diverse seriale cultural-educative pe acasaTV.
Acum serios, daca ma lasi in Spania ma descurc sa invat limba in maxim o luna. In Norvegia simt asa ca mi-ar lua cativa ani sa invat sa cer un pachet de biscuiti si o punga de pufuleti :)))

ontopic: te descurci cumva cu engleza, dar daca vrei un job serios in care sa comunici cu publicul sau cu colegii, va trebui sa inveti limba - care sincer vorbind - e muuuult mai grea ca spaniola (pentru un roman).
Image
Dan
Administrator
Administrator

Postby theman73 » Jun 15th, '12, 16:39

In opinia mea autoritatile statelor respective (Italia , Spania , Franta) au fost mai ,,relaxate,, in ceea ce ne priveste si faptul ca sa gasit de munca la negru au dus la emigrare masiva , dupa aia limba

Eleanor Roosevelt
theman73
Lord
Lord

Postby Dan » Jun 15th, '12, 17:14

"Norvegia ne primeste" numai ca aici cunoasteti clauza - totul in norvegiana
Enjoy:
Image
Dan
Administrator
Administrator

Postby a.andrei » Jun 15th, '12, 17:23

E greu o comparatie Anglia vs Norvegia. De exemplu, vremea e cam aceeasi, poate in Norvegia ninsoarea chiar rezista mai mult de o saptamana.
Insa taxele sunt mult mai mari cam 50%, iar taxele/preturile la fel. O bere la pub e in jur de 5-6 lire (cea ieftina).
Cat despre limba, ne-am descurcat cu engleza, persoanele pana in 40 de ani chiar inteleg/vorbesc bine, iar in unele domenii se vorbeste engleza la serviciu.
a.andrei
Caligraf
Caligraf

Postby theman73 » Jun 15th, '12, 17:30

De ce toata lumea cand compara preturile da pretul la halba de bere ? Ori nu au mancare si fructe pe acolo , ori sant cativa care au probleme cu berea si nu ai intereseaza altceva

Andrei stii ca chiriile sant mai ieftine ca si in Londra ?

Eleanor Roosevelt
theman73
Lord
Lord

Norvegia ne primeste ...

Postby mufa » Jun 15th, '12, 18:13

O veste excelentă.

Să înțeleg că toți românii fără drept de muncă în UK vor da fuga să se angajeze în Norvegia și nu se va mai plînge nimeni de cît de rău e statul englez, nu? :d

Semnătură!
mufa
Contributor
Contributor

Postby marianfim » Jun 15th, '12, 21:13

Vor regreta englezii ca le pleaca romanii...
-ras2- -ras2- -ras2-
marianfim
Senior
Senior

Postby sapanta » Jun 15th, '12, 21:31

sapanta
Lord
Lord

Postby seby » Jun 16th, '12, 06:24

Vremea nu e ca in uk ,cel putin in zona Bergen ,e mult m-ai frig si zapada e o realitate 6 luni pe an .
Salariile in medie sunt cu 30%-50% peste UK si impozitele la fel .
Mancarea e dublu la pret dar problema mare este ca nu ai (in magazine) o diversitate ca aici sau in Europa centrala dar gasesti o paleta diversa de ren, balena ,foca sau salata de licheni.
Preturile la masini si asigurari auto sunt mari.
Intradevar engleza este vorbita ca si a doua limba (in general tinerii fac multe specializari in strainatate inclusiv aici )
Daca incerci sa inveti norvegiana ,constati cu surprindere ca se pot forma cuvinte lungi doar din consoane .
Este o limba dificila pentru nativii latini.

Civilizatia este la un nivel m-ai ridicat poate si datorita faptului ca anumite nationalitati -sssst- nu se impaca cu frigul .
Serviciile sociale, si serviciile in general sunt peste cele de aici sau continentale .

Este o destinatie interesanta ,in primul rand datorita gradului de civilizatie ridicat .
Am amici care traiesc acolo si singura chestie pro-UK pentru ei este vremea ,posibilitatile de distractie si mancarea .

ps. Incepand cu luna august este cursa directa Bergen-Luton deci ma astept lunar la musafiri .
seby
Senior
Senior

Postby IuliB » Jun 16th, '12, 06:29

theman73 wrote:http://m.hotnews.ro/stire/12531649

Din cate stiu, in Norvegia functioneaza acelasi principiu al recomandarilor la angajare.
Asa ca , nu trebuie sa entuziasmeze prea tare faptul ca nu se mai cere permis de munca.
IuliB
Scrib
Scrib

Postby wicent » Jun 16th, '12, 11:23

theman73 wrote:De ce toata lumea cand compara preturile da pretul la halba de bere ? Ori nu au mancare si fructe pe acolo , ori sant cativa care au probleme cu berea si nu ai intereseaza altceva

Andrei stii ca chiriile sant mai ieftine ca si in Londra ?

In opinia mea Londra este ce-l mai scump oras din Europa.Nu poate fi comparat cu o tara .
wicent
Gramatic
Gramatic

Postby deceneu » Jun 16th, '12, 13:17

@vincent

pe ce lume va aflati fratilor , cica Londra este cel mai scump orash. In afara de chirii TOTUL este mai ieftin ca in Romania. Mancare , masini, produse cosmetice , electronice ,...toate sunt mai ieftine decat in RO in conditiile in care astia castiga de cel putin 4-5 ori mai multi bani.

Eu ma voi raspopi si va iau la suturi daca mai aberati!
deceneu
Erudit
Erudit

Postby theman73 » Jun 16th, '12, 13:28

Da berea ??????

Eleanor Roosevelt
theman73
Lord
Lord

Postby deceneu » Jun 16th, '12, 13:52

In ro berea este 3 lei.. adica 60p aici este dublu..asta e...berea e mai scumpa aici..dar poti trai fara bere:) hai sa vorbim de alimentele de baza...
deceneu
Erudit
Erudit

Postby Dan » Jun 16th, '12, 13:53

deceneu wrote:@vincent
Eu ma voi raspopi si va iau la suturi daca mai aberati!

Din surse sigure iti spun ca nu te poti raspopi singur =))))
Image
Dan
Administrator
Administrator

Postby wicent » Jun 16th, '12, 14:50

Nu toate se raporteaza la mancare si bautura.Este vorba de cirii,locuinte(imobiliare in general)transport,utilitati.Dar stai linistit ,am gasit un oras mai scump ca Londra.Ce zici de Moscova!?
wicent
Gramatic
Gramatic

Postby Marin » Jun 16th, '12, 15:33

Mancarea nu este mai ieftina. In restaurant e mult mai scumpa iar in magazine doar daca gasesti ceva oferte. Aici ma refer la Tesco, Saintsbury's si Waitrose. Multe alimente costa in jur de 3-4 lire, adica 15, 20 de lei.
Marin
Carturar
Carturar

Norvegia ne primeste ...

Postby mufa » Jun 16th, '12, 16:14

Marin wrote:Mancarea nu este mai ieftina. In restaurant e mult mai scumpa iar in magazine doar daca gasesti ceva oferte. Aici ma refer la Tesco, Saintsbury's si Waitrose. Multe alimente costa in jur de 3-4 lire, adica 15, 20 de lei.

Da, dar parcă nici salariul minim nu e 600 RON.

Semnătură!
mufa
Contributor
Contributor

Postby theman73 » Jun 16th, '12, 16:36

Marin wrote:Mancarea nu este mai ieftina. In restaurant e mult mai scumpa iar in magazine doar daca gasesti ceva oferte. Aici ma refer la Tesco, Saintsbury's si Waitrose. Multe alimente costa in jur de 3-4 lire, adica 15, 20 de lei.

Iti recomand Smithfield Market daca stai in Londra , ceafa de porc era 2.86 saptamana trecuta si porcul era taiat in aceasi zi .....

Eleanor Roosevelt
theman73
Lord
Lord

Norvegia ne primeste ...

Postby mufa » Jun 16th, '12, 16:45

Opening Times
The markets at Smithfield are open MONDAY to FRIDAY from 3am but are closed on Saturday, Sunday and Bank Holidays.

Although some selling takes place until mid-morning, to see the market at its best and find the full range of stalls open, visitors and buyers should arrive by 7am.

Semnătură!
mufa
Contributor
Contributor

Postby theman73 » Jun 16th, '12, 17:04

Asta este , gasesti tot felul de bunatati la preturi bune

Eleanor Roosevelt
theman73
Lord
Lord

Postby GeoGrig » Jun 16th, '12, 20:34

deceneu wrote:In ro berea este 3 lei.. adica 60p aici este dublu..asta e...berea e mai scumpa aici..dar poti trai fara bere:) hai sa vorbim de alimentele de baza...

Painea e o lira si ceva aici in romania 50pence, dublu zic eu, carnea cu vreo lira mai mult si exemple mai sunt, zilele trecute am vazut un navigator Garmin in romania pe e-mag era 120lire aici același e cu vreo 60 de lire mai scump, sunt de-acord cu tine ca viata e altfel aici, dar asta doar pt ca castigam aici mai bine decat in romania. Eu inainte sa vin aici mi sa spus sa nu compar preturile, voi sunteți de mai mult timp aici si vad k o faceti.
Voinţa şi puterea nu ajung. Omul trebuie să ştie ce vrea şi ce poate.
GeoGrig
Librar
Librar

27 posts • Page 1 of 1

Return to SEZATOARE