instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Obtinerea licentei de TAXI (Private Hire)

Din experientele voastre la serviciu in Marea Britanie
1700 posts • Page 14 of 571 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 57

Re: Obtinerea licentei de TAXI (Private Hire)

Postby marianfim » Jun 3rd, '12, 09:02

In privinta comenzilor, depinde de firma, fiecare cu comenzile ei. Cat de mare si cunoscuta e firma cu atat mai multe comezi... Nu sunt locuri speciale pt parcare si asteptarea comenzilor.
marianfim
Senior
Senior

Postby Brixtonaddict » Jun 3rd, '12, 10:22

Daca va ma intereseaza o experienta o pot posta si eu si sper in final sa va fie utila:
-De emiterea licentei s-a ocupat Razvan Pata de la MyLondonJob care a fost foarte amabil (la acel moment)
-Atentie Razvan lucra cu foarte multi asa zisi intermediari care-i faceau lui treaba (emiterea counterpart-ului,emiterea permsiului) ceea ce nu va va fi benefica mai tarziu pentru ca va trebui sa va schimbati adresa.
-Ca orice nou licentiat am ajuns bineinteles la Riverside Cabs care parea a fi o pista de lansare catre marea meserie a taximetriei in Londra.
-Plusuri si minusuri la aceasta firma:
+ costul dispeceratului relativ ieftin
+te pot ajuta cu anumite info necesare sederii
-dispeceri corupti
-administratorul firmei dl Betianu este inconjurat de rude si in acest caz ei trebuie sa manance primii
-proasta administrare a comenzilor
-contractul cu cele 2 spitale ST Thomas Hospital si Guy`s Hospital foarte paguboase pentru soferiu avand in vedere ca ai joburi de account in cuantum de 80% si cash de 20% (accounturile foarte prsot platite)
In fine dupa 2 luni de munca am realizat ca mai destept decat ei sunt eu fapt ceea ce a dus la predarea xda-ului si stransului de mana ca orice gentleman,desi sincer sa va spun nu merita respect nici cat negrul de sub unghie.
-Am plecat la alt dispecerat unde lucrez si acum si sunt cat de cat multumit.
-Costuri saptamanale:masina inchiriata (100 pounds),dispecerat(150 pounds),cazare(150 pounds toate billurile incluse),asigurare RCA(240 pounds),motorina si mancarea sunt costuri variabile si nu le pot exprima
-Clientii fac parte majoritatea din clasa de mijloc in jos ceea ce duce cateodata la aparitia conflictelor pentru care esti nevoit sa apleci capul indiferent daca ai dreptate sau nu,ceea ce insemana ca nu este o meserie pentru toata lumea.
-Ca sa poti iesi la "liman" trebuie sa muncesti cam minim 10-12 ore pe zi si cam 7 din 7 asta fiind in functie de cheltuielile pe care le ai aici fac o paranteza(din cauza calitatii anumitor romani am ales sa stau mai scump si mai sigur)
-In mod normal, dupa o luna de munca de acest gen trebuie sa-ti ramana ceva bani in buzunar.
-In toate dispeceratele exista coruptie asa ca nu va asteptati la marea dreptate occidentala.
-Important e sa muncesti cat mai mult ca in fond si la urma urmei nu suntem decat niste imigranti cu vise frante
Cam atat despre experienta mea ca taximetrist la Londra.scuze daca nu am fost prea bine inteles si sper sa cerntei ceea ce este mai bine pentru voi.La mine concluzia este ca NU ESTE O AFACERE.
Brixtonaddict
Scrib
Scrib

Postby albea » Jun 3rd, '12, 11:07

@ Brixtonaddict
Multumim pentru impartasirea experientei. Eu, daca eram in locul tau, incercam sa profit de faptul ca controlorii sunt corupti si sa fac din asta un avantaj pentru mine.

@ restul
Va rog sa pastram seriozitatea ca sa ramanem credibili. Caterinca si ducerea in derizoriu nu ne vor face cinste niciodata. -nuuu-

Multumesc!
http://www.licente.co.uk/
albea
Contributor
Contributor

Postby Adi PC » Jun 3rd, '12, 11:43

Brixtonaddict wrote:asigurare RCA(240 pounds).

Cateva intrebari, daca esti bun sa raspunzi:
Masina e inchiriata de la ei sau e separat de la "rent a car"?
Asigurarea 240 pe saptamana??????? Cum asa de scumpa? De care e: personala comprehensive, sau Private Hire and Reward Comprehensive? E prin tine asigurata sau prin firma de rent sau prin firma de minicab?
Mersi frumos.

Tapatalk / Galaxy S2
Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby marianfim » Jun 3rd, '12, 12:56

Daca ti-ai spus experienta, acum inevitabil apar multe intrebari ...
-De cat timp cochetezi cu taximetreia?
-Pt inceput, recomanzi o anumita firma?
marianfim
Senior
Senior

Postby nissian » Jun 3rd, '12, 16:05

Daca cumparam o casuta postala si daca nu mai dam nici un ban la chirie si ne cazam in masina inchiriata are ceva ? -ras4-
nissian
Haiduc
Haiduc

Postby nissian » Jun 3rd, '12, 16:05

Si daca nu mai dam nici un ban la chirie si ne cazam in masina inchiriata are ceva ? -ras4-
nissian
Haiduc
Haiduc

Postby claudiu m » Jun 3rd, '12, 18:39

nissian wrote:Daca cumparam o casuta postala si daca nu mai dam nici un ban la chirie si ne cazam in masina inchiriata are ceva ? -ras4-

Cu asa atitudine cel mult o sa faci taxi in Romania , unde gasesti taxiuri parcate oriunde ..

Cunosc multe cazuri nefericite de taximetristi care dorm in masina ,nu au unde sa locuiasca .Faci parte dintre ei ? Incetati cu romanismele astea ..
Heisenberg says
Relax
claudiu m
Gazetar
Gazetar

Postby Brixtonaddict » Jun 3rd, '12, 20:18

Adi PC wrote:
Brixtonaddict wrote:asigurare RCA(240 pounds).

Cateva intrebari, daca esti bun sa raspunzi:
Masina e inchiriata de la ei sau e separat de la "rent a car"?
Asigurarea 240 pe saptamana??????? Cum asa de scumpa? De care e: personala comprehensive, sau Private Hire and Reward Comprehensive? E prin tine asigurata sau prin firma de rent sau prin firma de minicab?
Mersi frumos.

Tapatalk / Galaxy S2

scuze,retractez asigurarea este 240 pe luna,cu scuzele de rigoare!
Brixtonaddict
Scrib
Scrib

Postby Brixtonaddict » Jun 3rd, '12, 20:20

marianfim wrote:Daca ti-ai spus experienta, acum inevitabil apar multe intrebari ...
-De cat timp cochetezi cu taximetreia?
-Pt inceput, recomanzi o anumita firma?
a

raspund punctual:cam de trei ani si nu,nu recomand nici o firma.
Brixtonaddict
Scrib
Scrib

Postby IuliB » Jun 3rd, '12, 21:14

Brixtonaddict wrote:Daca va ma intereseaza o experienta o pot posta si eu si sper in final sa va fie utila:
................La mine concluzia este ca NU ESTE O AFACERE.

Hai sa ne lamurim : de trei ani faci taximetrie!!! si ai ajuns la concluzia ca NU ESTE O AFACERE !?!
Pai , intreb si eu, de ce ai persistat atat timp si nu te-ai apucat de altceva ?
IuliB
Scrib
Scrib

Postby theman73 » Jun 3rd, '12, 22:15

devine interesant
,,Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.,,

Eleanor Roosevelt
theman73
Cavaler
Cavaler

Postby nissian » Jun 4th, '12, 04:32

claudiu m wrote:Cunosc multe cazuri nefericite de taximetristi care dorm in masina ,nu au unde sa locuiasca .Faci parte dintre ei ? Incetati cu romanismele astea ..

Pai poate nu am cunostinte in UK unde sa stau pana strang suficienti bani sa pot plati cele 6 luni in avans.Si inca ceva, cum ma sfatuiti sa fac pentru a putea primi pachetul de aplicare daca nu stiu pe nimeni in Londra? Stiti vre-un serviciu postal care se poate inchiria la un pret acceptabil? Eu sunt in Romania deocamdata.

Multumesc
nissian
Haiduc
Haiduc

Postby Iancu Dragos » Jun 4th, '12, 07:05

Brixtonaddict wrote:Daca va ma intereseaza o experienta o pot posta si eu si sper in final sa va fie utila:
-De emiterea licentei s-a ocupat Razvan Pata de la MyLondonJob care a fost foarte amabil (la acel moment)
-Atentie Razvan lucra cu foarte multi asa zisi intermediari care-i faceau lui treaba (emiterea counterpart-ului,emiterea permsiului) ceea ce nu va va fi benefica mai tarziu pentru ca va trebui sa va schimbati adresa.
-Ca orice nou licentiat am ajuns bineinteles la Riverside Cabs care parea a fi o pista de lansare catre marea meserie a taximetriei in Londra.
-Plusuri si minusuri la aceasta firma:
+ costul dispeceratului relativ ieftin
+te pot ajuta cu anumite info necesare sederii
-dispeceri corupti
-administratorul firmei dl Betianu este inconjurat de rude si in acest caz ei trebuie sa manance primii
-proasta administrare a comenzilor
-contractul cu cele 2 spitale ST Thomas Hospital si Guy`s Hospital foarte paguboase pentru soferiu avand in vedere ca ai joburi de account in cuantum de 80% si cash de 20% (accounturile foarte prsot platite)
In fine dupa 2 luni de munca am realizat ca mai destept decat ei sunt eu fapt ceea ce a dus la predarea xda-ului si stransului de mana ca orice gentleman,desi sincer sa va spun nu merita respect nici cat negrul de sub unghie.
-Am plecat la alt dispecerat unde lucrez si acum si sunt cat de cat multumit.
-Costuri saptamanale:masina inchiriata (100 pounds),dispecerat(150 pounds),cazare(150 pounds toate billurile incluse),asigurare RCA(240 pounds),motorina si mancarea sunt costuri variabile si nu le pot exprima
-Clientii fac parte majoritatea din clasa de mijloc in jos ceea ce duce cateodata la aparitia conflictelor pentru care esti nevoit sa apleci capul indiferent daca ai dreptate sau nu,ceea ce insemana ca nu este o meserie pentru toata lumea.
-Ca sa poti iesi la "liman" trebuie sa muncesti cam minim 10-12 ore pe zi si cam 7 din 7 asta fiind in functie de cheltuielile pe care le ai aici fac o paranteza(din cauza calitatii anumitor romani am ales sa stau mai scump si mai sigur)
-In mod normal, dupa o luna de munca de acest gen trebuie sa-ti ramana ceva bani in buzunar.
-In toate dispeceratele exista coruptie asa ca nu va asteptati la marea dreptate occidentala.
-Important e sa muncesti cat mai mult ca in fond si la urma urmei nu suntem decat niste imigranti cu vise frante
Cam atat despre experienta mea ca taximetrist la Londra.scuze daca nu am fost prea bine inteles si sper sa cerntei ceea ce este mai bine pentru voi.La mine concluzia este ca NU ESTE O AFACERE.

Dar dupa toate aceste cheltuieli cam cat iti ramane lunar si de cate luni lucrezi pe minicab? te intreb pt ca si eu astept sa imi iasa licenta.
Eu consider ca este mai bine daca poti sa iti cumperi masina ta,se scutesc 400 lire saptamanal,iar cu 3-4000 de lire am vazut ca iti poti lua o masina pt taxi,banii se amortizeaza intr-un an doar din scutirea chiriei masinii. Intradevar,costa si intretinerea dar tot mai bine este cu masina ta,si in tara fac taxi de 6 ani,doar primele 6 luni am lucrat pe masina inchiriata.
Iancu Dragos
Scrib
Scrib

Postby albea » Jun 4th, '12, 09:42

Atentie!

Este normal sa existe puncte de vedere diferite. Fiecare individ are perceptia lui diferita despre fenomen, in functie de fiecare conjunctura. Daca colegul Brixtonaddict lucra pe un E Class la Addison Lee, poate avea alta parere. Cel (cea) care chiar lucreaza la Adi Lee citeste acest forum si il (o) umfla rasul.

Este evident ca e mai avantajos sa ai masina ta. Si eu am avut masina mea cand lucram la Riverside. Este vorba de £400 pe luna, adica cam cat ma costa pe mine chiria si mancarea inainte de a aduce si familia.

Este adevarat, nu toti au bani sa isi cumpere masina, dar daca o cumperi ai scapat de necazuri. Masina proprie constituie un avantaj imens in primul an de activitate.
albea
Contributor
Contributor

Postby theman73 » Jun 4th, '12, 09:56

Albea

Cred ca totul se reduce pana la urma la bani

Poti sa ramai cu 300 pe saptamana ? Daca da , la cate ore lucrate?

Poti sa ramai cu 400 pe saptamana ? Daca da , la cate ore lucrate ?

Ar fi frumos daca cei care lucreaza in taximetrie ar raspunde la aceste intrebari , multa lume asteapta aceste raspunsuri

La Adi Lee nu te ia fara 3 ani vechime si cred ca este destul de greu sa ajungi sofer la ei
,,Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.,,

Eleanor Roosevelt
theman73
Cavaler
Cavaler

Postby Adi PC » Jun 4th, '12, 11:22

theman73 wrote:Albea

Cred ca totul se reduce pana la urma la bani

Poti sa ramai cu 300 pe saptamana ? Daca da , la cate ore lucrate?

Poti sa ramai cu 400 pe saptamana ? Daca da , la cate ore lucrate ?

Ar fi frumos daca cei care lucreaza in taximetrie ar raspunde la aceste intrebari , multa lume asteapta aceste raspunsuri

La Adi Lee nu te ia fara 3 ani vechime si cred ca este destul de greu sa ajungi sofer la ei

Iti dai seama ca nu prea se poate raspunde la asta intrebare cu sutele pe saptamana la cate ore.
E foarte divers functie de operator, comenzi, ore lucrate etc
Vezi de ex: mai sus zicea marianfim ca a lucrat 7 zile cate 12 ore si a ramas cu sub 200 parca.
Altcineva zicea ca la 7 zile 12 ore ramanea cu 400 ...alta firma.
Altu zicea mie ca vorbise cu niste soferi (nu romani) ca la 10 ore lucrate ramane cu 80-100 lire pe acea zi.
O companie imi zicea, la ei, cine are doar 200 pe saptamana este lenes, care mai mult pe acasa e. Adica ei au comenzi.
Etc.

Tapatalk / Galaxy S2
Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby Adi PC » Jun 4th, '12, 11:32

Cum spuneti voi ca daca ai masina ta, faci economie de 400 - 300 pe saptamana?? Cum ati calculat asta?
Eu vad ca doar chiria la masina ti se scade cca.100.
Dar taxa de dispecerat si xda si asigurare tot ai! Aceste taxe te rupe. Plus ca orice probleme ai cu masina ta, te descurci cu cheltuielile si cu timpul de asteptat, in care nu lucrezi nimic.
Si ce ziceti, daca esti cu masina ta, stai doar cu asigurarea standard pe tine doar? Nu bagati asigurarea aia de Private Hire and Reward.?

Tapatalk / Galaxy S2
Last edited by Adi PC on Jun 4th, '12, 11:33, edited 1 time in total.
Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby Brixtonaddict » Jun 4th, '12, 11:33

albea are dreptate
treaba cu cat ramai e variabila de la un dispecerat la altul.
mie pe saptamana (7/7 lucrate cate 12 ore minim) imi ramaneau cam o medie de 320-380.
Brixtonaddict
Scrib
Scrib

Postby Brixtonaddict » Jun 4th, '12, 11:35

Dupa toate calculele mele cu masina ta iesi cel mai bine,dar nu Zafira ci cu o masina mai de clasa spre lux,VW,Volvo,Mercedes,asa vin comenzile bune.
Brixtonaddict
Scrib
Scrib

Postby nissian » Jun 4th, '12, 12:54

Brixtonaddict wrote:Dupa toate calculele mele cu masina ta iesi cel mai bine,dar nu Zafira ci cu o masina mai de clasa spre lux,VW,Volvo,Mercedes,asa vin comenzile bune.

De ce spui asta, te tine minte dispecerul ca ai masina tare si iti acorda tie prioritate mai mare la comenzi sa isi faca publicitate pozitiva?
nissian
Haiduc
Haiduc

Postby Iancu Dragos » Jun 4th, '12, 13:24

Adi PC wrote:Cum spuneti voi ca daca ai masina ta, faci economie de 400 - 300 pe saptamana?? Cum ati calculat asta?
Eu vad ca doar chiria la masina ti se scade cca.100.
Dar taxa de dispecerat si xda si asigurare tot ai! Aceste taxe te rupe. Plus ca orice probleme ai cu masina ta, te descurci cu cheltuielile si cu timpul de asteptat, in care nu lucrezi nimic.
Si ce ziceti, daca esti cu masina ta, stai doar cu asigurarea standard pe tine doar? Nu bagati asigurarea aia de Private Hire and Reward.?

Tapatalk / Galaxy S2

Imi cer scuze m-am exprimat gresit,am vrut sa spun ca se scutesc 400 lire lunar,nu saptamanal,iar taxa de dispecerat si xda tot le platesti,indiferent ca lucrezi cu masina ta sau inchiriata. Iar legat de statul cu masina personala in service,sa fim seriosi totusi o masina nu se strica lunar. Eu am un cielo cu care am 320 000km rulati pe taxi si de 4 luni nu am mai bagat un ban,eu consider ca e mai bine sa iti iei masina ta chiar daca te imprumuti de bani,de ce sa treaca un an de zile si sa te uiti in urma sa vezi ca ai dat aproape 5000 lire pe chiria masinii si tu tot pe masina inchiriata lucrezi.
Iancu Dragos
Scrib
Scrib

Postby theman73 » Jun 4th, '12, 14:15

Brixtonaddict wrote:albea are dreptate
mie pe saptamana (7/7 lucrate cate 12 ore minim) imi ramaneau cam o medie de 320-380.

Raspunsuri ca si acesta daca ar fi mai multe ne-am putea da seama mai bine de ce inseamna taximetrie in Londra .

Da , este adevarat difera de la o firma la alta dar macar stii in ce te bagi , mie personal mi se pare mult sa lucrezi 7/7 12ore pe zi si daca mai si imparti numarul de ore la bani imi da cu eroare

Inca mai cochetez cu ideea de taximetrist s-ar putea sa-mi fac si eu licenta dar nu mai sant asa de entuziasmat ca anul trecut

Eleanor Roosevelt
theman73
Cavaler
Cavaler

Postby Brixtonaddict » Jun 4th, '12, 15:18

nissian wrote:
Brixtonaddict wrote:Dupa toate calculele mele cu masina ta iesi cel mai bine,dar nu Zafira ci cu o masina mai de clasa spre lux,VW,Volvo,Mercedes,asa vin comenzile bune.

De ce spui asta, te tine minte dispecerul ca ai masina tare si iti acorda tie prioritate mai mare la comenzi sa isi faca publicitate pozitiva?

In mod normal o masina foarte buna iti creeaza si comenzi foarte bune,dispeceratele au si ele clienti mai speciali care poate doresc sa fie dusi in centru cu Clasa E nu cu Skoda din varii motive -limba- ,logic ca o masina buna iti face si bani buni
Brixtonaddict
Scrib
Scrib

Postby Brixtonaddict » Jun 4th, '12, 15:23

theman73 wrote:

Raspunsuri ca si acesta daca ar fi mai multe ne-am putea da seama mai bine de ce inseamna taximetrie in Londra .

Da , este adevarat difera de la o firma la alta dar macar stii in ce te bagi , mie personal mi se pare mult sa lucrezi 7/7 12ore pe zi si daca mai si imparti numarul de ore la bani imi da cu eroare

Inca mai cochetez cu ideea de taximetrist s-ar putea sa-mi fac si eu licenta dar nu mai sant asa de entuziasmat ca anul trecut

In sfarsit o gandire corecta din toate punctele de vedere.
Este inuman sa lucrezi in halul asta asa este dar din pacate nu poti duce cheltuielile in spate decat asa si asta daca ai si noroc.Sau poti munci mai putin,poti sta cu 3 familii in casa,etc.
Eu nu vreau sa insuflu nici un spirit dezarmant,insa acest mod de viata nu ma caracterizeaza si din acest motiv am considerat ca acest bussines nu este rentabil.
Brixtonaddict
Scrib
Scrib

Postby babanu5 » Jun 4th, '12, 16:20

Eu cred că fiecare se descurcă cum poate, gen cum a zis albea, dacă vezi că dispecerul este mânjit, îl manjesti şi tu şi probabil mai sunt altele. Părerea mea

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
babanu5
Erudit
Erudit

Postby theman73 » Jun 4th, '12, 16:44

babanu5 wrote:Eu cred că fiecare se descurcă cum poate, gen cum a zis albea, dacă vezi că dispecerul este mânjit, îl manjesti şi tu şi probabil mai sunt altele. Părerea mea

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Pai atunci nu mai primeste nici Regina nimic de la noi , ca doar santem romani , propun sa ne angajam doar cate o saptamana pana primim xda-ul al declaram pierdut si dupa aia doar asteptam comenzile pe xda-ul pierdut si le furam clienti , asa nu mai dam nici la dispecerat nimic .......

Eleanor Roosevelt
theman73
Cavaler
Cavaler

Postby Iancu Dragos » Jun 4th, '12, 19:13

Banii astia iti raman in afara de cheltuielile saptamanale mai sus mentionate?ca daca nu inseamna ca nu prea pui cine stie ce deoparte la sfarsit de luna.
Iancu Dragos
Scrib
Scrib

Postby albea » Jun 4th, '12, 19:43

Cred ca am mai spus, un minim de 250-300 pe saptamana ii faci oricum. Mai departe intervine avantajul de care tot ii bat eu la cap pe aceia care vor prin intermediari: daca prinzi ceva mai bun, pleci fara nici un fel de regrete. Este dreptul tau sa te duci sa lucrezi unde doresti, mai exact, unde castigi mai multi bani. Orice patron de cab office isi da silinta pentru a avea clienti mai multi si de calitate pentru a atrage mai multi soferi. Asa castiga, din rentul (taxa de dispecerat) platit de soferi. Chestia asta cu nepotismele va dispare in curand. O firma care da joburi preferential isi va pierde licenta de operator. Noua lege a taximetriei este in dezbatere acum.

In acelasi timp, nu uitati ca nu suntem toti la fel. Un controller care are de dat un job de 250 de lire se gandeste foarte bine cui il da. Lui Gigel, care e imbracat in costum, cu masina curata si politicos cu clientii, sau lui Fanel, care lucreaza in blugi cu gauri, aculta tare manele si fumeaza cu cotul pe geam in timp ce conduce? E usor de ghicit, nu? Sau (cunosc caz concret, la Riverside), sofer roman care primeste un job oarecare, pleaca la adresa, nu o gaseste, se enerveaza, inchide XDA-ul si telefonul si pleaca acasa. Dupa asta, tot el se suparasi injura firma ca nu-i da decat joburi proaste si pe mine ca l-am ajutat sa ia licenta si el nu castiga cat doreste. Pai cum drequ, zic eu, sa fiu in locul acelui controller, sa-i dau vreun job de aeroport lui asta si sa ma lase cu ochii in soare cu clientul injurand la telefon ca pierde avionul?

Ascultati ca va spun eu, cum iti asterni, asa dormi. Fii ingrijit, imbraca-te frumos, tine masina curata, NU FUMA in masina, trateaza cu seriozitate maxima orice job, indiferent ca este de 5 sau de 50 de lire, nu suna la dispecerat daca nu ai motive foarte intemeiate sa o faci, si o sa vezi ca odata cu trecerea timpului se imbunatateste si calitatea muncii tale. Nici o firma nu va risca sa trimita soferi nepregati, neexperimentati, sau cu o imagine negativa la un job important. Fiecare firma are grija de clientii importanti pe care ii are. Poti sa ai tu Maybach, ca nu te ajuta la nimic. Eu am mai bine de 3 ani de cand lucrez numai pe Prius si am avut o gramada de VIP-uri in masina. Tineti minte, in meseria asta conteaza ce joburi primesti, nu ce masina conduci.
albea
Contributor
Contributor

Postby Brixtonaddict » Jun 4th, '12, 20:50

Perfect adevarat cele de mai sus!
Brixtonaddict
Scrib
Scrib

PreviousNext

1700 posts • Page 14 of 571 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 57