instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Yellow card

Fosti, actuali si viitori studenti ai universitatilor britanice
21 posts • Page 1 of 1

Yellow card

Postby albertina25 » May 31st, '12, 13:14

Buna ziua! Am rasfoit formul , dar nu am gasit raspuns la cateva intrebari? Daca incep cursul in septembrie pot sa-mi fac programare la ukba mai devreme pentru yc?trebuie neaparat sa fi inceput cursul ca sa aplic pentru yc sau e suficient sa fac dovada ca sunt inscris si am platit cursul?pot sa ma incriu la orice curs de 1 an, indiferent cate ore de curs facem pe sapt sau daca este part-time?Scrisoarea de sponsorizare pot sa o obtin de la parintii din romania sau persoana respectiva trebuie sa locuiasca in uk?studentii pat-time beneficiaza de reducere la transport sau altceva? imi cer scuze pentru atatea intrebari si va multumesc
albertina25
Scrib
Scrib

Re: Yellow card

Postby ralucadumi » May 31st, '12, 13:36

Albertina, nu poti aplica fara sa incepi cursul, idiferent daca ai dovada ca esti inscrisa sau ai platit. Da, te poti inscrie la orice curs, poate fi si sub un an, nu conteaza numarul de ore sau dc esti part-time, doar ca nu ai voie sa lucrezi mai mult de 20 de ore pe saptamana. Da, scrisoarea poate fi de la parintii tai sau de la oricine de oriunce atita timp cit adaugi un extras de cont actual al sponsorului care sa ateste ca te poate sustine. Nu, studentii part-time nu beneficiaza de nici o reducere din pacate. :( Nu uita sa citesti cu atentie formularul, ti se specifica mai pe la sfirsit ca tb sa cumperi o asigurare medicala privata (comprehensive medical insurance) fara de care iti vor refuza cardul. Gasesti pe net, cea mai ieftina e cam 15 lire pe luna. Si tine minte ca odata trimise actele ai de asteptat citeva luni bune pina le primesti si nu poti incepe munca fara. Multa bafta!!
ralucadumi
Cetitor
Cetitor

Postby albertina25 » Jun 1st, '12, 07:06

ralucadumi wrote:Albertina, nu poti aplica fara sa incepi cursul, idiferent daca ai dovada ca esti inscrisa sau ai platit. Da, te poti inscrie la orice curs, poate fi si sub un an, nu conteaza numarul de ore sau dc esti part-time, doar ca nu ai voie sa lucrezi mai mult de 20 de ore pe saptamana. Da, scrisoarea poate fi de la parintii tai sau de la oricine de oriunce atita timp cit adaugi un extras de cont actual al sponsorului care sa ateste ca te poate sustine. Nu, studentii part-time nu beneficiaza de nici o reducere din pacate. :( Nu uita sa citesti cu atentie formularul, ti se specifica mai pe la sfirsit ca tb sa cumperi o asigurare medicala privata (comprehensive medical insurance) fara de care iti vor refuza cardul. Gasesti pe net, cea mai ieftina e cam 15 lire pe luna. Si tine minte ca odata trimise actele ai de asteptat citeva luni bune pina le primesti si nu poti incepe munca fara. Multa bafta!!

Multumesc mult pentru raspuns.
Please be advised that while you can apply for a registration certificate confirming your rights as a student at any time the document will not be issued until you have begun your course of study or your work placement has been arranged and verified by the UK Border Agency. http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitec ... omania0408

Din acest paragraf eu inteleg ca poti aplica chiar daca nu ai inceput cursurile numai ca YC nu se va elibera decat dupa inceperea cursurilor. Din acest motiv am fost in dilema. Inca o intrebare? daca am scrisoare de sponsorizare mai am nevoie sa-mi deschid si cont la banca?
albertina25
Scrib
Scrib

Postby anca15 » Jun 1st, '12, 14:16

Buna. Poti face programare in mod sigur pt yellow card chiar daca nu ai inceput cursurile.Deci programarea o poti face sigur. In ziua in care mergi la UKBA cursul trebuie sa fie inceput.Te poti inscrie part time fara nici un fel de problema. Dupa un an de scoala poti aplica pt blue card.Nu befeficiezi de discount pt transport asta e singura diferenta dintre full time si part time, dar pt yellow poti aplica.
Daca nu ai un cont bancar poti avea o scrisoare de sponsor de la parintii tai din Romania atata timp cat ai un extras de cont de la ei tradus si legalizat.Daca m-ai ai intrebari ma poti suna 07545555966. Ma numesc Anca si lucrez de 8 ani la UK SCHOOL OF ENGLISH.Pt detalii poti vizita web: www.uk-school.org.uk. Te poti incrie la un curs de engleza la un pret destul de ieftin. Scoala este acreditata. Sunt foarte multi romani si bulgari inscrisi.
Veti mai jos informatiile necesare si gasesti UK SCHOOL OF ENGLISH in lista scolilor acreditate pt obtinerea de yellow si blue card.

UK Border Agency | EUN01 - EEA nationals

... Student - The EEA national must be able to show evidence that they are enrolled

at an establishment included on the DFES Register of Education and Training ...

www.ukba.homeoffice.gov.uk/policyandlaw ... /eun/eun1/ - 32k - 2012-01-23 -

Student - The EEA national must be able to show evidence that they are enrolled at an establishment included on the DFES Register of Education and Training providers, for example, a letter from a college or university confirming that the EEA

National is enrolled on a course and stating its duration.

The register can be found at: Department for Innovation, Universities & Skills - The Register of Education and Training Providers

DIUS register Final version

www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/ ... gister.pdf

File Format: PDF/Adobe Acrobat

01480 225022. Register of Education and Training Providers as last maintained by the Department of Innovation, Universities and Skills on the 30 March 2009 ...
anca15
Calfa
Calfa

Postby albertina25 » Jun 2nd, '12, 11:24

anca15 wrote:Buna. Poti face programare in mod sigur pt yellow card chiar daca nu ai inceput cursurile.Deci programarea o poti face sigur. In ziua in care mergi la UKBA cursul trebuie sa fie inceput.Te poti inscrie part time fara nici un fel de problema. Dupa un an de scoala poti aplica pt blue card.Nu befeficiezi de discount pt transport asta e singura diferenta dintre full time si part time, dar pt yellow poti aplica.
Daca nu ai un cont bancar poti avea o scrisoare de sponsor de la parintii tai din Romania atata timp cat ai un extras de cont de la ei tradus si legalizat.Daca m-ai ai intrebari ma poti suna 07545555966. Ma numesc Anca si lucrez de 8 ani la UK SCHOOL OF ENGLISH.Pt detalii poti vizita web: http://www.uk-school.org.uk. Te poti incrie la un curs de engleza la un pret destul de ieftin. Scoala este acreditata. Sunt foarte multi romani si bulgari inscrisi.
Veti mai jos informatiile necesare si gasesti UK SCHOOL OF ENGLISH in lista scolilor acreditate pt obtinerea de yellow si blue card.

UK Border Agency | EUN01 - EEA nationals

... Student - The EEA national must be able to show evidence that they are enrolled

at an establishment included on the DFES Register of Education and Training ...

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/polic ... /eun/eun1/ - 32k - 2012-01-23 -

Student - The EEA national must be able to show evidence that they are enrolled at an establishment included on the DFES Register of Education and Training providers, for example, a letter from a college or university confirming that the EEA

National is enrolled on a course and stating its duration.

The register can be found at: Department for Innovation, Universities & Skills - The Register of Education and Training Providers

DIUS register Final version

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitec ... gister.pdf

File Format: PDF/Adobe Acrobat

01480 225022. Register of Education and Training Providers as last maintained by the Department of Innovation, Universities and Skills on the 30 March 2009 ...

Multumesc mult pentru raspuns anca, din pacate eu stau in Harrow si e destul de departe pentru mine, cu toate ca oferta de cursuri este foarte avantajoasa. Stii cumva cam ce suma (sufiecienta)trebuia sa aiba parintii mei in momentul in care o sa scot un extras de cont bancar?Daca ma prezint personal la croydon, in loc sa trimit aplicatia prin posta posibilitatea de eliberare a YC va fi mai urgentata?
albertina25
Scrib
Scrib

Postby albertina25 » Jun 2nd, '12, 14:58

Pentru aplicatia online am ajuns intr-un punct in care trebuie sa downloadez formularul BR1 si il descarc, apoi nu stiu ce trebuia sa mai fac, care sunt pasii pentru ca pare sa nu ma mai duca niecaieri? sa nu inteleg ca nu functioneaza? Ar urma apoi choose options, dar nu stiu cum sa trec la acest pas dupa completare? imi apare doar optiunea download paper form si dupa ce dau click nu-mi mai apre nici o optiune sa trec mai departe? stie cineva cum se procedeaza?
albertina25
Scrib
Scrib

Postby diagab » Jun 8th, '12, 20:51

Buna, ma poate ajuta cineva cu raspunsuri la cateva intrebari ? Stie cineva site-uri cu scoli acreditate in Cambridge? La ce fel de scoala ar trebui sa ma inscriu pentru a obtine yellow card? Si ultima intrebare: Am vazut ca foarte multa lume urmeaza un curs de limba. Daca cunosc limba engleza mai e nevoie de curs de limba? Va multumesc.
diagab
Haiduc
Haiduc

Postby costoboc » Jun 8th, '12, 22:20

@albertina25 ai mai jos link-ul unde am explicat cu cateva luni in urma pasi pentru obtinere programare online, ideea e ca nu am mai zis nimeni de ceva timp ca mai merge varianta asta

http://www.romani-online.co.uk/forum/em ... 738#p94738

@diagab, nu te obliga nimeni sa faci curs de engleza, majoritatea aleg asa pentru ca sunt printre cele mai ieftine si ii ajuta.
Vezi ca mai e un topic despre YC, unde o sa afli mai multe. Ca de exemplu - simgura cerinta pe care trebuie sa o indeplineasca scoala e sa fie acreditata, restul e optiunea ta.
costoboc
Contributor
Contributor

Postby diagab » Jun 8th, '12, 22:40

Multumesc @costoboc. Ma poate ajuta totusi cineva cu site uri sa imi caut un scurs? Va multumesc.
diagab
Haiduc
Haiduc

Postby costoboc » Jun 10th, '12, 02:16

ai aici un link in care poti sa alegi ce cursuri doresti - scolile tot trebuie verificate, dar majoritatea sunt OK
http://derby.floodlight.co.uk/derby/cou ... omain.html
este set up pe Derby ca regiune & all subjects, dar din partea dreapta (jos) poti schimba regiunea, iar in stanga (sus) poti selecta tipul de curs care te intereseza
ca sa gasesti un curs potrivit, ai grija la mode - sa nu fie la distanta sau online (eventual poti selecta in partea dreapta a pagini "study mode") si apoi deschis fiecare curs in parte. La multe nu apare perioada sau pretul asa ca iti sugerez sa faci un template cu ce informatii doresti si sa incepi sa trimiti email-uri pe la scolile care te intereseaza, eventual dai teleffon daca ai timp.

bafta
costoboc
Contributor
Contributor

Postby albertina25 » Jun 15th, '12, 08:57

costoboc multumesc
albertina25
Scrib
Scrib

Postby Corinel » Jun 18th, '12, 20:08

Salut, imi zice si mie cineva cum sa vad de pe ce data sunt procesate actele pt YC pe UKBA? Mersi :)
Corinel
Haiduc
Haiduc

Postby tavi7 » Jul 5th, '12, 13:45

Salutare! sunt nedumerit... albertina25 adreseaza o succesiune de intrebari, printre care si:" trebuie neaparat sa fi inceput cursul ca sa aplic pentru yc sau e suficient sa fac dovada ca sunt inscris si am platit cursul? " iar raspunsurile sunt contradictorii (vezi anca15 & ralucadumi )... poate sa faca cineva "lumina" ? -nas-
tavi7
Discipol
Discipol

Postby Super trooper » Jul 5th, '12, 16:45

tavi7 wrote:Salutare! sunt nedumerit... albertina25 adreseaza o succesiune de intrebari, printre care si:" trebuie neaparat sa fi inceput cursul ca sa aplic pentru yc sau e suficient sa fac dovada ca sunt inscris si am platit cursul? " iar raspunsurile sunt contradictorii (vezi anca15 & ralucadumi )... poate sa faca cineva "lumina" ? -nas-

Se poate aplica pentru YC inainte de a incepe cursul insa acesta nu va fi eliberat decat dupa data la care incepe cursul.

Daca e aplicatie prin posta puteti trimite linistiti cu 6 luni inainte de a incepe cursul ca nu pierdeti nimic dar daca de ex se aplica la Croydon in Iulie pentru un curs care incepe in Septembrie documentele vor fi trimise la Sheffield si YC se va elibera doar in Septembrie.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
Super trooper
Erudit
Erudit

Postby tavi7 » Jul 5th, '12, 17:56

Multumesc frumos, Super trooper! Am inteles ca pot sa aplic pt YC, dar tocmai "explicatia" nu am inteles-o pe deplin (deoarece imi lipsesc info tip: Croydon- ce rol are? eu trimit direct la Sheffild documentele? nu pot fi trimise si ON-LINE ? ). NU vreau sa fiu "obositor" asa ca o sa mai caut sa inteleg ce sunt cu acestea... . Thanks again!
tavi7
Discipol
Discipol

Postby tavi7 » Jul 9th, '12, 11:43

Am gasit pe forum ce e si cu Croydon. Thanks again!
tavi7
Discipol
Discipol

Postby vladimir26 » Jul 10th, '12, 23:48

Salut!Sint intr-o dilema!Am trimis actele ptr YC in ianuarie si acum am 6 luni!Cursul meu s-a terminat in 20 iunie si automat am trecut urmatorul nivel dar incep cursul in septembrie!deja am si platit!Si nu stiu pot sa primesc YC acum cu toate ca incep in septembrie sau nu?Voi avea refuz de la HO?Si acum Cursuri de vara nu sint in zona unde stau toate se incep in sept!!!Ce sa fac???
vladimir26
Cetitor
Cetitor

Postby Ros » Jul 11th, '12, 22:17

Buna!

Am auzit ca odata primit YC-ul se poate face o pauza de 30 de zile intre un curs si altul. Cine este mai informat ce stie? E adevarat lucrul asta?

Multumesc!
Ros
Librar
Librar

Postby Mihai123 » Jul 12th, '12, 13:18

Cine are idee daca e posibil sa-mi mai ceara un statement dupa vreo 7 luni de asteptare prin care sa confirme asigurarea medicala pe contul bancar(direct debit) deoarece am trimis doar cateva documente pe care le am primit de la AVIVA ca avea 3 months free si n-am mai asteptat sa mi apara si pe statement?! Multumesc. si o alta problema e ca-mi apare child benefit pe statement pt copilul meu prima suma in jur de 700 de pounds primit e vreo problema?
Mihai123
Librar
Librar

Postby dana.future » Jul 13th, '12, 18:13

Buna ziua,
A auzit cineva de Marshall Agency sau despre Warnborough College Canterburry? Va rog, imi puteti spune unde pot afla daca sunt acreditati- colegiul si agentia?
Multumesc
dana.future
Gramatic
Gramatic

Postby backtrack » Jul 14th, '12, 12:12

Ros wrote:Buna!

Am auzit ca odata primit YC-ul se poate face o pauza de 30 de zile intre un curs si altul. Cine este mai informat ce stie? E adevarat lucrul asta?

Multumesc!

Oficial nu exista nimic scris sa confirme 30 zile pauza intre un curs si altul, normal trebuie puse cap la cap; din vorba in vorba am auzit la fel ca Studenti cu YC si pauze intre cursuri de pana la 30 zile au obtinut BC, dar nu cunosc detaliile incat sa confirm.
backtrack
Haiduc
Haiduc

21 posts • Page 1 of 1