Dragii mei,
Dupa EXACT sase luni de asteptare, am primit inca un card albastru. Este vorba de mult asteptata rezidenta permanenta.Am trimis actele pe 17 ianuarie,ho le-a primit pe 18 ian 2012.Cardul a fost eliberat in data de 5 iulie si a ajuns la mine astazi - 20 iulie.
Cateva lucruri de luat in seama:
1.Eu nu am trimis pasaportul (pt ca am vrut sa calatoresc si prin zone unde nu merge cu buletinul) si in consecinta am trimis buletinul de identitate.
2.Nu am avut asigurare student de la inceput.Chiar le-am atras atentia ca in 2008 asig nu era necesara.
3.Ce au oprit pe langa formularul EEA3 a fost un xerox color cu toate cardurile mele.
4.In loc de ROM cum era inainte acum scrie ROU la codul tarii , ceea ce e mai bine.
5.Pe spatele cardului scrie printre altele :If found, this document should be handed to the nearest police station or returned to :Bulgarian and Romanian Caseworking/Immigration and nationality/Directorate/PO Box 4160/Sheffield/S1 9DZ ceea ce ma face sa cred ca pt romani si rulgari exista un departament separat de analizare aplicatii pt rezidenta permanenta si nu sunt analizate de cei care eval dosarele celorlalte tari - EEA.Probabil de asta dureaza si atat de mult.
6.Nu am trimis blue cardul - si vad ca nici nu mi-a fost cerut.Blue cardul acela e pt Free Movement.Am trimis o copie color plus scrisoarea de atunci cand mi l-au dat.
Pt cei care inca mai asteapta : va las cateva adrese utile:
1.
"Liverpool Euro Passport Returns" <LiverpoolEuro.PassportReturns@homeoffice.gsi.gov.uk> - ''is specifically for requesting the return of passports or identity documentation submitted with applications made under the European Economic Area Regulations of 2006.
If you have made an application for a Residence Card or Registration Certificate under the European Regulations, please provide your name, passport/identity card number and if applicable postage reference number.''
2.
UKBA Bulgaria and Romania Casework Enquiries
"BaRC Enquiries" <BaRCEnquiries@UKBA.gsi.gov.uk>''
Customer Contact Centre on 0114 2074074
3.
Freedom Of Information Team - Home Office
"Freedom Of Information Team ( IND )" <FreedomTm@homeoffice.gsi.gov.uk> sau
info.access@homeoffice.gsi.gov.uk - pt a afla cate aplicatii s-au procesat intr-o anumita perioada de timp, anumite procentaje..
Eu acum ma retrag, mi-a fost dat in fiecare an sa primesc un card, o adevata colectie de tipuri de documente.Actele mele de identitate au stat mai mult pe la HO decat la mine.
Surad...am inceput cu viza aupair(2006), apoi card galben - self(2007), apoi card galben - student(2008), apoi blue albastru(2009), apoi rezidenta uk pe cinci ani pt partenerul meu - non eu ( si acolo am asteptat raspunsul sase luni)(2010), card albastru de dependent de mine pt mama mea (2011), iar anul acesta - card albastru - Rezidenta permanenta (2012). Urmeaza 2013 - cetatenia...Acum ramane de vazut asa cum zicea si iancuflorian - cand trebuie sa aplicam..pt ca practic asteptand pt cardul de rezidenta permanenta s-au mai scurs inca sase luni pe langa ceilalti cinci..Trebuie studiata problema...dar deocamdata , pana pe la sfarsitul anului iau o pauza de la cardurile ho.
Sa aveti o zi frumoasa asa cum am avut-o eu azi!
Numai bine va doresc!
Andreiuta12345