ady_azzuro wrote:eu am facut cursul de receptioner la reception academy, si mi-am gasit foarte usor job ...

albea wrote:ady_azzuro wrote:eu am facut cursul de receptioner la reception academy, si mi-am gasit foarte usor job ...
Ai blue card, nu-i asa?

ady_azzuro wrote:eu am facut cursul de receptioner la reception academy, si mi-am gasit foarte usor job, in mai putin de o luna dupa terminarea cursului.
nu mai indemnati lumea aiurea sa inceapa ca housekeeper, waiter, sau altceva, ca nu e deloc usor sa te transferi dintr-un departament in altul...

spot wrote:Eu am dat un sfat bazat pe un caz concret si anume hotelul de 4 stele in care lucrez. Nimeni din cei ce lucreaza la receptie, nu au facut vreun curs in domeniu, chiar au zambit cand m-au auzit ca as intentiona sa fac un asemenea curs. Totul a venit de la sine sau printr-o imprejurare fericita. Celui ales i se face un training simplu de cateva zile si cam asta e tot. Evident depinde de companie, si de norocul fiecaruia.
Gasirea unui loc de munca nu este deloc usoara, din pricina societatii care pune pret numai pe studiile facute aici. Din prisma acestui fapt, obtinerea unor diplome este obligatorie la un anumit punct, daca vrei sa ai acces la anumite domenii. In schimb pt joburi gen housekeeper, waiter, etc, accesul e relativ simplu, evident cu doza de noroc de rigoare. Mai departe, nu ramane decat sa te faci remarcat, prin ceea ce esti de fapt si in timp ar trebui sa avansezi spre joburi ce nu sunt deloc complicate, cum este si cel de receptioner, care se pot invata din mers, fara a mai face cursuri de calificare.
Oricum felicitari pentru calea aleasa. Din punctul meu de vedere ai riscat mult financiar pentru un nou venit in UK, dar iata ca inca o data se dovedeste ca daca nu risti uneori nu are de unde sa apara castigul.

ady_azzuro wrote:albea wrote:ady_azzuro wrote:eu am facut cursul de receptioner la reception academy, si mi-am gasit foarte usor job ...
Ai blue card, nu-i asa?
nu, yellow card. cand am scris ca mi-am gasit foarte usor job, m-am referit la contributia cursului de la reception academy, nu la drepturile noastre de a lucra in UK.
Am fost la vreo 10 interviuri, la vreo 7 m-au respins in mare masura datorita faptului ca am yellow card si ca scrie 20 de ore drept la munca pe yellow card, fara ca incompetentii de HR sa inteleaga ca pe spatele yellow cardului e specificat ca putem lucra full time cu nvq.
intai m-am inscris la un curs de engleza ca sa obtin yellow card, cu drept de munca 20 de ore pe saptamana, iar apoi m-am dus la interviuri cu yellow cardul in mana si cu legile de la home office la dosar si le-am spus ca daca ma accepta si imi dau o scrisoare cu un job offer, ma pot inscrie la un nvq si pot lucra full time. Putini au inteles, multi au fost batuti in cap. Am nimerit totusi intr-un hotel unde HR-ul a mai angajat romani cu yellow card care fac nvq, cei drept la housekeeping si food and beverage, dar i-am demonstrat tipei ca nvq-ul care vreau sa-l fac se incadreaza la munca de receptioner, asa ca a fost OK.
Pentru cei care au nevoie, am ales cursul de nvq hospitality services diploma level 2. Siteul este http://www.qtraining.net/ iar scoala este in Norwich, dar nu trebuie sa ajungeti acolo, pentru ca un assessor va fi trimis la locul de munca. Eu am platit 6 rate de 168 de lire, deci 1008 in total. Bine, ca m-au costat si cursul de engleza, cursul de la reception academy, asigurarea medicala, etc, etc. dar la final totul a iesit cu bine si am deja 5 payslip-uri cu yellow card.
p.s.
albea, ai mare dreptate ca orice diplome ai avea, in afara de hospitality, nu te ia nimeni in considerare, am simtit-o pe pielea mea, am aplicat la multe joburi in hoteluri inainte sa ma inscriu la reception academy si am primit numai raspunsuri negative, dupa ce am terminat cursul, primeam raspuns pozitiv in fiecare zi. Cheia este ca reception academy are legaturi cu multi manageri de front desk si HR de la marile hoteluri din Londra, si poti intra foarte usor pe lista lor de potentiali angajati. Ca sa dau si nume, 2 dintre profesori: Martin si Daniel sunt 2 fosti manageri de la Hilton, deci calitatea cursului este superioara.

mira81 wrote:Ady,Imi poti spune te rog unde ai facut cursul de engleza si cat te=a costat? merci mult
mira81 wrote:Buna tuturor!
Ady, tu garantezi pentru reception academy ca sunt seriosi? intreb pentru ca vreau si eu sa ma inscriu la ei si sunt curioasa daca te-ar ajuta si cu actele pentru ca fiind de 3 luni aici mi-e foarte greu sa le obtin. Daca m-as inscrie la un asfel de curs si sa-mi aplic ca student pentru yellow card ar fi ok?
Merci

nica_florin wrote:Se inscrie cineva la acest curs pe luna iulie?

Users browsing this forum: colin and 0 guests