by JustAgrl » Apr 30th, '12, 21:53
Salut, pasaportul nu este imperios necesar dar ar fii bine sa il ai, mai ales daca vrei sa aplici aici pentru acte prin posta va dura ceva pana iti vor veni actele inapoi, la fel daca te duci in Croydon si vor considera ca aplicatia ta trebuie analizata mai amanuntit, iti vor trimite actele in Sheffield vei avea din nou de astepatat ( nu strica sa iei in calcul toate posibilitatile), daca vrei sa iti deschizi un cont la banca, sunt anumite banci care cer 2 acte de identitate deci daca nu ai permis de conducere pasaportul te ajuta. In cazul in care esti fumator poti fii refuzat la magazine daca arati buletinul, pentru ca pe buletin nu este scrisa data de nastere, este intradevar inclusa in CNP dar ei nu prea sunt obisnuiti cu asa ceva ( eu am fost refuzata o data). Din experienta mea te-as sfatuii sa iti faci pasaport de preferat cel biometric valabil 5 ani.
P.S Valabil doar in cazul in care ai de gand sa ramai in U.K daca vii doar intr-o excursie presupun ca te poti descurca foarte bine si fara pasaport.