Salut! Eu sunt Oti, nou venita pe forum.
..de ceva timp ma documentez despre UK si posibilitatile de muca pe care le ofera, si am ajuns la urmatorul plan ipotetic: incerc de acasa cu cv-uri, nu merge, merg acolo, incerc un work away sau un house siting (pentru a doua varianta, probabil sanse slabe daca sunt romanca)meanwhile imi caut job (asta ca sa nu platesc si cazarea fara nicio sursa de venit). Primesc oferta de munca, asta daca voi gasi angajatorul care sa se complice cu depusul de acte pt mine, si care sa nu aleaga dintre cei cu carduri colorate. Ii vine angajatorului scrisoarea de aprobare, o pun la dosarel si aplic pentru accesion card (parca?!) cu care pot lucra fara sa ma fatzai pe la alte usi in cautare de ceva mai bun (pt ca ar trebui sa aplic din nou). Primesc accesion cardul, si aplic pentru NINo ca de acum am dovada ca merit si ca am nevoie de asigurare, cotizez etc. Si cu asta basta. Lucrez, strang niste bani, calatoresc after.
In toata epopeea mea, raman totusi niste intrebari:
1. angajatorii se complica cu astfel de cereri sau e oferta bogata la fata locului? Mai precis, am loc pe piata muncii fara documente de inceput? Imi trebuie neaparat un yellow de student, self employed, sau vreo ruda muncitoare pt blue?
2. Cat asteapta angajatorul pt letter of aproval si cat astept eu pt un permis de munca (daca trimit oferta sau contractul de angajare)?
3. Am inteles ca NINo il fac si dupa ce am inceput munca, dar pot munci legal in timp ce astept permisul de munca (de la inceput, pana asteapta scrisoarea de aprobare angajatorul si in timp ce astept eu accesion card-ul)?
4. stiu ca fara cont bancar si fara adresa fixa nu faci nimic. Pentru adresa fixa, conteaza sa ai un contract de inchiriere pe numele tau, sau sa figurezi ca ruda a unui roman cu domiciliu acolo? Merge sa dau orice adresa, de exemplu a unei gazde work away (voluntariat pentru cazare si masa, 4-5 h p zi/ 5 zile pe sapt) daca raman acolo cateva luni (pana imi caut de munca), sau in prima instanta a unui couch surfer (site global de ospitalitate)?
Sper ca nu am repetat un topic deja existent, dar atatea informatii, chair si structurate tot mi-au facut capul calendar, iar acum incerc sa-mi pun ideile in ordine, informatiile in sertarase, la conserve pentru toamna-iarna, cand vreau sa plec.
Va rog mult sa ma ajutati cu informatii, pareri, exemplul personal, sfaturi, sau ce credeti voi ca ar trebui sa stiu si nu s-a prins de mine !
Am luat forumul ca sursa principala de informatii, pentru ca am gasit tot ce-mi trebuie aici, si foarte bine structurat. mULTUMESC din suflet celor care s-au preocupat sa scrie rubricile cu "totul pentru munca", pas cu pas...informatii clare la obiect!
va invit la topic, am nevoie de ajutor!
ciao