instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Transfer liceu din RO in UK

Fosti, actuali si viitori studenti ai universitatilor britanice
216 posts • Page 7 of 81 ... 4, 5, 6, 7, 8

Re: Transfer liceu din RO in UK

Postby costoboc » Mar 1st, '12, 15:00

@d.maria
Criteriul de admitere a unui student intr-un an sau altul este in UK - VARSTA. La 18 ani tinerii termina secondary school in UK, deci uita de liceu.

Nu inseamna ca nu poate invata mai departe. Citeteste inca o data ce s-a scris mai sus de postarea ta (ELLAWS ) in legatura cu admiterea in invatamantul superior (peste 18 ani) sau cursuri de calificare, apoi colegii daca ai sub 19 ani.

Am pus mai jos cum se face incadrarea in anii scolari (pe varste)
costoboc
Contributor
Contributor

Postby ELLAWS » Mar 2nd, '12, 00:04

SandyBell wrote:Multumesc mult, pentru ca mi-ati raspuns atat de repede.
Iar in legatura cu temenul folosit, e totusi un copil, la varsta asta,....sau poate doar eu il vad asa...:)

SandyBell,

Rebecca s-a adresat intr-o formula mai englezeasca de politete, asa sunt numiti aici MAI ELEGANT... copiii de 11-12...15-16 ani ar veni cam asa

YOUNG LADY = Tanara Doamna...pe romaneste... domnisoara

YOUNG MAN = Tanar Domn ...pe romaneste noi nu prea folosim... domnisor

Nothing wrong!! -hipno-
What if we start giving, without thinking how much, when or if we get something back. I know, many people will disappoint you, but in time, you will keep around, only people you can trust. BTW, I dislike quoting others, when I have so many things to say..
ELLAWS
Contributor
Contributor

Postby costoboc » Mar 2nd, '12, 00:09

@ELLAWS ocupata cu cursurile?
Chiar ma gandeam ca si tu te-ai retras.Ma bucur ca esti prin preajma.
costoboc
Contributor
Contributor

Postby ELLAWS » Mar 2nd, '12, 00:31

Cursuri...probleme...am fost si aici...n-au fost insa intrebari care nu s-au pus inainte aici pe topic..sau al carui raspuns (cum ai spus si tu) era deja pe forum... Si n-avea rost sa intervin...

Ma bucur si eu ca tu esti activa, si ne ajuti enorm !! -ma-iubesc-
What if we start giving, without thinking how much, when or if we get something back. I know, many people will disappoint you, but in time, you will keep around, only people you can trust. BTW, I dislike quoting others, when I have so many things to say..
ELLAWS
Contributor
Contributor

Re: Transfer postliceal din RO in UK

Postby kikilici » Mar 2nd, '12, 10:37

stie cineva daca un postliceal sanitar poate fi continuat in uk (nursing college)?
sunt anul 2. exista posibilitatea de transfer/inscriere direct in anul 2 la ei, eventual?
multumesc
kikilici
Gramatic
Gramatic

Postby SandyBell » Mar 5th, '12, 14:30

ELLAWS wrote:
SandyBell wrote:Multumesc mult, pentru ca mi-ati raspuns atat de repede.
Iar in legatura cu temenul folosit, e totusi un copil, la varsta asta,....sau poate doar eu il vad asa...:)

SandyBell,

Rebecca s-a adresat intr-o formula mai englezeasca de politete, asa sunt numiti aici MAI ELEGANT... copiii de 11-12...15-16 ani ar veni cam asa

YOUNG LADY = Tanara Doamna...pe romaneste... domnisoara

YOUNG MAN = Tanar Domn ...pe romaneste noi nu prea folosim... domnisor

Nothing wrong!! -hipno-

Da, asa este....
Oricum, vreau sa va spun ca forumul acesta m-a ajutat foarte mult si ii apreciez pe cei care ofera atat de multe informatii aici, cu generozitate.
Numai bine va doresc!
SandyBell
Calfa
Calfa

Postby lory2pac » Mar 7th, '12, 10:51

salut.acum vin si eu cu o intrebare nu stiu cat de potrivita este pe acest topic dar tinand cont ca are acelasi subiect risc sa va deranjez intrebandu-va daca eu la varsta mea de 27 de ani am vreo posibilitate sa fac liceul in uk ,deoarece in romania nu avem inca optiunea de liceu la distanta.urmeaza sa ma casatoresc aici in luna iunie cu un cetatean american asteptam si un bebe (fetita )tot in luna iunie si tare as vrea sa imi pot termina liceul,in tara am intrerupt in clasa a 10 a.va multumesc pt ca aveti rabdare sa cititi si intrebari mai ciudate ca a mea dar mi-as dori din suflet sa termin liceul sau niste idei de niste cursuri de calificare pt o meserie ceva.va multumesc
lory2pac
Haiduc
Haiduc

Postby ELLAWS » Mar 16th, '12, 02:34

Buna Lory,

Pe link-ul de mai jos ai informatii referitoare la cum poti sa-ti continui studiile...(liceul - college) Te gandesti BINE ce-ai dori sa faci, iti alegi un curs de la un colegiu acreditat, dai apply online sau te duci personal sa iei legatura cu tutor / Course Leader-ul acelui curs. Daca ai intrebari... continuam discutia pe acel topic...acest topic este pentru elevi / studenti pana in 19 ani.

http://www.romani-online.co.uk/forum/st ... rant#p3157

MULTA BAFTA!!
ELLAWS
Contributor
Contributor

Postby flaviuspop » Apr 27th, '12, 16:52

Salut,

Sunt Flavius si am 17 ani(clasa a-X-a). Am bunicii din partea mamei in Londra si as vrea sa plec ultimii 2 ani la liceu in Londra.

Am inteles ca ar trebui sa fac A-level (2ani) dupa care pot aplica si la facultate acolo.

Cu engleza nu stau foarte bine, dar cred ca daca petrec cateva luni acolo o sa fie ok.

Am gasit acest colegiu: http://www.george-monoux.ac.uk si le-am trimis cateva emailuri.

Mi-au raspuns si au spus ca pot aplica, doar ca interviul il voi avea pe timpul vacantei de vara(nu e o problema). Ultima data mi-au scris urmatorul email din care nu prea am inteles ce vrea sa spuna cu GCSEs.

"If you wish to study A Levels the minimum requirement is 5 G.C.S.Es (or their equivalent) at grades A*-C – however, many of our A Level subjects have more stringent entry requirements. If you wish to follow a vocational route then a BTEC Level Three course would be the way to go. The entry requirement for these courses are 5 G.C.S.Es (or their equivalent) at grades A*-C. The entry requirements for all of our courses can be found in the college prospectus (available from http://www.george-monoux.ac.uk/admissio ... pandable=3 – page 28)."

Ma puteti ajuta cu niste sfaturi? Ce ar trebui sa fac?

Multumesc
flaviuspop
Haiduc
Haiduc

Postby costoboc » Apr 27th, '12, 17:43

@flavius, ti-ai ales o varsta crititca sa te transferi in Anglia la liceu.

Iti recomand sa inarmezi cu rabdare si sa citesti si paginile din urma ale acestui topic. ELLAWS in special a explicat pe larg situatia si daca imi amintesc bine sunt si raspunsuri pentru cei de varsta ta.

Pe scurt iti voi spune cum sta situatia (solutii gasesti cand citesti).
La 17 ani elevi din UK incep ceea ce ei numesc sixth form. Acesta forma de invatamant nu o urmeaza implict toti studenti care au studiat pana in anul 12 - numai cei care vor sa urmeze o institutie superioara. Implicit, locurile sunt mult mai putine si restrictive pe baza rezultatelor obtinute in anii anteriori la examenele nationale, care se numesc GCSE (General Certificate in Secondary Education).
Cred ca la tine se poate compensa cu diploma de 10 clase (daca se da asa ceva - nu stiu!)

Dupa ce culegi de aici tot ce poti iti sugerez sa trimiti email-uri la scoala sau sa le dai telefon pana stii sigur cand ai interviul si cu ce acte sa te prezinti. Nu le spune ca esti in Romania, da-le adresa bunicilor ca sa fie clar ca esti in UK si ca vrei sa urmezi scoala.
costoboc
Contributor
Contributor

Postby flaviuspop » Apr 27th, '12, 18:06

@costoboc, m-am interesat si se da diploma de 10 clase.

Eu acum le-am scris email la colegiu sa-mi spuna cu ce se poate echivala acele examene GCSE.

Multumesc de ajutor. O sa citesc si celelate posturi :)
flaviuspop
Haiduc
Haiduc

Postby flaviuspop » Apr 27th, '12, 18:52

Mai am o intrebare.

Am inteles ca daca ar fi parintii in Londra as avea ceva ajutoare financiare. In cazul in care eu voi locui cu bunicii mei beneficiez de ceva ajutoare financiare?

Multumesc
flaviuspop
Haiduc
Haiduc

Postby ELLAWS » May 7th, '12, 17:35

Flavius,

iti recomand sa mergi la un colegiu normal sa faci un City & Guilds sau un NVQ (level 2 si 3) timp de 2 ani nu e foarte mare bataie de cap (asta fiind ruta pe care a urmat-o aici nepotul meu) care dupa City & Guilds (altii dupa NVQ) au intrat LEJER la universitate...

DA, bunicii tai vor incasa pentru tine Child Benefits cca 90 lire / luna si daca nu au venit prea mare (pe familie) vor incasa pentru tine si Child Tax Credits (50 si ceva de lire / saptamana).

Mult Succes!! -hipno-
ELLAWS
Contributor
Contributor

Postby flaviuspop » May 21st, '12, 15:41

ELLAWS multumesc pentru informatii!

Am aplicat la un liceu si mi-au spus ca trebuie sa-mi echivalez studiile la NARIC. Astazi am trimis o alta aplicatie la un alt liceu care mi-a spus ca imi echivaleaza ei studiile. Aici ma refer la cursuri A Level

ELLAWS, cu City & Guilds sau NVQ pot aplica in SUA la universitate? Planul ar fi sa termin liceul la Londra timp in care invat si limba si sa aplic in State pentru universitate, Londra fiind abia varianta B pentru universitate, iar C Romania.

ELLAWS, cand spuneti "daca nu au un venit prea mare) la ce va referiti? :) Aprox.

Multumesc
flaviuspop
Haiduc
Haiduc

Postby flaviuspop » May 23rd, '12, 18:07

ELLAWS, stiti ceva despre alocatie...se poate sa primesc?

Multumesc
flaviuspop
Haiduc
Haiduc

Postby Cafea » May 31st, '12, 21:27

Buna...din nou

Independent School...e independent school....cu un guvernator, cu taxa, cu administrare proprie etc

Community School e scoala de stat

Sponsored School "banuiesc" ca e o scoala sponsorizata...

Da' Voluntary Aided school? Cu ce se mananca?
Dar Foundation School?

Multumesc!
Cafea
Carturar
Carturar

Postby costoboc » May 31st, '12, 22:38

A voluntary aided school is a state-funded school in England and Wales in which a foundation or trust (usually a religious organisation) owns the school buildings, contributes to building costs and has a substantial influence in the running of the school. Such schools have more autonomy than voluntary controlled schools, which are entirely funded by the state
http://en.wikipedia.org/wiki/Voluntary_aided_school

Foundation schools are run by their own governing body, which employs the staff and sets the admissions criteria. Land and buildings are usually owned by the governing body or a charitable foundation.
http://www.direct.gov.uk/en/Parents/Sch ... DG_4016312
costoboc
Contributor
Contributor

Postby dinut » Jul 6th, '12, 09:11

Buna,
sunt noua pe acest forum si am cateva intebari referitor la transfer liceu in UK.
Situatia mea este urmatoarea,am un baiat student in Londra la UCL la Inginerie Electrica si Elecronica tocmai a terminat primul an . Mai am o fiica care a terminat clasa a 10 si intentionam sa ne mutam cu totii in Londra de la toamna.Fiica mea a aplicat din februarie la mai multe colegii din Londra dar din pacate doar la Westmister am putut sa mearga la interviu.Cei de acolo ne-au cerut echivalarea notelor din Romania si nu stim cum sa facem acest lucru,si am vrea sa stim daca ne avantajeaja in vreun fel faptul ca avem copii elevi acolo la obtinerea unui loc de munca.
Multumesc.
dinut
Scrib
Scrib

Postby londonina » Jul 6th, '12, 10:21

@Cafea: voluntary-aided school sunt scolile de stat religioase: church of england, roman-catholic (si cateva evreiesti, musulmane, etc). Am inteles ca exista chiar si o scoala de stat Greek-Orthodox undeva in Croydon. Copiii care apartin religiei respective si ai caror parinti frecventeaza des biserica au prioritate la admitere.

Foundation schools sunt tot scoli de stat dar am inteles ca parintii au influenta mare in felul in care e condusa scoala.

@dinut: nu cred ca aveti avantaje la obtinerea unui loc de munca aici doar pentru ca aveti copii la scoala.
londonina
Cronicar
Cronicar

Postby Cafea » Jul 12th, '12, 21:04

Buna din nou...
In primul rand multumesc mult pentru raspunsuri, ajutor si lamuriri.

Londonina: sa inteleg ca in Voluntary Aided School se admit numai copiii care apartin de o anumita religie? Nu ma intereseaza nici o scoala de genul asta...dar macar sa stiu...

Acum nedumerirea saptamanii

Sa spunem ca de un consiliu apartin 8 scoli.... 4 fara caracter religios , 1 de evrei, 1 musulmana si 2 romano-catolice..sau ma rog ce o fi
Acum, eu aplic petru fiica mea pentru 3 scoli din cele fara caracter religios si nu sunt locuri si nici in a 4-a...toate sunt full
Ce se intampla? Imi pot trimite copilul la o scoala de alta religie? La o scoala Church of England sau Romano-Catolica???
Sau cum se procedeaza?

Cand la o scoala scrie "Religious character:None"...e clar ce inseamna, dar la ce se refera "Religious character:Does not apply"? Nu se aplica ce?
Cafea
Carturar
Carturar

Postby Cafea » Jul 14th, '12, 12:12

Nimeni nu stie? -trist-
Cafea
Carturar
Carturar

Postby Cafea » Jul 26th, '12, 19:44

-trist-

Off...unde sunteti?

Ce se intampla daca intr-o zona sunt toate scolile full? Sa zicem ca stau in Brent...si toate scolile sunt full,,,, ce se intampla? Imi trimite copilul la scoala cu metroul in Uxbridge???

Eu tot intreb ..da nu e nimeni sa raspunda -plans2-

Nimeni nu a avut experiente de genul asta?
Cafea
Carturar
Carturar

Postby rebecca_uk » Jul 28th, '12, 10:10

Salut,

Stai linistit ca nu-ti trimite nimeni copilul in alt borough, decat daca specifici tu asta.
Se face redistribuire si trebuie sa astepti decizia lor
Religious character -n/a - nu pun accent pe religia de care apartii; e scoala multiculturala, de obicei 'comprehensive'
Frati romani, va rog eu mult, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
rebecca_uk
Contributor
Contributor

Postby dinut » Aug 5th, '12, 18:46

stie cineva cum sunt echivalate notele din Romania cu cele din UK ,adica ce inseamna la ei A,B ,C,D in comparatie cu notare noastra da la 1 la 10,
dinut
Scrib
Scrib

Postby rebecca_uk » Aug 5th, '12, 19:23

Am scris candva, nu mai stiu unde. Ar fi necesara o cautare si nu am tragere spre ea.
Frati romani, va rog eu mult, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
rebecca_uk
Contributor
Contributor

Postby Cafea » Oct 6th, '12, 08:34

dinut wrote:stie cineva cum sunt echivalate notele din Romania cu cele din UK ,adica ce inseamna la ei A,B ,C,D in comparatie cu notare noastra da la 1 la 10,

10 - 9.50 - A*
9.49 - 8.50 - A
8.49 - 7.50 - B
7.49 - 6.50 - C
Cafea
Carturar
Carturar

Postby Cafea » Oct 6th, '12, 08:43

Multumesc tuturor care au scris in acest topic

Dupa multi nervi si rabdare pusa la incercare...a inceput fiica-mea scoala (de pe 1 octombrie)

http://www.whitefield.barnet.sch.uk/

-asa-asa-
Cafea
Carturar
Carturar

Postby d.maria » Nov 6th, '12, 18:58

Buna! Va deranjez si eu cu o mica nelamurire. In ce constau testele la mate si engleza pt intrarea la un colegiu?...are cineva din intamplare ceva formulare tip? Va multumesc!
d.maria
Haiduc
Haiduc

Postby d.maria » Nov 9th, '12, 20:26

Cine stie in ce constau testele la matematica( la engleza am gasit ceva pe net) pt intrarea la colegii? Chiar nimeni?
d.maria
Haiduc
Haiduc

Postby Mihai123 » Nov 9th, '12, 20:38

d.maria wrote:Cine stie in ce constau testele la matematica( la engleza am gasit ceva pe net) pt intrarea la colegii? Chiar nimeni?

Maria, iti spun din propria experienta pt intrarea la colegiu nu mi-au cerut sa dau un test la mate ci sa le arat o diploma pt un GCSE MATHS. Cum le-am zis ca n-am dat niciun GCSE inca mi-au zis ca anul asta sa fac GCSE-uri si de la anu abia din sep 2013 sa vin pt acest curs!
Sper ca te-am ajutat mai asteapta pareri!
Mihai123
Librar
Librar

PreviousNext

216 posts • Page 7 of 81 ... 4, 5, 6, 7, 8

Return to STUDENT IN UK