instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Noutate: Programare ONLINE in Croydon

Pentru orice informatii si sfaturi in domeniul emigrarilor in UK
3126 posts • Page 91 of 1051 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 105

Re: Noutate: Programare ONLINE in Croydon

Postby gloria » Apr 19th, '12, 19:51

si eu tot cu frontera merg...se poate ca Se..dar sa vrea angajatorul. sper sa resusesti.suna la 11 fara 5,apesi tasta 1,si astepti pana auzi melodia de la mozart si apoi te preia cineva. DOAMNE AJUTA,
gloria
Caligraf
Caligraf

Postby raisa148 » Apr 22nd, '12, 10:53

Buna tuturor. Intr-o saptamana trebuie sa merg la Croydon sa aplic pentru blue card. Sunt tare curioasa sa stiu care e mersul lucrurilor pe acolo. Poate a mai fost cineva in ultima vreme care sa ne dea raspuns la niste intrebari: Cat timp dureaza pana se obtine cardul?, Se respecta programarile, sau se asteapta cu orele si la predarea dosarului ? Ce se poate face in timpul in care se asteapta venirea cardului? Se poate iesi din cladire in acest timp si daca da cum pot afla cand trebuie sa ma intorc?
Pun toate aceste intrebari deoarece as avea ceva treaba in acele ore de asteptare. Am zis ca daca tot merg pana in Londra sa le si rezolv. Multumesc pentru raspunsuri anticipat. -hipno-
raisa148
Librar
Librar

Postby gella » Apr 22nd, '12, 11:36

Acum un an era cam asa:
Coada mare la intrare , insa ordine , se respecata ora , coada , odata intrat in cladire ti se da un numar de referinta ..parca...ptr BC ca dependent de sotul meu am parcurs detul de repede distanta de l aparter la unul din multele etaje ale cladirii...si am ajuns in fata ghiseului cu pricina ...am predat actele sotului meu , contracte de SE, statementuri , act casatorie etc ...ni s a spus sa le lasam pe toate si sa venim dupa 4 ore.sau parca ni s a indicat ora ...parca mai putin de 4 ore nu mi mai amintesc ..am iesit spunind parca paznicului ca ne vom intoarce , am stat intr un bar si am mincat ceva ne am mai vinturat pe strada principala pe la magazine ca afara era ff frig..ianuarie 27 ..cele 4 ore au trecut ff repede ....si cind ne am prezentat la ghiseu aveam deja cardurile pregatite ...sotul meu s a dus sa intrebe daca mai e nevoie de ceva si a venit cu cardurile in mina de nici nu ne venea sa credem...
Easy !
gella
Librar
Librar

Postby misanea1201 » Apr 22nd, '12, 11:51

Pe data de 2 aprilie am fost acolo, nu era rind foarte mare, poate ca era dimineata, undeva 20 persoane. Programarile se respecta si la coada stai numai la parter unde iti da numar de referinta. Urci la etajul care ti-l indica ei, astepti numarul sa apara la vreun ghiseu. Predai actele si iti spune sa te intorci dupa vreo 3 ore. Poti ramine in sala de asteptare sau poti iesi afara. Chiar peste drum de HO este un centru comercial, asa ca ai unde pierde timpul.
Succes.
misanea1201
Scrib
Scrib

Postby Marin » Apr 22nd, '12, 13:10

Eu eram programat la 10 si e drept, am intrat in cladire la 10, dar m-au chemat la ghiseu sa predau actele la 12:30. Am fost la un film (este un VUE in apropiere) si cand m-am intors in jur de ora 4 actele erau gata.
Marin
Carturar
Carturar

Postby stefanpop » Apr 23rd, '12, 09:33

Am si eu programare la croydon luna viitoare ca si dependent.Chestia e ca ii expira contractul sotiei in iunie,avand 9 luni lucrate.Nu stiu daca voi primi acest blue card de dependent.Angajatorii sotiei i-au promis un contract pe o perioada de un an,fractionat in 4 contracte de 3 luni,iar acum nu mai sunt siguri ca ultimul va mai veni. nu stiu ce sa fac,imi vine sa nu mai merg la interviu si sa las balta tot.
stefanpop
Discipol
Discipol

Postby lvd » Apr 23rd, '12, 14:54

stefanpop wrote:Am si eu programare la croydon luna viitoare ca si dependent.Chestia e ca ii expira contractul sotiei in iunie,avand 9 luni lucrate.Nu stiu daca voi primi acest blue card de dependent.Angajatorii sotiei i-au promis un contract pe o perioada de un an,fractionat in 4 contracte de 3 luni,iar acum nu mai sunt siguri ca ultimul va mai veni. nu stiu ce sa fac,imi vine sa nu mai merg la interviu si sa las balta tot.

Buna Stefanpop,

Sotia este studenta?Ce fel de permis are?
Situatia mea a fost asa, eu aveam YC ptr student iar dupa o luna sotul meu si-a facut programare ptr BC ca dependent de mine....nu ne-a cerut nimeni contractul meu de munca sau fluturas de salar...nici macar nu le aveam ....si a primit BC in aceeasi zi.
Din cate am citit pe site-ul UBKA, eu am inteles ca trebuie sa ai 12 de luni lucrate, neintrerupte...nu scrie ca trebuie sa fie la acelasi loc de munca.....ma refer la situatia mea ...ca sa poti sa obtii BC definitiv.
Acum depinde de situatia fiecaruia........citeste sectiunea "Drept de munca".

Sper ca am fost de ajutor:)!

Bafta multa la Croydon.

Bafta multa !
lvd
Caligraf
Caligraf

Postby costoboc » Apr 23rd, '12, 15:32

@stefanpop, ce fel de drept de munca are sotia ta? De obicei dreptul de munca creaza dependenta, nu daca are contract sau nu la un moment dat.
Mai da ceva amanunte, ca poate imi scapa mie esentialul...

@lvd, nu stiu daca iti dai seama dar amesteci lucrurile si confuzam oameni
1. cand ai YC cei care aplica ca dependenti de tine primesc BC, valabil pe toata durata cat cat cel cu YC este student
2. dupa 12 luni de munca continua in conditii legale (exceptie cei cu self-employed) au drept de munca nelimitat si neristrictionat si daca vor aplica tot de BC cu care sa demonstreze asta
costoboc
Contributor
Contributor

Postby stefanpop » Apr 23rd, '12, 16:22

Sotia mea edte medic.Aplecat din tara cu un contract pe o perioda de 3 luni in septembrie anul trecut.I-au mai prelungit contractul cu inca 3 luni,dupa i-au promis ca o sa i-l prelungeasca cu inca 6 luni.Eu am venit acum o luna,sperand ca o sa aiba contract pe inca cel putin 6 luni,o sa primeasca blue card,eu la fel,si o sa traim fericiti pana la adanci batraneti.Saptamana trecuta au anuntat-o ca o sa-i prelungeasca contractul cu doar 3 luni,dupa sa-si caute de munca.Dar tre sa o ia iar de la capat,sa caute angajator,sa gaseasca in decurs de 2 luni,sa-i aprobe HO si asa mai deeparte.Nu mai stiu ce sa fac.Probabil ca o sa merg la Croydon,dar nu stiu daca o sa-mi foloseasca.Va multumesc anticipat.
stefanpop
Discipol
Discipol

Postby stefanpop » Apr 23rd, '12, 17:17

multumesc costoboc. Pe finalul paginii 91 am scris si mai multe detalii despre situatia mea si a familiei mele.
stefanpop
Discipol
Discipol

Postby stefanpop » Apr 23rd, '12, 17:18

multumesc drom
stefanpop
Discipol
Discipol

Postby costoboc » Apr 23rd, '12, 17:28

@stefanpop
In legatura cu dreptul de munca tot nu ai pus punctul pe "i".
Intrebam ce drept de munca are sotia, nu ce contracte a obtinut ....
Oricum, daca tu aplici acum, tu vei primi drept de munca, probabil conditiot de situatia ei. Apoi ai nevoie de 12 luni consecutive de munca ca sa aplici pe cont propiu ptr BC.
O alta varianta ar fi ca ea (sau tu daca te califici) sa aplice pentru HSMP. Cu calificarea si experienta care o are cred ca se califica. Mai multe amanunte gasesti pe topicul specific - HSMP

In legatura cu masina, nu m-ai nimerit - eu clasific masinile in doua categorii frumoase si functionale. Si eu am dat o gramada de bani pe masina mea, dar macar imi satisface cerintele.

In rest, submit si eu la cele spuse de @dromaderu. Fiecare discutie la locul potrivit aduce mai multe beneficii tuturor!
costoboc
Contributor
Contributor

Postby stefanpop » Apr 23rd, '12, 17:39

are accession worker card
stefanpop
Discipol
Discipol

Postby costoboc » Apr 23rd, '12, 17:55

Atunci ti-am rapuns deja ...
Daca aplici acum, primesti drept de munca restrictionat si nu ai timp sa faci anul.
Mai bine aplicati pe HSMP pentru ca nu trebuie sa fii neaparat in UK si primiti amandoi BC (fara restrictii). Daca aveti ghinion si nu primiti raspunsul pana se termina contractul plecati in Rom si asteptati raspunsul acolo.
costoboc
Contributor
Contributor

Postby stefanpop » Apr 23rd, '12, 21:03

Atunci nu am inteles nimic.Daca eu iau blue card nu il iau permanent?Doar pt cat are sotia contract si a c purple?Pai atunci ce cautam aici?Daca nu iti asigura nimic?Tot sclavi?Tot cacati.Eu am 2 diplome de licenta,merg sa muncesc in constructii,nici o problema,sotia medic si o saboteaza asa si au mintit-o asa ca are conttract pe 6 luni si nu e asa? Si englezii sunt buni/? sa nu mai vb/ ,Daca cineva se pricepe sa-mi spuna ceva concret va rog.Si daca plecam acasa cum sa aplice sotia pt a-si recupera taxele? Si cam cat ar fi?Imi cer scuze dar sunt nervos rau.
stefanpop
Discipol
Discipol

Postby stefanpop » Apr 23rd, '12, 21:24

NU ma intelegeti gresut.Am tarat cu mine o fetita de 4 ani sa stam impreuna cu sotia ,cu mama ei,si ajungem aici ,renuntand la bucuresti si la viata grea,dar linistita pe care o duceam acolo ca sa nu-i mai prelungeasaca contractul.Eu si familia mea nu am gresit.Am mai si cumparat o masina cu multi bani,sperand ca o sa fie bine.Nu e bine.SUNT DE CACATS EI.Noi in nici un caz.
stefanpop
Discipol
Discipol

Postby costoboc » Apr 23rd, '12, 21:48

Imi pare rau ca te-am suparat, dar nu e nimeni de vina ca nu ti-ai cunoscut drepturile inainte sa pleci din Rom.

Ce stiu eu este asa:
1. sotia avand AWC poate lucra pe baza acestuia la angajatorul pentru care cardul a fost emis.
2. tu, ca dependent puteai sa muncesti si sa aplici de BC chiar de cand ea a primit viza
3. visa pe care o primesti tu in aceasta situatie este de dependent. Asta inseamna ca dreptul tau este conditionat de sotie care trebuie sa-si pastreze statutul
4. aceasta situatie poate inceta dupa 12 luni de munca continua a oricaruia dintre voi. Legile UE ne permit ca dupa ce indeplinim aceasta conditie sa avem drept neconditionat de munca in tara respectiva. Asta inseamna ca oricare din familie ajunge primul la 12 luni muncite continu (legal) poate aplica de drept de munca nerestrictionat si il trage si pe celalalt dupa el
5. toti acesti pasi pot fi sariti daca aplici (in orice moment) de un alt fel de viza HSMP (vezi topicul ). In care situatie (daca te califici prin punctaj) primesti drept de munca nerestrictionat de la inceput

Eu nu cred ca situatia voastra e disperata, esti doar nedocumentat!

Daca mai ai intrebari, te rog cauta topicele specifice si continua acolo.
http://www.romani-online.co.uk/forum/em ... ?start=900
http://www.romani-online.co.uk/forum/em ... -card-6398
http://www.romani-online.co.uk/forum/em ... anent-5999
costoboc
Contributor
Contributor

Postby rosalinda » Apr 24th, '12, 13:31

va rog ... chiar daca o mai fi postat raspunsul pe forum dar nu il pot cauta ca sunt destule pagini ... luna viitoare se implinesc 16 luni de lucru cu yc-student nu stiu daca are rost sa ma programez pt blue, intrucat am o intrerupere de o luna intre contracte desi scoala am facut-o pt 1 an. stiu ca ar putea fi 4 luni peste cele 12, dar nu mai e sigur daca se accepta intrerupere in aceasta perioada. este vorba de 1 luna ... a trebuit sa las un part-time si sa imi gasesc altul la care sunt in prezent!!! ca dak s-a schimbat probabil ca va trebui acum sa ma reinscriu la cursuri ... pt ink cateva luni:(((.

multumesc ,
rosalinda
Discipol
Discipol

Postby Leonard George » Apr 24th, '12, 14:16

-ras2- Medic sa nu gasesti de munca cand e deficit pe tot globul..Sa mori de ras si alta nu! Eu unul cred ca sunt la misto posturile lui stefanpop.
Leonard George
Caligraf
Caligraf

Postby Adi PC » Apr 24th, '12, 15:42

rosalinda wrote:va rog ... chiar daca o mai fi postat raspunsul pe forum dar nu il pot cauta ca sunt destule pagini ... luna viitoare se implinesc 16 luni de lucru cu yc-student nu stiu daca are rost sa ma programez pt blue, intrucat am o intrerupere de o luna intre contracte desi scoala am facut-o pt 1 an. stiu ca ar putea fi 4 luni peste cele 12, dar nu mai e sigur daca se accepta intrerupere in aceasta perioada. este vorba de 1 luna ... a trebuit sa las un part-time si sa imi gasesc altul la care sunt in prezent!!! ca dak s-a schimbat probabil ca va trebui acum sa ma reinscriu la cursuri ... pt ink cateva luni:(((.

multumesc ,

Daca intreruperea a fost dupa 12 luni de munca, nu e nici un bai. Totodata, nu e nici un bai daca este doar de 1 luna in timpul celor 12. Nu mai retin sigur, dar intrerupere sa nu fie mai mare de 2 luni parca. Oricum, deja, totalizat ai peste 1 an lucrat, deci zic eu esti eligibil pt Blue. Student sa fi fost.

Adica scris cu Tapatalk din Galaxy S2
Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby stefanpop » Apr 24th, '12, 16:11

@leonard george Nu am zis ca nu gaseste de munca in calitate de medic.Am zis doar ca a plecat de acasa sotia initial pentru un contract pe 3 luni.Dupa i-au mai prelungit pe inca 3,apoi i-au promis ca o sa-i mai faca un contract pe 6 luni,exact de cat avea nevoie pt blue card.Eu impreuna cu fetita noastra am venit in Anglia,am inchiriat casa,ne-am cumparat masina,am inscris-o la gradinita,cheltuieli destul de mari.Saptamana trecuta au anuntat-o ca are de fapt contract doar pe 3 luni,dupa care e libera sa-si caute de lucru.Nu zic ca nu o sa gaseasca,da tre sa o faca in max 40 de zile cu tot cu aprobare de la HO.Ceea ce incerc eu sa spun e ca a pierdut 9 luni,o gramada de bani,si fara sa obtina blue card-ul.Oia iar de la zero.Si nu cred ca are rost.
stefanpop
Discipol
Discipol

Postby stefanpop » Apr 24th, '12, 16:14

@leonard george Si daca nu sti despre ce e vorba nu e frumos sa razi.
stefanpop
Discipol
Discipol

Postby Adi PC » Apr 24th, '12, 16:25

stefanpop wrote:@leonard george Nu am zis ca nu gaseste de munca in calitate de medic.Am zis doar ca a plecat de acasa sotia initial pentru un contract pe 3 luni.Dupa i-au mai prelungit pe inca 3,apoi i-au promis ca o sa-i mai faca un contract pe 6 luni,exact de cat avea nevoie pt blue card.Eu impreuna cu fetita noastra am venit in Anglia,am inchiriat casa,ne-am cumparat masina,am inscris-o la gradinita,cheltuieli destul de mari.Saptamana trecuta au anuntat-o ca are de fapt contract doar pe 3 luni,dupa care e libera sa-si caute de lucru.Nu zic ca nu o sa gaseasca,da tre sa o faca in max 40 de zile cu tot cu aprobare de la HO.Ceea ce incerc eu sa spun e ca a pierdut 9 luni,o gramada de bani,si fara sa obtina blue card-ul.Oia iar de la zero.Si nu cred ca are rost.

Dupa 12 luni de munca cu contract (deci nu Self), chiar daca nu e la acelasi angajator, si e anuntat UKBAul , banuiesc ca, chiar daca e AWC, poate cere Blue. E totusi vorba de 1 an de munca in lege. Stii ce, pt linistea ta, de ce nu scrii frumusel un mail la UKBA cu detalii si intrebari punctuale la obiect, fara inflorituri interpretative si fara a introduce nici o idee personala a ta sau ca tu asa stii sau ai auzit, deci doar concis si la obiect, si ai cel mai bun raspuns posibil, care iti va fi si dovada ca asa ti s-a spus...

Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby stefanpop » Apr 24th, '12, 16:34

12 luni de munca fara inreruperi
stefanpop
Discipol
Discipol

Postby stefanpop » Apr 24th, '12, 16:35

si ea are decat 7 luni si inca 2 pt care are contract.Deci 9 ,mai trebuie 3.
stefanpop
Discipol
Discipol

Postby costoboc » Apr 24th, '12, 16:56

@stefanpop
Imi cer eu scuze pentru cei care te judeca ..... nu asta e intentia acestor discutii. Te rog nu ezita sa participi in continuare pe acest forum (... la locul potrivit!)

Daca inca mai merita pentru tine sa urmezi visul saxon, iti mai dau o solutie la situatia ta, in caz ca nu-ti place cea cu HSMP.

De urgenta gaseste un curs pentru tine, orice curs care ar acoperi diferenta de luni ce ii lipsesc sotiei pana face anu de munca!
Insista sa obtii un interviu la HO (ca sa primesti viza pe loc) si tu aplici ca student (YC) iar sotia ca dependent (BC). Inainte de a i se termina actualul contract sa inceapa sa-si caute de munca in alta parte (pentru a nu avea intreruperi). In felul acesta ea nu mai are nevoie sa aplice in termen scurt de AWC avand deja permis de munca pe baza ta.In cateva luni, cand sotia face anu de munca (se cumuleaza tot ce a muncit sub diferite vize fara intrerupere), aplica ea de BC permanent si ajungeti la un ... happy end!

Un mic sfat si pentru tine - daca poti si esti pregatit pentru mai mult decat munca in constructii ar fi bine sa faci ceva in directia asta. Nu ai fi nici primul nici ultimul care lucreaza in domeniul in care s-a pregatit.
Last edited by costoboc on Apr 24th, '12, 17:00, edited 1 time in total.
costoboc
Contributor
Contributor

Postby Adi PC » Apr 24th, '12, 16:59

Mai, panicat mai esti. Cum sa te intorci in RO, daca nu vrei. Cand sunt atatea posibilitati. Ce conteaza ce culoare are cardul daca are loc de munca ( ca medic totusi)--ceea ce nu e salarul minim ca la foarte multi alti romani... Vreau sa zic, daca va multumeste noua viata de aici, ce conteaza asa mult acel Blue? Ce conteaza daca o iei de la inceput cum zici tu? Ceea ce e important, sa caute de lucru pe cand termina contractul, sa nu fie intrerupere mai mare eecat concediul de odihna. Sau, are Nino? Sa se declare Self Employed si sa caute munca ca Self. Apoi cere Yellow card, iar pt tine Blue. Dar astfel, apoi, ea poate cere Blue doar dupa 4 sau 5 ani de Self. Sau. Va bagati careva ....de preferat cel ce aduce mai putini bani acasa, se baga student part time (1-2) zile pe saptamana, de ex la un curs de engleza (ca mine si multi altii), ceri Yellow de student cu drept munca part time, iar sotia cere Blue de dependent pe acelasi formular cu tine. Va avea drept munca full time. Iar tu te poti declara Self daaca vrei sa muncesti mai mult de 20 ore. Student tre sa fii neaparat 1 an academic. Apoi dupa 1 an ( care oricum il ramai on Uk si acuma daca ar primi ea Blue), deci dupa un an oricare are primul 12 luni lucrate fara intrrerupere mai mare de 1 sau 2 luni (nu mai retin exact doar daca recitesc regulament) poate cere Blue si primiti amandoi. Uite de ex eu, sunt student, dar din diverse cauze ( avem si copil de 2,5 ani), eu nu mai reusesc sa ma angajez part time, de 3 luni. Dar am ramas student, rezistam din un salar de Care assistant sotia, si on Iulie cand ea face un an, ea cere BLue definitiv iar eu cer Blue de dependent de ea. Intre timp fac cursuri ce pot, autorizari diferite, ca sa am ceva in mana din UK, ca altfel......constructii.....chiar daca am si eu 2 mastere, fost profesor, director ....acu dau examenu de engleza Aavansata Cambridge, fac licenta de Private Hire, poate si de Fork Lift Driver si ....vine Blue...mai vedem. Cel putin ne e mult mai bine decat bugetari in cac.at.Ro. ...sorry dar asa simt.

Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby Adi PC » Apr 24th, '12, 17:07

Da, sau exact cum zice Costoboc. Dar eu tot as da intrebari pe mail la HO pt a alege cea mai buna varianta functie de raspunsul lor. Ca adaugare, sper sa nu se supere costoboc pt corectie .....noi nu primim Viza....noi primim Carduri care-s defapt permis de munca. Scuza

Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby costoboc » Apr 24th, '12, 17:11

Adi PC wrote: Student tre sa fii neaparat 1 an academic.

Nu stiu ce te face sa spui asta dar nu e corect. Este in interesul celor care vor sa aplice dupa un an de BC dar nu trebuie, iar in cazul lui @stefanpop nu are nici un rost. Lor le mai trebuie numai cateva luni de permis de munca.
costoboc
Contributor
Contributor

Postby Adi PC » Apr 24th, '12, 17:23

Costoboc. Ziceam anu academic, cum e cazul meu student de la inceput, si inca pt ca nu stiu sigur (defapt deloc, nu na gandeam la asta, pt ca nu stiu daca se poate; nu ma exprim) adica daca poti combina diverse tipuri de permis de munca in acest an muncit , ca sa fie acceptabil pt Blue. Logic asa ar fi, scrie clar...12 luni muncite ....dar interpretarile UKBA pt noi romanii pot sa fie mai cu deochi. De aceea zic, cea mai buna lamurire, mailu scris de la ei.
Eu doar incercam sa-l calmez din panica si sa-i deschid ochii spre niste variante, ca tare disperat e, probabil nu stie decat AWC ...

Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

PreviousNext

3126 posts • Page 91 of 1051 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 105