trimis de pe mobil

trimis de pe mobil

trimis de pe mobil

Mutu wrote:Daca tot e post, va prezint o combinatie britanica: "jacket potatoes" cu "baked beans" si ciuperci fripte.trimis de pe mobil

am dat 'copy/paste' de pe reteta primita de la o prietena, sper sa va placa!

splash wrote:@Rebecca- scuze pt intarziere- am fost in concediuam dat 'copy/paste' de pe reteta primita de la o prietena, sper sa va placa!
"Foret Noire(Black forest gateau)
Blat:
9 oua
200 gr. zahar
50 gr faina
50 gr cacao
2 praf de copt
Albusurile se bat cu mixerul, se adauga zaharul. Cand s-a facut bezea si zaharul e dizolvat se opreste mixerul si se amesteca usor cu lingura, se adauga cate unul galbenusurile, apoi faina, cacaoa si praful de copt cernute atunci usor. Se pune aluatul in tava (dimensiuni medii –intre tava de friptura si cea de cuptor) unsa si tapetata, se niveleaza atenta ca sa nu obtineti „damburi’ si se coace la foc mediu spre tare pana creste max 10 min si apoi se lasa la foc potrivit pana e copt de tot- cca 10-15 min. Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit complet. Se va taia blatul in 2 foi.
Crema
1 l. frisca naturala
6 zahar vanilat - plicuri
150 gr zahar tos
Se tine frisca la rece, se pune apoi in vasul in care se bate cu mixerul (tb sa fie mai inalt), se adauga zaharul pudra si se incepe mixarea. Dupa ce incepe sa se ingroase se adauga cele 6 plicuri de zahar vanilat. Frisca se bate pana cand are gustul aproape de al untului cu textura putin mai moale decat el.
Umplere:
2 borcane mari de visine fara samburi (gasiti in Lidl)
2 lingurite scortisoara
2 fiole de esenta de rom
Se prepara un sirop din zeama de la un borcan de compot de visine cu scortisoara si romul si se imparte in doua, pentru cele 2 foi.
Se aseaza prima foaie se insiropeaza, apoi se pun visinele dintr-un borcan. Tb verificate, chiar daca sunt „fara samburi” mai sunt si exceptii si nu sunt placute la nimerit.... Apoi se pune jumatate din frisca, urmatoarea foaie, insiropare, celelalte visine si a doua jumatate de crema. Se decoreaza cu ciocolata rasa pe toata suprafata.
Bon appetit! "

dromaderu wrote:Miel la grill, cu ceva vegs

julianne wrote:Salut, cand locuiam in Dorset, aveam magazin romanesc, acum stau in Cardiff stie cineva magazin cu specific romanesc in Wales, dar nu albinutza sau altele online.
Pui cu smantana stie cineva o reteta buna, multam din suflet.
Multe retete bune pe aici, aproape ca iti vine sa mananci pozele, f apetisante
) intr-o tigaie pe masura in cateva cubulete de unt incins.
dromaderu wrote:respectiv, a stat mai multisor la fiert.
Arunci un pui taiat fromoshel (unii nici asta nu mai stiu sa faca in ziua de azi...) intr-o tigaie pe masura in cateva cubulete de unt incins.
Acoperiti caci "sare" sfaraiala aia, rotiti-l pe o parte si pe alta pana prinde ceva crusta, apoi bagati apa/lapte (dupa preferinte) la fiert,
foc domol desigur, readaugati lichid daca s-a evaporat precedentul....pana carnea este fiarta.

ab5174 wrote:dromaderu wrote:respectiv, a stat mai multisor la fiert.
Arunci un pui taiat fromoshel (unii nici asta nu mai stiu sa faca in ziua de azi...) intr-o tigaie pe masura in cateva cubulete de unt incins.
Acoperiti caci "sare" sfaraiala aia, rotiti-l pe o parte si pe alta pana prinde ceva crusta, apoi bagati apa/lapte (dupa preferinte) la fiert,
foc domol desigur, readaugati lichid daca s-a evaporat precedentul....pana carnea este fiarta.
Si eu fac la fel cu o exceptie, la inceput nu pun lapte/ apa.
Eu pun un pahar de vin alb , si las sa se evapore....si dupa pun smintina........fara faina ( se ingroasa sosul si fara) - eu urasc faina in sosuri.
Si cu mamaliga

georgiv wrote:Salut!
Noi suntem de 1 an aici in Anglia, dar mancam aceeasi mancare gatita ca si in tara. Ingredientele se gasesc!
Spor la treaba!
(azi am facut ciorba radauteana) se poate gati si aici numai sa aveti timp :laugh:

dromaderu wrote:julianne wrote:Salut, cand locuiam in Dorset, aveam magazin romanesc, acum stau in Cardiff stie cineva magazin cu specific romanesc in Wales, dar nu albinutza sau altele online.
Pui cu smantana stie cineva o reteta buna, multam din suflet.
Multe retete bune pe aici, aproape ca iti vine sa mananci pozele, f apetisante
Pai nu stiu ce inseamna la pui cu smantana
o reteta caci eu credeam ca doar una este.
Am preparat in acest mod si pui, si iepure si, ambele au iesit delicioase, iepurele cu un plus, carnea fiind mai...vartoasa, ca sa zic asa, respectiv, a stat mai multisor la fiert.
Intre timp, bateti sosul , intr-un lighenas pe masura, ceva smantana, faina (o lingura/doua..fctie de cat de gros va place),
daca e prea gros mai poti aduce ceva laptic, se bate bine sa nu ramana cocolosi....
se adauga treaba asta peste pui. In sos deci se pune sare si piper desigur dupa gust,
plus, daca este , ceva marar (noi avem uscat din Ro).
Din momentul acesta, cam trebuie sa invartiti in tigaie continuu caci , se poate prinde de fund...
trebuie fiert bine, sosul se ingroasa rapid dar,
asa cum ne spunea bunica cand eram mici,
faina nefiarta bine da dureri de burta deci!
Daca sosul e prea gros, adaugati lapte/apa sa-l mai diluati.
La noi se face destul de des, ai mei juniori au fost tratati la greu chiar si in Ro cu asa ceva, este extrem de gustos (conteaza desigur si calitatea carnii) si, ca un sfat, de preferat sare doar, in loc de vegeta/alte alea...da un gust mai natural cred eu.

marinelasonei wrote:Mi-e pofta de mici. Ma gandesc sa fac o comanda la Albinuta dar nu stiu de care sa aleg. Voi, cei care i-ati probat, ce ma sfatuiti? Acasa cumparam mici de la Bulbucan (cei mai buni din lume!)dar astia nu se gasesc in magazine si nici la Albinuta. Deci, ce ma sfatuti?

glissando wrote:@ dromaderu
Aoleu ce peste e ala? Arata ca un pui de crocodil... eh?

Return to ARTA, CULTURA SI HOBBY
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests