instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Ce punem in oala ??

Muzica, literatura, pictura, sculptura, film, teatru, dans, fotografie
1161 posts • Page 22 of 391 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 39

Re: Ce punem in oala ??

Postby glissando » Apr 12th, '12, 21:13

Aha, multumesc, pai o sa ma duc si eu pe aici prin Londra din magazin in magazin poate poate gasesc ... acum imi ploua in gura, pe bune :-)
glissando
Sfatuitor
Sfatuitor

Ce punem in oala ??

Postby Mutu » Apr 13th, '12, 01:57

Cea mai mare friptura din ultimii 10 ani. La un restaurant traditional din Gran Canaria in urma cu doua saptamani.

trimis de pe mobil
Attachments
Image
Mutu
Contributor
Contributor

Ce punem in oala ??

Postby Mutu » Apr 13th, '12, 02:05

Tot in Gran Canaria. Una din capturi a ajuns in bucatarie, apoi in farfurie cu garnitura de sepie. I-am taiat coada, fiindca nu incapea in tigaia de la hotel.

trimis de pe mobil
Attachments
Image
Mutu
Contributor
Contributor

Ce punem in oala ??

Postby Mutu » Apr 13th, '12, 02:12

Daca tot e post, va prezint o combinatie britanica: "jacket potatoes" cu "baked beans" si ciuperci fripte.

trimis de pe mobil
Attachments
Image
Mutu
Contributor
Contributor

Postby ELLAWS » Apr 13th, '12, 14:23

Mutu wrote:Daca tot e post, va prezint o combinatie britanica: "jacket potatoes" cu "baked beans" si ciuperci fripte.

trimis de pe mobil

Tare de tot asta merci pentru idee!!! -da-da-
What if we start giving, without thinking how much, when or if we get something back. I know, many people will disappoint you, but in time, you will keep around, only people you can trust. BTW, I dislike quoting others, when I have so many things to say..
ELLAWS
Contributor
Contributor

Ce punem in oala ??

Postby Mutu » Apr 13th, '12, 23:54

Placerea a fost de partea mea!

trimis de pe mobil
Image
Mutu
Contributor
Contributor

Postby albea » Apr 16th, '12, 16:32

Ne-am adus aminte cam tarziu sa facem si poze, eram deja la desert ... Tort de fructe cu frisca!!!
Attachments
albea
Contributor
Contributor

Postby Doriscuta » Apr 17th, '12, 23:35

-plasture-
Attachments
Doriscuta
Caligraf
Caligraf

Postby splash » Apr 18th, '12, 23:21

@Rebecca- scuze pt intarziere- am fost in concediu -hipno- am dat 'copy/paste' de pe reteta primita de la o prietena, sper sa va placa!

"Foret Noire(Black forest gateau)
Blat:
9 oua
200 gr. zahar
50 gr faina
50 gr cacao
2 praf de copt

Albusurile se bat cu mixerul, se adauga zaharul. Cand s-a facut bezea si zaharul e dizolvat se opreste mixerul si se amesteca usor cu lingura, se adauga cate unul galbenusurile, apoi faina, cacaoa si praful de copt cernute atunci usor. Se pune aluatul in tava (dimensiuni medii –intre tava de friptura si cea de cuptor) unsa si tapetata, se niveleaza atenta ca sa nu obtineti „damburi’ si se coace la foc mediu spre tare pana creste max 10 min si apoi se lasa la foc potrivit pana e copt de tot- cca 10-15 min. Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit complet. Se va taia blatul in 2 foi.

Crema
1 l. frisca naturala
6 zahar vanilat - plicuri
150 gr zahar tos
Se tine frisca la rece, se pune apoi in vasul in care se bate cu mixerul (tb sa fie mai inalt), se adauga zaharul pudra si se incepe mixarea. Dupa ce incepe sa se ingroase se adauga cele 6 plicuri de zahar vanilat. Frisca se bate pana cand are gustul aproape de al untului cu textura putin mai moale decat el.

Umplere:
2 borcane mari de visine fara samburi (gasiti in Lidl)
2 lingurite scortisoara
2 fiole de esenta de rom
Se prepara un sirop din zeama de la un borcan de compot de visine cu scortisoara si romul si se imparte in doua, pentru cele 2 foi.
Se aseaza prima foaie se insiropeaza, apoi se pun visinele dintr-un borcan. Tb verificate, chiar daca sunt „fara samburi” mai sunt si exceptii  si nu sunt placute la nimerit.... Apoi se pune jumatate din frisca, urmatoarea foaie, insiropare, celelalte visine si a doua jumatate de crema. Se decoreaza cu ciocolata rasa pe toata suprafata.
Bon appetit! "
splash
Mentor
Mentor

Postby ady_deea » Apr 19th, '12, 11:20

Pentru reteta de prajitura, ce fel de frisca folosim? Cum gasim la magazin? Ms
ady_deea
Caligraf
Caligraf

Postby rebecca_uk » Apr 19th, '12, 13:23

splash wrote:@Rebecca- scuze pt intarziere- am fost in concediu -hipno- am dat 'copy/paste' de pe reteta primita de la o prietena, sper sa va placa!

"Foret Noire(Black forest gateau)
Blat:
9 oua
200 gr. zahar
50 gr faina
50 gr cacao
2 praf de copt

Albusurile se bat cu mixerul, se adauga zaharul. Cand s-a facut bezea si zaharul e dizolvat se opreste mixerul si se amesteca usor cu lingura, se adauga cate unul galbenusurile, apoi faina, cacaoa si praful de copt cernute atunci usor. Se pune aluatul in tava (dimensiuni medii –intre tava de friptura si cea de cuptor) unsa si tapetata, se niveleaza atenta ca sa nu obtineti „damburi’ si se coace la foc mediu spre tare pana creste max 10 min si apoi se lasa la foc potrivit pana e copt de tot- cca 10-15 min. Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit complet. Se va taia blatul in 2 foi.

Crema
1 l. frisca naturala
6 zahar vanilat - plicuri
150 gr zahar tos
Se tine frisca la rece, se pune apoi in vasul in care se bate cu mixerul (tb sa fie mai inalt), se adauga zaharul pudra si se incepe mixarea. Dupa ce incepe sa se ingroase se adauga cele 6 plicuri de zahar vanilat. Frisca se bate pana cand are gustul aproape de al untului cu textura putin mai moale decat el.

Umplere:
2 borcane mari de visine fara samburi (gasiti in Lidl)
2 lingurite scortisoara
2 fiole de esenta de rom
Se prepara un sirop din zeama de la un borcan de compot de visine cu scortisoara si romul si se imparte in doua, pentru cele 2 foi.
Se aseaza prima foaie se insiropeaza, apoi se pun visinele dintr-un borcan. Tb verificate, chiar daca sunt „fara samburi” mai sunt si exceptii  si nu sunt placute la nimerit.... Apoi se pune jumatate din frisca, urmatoarea foaie, insiropare, celelalte visine si a doua jumatate de crema. Se decoreaza cu ciocolata rasa pe toata suprafata.
Bon appetit! "

Multumesc mult.
Frati romani, va rog eu mult, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
rebecca_uk
Contributor
Contributor

Postby splash » Apr 19th, '12, 14:04

frisca lichida = double cream, scrie pe cutie daca se poate bate sau nu; iti trebuie cea care se bate, o faci cu mixerul (sau cu telul)
splash
Mentor
Mentor

Postby crimm » Apr 19th, '12, 14:36

Tortul doamnei Albea este foarte aratos, cu siguranta si foarte gustos, sper ca dupa masa copioasa, domnul Albea a fost trimis sa faca o tura prin parc...

Doriscuta, friptura de miel arata foarte bine, facut ca la carte, iar cosuletul cu oua de Pasti este asa de vesel si luminos, anume sa aduca in sufletele noastre bucuria Invierii...

splash, multumim de reteta.

De Paste, am facut sarmale, friptura de porc, caci am o problema cu carnea de miel, de cand ma stiu:

Oamenii buni sunt buni pentru ca au ajuns la intelepciune prin esecuri. William Saroyan.
crimm
Contributor
Contributor

Postby LiviaG » May 5th, '12, 18:31

invitatie la masa - pacat ca sunt mai multe dulciuri decat mancare sa tina de foame -ras2-

prajitura 'tavalita'

fursecuri cu unt si nuca

pene cu ciupercute si carnati- bine, recunosc, mai multi carnati decat pene sau ciupercute :D

-ras4-
LiviaG
Senior
Senior

Postby dromaderu » May 7th, '12, 09:15

Miel la grill, cu ceva vegs
Attachments
dromaderu
Contributor
Contributor

Postby albea » May 7th, '12, 13:42

dromaderu wrote:Miel la grill, cu ceva vegs

In sfarsit!!! Credeam ca esti bolnav si tii regim. -ras4-
albea
Contributor
Contributor

Postby julianne » May 11th, '12, 14:49

Salut, cand locuiam in Dorset, aveam magazin romanesc, acum stau in Cardiff stie cineva magazin cu specific romanesc in Wales, dar nu albinutza sau altele online.
Pui cu smantana stie cineva o reteta buna, multam din suflet.
Multe retete bune pe aici, aproape ca iti vine sa mananci pozele, f apetisante -bravo-
julianne
Carturar
Carturar

Postby dromaderu » May 11th, '12, 17:00

julianne wrote:Salut, cand locuiam in Dorset, aveam magazin romanesc, acum stau in Cardiff stie cineva magazin cu specific romanesc in Wales, dar nu albinutza sau altele online.
Multe retete bune pe aici, aproape ca iti vine sa mananci pozele, f apetisante -bravo-

Pai nu stiu ce inseamna la pui cu smantana

o reteta caci eu credeam ca doar una este.

Am preparat in acest mod si pui, si iepure si, ambele au iesit delicioase, iepurele cu un plus, carnea fiind mai...vartoasa, ca sa zic asa, respectiv, a stat mai multisor la fiert.

Arunci un pui taiat fromoshel (unii nici asta nu mai stiu sa faca in ziua de azi... -ras4- ) intr-o tigaie pe masura in cateva cubulete de unt incins.
Acoperiti caci "sare" sfaraiala aia, rotiti-l pe o parte si pe alta pana prinde ceva crusta, apoi bagati apa/lapte (dupa preferinte) la fiert,
foc domol desigur, readaugati lichid daca s-a evaporat precedentul....pana carnea este fiarta.

Intre timp, bateti sosul , intr-un lighenas pe masura, ceva smantana, faina (o lingura/doua..fctie de cat de gros va place),
daca e prea gros mai poti aduce ceva laptic, se bate bine sa nu ramana cocolosi....
se adauga treaba asta peste pui. In sos deci se pune sare si piper desigur dupa gust,

plus, daca este , ceva marar (noi avem uscat din Ro).

Din momentul acesta, cam trebuie sa invartiti in tigaie continuu caci , se poate prinde de fund...

trebuie fiert bine, sosul se ingroasa rapid dar,

asa cum ne spunea bunica cand eram mici,

faina nefiarta bine da dureri de burta deci!

Daca sosul e prea gros, adaugati lapte/apa sa-l mai diluati.

La noi se face destul de des, ai mei juniori au fost tratati la greu chiar si in Ro cu asa ceva, este extrem de gustos (conteaza desigur si calitatea carnii) si, ca un sfat, de preferat sare doar, in loc de vegeta/alte alea...da un gust mai natural cred eu.
dromaderu
Contributor
Contributor

Postby ab5174 » May 12th, '12, 19:20

dromaderu wrote:respectiv, a stat mai multisor la fiert.

Arunci un pui taiat fromoshel (unii nici asta nu mai stiu sa faca in ziua de azi... -ras4- ) intr-o tigaie pe masura in cateva cubulete de unt incins.
Acoperiti caci "sare" sfaraiala aia, rotiti-l pe o parte si pe alta pana prinde ceva crusta, apoi bagati apa/lapte (dupa preferinte) la fiert,
foc domol desigur, readaugati lichid daca s-a evaporat precedentul....pana carnea este fiarta.

Si eu fac la fel cu o exceptie, la inceput nu pun lapte/ apa.
Eu pun un pahar de vin alb , si las sa se evapore....si dupa pun smintina........fara faina ( se ingroasa sosul si fara) - eu urasc faina in sosuri.
Si cu mamaliga -bravo-
ab5174
Cronicar
Cronicar

Postby dromaderu » May 12th, '12, 21:53

ab5174 wrote:
dromaderu wrote:respectiv, a stat mai multisor la fiert.

Si eu fac la fel cu o exceptie, la inceput nu pun lapte/ apa.
Eu pun un pahar de vin alb , si las sa se evapore....si dupa pun smintina........fara faina ( se ingroasa sosul si fara) - eu urasc faina in sosuri.
Si cu mamaliga -bravo-

Deh, vinuri albe/alea/alea...lume mai de la oras... -ras4-

Cu vin nu am incercat caci, hraneam copiii de mici cu asa ceva, dar, voi incerca next time...

Faina a devenit o obisnuinta de pe timpurile cand smantana era lucru rar la noi in casa... -nu-ma-uit-
nu era neaparat de ingrosare cat de ...inmultire, cum spunea maica'mea...

Voi incerca si fara , multam abnumbers!
dromaderu
Contributor
Contributor

Re: Re:Ce punem in oala ??

Postby Ana89 » May 19th, '12, 13:05

georgiv wrote:Salut!
Noi suntem de 1 an aici in Anglia, dar mancam aceeasi mancare gatita ca si in tara. Ingredientele se gasesc!
Spor la treaba!

(azi am facut ciorba radauteana) se poate gati si aici numai sa aveti timp :laugh:

Retete culinare traditionale romanesti si din intreaga lume. Retete de mancaruri, salate, deserturi, bauturi si conserve le gasesti pe Retete de mancaruri ( http://www.retetedemancaruri.ro ) -da-da-
Ana89
Cetitor
Cetitor

Postby Ana89 » May 19th, '12, 13:08

dromaderu wrote:
julianne wrote:Salut, cand locuiam in Dorset, aveam magazin romanesc, acum stau in Cardiff stie cineva magazin cu specific romanesc in Wales, dar nu albinutza sau altele online.

Pai nu stiu ce inseamna la pui cu smantana

o reteta caci eu credeam ca doar una este.

Am preparat in acest mod si pui, si iepure si, ambele au iesit delicioase, iepurele cu un plus, carnea fiind mai...vartoasa, ca sa zic asa, respectiv, a stat mai multisor la fiert.

Intre timp, bateti sosul , intr-un lighenas pe masura, ceva smantana, faina (o lingura/doua..fctie de cat de gros va place),
daca e prea gros mai poti aduce ceva laptic, se bate bine sa nu ramana cocolosi....
se adauga treaba asta peste pui. In sos deci se pune sare si piper desigur dupa gust,

plus, daca este , ceva marar (noi avem uscat din Ro).

Din momentul acesta, cam trebuie sa invartiti in tigaie continuu caci , se poate prinde de fund...

trebuie fiert bine, sosul se ingroasa rapid dar,

asa cum ne spunea bunica cand eram mici,

faina nefiarta bine da dureri de burta deci!

Daca sosul e prea gros, adaugati lapte/apa sa-l mai diluati.

La noi se face destul de des, ai mei juniori au fost tratati la greu chiar si in Ro cu asa ceva, este extrem de gustos (conteaza desigur si calitatea carnii) si, ca un sfat, de preferat sare doar, in loc de vegeta/alte alea...da un gust mai natural cred eu.

Retete culinare traditionale romanesti si din intreaga lume. Retete de mancaruri, salate, deserturi, bauturi si conserve le gasesti pe Retete de mancaruri ( http://www.retetedemancaruri.ro/reteta- ... ntana.html )
Ana89
Cetitor
Ana89
Cetitor
Cetitor

Postby dromaderu » May 19th, '12, 19:05

Well, multumim dar, de asta duceam noi lipsa???
retete de pe net?
dromaderu
Contributor
Contributor

Postby sapanta » May 19th, '12, 23:17

site-ul e de mare valoare, se adreseaza romglezilor, care sunt in cautarea unei recipe pt pui cu smantana, cauta ce trebuie sa puna la ingredients samd
sapanta
Lord
Lord

Postby splash » May 19th, '12, 23:31

in traducere = lasagna!
Attachments
splash
Mentor
Mentor

Postby dromaderu » May 23rd, '12, 06:43

Helo
Attachments
papa
dromaderu
Contributor
Contributor

Postby marinelasonei » May 23rd, '12, 11:11

Mi-e pofta de mici. Ma gandesc sa fac o comanda la Albinuta dar nu stiu de care sa aleg. Voi, cei care i-ati probat, ce ma sfatuiti? Acasa cumparam mici de la Bulbucan (cei mai buni din lume!)dar astia nu se gasesc in magazine si nici la Albinuta. Deci, ce ma sfatuti?
marinelasonei
Erudit
Erudit

Postby a.andrei » May 23rd, '12, 11:28

marinelasonei wrote:Mi-e pofta de mici. Ma gandesc sa fac o comanda la Albinuta dar nu stiu de care sa aleg. Voi, cei care i-ati probat, ce ma sfatuiti? Acasa cumparam mici de la Bulbucan (cei mai buni din lume!)dar astia nu se gasesc in magazine si nici la Albinuta. Deci, ce ma sfatuti?

noi am luat de la cris-tim si sunt buni...
a.andrei
Caligraf
Caligraf

Postby glissando » May 25th, '12, 21:41

@ dromaderu

Aoleu ce peste e ala? Arata ca un pui de crocodil... eh?
glissando
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby dromaderu » May 25th, '12, 22:16

glissando wrote:@ dromaderu

Aoleu ce peste e ala? Arata ca un pui de crocodil... eh?

Well, nu era decat un pestisor mic...nicidecum crocodil,

uite, cum arata inca neprajit, carne dulce si buna...cine stie? ce este?
Attachments
dromaderu
Contributor
Contributor

PreviousNext

1161 posts • Page 22 of 391 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 39

Return to ARTA, CULTURA SI HOBBY