You do not need to apply for a registration certificate, but you can do so if you would like confirmation that there are no restrictions on you taking employment in the UK.

Marin wrote:...lucreaza in UK si are mai mult de un an consecutiv. La inceput a fost contractor iar acum lucreaza cu Purple Card de aproximativ opt luni. ...... Ce ar trebui sa faca? Are destule puncte pentru highly skilled.... Are nevoie de Blue Card?
Dan wrote:DACA anjagatorul accepta dovezile, tu ai dreptul de a munci legal, fara a avea nevoie de BC, corect? Si nu este nevoie sa te grabesti sa iei BC, aplici linistit prin posta, corect?

Marin wrote:Intreb pentru prietena mea; eu am Blue Card.
Lucreaza de aproape doi ani in UK si are mai mult de un an consecutiv. La inceput a fost contractor iar acum lucreaza cu Purple Card de aproximativ opt luni. Problema e ca ar vrea sa plece de la firma si nu vrea sa mai astepte pana face un an cu Purple. Are destule puncte pentru highly skilled dar nu are actele la ea. Ar trebui sa se duca in Romania sa caute si sa traduca toate documentele. Ce ar trebui sa faca? Are nevoie de Blue Card?

@glissando: exceptiile de la restrictii sunt la fel de mari pe pag UKBA si in partea de sus.

londonina wrote:lidiuta nu a mentionat nimic cum ca ar fi muncit ea, doar ca ea a fost studenta cu YC si ca a muncit el 12 luni neintrerupt. Daca ea nu a muncit cu acel YC timp de 12 luni, a fost doar studenta, atunci nu are cum sa aplice ea ca aplicant principal pentru BC. In schimb, el poate fi aplicant principal exact in conditiile descrise de mine mai sus.
Anyways, eu ma retrag din conversatie, nu tin sa conving pe nimeni. Cel mai bine e sa sune lidiuta la BARC si sa nu se ia dupa forumisti care bat campii si interpreteaza dupa ureche. :)
Uite aici e nr celor de la BARC: 0114 207 4074.
Cheers.

Dan wrote:Din cate citesc eu pe site-ul celor de la UKBA, Blue Card-ul este optional in majoritatea cazurilor.
Pagina in cauza este aceasta:
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucit ... iveworkuk/You do not need to apply for a registration certificate, but you can do so if you would like confirmation that there are no restrictions on you taking employment in the UK.
Pana la urma care este problema in a lucra fara Blue Card (in cazul in care persoana are dreptul de lucra, evident)?
trimis de pe mobil

Marin wrote:Am o intrebare: Daca sa zicem ca m-am angajat pe data de 15 acum fix un an, dar primesc payslip-ul pe data de 30, pot sa imi fac programare pe 20? Pot demonstra ca am lucrat un an, dar nu am incasat inca ultimul salar.

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest