Am inteles ca pe aici nu se gaseste varza murata deci cum fac sarmalele atunci?
Greu!Greu!

Thank you!
pataki_manuela wrote:Buna.De Pasti vom fi in UK si ne-am gandit(eu si sotul meu) sa vopsim niste oua(dar sincer nu m-am gandit ca englezii nu ar avea vopsea sau ca ar fi dificil de gasit!),sa cumparam sunca si sa incerc sa fac niste sarmale.Amandoi salivam doar cand ne gandim la sarmale,dar exista o problema:nu stiu sa fac sarmale.Asa ca va fi prima mea incercare.Am inteles ca pe aici nu se gaseste varza murata deci cum fac sarmalele atunci?
Greu!Greu!
De mers la biserica,sincer,nu cred.De facut cozonac,sincer,habar nu am cum se face.
Deci......oua,sunca si(Doamne Ajuta!)sarmale.
Sarbatori fericite la toata lumea.
Intreaba pe cine mai aveti in tara, mama, mama-soacra, surori mai mari, matusi, bunici, etc. - ori sa iti dicteze ele la telefon reteta pe care o folosesc de obicei, ori daca e cineva mai familiarizat cu lumea online, sa ti-o trimita pe email/IM. Ah, si inca ceva, mai bine te orientezi spre un cozonac cu cacao - e si mai simplu de facut iar nuca si rahatul turcesc sunt cam delicatese pe aici...
Si pentru toata lumea intrebare - voi il sarbatoriti de Pastele lor, sau tot de-al nostru?

costoboc wrote:Si pentru toata lumea intrebare - voi il sarbatoriti de Pastele lor, sau tot de-al nostru?
Intrebare intrebatoare cu care poti s-o dai in bara (eu am dat-o pe alt topic!). De ce? Ca nu e toata lumea din Romania neaparat Ortodoxa, Catolicismul este destul de raspandit mai ales in zona Transilvaniei ca si alte realigii.
cred ca un miel la tava se preateaza mai bine primavara.

costoboc wrote:Si pentru toata lumea intrebare - voi il sarbatoriti de Pastele lor, sau tot de-al nostru?
Intrebare intrebatoare cu care poti s-o dai in bara (eu am dat-o pe alt topic!). De ce? Ca nu e toata lumea din Romania neaparat Ortodoxa, Catolicismul este destul de raspandit mai ales in zona Transilvaniei ca si alte realigii.
Noi intodeauna sarbatorim Pastele dupa Caledarul Ortodox, se ghiceste usor de ce.
Cu vopsea de oua o sa accesez si eu albinuta, ca ma gandeam sa primesc din tara dar e mai mare deranjul. Dar varza acra (foi mai bine zis) am gasit la un arab/pakistanez (ce-o fi el) la borcan (foarte bune si ieftine).
Dar parca sarmalele mergeau mai bine la Craciun, cred ca un miel la tava se preateaza mai bine primavara.

dromaderu wrote:Costoboc,
din cate stiu eu, cea mai mare grupare catolica in Ro se afla undeva in zona Neamtului, sunt acolo multe comune de catolici.

albea wrote:De Sfintele Pasti? Cred ca cea mai grozava idee ar fi o descindere cu o camera foto la masa lui dromaderu. Personal, cred ca ma limitez la friptura mai slaba de miel de Noua Zeelanda (sa ne traiesti Costoboc) si un ou rosu.
Ar mai fi slujba de Inviere la biserica ortodoxa din Cambridge, dar am pierdut pliantul cu adresa. Va recomand tuturor, este extrem de interesant. Slujba este in limba engleza.

sapanta wrote:da' o camera web n-ar merge mai bine?![]()
![]()
![]()
Ce tare ar fi! Cata, ce zici?? Ne transmiti live pe net? Se pune cum am face pastele impreuna. Si degeaba poftesc la ce vad, ca doar n-o sa sparg ecranul la calc. Raman numai cu vazutu'.

adelaide_ wrote:Apropo de Pasti, imi dati si mie o idee despre locuri de vizitat? M-am tot uitat pe net si am gasit cate ceva dar parerea cuiva care a fost la fata locului ar fi de mare ajutor.
M-am gandit de ex la Proiectul Eden, ceva idei de genul asta caut...
Multumesc frumos.

albea wrote:Daca sunt si copii implicati va sugerez Zoo din Colchester. Si daca chiar va duceti acolo Duminica, adaugati si un pub local pentru un Sunday roast.

dromaderu wrote:Ajung Luni pe la capitala , la consulat, este ceva magazin romanesc pe acolo prin zona, stie cineva? caci vrem ceva carne de mici,Albinutza vad ca da ca nu are stoc de asa ceva, e pentru Paste desigur (al nostru) are cineva idee?

Postare trimisa de pe AiFon folosind Tapatalk

Postare trimisa de pe AiFon folosind Tapatalk

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests