instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Ce facem de Pasti?

Subiecte care nu se incadreaza in celelalte categorii
42 posts • Page 1 of 21, 2

Ce facem de Pasti?

Postby AndreeaAtu » Mar 23rd, '12, 11:34

Voi ce faceti de Pasti, cei care ramaneti in UK pe perioada sarbatorilor, bineinteles.

Ati gasit vopsea pentru oua? Va chinuiti sa faceti cozonac? Mergeti la slujba de inviere?

Ce ganduri va mai sacaie in legatura cu sarbatorile pascale de anul acesta? :)
AndreeaAtu
Caligraf
Caligraf

Re: Ce facem de Pasti?

Postby pataki_manuela » Mar 23rd, '12, 15:49

Buna.De Pasti vom fi in UK si ne-am gandit(eu si sotul meu) sa vopsim niste oua(dar sincer nu m-am gandit ca englezii nu ar avea vopsea sau ca ar fi dificil de gasit!),sa cumparam sunca si sa incerc sa fac niste sarmale.Amandoi salivam doar cand ne gandim la sarmale,dar exista o problema:nu stiu sa fac sarmale.Asa ca va fi prima mea incercare. -dans- Am inteles ca pe aici nu se gaseste varza murata deci cum fac sarmalele atunci? -nu-stiu- Greu!Greu!
De mers la biserica,sincer,nu cred.De facut cozonac,sincer,habar nu am cum se face.
Deci......oua,sunca si(Doamne Ajuta!)sarmale.
Sarbatori fericite la toata lumea.
pataki_manuela
Caligraf
Caligraf

Postby adelaide_ » Mar 23rd, '12, 16:09

Manuela, nu sunt greu de facut sarmalele. Retete gasesti pe internet cate vrei.Iar varza murata o cumperi online de la albinuta ( http://www.albinuta.co.uk/index.php?sea ... mit=search) sau daca ai vreun magazin romanesc pe aproape, cam toate ar trebui sa aiba varza murata.
Cu vopseaua de oua la fel : albinuta: http://www.albinuta.co.uk/Alimente-de-b ... _1767.html, sau magazine romanesti pe la tine prin zona.
Cu un pic de incredere faci si cozonaci si sarmale :)
Succes!!!
adelaide_
Senior
Senior

Postby pataki_manuela » Mar 23rd, '12, 16:17

-hipno- Thank you!
pataki_manuela
Caligraf
Caligraf

Postby AndreeaAtu » Mar 23rd, '12, 16:51

pataki_manuela wrote:Buna.De Pasti vom fi in UK si ne-am gandit(eu si sotul meu) sa vopsim niste oua(dar sincer nu m-am gandit ca englezii nu ar avea vopsea sau ca ar fi dificil de gasit!),sa cumparam sunca si sa incerc sa fac niste sarmale.Amandoi salivam doar cand ne gandim la sarmale,dar exista o problema:nu stiu sa fac sarmale.Asa ca va fi prima mea incercare. -dans- Am inteles ca pe aici nu se gaseste varza murata deci cum fac sarmalele atunci? -nu-stiu- Greu!Greu!
De mers la biserica,sincer,nu cred.De facut cozonac,sincer,habar nu am cum se face.
Deci......oua,sunca si(Doamne Ajuta!)sarmale.
Sarbatori fericite la toata lumea.

Englezii nu vopsesc oua, ei au insa nenumarate oua de ciocolata, care deja au aparut in magazine de prin Ian. -ras2-
Dar cum spunea si adelaide, nu dispera, se gaseste la magazinele romanesti.

Varza murata nu-i nevoie sa cumperi neaparat, sarmalute se pot face si cu varza proaspata, care se gaseste la orice supermarket mai mare, vezi Sainsbury's, Tesco, etc. Cred ca iesi mult mai ieftin, e mai usor de gasit decat un magazin romanesc iar cat despre gust - sunt la fel de delicioase. Si un truc, cumpara niste carne mai grasa, ceva gen bacon si pune in oala, printre sarmalute - face toti banii.

Vad ca nu ai zis nimic de traditionala noastra pasca - imi permiti sa sugerez cheesecake-ul lor britanic? Extraordinar de delicios si daca nu te incumeti sa o faci singura, nu-i nimic, gasesti la orice supermarket, inclusiv la Iceland cu preturi de genul £1-£2/prajitura cam de 4 serviri.

De cozonac, la fel cum zicea si adelaide, cu incredere si o reteta testata, muti muntii din loc. Daca nu ai mai facut pana acum, as avea doar un sfat, nu te incumeta din prima cu o reteta netestata de pe internet, pentru ca daca are o greseala sau masuri nepotrivite, nemaifacand pana acum, nu vei avea cum sa le detectezi. Eu cand am mai avut nelamuriri culinare - am intrebat in tara! -ras2- Intreaba pe cine mai aveti in tara, mama, mama-soacra, surori mai mari, matusi, bunici, etc. - ori sa iti dicteze ele la telefon reteta pe care o folosesc de obicei, ori daca e cineva mai familiarizat cu lumea online, sa ti-o trimita pe email/IM. Ah, si inca ceva, mai bine te orientezi spre un cozonac cu cacao - e si mai simplu de facut iar nuca si rahatul turcesc sunt cam delicatese pe aici...

Si pentru toata lumea intrebare - voi il sarbatoriti de Pastele lor, sau tot de-al nostru?
AndreeaAtu
Caligraf
Caligraf

Postby costoboc » Mar 23rd, '12, 17:44

Si pentru toata lumea intrebare - voi il sarbatoriti de Pastele lor, sau tot de-al nostru?

Intrebare intrebatoare cu care poti s-o dai in bara (eu am dat-o pe alt topic!). De ce? Ca nu e toata lumea din Romania neaparat Ortodoxa, Catolicismul este destul de raspandit mai ales in zona Transilvaniei ca si alte realigii.

Noi intodeauna sarbatorim Pastele dupa Caledarul Ortodox, se ghiceste usor de ce.
Cu vopsea de oua o sa accesez si eu albinuta, ca ma gandeam sa primesc din tara dar e mai mare deranjul. Dar varza acra (foi mai bine zis) am gasit la un arab/pakistanez (ce-o fi el) la borcan (foarte bune si ieftine).
Dar parca sarmalele mergeau mai bine la Craciun, cred ca un miel la tava se preateaza mai bine primavara.
costoboc
Contributor
Contributor

Postby AndreeaAtu » Mar 23rd, '12, 17:55

costoboc wrote:

Intrebare intrebatoare cu care poti s-o dai in bara (eu am dat-o pe alt topic!). De ce? Ca nu e toata lumea din Romania neaparat Ortodoxa, Catolicismul este destul de raspandit mai ales in zona Transilvaniei ca si alte realigii.

Ai dreptate, costoboc, sper ca nu am jignit pe nimeni cu intrebarea aceasta, nu era intentia mea - obisnuita. :) Dar da, cei care sunteti crestini ortodocsi, preferati sa sarbatoriti dupa ritul nostru sau sarbatoriti odata cu catolicii si cei din alte religii, tinand cont ca atunci sarbatoresc majoritatea celor de aici, atunci este atmosfera de sarbatori si zilele libere de la munca?

cred ca un miel la tava se preateaza mai bine primavara.

Bine zis, si macar astia nu se grabesc sa il scumpeasca inainte de Pasti. -ras4-
AndreeaAtu
Caligraf
Caligraf

Postby dromaderu » Mar 23rd, '12, 19:09

costoboc wrote:

Noi intodeauna sarbatorim Pastele dupa Caledarul Ortodox, se ghiceste usor de ce.
Cu vopsea de oua o sa accesez si eu albinuta, ca ma gandeam sa primesc din tara dar e mai mare deranjul. Dar varza acra (foi mai bine zis) am gasit la un arab/pakistanez (ce-o fi el) la borcan (foarte bune si ieftine).
Dar parca sarmalele mergeau mai bine la Craciun, cred ca un miel la tava se preateaza mai bine primavara.

Costoboc,
din cate stiu eu, cea mai mare grupare catolica in Ro se afla undeva in zona Neamtului, sunt acolo multe comune de catolici.
Referitor la cum tinem Pastele,
well, desigur,, si pe stil british, si pe stil romanesc... ca asa se poarta!

Aveti grija la indicatiile cu varza...pt sarmale -nu-ma-uit-

Nu orice varza de la shop se preteaza la a inveli o sarma!oricat a-i tine-o tu in apa clocotita!
dromaderu
Contributor
Contributor

Postby adelaide_ » Mar 23rd, '12, 19:29

dromaderu wrote:Costoboc,
din cate stiu eu, cea mai mare grupare catolica in Ro se afla undeva in zona Neamtului, sunt acolo multe comune de catolici.

Dromaderu, iti raspund pe topicul cu religia sa nu stricam topicul de paste
adelaide_
Senior
Senior

Postby costoboc » Mar 23rd, '12, 19:48

Idea era ca nu toti romanii sunt ortodoxi si cred ca toata lumea a inteles-o ca atare, ca unde sunt mai multi sau mai putini prea putin conteaza (pentru mine).
costoboc
Contributor
Contributor

Ce facem de Pasti?

Postby albea » Mar 23rd, '12, 22:01

De Sfintele Pasti? Cred ca cea mai grozava idee ar fi o descindere cu o camera foto la masa lui dromaderu. Personal, cred ca ma limitez la friptura mai slaba de miel de Noua Zeelanda (sa ne traiesti Costoboc) si un ou rosu.

Ar mai fi slujba de Inviere la biserica ortodoxa din Cambridge, dar am pierdut pliantul cu adresa. Va recomand tuturor, este extrem de interesant. Slujba este in limba engleza.
albea
Contributor
Contributor

Postby sapanta » Mar 23rd, '12, 23:01

albea wrote:De Sfintele Pasti? Cred ca cea mai grozava idee ar fi o descindere cu o camera foto la masa lui dromaderu. Personal, cred ca ma limitez la friptura mai slaba de miel de Noua Zeelanda (sa ne traiesti Costoboc) si un ou rosu.

Ar mai fi slujba de Inviere la biserica ortodoxa din Cambridge, dar am pierdut pliantul cu adresa. Va recomand tuturor, este extrem de interesant. Slujba este in limba engleza.

da' o camera web n-ar merge mai bine? -da-da- -da-da- -da-da- -da-da-
sapanta
Lord
Lord

Postby splash » Mar 23rd, '12, 23:18

Pasca, drob, miel la cuptor si oo rosii -limba-

Daca aveti magazine turcesti, arabesti, polonesti si altele asemenea, gasiti si vopsea de oua si varza/ sarmale; asta daca nu apelati la albinuta.online

Spor la gatit!
splash
Mentor
Mentor

Postby albea » Mar 24th, '12, 15:32

sapanta wrote:da' o camera web n-ar merge mai bine? -da-da- -da-da- -da-da- -da-da-

Daaaa!! -da-da- Ce tare ar fi! Cata, ce zici?? Ne transmiti live pe net? Se pune cum am face pastele impreuna. Si degeaba poftesc la ce vad, ca doar n-o sa sparg ecranul la calc. Raman numai cu vazutu'.
albea
Contributor
Contributor

Postby adelaide_ » Mar 30th, '12, 22:58

Apropo de Pasti, imi dati si mie o idee despre locuri de vizitat? M-am tot uitat pe net si am gasit cate ceva dar parerea cuiva care a fost la fata locului ar fi de mare ajutor.
M-am gandit de ex la Proiectul Eden, ceva idei de genul asta caut...
Multumesc frumos.
adelaide_
Senior
Senior

Ce facem de Pasti?

Postby albea » Mar 30th, '12, 23:20

adelaide_ wrote:Apropo de Pasti, imi dati si mie o idee despre locuri de vizitat? M-am tot uitat pe net si am gasit cate ceva dar parerea cuiva care a fost la fata locului ar fi de mare ajutor.
M-am gandit de ex la Proiectul Eden, ceva idei de genul asta caut...
Multumesc frumos.

Daca sunt si copii implicati va sugerez Zoo din Colchester. Si daca chiar va duceti acolo Duminica, adaugati si un pub local pentru un Sunday roast.
albea
Contributor
Contributor

Postby adelaide_ » Mar 30th, '12, 23:27

albea wrote:Daca sunt si copii implicati va sugerez Zoo din Colchester. Si daca chiar va duceti acolo Duminica, adaugati si un pub local pentru un Sunday roast.

Inca suntem numai 2: io si consortu' :), multumesc de idee, o sa ma uit la Colchester.
La pub ar fi bine sa rezervam, nu?
adelaide_
Senior
Senior

Postby dromaderu » Mar 31st, '12, 09:15

Ajung Luni pe la capitala , la consulat, este ceva magazin romanesc pe acolo prin zona, stie cineva? caci vrem ceva carne de mici,Albinutza vad ca da ca nu are stoc de asa ceva, e pentru Paste desigur (al nostru) are cineva idee?
dromaderu
Contributor
Contributor

Postby albea » Mar 31st, '12, 10:02

dromaderu wrote:Ajung Luni pe la capitala , la consulat, este ceva magazin romanesc pe acolo prin zona, stie cineva? caci vrem ceva carne de mici,Albinutza vad ca da ca nu are stoc de asa ceva, e pentru Paste desigur (al nostru) are cineva idee?

Pe langa consulat nu este, dar te poti opri la intoarcere (un foarte mic ocol) in Burnt Oak, la 2 pasi de unde incepe M1. E un magazin romanesc si unul turcesc, cel turcesc este mai bine aprovizionat cu marfa romaneasca si mai ieftin. -da-da-
albea
Contributor
Contributor

Postby lovelysmile » Apr 1st, '12, 10:13

eu am sa incerc sa fac sarmale, dar daca le mai las la fiert cu varza lor tare ca pietra 5 ore cel putin-ma las pagubasa, oua de facut fac dar nu am gasit nicaieri in zona vopsea rosie asa ca am sa le fac cu foi de ceapa, in ciorap si cu patrunjel ca sa aiba model
cozonac(doamne ce pofta am) dar mergpe ideea sa cumpar de la ei asa zisa pasca, friptura de miel slaba nu tre sa lipseasca, bors, salta beof
daca are cineva drum prin notrh wales mai exact in porthmadog e bine venit la noi de paste sa ia o masa cat de cat traditionala -asa-asa-
si sarbatorit o sa fie pastele nostru iar de al lor incerc sa le introduc la Nursing Home ceva mancare romaneasca in meniu sper sa reusesc

-dans-
There is something always to love, and if you have not learned this, it means you have not learned anything.
lovelysmile
Erudit
Erudit

Ce facem de Pasti?

Postby Mutu » Apr 2nd, '12, 00:04

Cum nu gasesti vopsea de oua? Colorant alimentar se gaseste de cumparat la toate pravaliile! Merge foarte bine la vopsitul oualelor! Le dai cu putin ulei la sfarsit pentru "luciu". Important este efectul! O sa ai timp anii urmatori pentru "fonfleuri" romanesti.
Pune varza de azi pe maine intr-o baie de apa clocotita cu sare de lamaie si putina sare si-o sa vezi ca se inmoaie...
"Varza lor" - fac alergie la asfel de expresii inutile si de prost gust.

Nu-ti recomand introducerea mancarurilor romanesti la un NH. Chiar nu inteleg ce vrei sa faci. Ai grija mare cu elanul incepatorului, fiindca s-ar putea sa fii inteleasa gresit. Hai ca-ti pun o intrebare:
Cum s-ar simti bunicii tai, daca le-ar pune cineva pe masa de Paste un "chicken curry" sau "fish & chips"?

Postare trimisa de pe AiFon folosind Tapatalk
Image
Mutu
Contributor
Contributor

Postby dromaderu » Apr 2nd, '12, 06:50

Bunicii mei, de-or fi trait,
s-or fi simtit oripilati ,eventual, sa vada un curry pe masa,
bunicii lor insa, cred ca se vor arata incantati (macar din politete), daca vor vedea ca, cu "varza lor" se pot face si..."sarmalele noastre".

Sau, cum credeti ca a ajuns acel curry indian pe masa british-ilor??? -asa-asa-

Este evident ca dansii, in anii in care noi am stat sub "aripa protectoare" comunista, cand singurul element nou de bucatarie introdus a fost "borshul rusesc", au evoluat mult mai mult sub acest aspect!
dromaderu
Contributor
Contributor

Ce facem de Pasti?

Postby Mutu » Apr 2nd, '12, 08:08

Bunicii sunt tot bunici, indiferent de tara, iar batranii in general sunt foarte reticenti si circumspecti la schimbarile culinare.
Cum ai spus si tu dromaderule, din bun simt batraneii ar manca si sarmale romanesti, insa eu tot din bun simt nu le-as pune pe masa de Paste mancaruri de care nu au mai auzit. Poate cu alta ocazie, dar nici asa, nu mi-as asuma riscul.

On-topic

Fara Inviere anu' asta. Tura de noapte.
Mancaruri...
Sotia: sarmale, piftie de pui, salata boef, pasca la cuptor.
Eu: friptura si ciorba de miel, plus gratarul si micii pentru a doua zi cand se anunta prietenii si familia.
In rest, doar un stoc mare de Gaviscon si Colebil.
Bautura? Limonada, Socata, zeama de varza si ceai de tei. Astea-s pentru "dresul de dupa".

Postare trimisa de pe AiFon folosind Tapatalk
Image
Mutu
Contributor
Contributor

Postby lovelysmile » Apr 2nd, '12, 08:32

Am spud ca incerc sa introduc ceva mancare romaneasca in Meniu dar nu am precizat in care, chair daca sunt venit noua nu ma bag asa ca Musca in lapte la NH fara sa mi se ceara, fiecare azil cu political lot la urma."varza lor "e modul in care eu m-am exprimat ptr ca asa am crezut eu de cuviinta sa fac.
There is something always to love, and if you have not learned this, it means you have not learned anything.
lovelysmile
Erudit
Erudit

Postby ady_deea » Apr 2nd, '12, 09:29

Slujba de inviere...nu stiu sigur daca putem ajunge.
Ce facem de Pasti? Incercam sa sarbatorim cat mai frumos posibil, sa vedem in ce masura lucram sau nu.

De mancare avem in meniu sarmale, cozonac, pasca, oua, salata boeuf, diverse aperitive cumparate cel mai probabil de la polonezi (gen racitura/piftie), ceva dulce obligatoriu, si ciorbita si friptura (inca nu stim ce sa sacrificam ca nu prea mancam miel :D).

Nici eu nu am gasit vopsea de oua, dar am gasit colorant alimentar la tesco si o sa incerc asa.

Daca ar fi frumos afara, ar merge un gratar. Daca ploua..mai greu :(
ady_deea
Caligraf
Caligraf

Postby costoboc » Apr 2nd, '12, 09:57

Magazinul Albinutza are vopsea de oua, vinde si online, dar din cate am observat eu acolo e o suma minima pe care trebuie sa o cheltui (aviz amatorilor).
Pentru cine vrea sa foloseasca colorant alimentar (eu am facut-o) ani de-a randul, va spun ce pateam eu.
Daca pui colorantul in apa la fiert nu e destul de puternic si nu prinde o culoare frumoasa (sau poate nu am pus eu niciodata suficient). Asa ca luam 2-3 sticlute din culoarea dorita si le puneam intr-un pahar suficient de mare in care sa poti scufunda un ou cu lingura. Ouale le fierbeam inainte apoi le scufundam (unul cate unul) in paharul de culoare. Dupa ce le scoti le lasi la uscat, le dai cu ceva sa sclipeasca si atentie la degete ca se ia ca ciuma culoarea pe degete.
Dar ti-ai atins scopul, ai oua colorate in cos!
Daca aveti timp de colorat natuaral am gasit aici cateva modalitati sa faci oua rosii http://www.eva.ro/casa-si-familie/acasa ... 29699.html
costoboc
Contributor
Contributor

Postby AndreeaAtu » Apr 2nd, '12, 10:17

Multumiri pentru sfaturile legate de colorantul alimentar pentru vopsirea oualor - noi ne cam resemnasem cu gandul la coji de ceapa si sfecla rosie, dupa ce polonezii din apropiere "ne-au tras clapa". :))

De mers la biserica, nu stiu - a fost cineva la slujba de Inviere sau la cea de Pasti vreodata in B'ham?
AndreeaAtu
Caligraf
Caligraf

Postby AndreeaAtu » Apr 2nd, '12, 11:59

Am uitat sa intreb - recomandati vreo marca anume de colorant alimentar - parca nu vreau sa ma risc cu propriile-mi experimente. :D
AndreeaAtu
Caligraf
Caligraf

Postby glissando » Apr 2nd, '12, 19:35

Mie mi-a zis cineva ca a gasit chiar vopsea de oua la Lidl.
glissando
Scriitor
Scriitor

Postby dromaderu » Apr 2nd, '12, 20:38

http://www.sainsburys.co.uk/groceries/i ... 3395445184

Doua sticlutze in juma de kil de apa, ceva sare si cateva picaturi de otet.
Desigur, asta pt cantitati mai...de familie, fctie si de vas.
dromaderu
Contributor
Contributor

Next

42 posts • Page 1 of 21, 2

Return to SEZATOARE