instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

aplicatie posta blue card

Pentru orice informatii si sfaturi in domeniul emigrarilor in UK
738 posts • Page 1 of 251, 2, 3, 4, 5 ... 25

Postby marian80 » Jan 4th, '12, 20:16

bna .am trimi actele in noiembrieprin posta pentru blue card . cam cat dureaza obtinerea cardului please?
multumiri ,
marian80
Discipol
Discipol

Re: aplicatie posta blue card

Postby catymiky » Jan 4th, '12, 20:50

Era o perioada de asteptare de 6 luni -ceeee?- . Acum vreo luna, doua cu aproximatie cei de la UKBA afisase pe situl lor ca au injumatatit perioada de prelucrare a actelor . Acum nu stiu cum o fi ...o membra a forumului,nu-i retin numele( scuze) -nu-stiu- scrisese mai ieri ca a durat 3 luni aplicatia si a primit cardurile. -thumbsup-

Mult noroc!! -asa-asa-
catymiky
Librar
Librar

Postby Jenny » Jan 4th, '12, 21:40

marian80 wrote:bna .am trimi actele in noiembrieprin posta pentru blue card . cam cat dureaza obtinerea cardului please?
multumiri ,

Suntem trei pe forum aici care am trimis actele in octombrie si deja am primit BC-urile in decembrie. S-a trecut deja de data de 17 octombrie pe la mijlocul lui decembrie desi pe site-ul UKBA scrie ca acum se proceseaza dosarele primite pe 7 octombrie. La mine a durat 9 saptamani. Daca ai trimis actele in noiembrie ar trebui sa primesti cardul pana la sfarsitul lui ianuarie.
Jenny
Librar
Librar

Postby iunyy » Jan 4th, '12, 21:58

Buna ,
imi poate spune cineva toatye actele necesare aplicatiei pentru yellow card si blue card ? Pot trimite actele prin posta - fara sa fac vreo programare in prealabil ? Formularul BR1 se poate descarca de pe site sau gtrebuie cerut telefonic de la ei ? va rog s ama ajutati cu informatii . multumesc anticipat . Un an nou asa cum vi-l doriti !
iulia
iunyy
Gramatic
Gramatic

Postby catymiky » Jan 4th, '12, 22:10

iunyy wrote:Buna ,
imi poate spune cineva toatye actele necesare aplicatiei pentru yellow card si blue card ? Pot trimite actele prin posta - fara sa fac vreo programare in prealabil ? Formularul BR1 se poate descarca de pe site sau gtrebuie cerut telefonic de la ei ? va rog s ama ajutati cu informatii . multumesc anticipat . Un an nou asa cum vi-l doriti !
iulia

Actele necesare aplicatiei YC si BC le gasesti aici http://www.romani-online.co.uk/forum/uk ... card#65291.

Poti trimite actele prin posta la Sheffield si da formularul il poti descarca de pe situl UKBA, gratuit.
catymiky
Librar
Librar

Postby iunyy » Jan 5th, '12, 16:21

Multumesc pentru ras;puns ! O zi buna ! Iulia
iunyy
Gramatic
Gramatic

Postby iryna » Jan 5th, '12, 17:13

Buna.Am si eu nevoie d cateva informatii va rog.eu si sotul meu vrem sa aplicam d yelow card(sotul)eu d blue card ca dependent d el.mentionez k nu suntem ca nu suntem casatoriti legal.sotul lucreaza ca self employed si eu la fel.intrebarea mea este:trebuie si payslipurile mele dak eu sunt dependenta de el?multumesc
iryna
Discipol
Discipol

Postby catymiky » Jan 5th, '12, 17:32

iryna wrote:Buna.Am si eu nevoie d cateva informatii va rog.eu si sotul meu vrem sa aplicam d yelow card(sotul)eu d blue card ca dependent d el.mentionez k nu suntem ca nu suntem casatoriti legal.sotul lucreaza ca self employed si eu la fel.intrebarea mea este:trebuie si payslipurile mele dak eu sunt dependenta de el?multumesc

Buna ziua @iryna,

Pai nu poti spune ca partenerul tau iti este sot de vreme ce nu sunteti casatoriti. Spun asta pt. ca aplicatia ca dependent pt BC difera de la caz la caz. De ex. ca dependent de sot/ sotie , dependenta se dovedeste foarte usoar cu certificatul de casatorie, pe cand dependentii celorlalte categorii de parteneri de viata, dependenta se demonstreaza cu: billuri comune, sau billuri sau alte documente oficiale a amandurora la aceasi adresa etc.

Iar tu ca self employed ai payslipuri? cred ca faci referire la invoice-uri. Nu, invoice-urile nu iti sunt necesare.

Iata un topic foarte bine organizat si explicit, pus la punct de ValiB, http://www.romani-online.co.uk/forum/uk ... card#65291 ; citeste-l cu atentie si vei gasi toate raspunsurile la intrebarile tale.

Mult noroc !
catymiky
Librar
Librar

Postby parker » Jan 5th, '12, 17:51

In cazul partenerilor necasatoriti - pentru ca partenerul sa primeasca blue card ca dependent de cel care aplica pentru yellow card ca SE - e suficient sa demonstreze ca au locuit in ultimii 2 ani impreuna. Dovada se poate face cu facturi, extrase de cont la aceeasi adresa, contract de chirie pe ambele nume, council tax bill in ambele nume, etc.
parker
Gazetar
Gazetar

Postby VinceDoug » Jan 16th, '12, 05:37

Scuzati-ma ca indraznesc, a mai sunat careva de curand sa intrebe la ce luna au ajuns cu analizatul de dosare? Mi-am depus si eu aplicatia pt BC chiar pe 1 dec anul trecut si...tot sper ca poate am noroc si vine mai repede.
Va multumesc mult.
VinceDoug
Discipol
Discipol

Postby mgeorge » Jan 16th, '12, 23:48

dureaza intre 3 si 6 luni
mgeorge
Caligraf
Caligraf

Postby VinceDoug » Jan 17th, '12, 03:34

Da, stiu ca asta e termenul, eu ma refeream daca stie cineva la ce luna au ajuns cu analizatul de dosare. Am vazut ca pe website scrie ca analizeaza dosarele din 7 octombrie si astazi cand am sunat mi-au zis ca sa ma uit pe website, dar tot analizeaza 7 octombrie de vreo 2 saptamani.
La asta ma refeream, ce luna analizeaza acuma?daca cineva stie mai bine?
VinceDoug
Discipol
Discipol

Postby mami » Feb 4th, '12, 17:41

azi am primit blue cardurile, my boyfriend and me lol -dans- -castigator-
a durat 12 saptamani tot procesul
ne-au cerut sa dovedim ca suntem un cuplu stabil in ultimii 2 ani( asta din cauza ca nu suntem casatoriti); le-am trimis o juma de kil de hartzoage, sa se sature
in urma cu un an aplicasem pt BC de dependent si le-a fost de ajuns certificatul de nastere al copilului nostru
pot sa confirm ca pe data de 20 jan 2012 ajunsesera sa proceseze doc primite pe 24 oct 2011 desi pe site-ul lor era 10 oct 2011

hope this helps x
mami
Cetitor
Cetitor

Postby VinceDoug » Feb 10th, '12, 03:33

Felicitari copilasi! Mult noroc si un viitor mai bucuros!
VinceDoug
Discipol
Discipol

Postby finutu » Feb 10th, '12, 04:46

salutare,pt yelow card tot pana la 6 luni dureaza,am depus pe 16 noiembrie,poate sa imi explice cineva,multumesc
finutu
Calfa
Calfa

Postby alinuta26 » Feb 15th, '12, 11:22

buna,am si eu o intrebare,daca sotul meu are Y.C de 5 ani (in oct. mai exact),eu de asemenea dfe 5 ani(in august),pot sa aplic pt permanent resident permit sau sa aplic pt B.C mai intai iar apoi pt permanent,si inca ceva cum schimb numele pe Y.C pt ca ne-am casatorit intre timp si mi-am schimbat numele?va multumesc si va rog ajutati-ma -nu-stiu-
alinuta26
Cetitor
Cetitor

Postby VinceDoug » Feb 28th, '12, 18:52

A mai primit careva BC-ul si din ce luna ati aplicat?
VinceDoug
Discipol
Discipol

Postby VinceDoug » Mar 8th, '12, 19:49

Repet intrebarea de mai sus.
VinceDoug
Discipol
Discipol

Postby Mutu » Mar 9th, '12, 02:53

Intrebarea corecta era:
"A mai primit cineva BC?
Motiv pentru care asteptarea ta s-ar putea sa mai dureze...
Image
Mutu
Contributor
Contributor

Postby VinceDoug » Mar 9th, '12, 18:18

Tot pronume nehotarat e chiar daca e careva sau cineva. Stii cum e cu zicala daca taceai filozof te faceai.
Singurul motiv pt care intreb asa insistent este pt ca am asteptat deja 14 saptamani si pe forum majoritatea au asteptat 3 luni si ma ingrijorez ca s-a intamplat ceva si am asteptat ca proasta 14 saptamani de pomana.
VinceDoug
Discipol
Discipol

Postby catad » Mar 9th, '12, 19:53

care sunt aia majoritatea de au asteptat numai 3 luni dupa un card colorat in ultimii 2 ani?
catad
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby VinceDoug » Mar 9th, '12, 21:57

Daca citesti mai sus sunt 4-5 persoane care au primit BC-urile in 3 luni.
VinceDoug
Discipol
Discipol

Postby manuc » Mar 24th, '12, 18:45

Salutare tuturor !

Ar putea cineva sa imi spuna unde scrie pe net. la ce dosare se lucreaza sau macar sa imi dea un link ?
Am aplicat si noi de vreo 3 luni pentru al doilea blue card si inca nu am primit nici un raspuns.
Multumesc!
manuc
Scrib
Scrib

Postby raisa148 » Mar 24th, '12, 20:42

manuc wrote:Salutare tuturor !

Ar putea cineva sa imi spuna unde scrie pe net. la ce dosare se lucreaza sau macar sa imi dea un link ?
Am aplicat si noi de vreo 3 luni pentru al doilea blue card si inca nu am primit nici un raspuns.
Multumesc!

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucit ... tingtimes/
raisa148
Librar
Librar

Postby florin.uk » Mar 26th, '12, 15:54

Salutare la toata lumea, 2 intrebari am si eu, de inceput:
1 Daca nu am un nou contract de munca la epirarea YC ( in mai), pot aplica pt bc ?
2 pot continua ca student si sa aplic ptr lvl 3 hospitality ? am auzit ca ar fi acreditat sau ceva de genul, cred.
florin.uk
Cetitor
Cetitor

Postby Melisa85 » Apr 3rd, '12, 12:05

Am aplicat pe 22 Noiembrie pentru blue card! Luna trecuta când i am sunat mi au spus ca se lucrează pentru începutul lui Noiembrie si ca m i am de așteptat 3 saptamâni! A trecut o luna si.....nimic!
Melisa85
Scrib
Scrib

Postby Dan84 » Apr 24th, '12, 16:11

-nu-stiu- Eu am aplicat pt blue cardul sotiei pe9ian2012 deci cred ca mai e mult de asteptat
Dan84
Cetitor
Cetitor

Postby vera vasile » May 5th, '12, 16:04

Buna!Eu am aplicat pe 7 februarie pentru BC si nu am inca nici un raspuns .A primit permisul cineva care a aplicat de la inceputul anului?
vera vasile
Discipol
Discipol

Postby costoboc » May 8th, '12, 15:45

florin.uk wrote:Salutare la toata lumea, 2 intrebari am si eu, de inceput:
1 Daca nu am un nou contract de munca la epirarea YC ( in mai), pot aplica pt bc ?
2 pot continua ca student si sa aplic ptr lvl 3 hospitality ? am auzit ca ar fi acreditat sau ceva de genul, cred.

1. Nu conteaza daca ai contract sau nu, ci daca ai 12 luni consecutiv lucrate (legal) in momentul in care aplici
2. poti fi student cat de mult te tine punga. Ai grija de cate ori schimbi scoala/cursul sa anunti UKBA
costoboc
Contributor
Contributor

Postby mariuseek » May 8th, '12, 16:13

sotia a aplicat pt BC ca dependent pe 12 ian si inca mai asteptam
mariuseek
Discipol
Discipol

Next

738 posts • Page 1 of 251, 2, 3, 4, 5 ... 25

Return to EMIGRARE