instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Asig medic pt yellow card student si self sufficie

Pentru orice informatii si sfaturi in domeniul emigrarilor in UK
867 posts • Page 27 of 291 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29

Re: Asig medic pt yellow card student si self sufficie

Postby adelaide_ » Feb 2nd, '12, 18:53

eu am prezentat la Croydon carticica lor referitoare la healthier solution- care continea descrierea asigurarii (continutul, lista spitalelor etc),si polita efectiva, care de fapt cuprindea doar datale mele; data inceperii politei si numarul acesteia si pretul.Nu spunea nimic despre cum e asigurarea, spunea doar numele ei, adica "healthier solution".
Nu am avut card.Uita-te bine in carticica lor care descrie healthier solution la pag 7 si 8 spune ce acopera.
Succes!!!
adelaide_
Senior
Senior

Postby iulian0512 » Feb 3rd, '12, 05:53

in legatura cu "You should submit a letter to with your application confirming that your stay is temporary" , cum ar trebui redactata scrisoarea asta ?

I declare that my stay in the uk is temporary , si semnatura ? cv de genu ? unde pot afla ?
iulian0512
Cetitor
Cetitor

Postby irhq » Mar 1st, '12, 01:44

are cineva un răspuns la întrebarea de mai sus ?
mersi
irhq
Cetitor
Cetitor

Postby sidolas » Mar 1st, '12, 02:13

Salutare, modelul dupa care am mers eu pentru declaratia de sedere temporara arata cam asa...cine are nevoie, o poate personaliza dupa propria situatie sau facultate etc. Succes!

UK Boarder Agency
Bulgaria and Romanian Caseworking
PO Box 4160
Sheffield
S1 9DZ
28 September 2011

To Whom It May Concern

Please find enclosed my completed BR1 application.

I assure the Secretary of State, by means of this declaration, that I have sufficient resources not to become a burden on the social assistance system in the UK during my period of residence as a student at Canterbury Christ Church University.
I confirm that I have applied for a tuition fee loan from the EU Team of Student Finance England, as well as a Canterbury Christ Church University Bursary. In addition, I will provide my own money to cover the living costs as a self-sufficient student (bank statements from Romania and also from UK enclosed – the ones from Romania are translated by an authorised translator).
My intention is to supplement my living expenses by obtaining employment locally. For this reason, I am applying for a registration certificate in order to exercise my Treaty Right.
In addition, I wish to confirm that my current period of residence in the UK is temporary. I plan to return home upon completion of my studies.

Yours faithfully,
sidolas
Calfa
Calfa

Postby irhq » Mar 1st, '12, 02:41

thanx a lot !
irhq
Cetitor
Cetitor

Postby rakira » Apr 5th, '12, 09:59

Am o nelamurire in legatura cu asigurarea. Pentru cei care au facut online la Aviva, daca ma puteti ajuta: dupa ce scriu datele mele, apare pagina cu optiuni. trebuie bifat:
- Psychiatric Treatment
- Dental and Optical

si sa las debifate:
- Six Week Option
- Reduced Out-Patient Cover (No)
- Pay a bit more and protect your no claim discount
- You may choose an excess to reduce your premium (0)

Apoi in urmatoarea pagina trebuie bifat una din astea:
- Key Hospital List
- Trust Hospital List
- Extended Hospital List

si:
- Moratorium
- Full Medical Underwriting

Am citit la fiecare in ce consta dar nu scrie nicaieri daca e comprehensive sau nu.
Am bifat Psychiatric Treatment, Dental and Optical, Trust Hospital List si Moratorium iar totalul ajunge la £55.58 per month.
Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna daca e ok asa cum procedez? -nas-
Va multumesc!
rakira
Caligraf
Caligraf

Postby RazzyFUnik » Apr 5th, '12, 18:12

Ar trebui sa ai ca optiuni psihiatric optic si dental
trust hospital
moratorium

pe mine ma costat 45 de lire

iti pot recomanda o agenta de asigurari foarte de treaba care se implica pt fiecare client
Ms Janet janet@keyfinancialassociates.co.uk scriei un email si te poate ajuta
Razzy
RazzyFUnik
Caligraf
Caligraf

Postby bogdancauc » Apr 6th, '12, 23:58

si totusi ...ce acte iti trimit acasa astea de la aviva ? Cineva zice de un card , alt cineva nu il are ...la aceeasi asigurare... healthier solution ?!
Ne iau si astea cu asigurarile dupa ureche , ca aia de la parlament -nervos- ...
Suntem noi romanasi , dar nu prea permitem sa fim luati de prosti ...Nu de alta , dar nu suntem. -sssst-
Pana la urma tu esti clientul , si tu bagi bani in fundul lor. Ca nu cred eu ca se duc prea multi in anu ala la spitale ...si daca sar duce ...oricum trebuie sa fie tratati pe amaratul ala de ehic, da doar am intrat si noi in UE , chiar si daca pe jumate!

noa...daca ma poate lamuri si pe mine cineva ...ca vreau sa ma apuc si eu sa imi exercit "drepturile prevazute in tratat" -da-da-
ce tre sa fac...sun la aia de la AVIVA...le cer o asigurare cu dethate ...dinti , psihical ...toata lista cu spitale .... si ochi , ca poate orbim cand vedem plicu fara card, si cu multe foi inauntru sa isi ceara scuze ...(acum chiar am realizat de ce le trebuie cu adevarat asigurarea asta , sa nu ne aiba pe constiinta ) ....dupa ce ne trimit ei foile cu contractu de asigurare banuiesc ...il completezi frumos , ca un om fericit ce esti, si nu mai ai ce face cu bani , si na iti permiti si tu o asigurare ... -ras4-
...si trimiti inapoi la ei ...dupa ?! ce se intampla iti mai trimit ei ceva ?! si daca da , ce iti trimit ?! foi sau card ?...sper sa fie si multumiri pe acolo , ca daca nu ii sun iara si o sa fiu foarte nervos!
bogdancauc
Gramatic
Gramatic

Postby costoboc » Apr 7th, '12, 10:01

Bogdane, nu's unde te-ai lovit in seara in care ai scris, dar un lucru e sigur ...... nimeni nu ne ia de prosti.
Daca lipsa de documentare te pune sau nu in categoria asta, e decizia ta, dar informatia e acolo, free, numai sa vrei s-o gasesti.

Ca sa-ti faci o asigurare medicala, cand ai data viitoare acces pe net, chiar cu aceste cuvinte (in engleza) incepi cautarea pe google. Vor apare muuulte posibilitati. Ai posibilitatea sa faci o comparatie intre firme sau sa ceri de la mai multi furnizori pretul vs serviciile lor (quote). Daca ai ales deja (AVIVA - Healthier Solution) completeaza direct pentru ei.

In urma acestor formulare (completate online) te vor contacta , prin adresa de email data de tine (sau telefon) reprezentanti celor la care ai apelat. In prima faza for fi doar oferte, pe care daca este multumit le accepti si in cazul asta le dai un numar de card de unde ii vor opri bani lunar. O data afacerea incheiata, ei iti trimit alt email de confirmare si pachetul (plicul) cu contractul propriuzis. Poate unele firme elibereaza un fel de card, sa-ti fie mai usor sa-i contactezi in caz de nevoie(il tii in portofel), dar nu e obligatoriu. Hartiile acelea multe iti explica cat si pentru ce platesti.

NU e nevoie sa umbli cu formulare completate cu pixul de la tine (in)spre nimeni.

PS am auzit ca plimbarile prin parc ajuta cand ai probleme cu nervii
costoboc
Contributor
Contributor

Postby bogdancauc » Apr 7th, '12, 11:56

da ...interesant ...
cam asa am facut si eu in urma cu doua saptamani ...am dat telefon ,am ales asigurarea, date de cont , tot ce trebuie ...au aparut si in direct debit (asta nu au omis) ...dar au omis sa imi trimita vreun document
am doar un numar de referinta ...iam sunat sa ii intrb ce se intampla ..."si sorry everything is ok" . Ma lamurit gagica ca totul e in regula,asigurarea e activa (...sunt foarte ferict :) ) , si urmeaza sa mai imi trimita odata formulare sa completez,CU PIXU , pe care sa le trimit iarasi la ei !
eram doar curios ce trebuie sa primesc ...in final , ceva ce pot atasa la dosarul minune , sa dovedesc la UKba ca totul este under cover :)
Mai sus scria cineva ca a primit un card , si altcineva ca nu are card , aceeasi asigurare AVIVA healthier solution!!! deci ... -nas-
Si referitor la PS tau , nu cred ca am cu capu...sau poate,dar putin! -nu-stiu- ... iar daca te-a deranjat mesajul , poate a fost prea lung j*i*t-ul -da-da-
bogdancauc
Gramatic
Gramatic

Postby costoboc » Apr 7th, '12, 12:16

Poate sa dureze pana primesti plicul pana la 2 saptamani (au scris unii) la alti vine in cateva zile. Depinde cat de "harnic" e agentul tau. Mie mi-a trimis si pe email toate hartiile si le-am dus printate la HO (ca plicul a venit dupa). Stiu ca scrie doar originale dar am luat o hartie de calitate pe care am printat color si nimeni nu a comentat.

bogdancauc wrote:sper sa fie si multumiri pe acolo , ca daca nu ii sun iara si o sa fiu foarte nervos!

bogdancauc wrote:Si referitor la PS tau , nu cred ca am cu capu...sau poate,dar putin

tu ai zis ca te lasa nervii .... eu doar am venit cu o solutie

bogdancauc wrote:iar daca te-a deranjat mesajul , poate a fost prea lung

daca ma deranja iti spuneam .... altfel sper ca informatiile ti-au fost de ajutor
costoboc
Contributor
Contributor

Postby tatapuiu » Apr 28th, '12, 20:20

Am si eu o curiozitate despre procesul de verificare al ukba in ceea ce priveste asigurarea medicala. Cat de "thorough" sunt in a verifica acuratetea documentelor prezentate? De exemplu, se multumesc doar cu hartiile din fata ochilor, sau verifica mai departe la firma mama daca hartiile alea sunt chiar adevarate?

Eu am aplicat recent prin posta si am pus toate hartiile care le-am primit de la asigurator in plic. Toate documente originale. Acuma eu daca ma duc si imi anulez asigurarea, peste 6 luni, cand imi verifica ei hartiile, exista sansa sa se prinda ca eu nu mai am asigurare? Or sa sune la AVIVA sa verifice daca exista asigurarea care le apare lor in acte?

Nu de alta, dar platesc vreo 55 lire pe luna pe asigurare si nu am absolut niciun beneficiu. Parca as baga banii astia in altceva decat sa ii dau degeaba doar de dragul celor de la ukba.
Free will is not so free.
tatapuiu
Scrib
Scrib

Postby Cami.K » Apr 28th, '12, 20:49

Recent am primit raspuns de la ukba in care mi se spune clar ca nu accepta renuntarea la asigurarea privata chiar daca exista asigurarea nationala NHS. probabil vor fi probleme dupa 1 an sau mai devreme daca se anuleaza asigurarea.
Cami.K
Librar
Librar

Postby tatapuiu » Apr 29th, '12, 15:23

Cred ca nu accepta renuntarea la asigurarea privata. Daca acceptau, era mai logic sa nu o ceara in primul rand. Problema care mi-o pun eu se refera la modul lor de verificare. Se duc ei la firma mama si intreaba daca X sau Y are asigurare la ei? Asta ma intreb. Au macar dreptul sa ceara informatii despre mine de la asigurator?

Uite de exemplu, cand aplici prin posta ai nevoie sa trimiti un act de indentitate valid. Dar ce pot ei sa faca daca eu ma duc inapoi in RO in astea 6 luni cat astept raspuns, ma duc la politie, declar buletinul pierdut si apoi fac altul? Nu au ei cum sa stie ca buletinul din mana lor e defapt invalid. Ma gandesc ca acelasi principiu s-ar putea aplica si in cazul asigurarii.
Free will is not so free.
tatapuiu
Scrib
Scrib

CARE ESTE CEA MAI IEFTINA ASIGURARE DE SANATATE? pt YC

Postby slv540 » Apr 30th, '12, 16:28

Va rog cei care cunosc, care este cea mai ieftina asigurare de sanatate si ce trebuie sa acopere pt yellow card?

Multumesc frumos si astept raspunsuri de la voi.

Cu stima
slv540
Cetitor
Cetitor

Postby Florin21 » Jun 11th, '12, 12:59

Cami.K wrote:Recent am primit raspuns de la ukba in care mi se spune clar ca nu accepta renuntarea la asigurarea privata chiar daca exista asigurarea nationala NHS. probabil vor fi probleme dupa 1 an sau mai devreme daca se anuleaza asigurarea.

Cami , eu am yellow card acum, deci , in concluzie , trebuie sa tinem asigurarile private (fara intrerupere) pana depunem actele pt blue card ?? Ca daca lucrezi legal , ai asig de la NHS ,asta nu e suficienta ??
Oare verifica ei daca ai avut asig privata neintrerupta in tot timpu care ai avut yellow , cand depui actele pt blue ?
Merci
Florin21
Scrib
Scrib

Postby razvan80 » Jun 14th, '12, 12:56

da exact legea europeana spune foarte clar ca atata timpcat esti student sau self-suffiecient trebuie sa ai asigurare medicala privata si trebuie sa dovedesti asta cand o sa depui cererea pt blue card e ocerinta expresa pe BR1 application form
razvan80
Caligraf
Caligraf

Postby Florin21 » Jun 18th, '12, 01:56

razvan80 wrote:da exact legea europeana spune foarte clar ca atata timpcat esti student sau self-suffiecient trebuie sa ai asigurare medicala privata si trebuie sa dovedesti asta cand o sa depui cererea pt blue card e ocerinta expresa pe BR1 application form

Tocmai m-am uitat acum pe formularul BR1 ... si acolo la sectiunea 5. Self suficient specifica ca trebuie sa faci dovada de asigurare compresive , DAR , la sectiunea 4. Student , nu am vazut sa se ceara lucrul acesta !!
Stie cineva exact cum sta treaba ??
Merci
Florin21
Scrib
Scrib

Postby atos10 » Jul 2nd, '12, 13:43

http://noiromani.co.uk/student-yellow-c ... -medicala/

We have today published updated versions of our BR1 application form and policy guidance. The form should be used by Bulgarian or Romanian nationals who want to apply for authorisation to work in the UK. The new versions have been published to clarify the types of documentary evidence required for self-employed persons and students. We have also included a new requirement to provide evidence of having comprehensive sickness insurance. The revised form and guide (version 06/2011) should be used for all applications made on or after 20 June 2011. You can find the forms in the Bulgarian and Romanian nationals applying section.

Iata si traducerea in Limba Romana:
Am publicat astazi(n.a-20 Iunie 2011) versiunea actualizata a formularului BR1 si a notelor explicative. Am publicat noua versiune pentru a a clarifica de ce documente este nevoie pentru a aplica ca student si self-sufficient. Noua cerinta inclusa este aceea ca aplicantul sa dovedeasca ca detine asigurare medicala. Formularul actualizat(varianta 06/2011) impreuna cu notele ajutatoare trebuie folosite pentru toate inscrierile facute dupa data de 20 Iunie 2011. Puteti gasi aceste formulare in sectiunea de aplicatii pentru Romani si Bulgari.

Iata ca UKBA publica notele despre varianta actualizata a formularului BR1 in care specifica ca acum se cere Asigurare Medicala DAR nu se specifica pentru cine, student sau self-sufficient.
Sa mergem acum la formularul BR1 si sa vedem care sunt cerintele in ce priveste Comprehenssive Health Insurance pentru studeti si anume Sectiunea 4.
BR1 Section 4 StudentiAsigurare medicala pentru student Yellow Card

Dupa cum se observa nu exista nicio cerinta ca studentii care aplica pentru cardul galben in UK sa dovedeasca ca au asigurare medicala in UK. Sa trecem acum la urmatoarea sectiune si anume Sectiunea 5. Iata ca la sectiunea 5 cea despre self-sufficient se cere dovada ca aplicantul are asigurare medicala sau cu alte cuvinte este obligatoriu pentru aplicantul self-sufficient sa aiba asigurare medicala care sa acopere sederea sa in Marea Britanie pentru ca aplicatia sa fie acceptata de Home Office.
Prin urmare interpretarea noastra este aceea ca STUDENTII IN UK CARE APLICA PENTRU YELLOW CARD NU AU NEVOIE SA FACA DOVADA DE ASIGURARE MEDICALA.

nu sunt sigur , ramane sa mai cautam informatii .......
atos10
Discipol
Discipol

Postby atos10 » Jul 2nd, '12, 13:54

uite ce am citit acum : http://www.immigrationmatters.co.uk/com ... rance.html

Confusion remains over the need for Bulgarians and Romanians applying for BR1 Yellow Cards as students to take out Comprehensive Sickness Insurance cover.
The BR1 Form in Section 9 states:
‘If sections 4 (Students) and 5 (Self-sufficient) have been completed: evidence of ‘Comprehensive Sickness Insurance’ cover in the UK and funds to show you are economically self-sufficient, e.g. a bank statement.’
In other words, the paragraph means you need comprehensive sickness insurance only if you are applying under both ‘student’ and ‘self sufficient’ sections.
Nevertheless, student applicants are being asked to take out private medical insurance policies and are being refused if they fail to supply the correct cover.

What is the correct insurance cover?
One insurance company manager told Immigration Matters that he has been trying to get clarification on the exact requirements from the UK Border Agency for several weeks, as their is no such term as ‘Comprehensive Sickness Insurance’ for medical policies in the industry.
atos10
Discipol
Discipol

Postby atos10 » Jul 2nd, '12, 13:58

deci raspunsul este ca si studentii au nevoie de asigurare medicala ...... daca gresesc sa ma corecteze cineva
atos10
Discipol
Discipol

Postby IC3 » Jul 2nd, '12, 22:35

Spuneti-mi si mie unde ati gasit voi in BR1 ca iti trebuie asigurarea privata atunci cand aplici pt BC dupa 12 luni lucrate legal si fara intrerupere in UK? Eu l-am citit de multe ori si n-am reusit sa gasesc aceasta cerinta.

Din ce am vazut eu la sectiunea asta te incadrezi daca ai lucrat 12 luni fara intrerupere avand YC de student:

7.3 Are you a Bulgarian or Romanian national who was
working with valid leave to remain as an employee(not
self-employed)in the United Kingdom without interruption
for a period of 12 months, falling partly or wholly after 31
December 2006?

Si daca te incadrezi la categoria asta inteleg ca iti trebuie urmatoarele acte (pe langa pasaport si poze):

9.3(d) If you are applying for a registration certificate as a Bulgarian or
Romanian national who has completed 12 months’ continuous lawful
employment in the UK:
Wage slips covering the last 12 months
Contracts of employment covering the last 12 months
Letter(s) from employer(s) confirming your employment covering the last 12
months
Students: Evidence that you have continued to exercise your treaty right as a
student

Deci dupa 12 luni nu mai aplici ca student...te incadrezi la sectiunea 7.3 (aia ca ai lucrat legal si fara intrerupere timp de 12 luni dupa 31 decembrie 2006)
Si iti trebuie urmatoarele acte:

12 fluturasi de salariu
Contractul de munca
Scrisoare de la angajator care sa confirme ca ai lucrat la el in ultimele 12 luni
Scrisoare de la colegiu ca ti-ai continuat studiile pe toata perioada acelui an cat ai lucrat ca student cu YC.

Deci unde scrie ca iti trebuie si acea asigurare ?
IC3
Caligraf
Caligraf

Postby denissboy1 » Jul 3rd, '12, 18:23

Pe formularul BR1 cand aplici pt BC dupa YC de student nu iti cere asigurarea, ea trebuie numai cand aplici ca si student dar nu este exclus sa iti ceara si asigurarea pt ca de la ei te poti astepta la orice -ras4-
denissboy1
Scrib
Scrib

Postby costoboc » Jul 3rd, '12, 18:59

@IC3, ai inteles gresit
Asigurare medicala privata se cere la cei ce aplica cu BR1 pentru YC ca studenti. E posibil ca tot acestora sa le ceara sa demonstreze ca au pastrat-o pe toata perioada studentiei in momentul in care ei (studenti) aplica pentru BC dupa 12 luni lucrate consecutiv (asa cum trebuie sa demonstreze ca si-au pastrat statutul de student).
Deoarece aceasta asigurare s-a introdus din Iunie 2011, inca nu a ajuns nimeni sa faca anu si sa ne spuna precis.

Celorlalti, care nu au fost studenti, nu li se cere asa ceva.
costoboc
Contributor
Contributor

Postby IC3 » Jul 4th, '12, 00:01

@costoboc : ce-am inteles eu gresit? la momentul acesta in care vorbim noi aici scrie undeva ca trebuie aceasta asigurare? Spune-mi tu ca poate mi-a scapat mie ceva cand am citit si recitit acel BR1. Nu zic ca nu e posibil, vreau doar sa vad daca cineva a descoperit altceva si poate mie mi-a scapat. Tu imi vorbesti mie acum de presupuneri ca poate s-o introduce la un moment dat, dar concret aceasta cerinta nu exista la aceasta ora.
Corect..s-a introdus din iunie 2011 deci cei care se duc in august la HO deja pot sa spuna daca li s-a cerut asigurarea.
Si inca ceva..practic UKBA zice ca dupa un an de munca neintrerupta in UK nici nu mai e obligatoriu sa aplici pt BC...deci nu e cumva cam contradictoriu sa respinga pe cineva pe motivul lipsei asigurarii in conditiile in care chiar ne-am putea lipsi de prezentarea la HO pt obtinerea acelui BC?

P.S. : Nu zic ca am dreptate..asa judec eu situatia, contraziceti-ma daca credeti ca bat campii -ganditor-
IC3
Caligraf
Caligraf

Asig medic pt yellow card student si self sufficie

Postby albea » Jul 4th, '12, 01:11

IC3 wrote:P.S. : Nu zic ca am dreptate..asa judec eu situatia, contraziceti-ma daca credeti ca bat campii -ganditor-

Vezi? Tocmai asta este problema: ca nu judeci TU situatia, ci altii (HMRC). Cand te duci sa le ceri BC, ofiterul care verifica dosarul tau poate verifica (nu il impiedica nimeni) orice aspect legat de respectarea conditiilor impuse de YC de student, printre care si asigurarea de sanatate. Nu ti-o cere in BR1? Nici o problema. Polita exista in dosarul tau de cand ai aplicat pt YC de student si poate fi verficata cu un simplu telefon, daca nu on line. Constata ca nu ai indeplinit conditiile si nu numai ca nu-ti da BC, dar iti anuleaza si YC de student. Au fost asemenea situatii chiar aici pe forum.
albea
Contributor
Contributor

Postby IC3 » Jul 4th, '12, 12:23

@albea: Corect asa este ..ai dreptate..suntem la mana lor si pot sa faca asta. Poti sa imi spui te rog frumos ca am tot cautat si n-am gasit in ce situatii s-au anulat YC de student pana acum? Ca de asigurare n-aveau cum sa se lege pana in prezent.
IC3
Caligraf
Caligraf

Postby andrei2j » Jul 5th, '12, 05:15

ma scuzati,se poate face si un Health Cash Plan in loc de asigurare ?
Costa si mai putin si iti mai da si bani inapoi :)
andrei2j
Gramatic
Gramatic

Postby atos10 » Jul 26th, '12, 10:24

buna ziua ,
sper sa ma poata ajuta cineva ptr ca tebuie sa trimit aceste acte maine ca sa pot primi yellow card cat mai repede posibil.
in plicul pe care o sa l trimit cat de curand, o sa le trimit:
formularul BR1 completat cu 2 poze tip pasaport
bank statement ptr ultima luna
scrisoarea de inmatriculare la colegiu cu data de incepere si de terminare a cursului
asigurare medicala aviva
si o scrisoare prin care le explic situatia mea. la inceputul lunii octombrie trebuie sa incep munca si ar trebui sa am yellow card ca sa nu pierd acest job.
Cineva imi poate spune in cat timp as putea avea yellow card daca trimit actele maine. Pe 1 octombrie trebuie sa incep munca si nu as vrea sa pierd acesta oportunitate.
Multumesc anticipat
atos10
Discipol
Discipol

Postby andrei2j » Jul 26th, '12, 10:50

Vorbind din experientele altora exprimate pe acest site, timpul de alocare a YC e destul de lung si depaseste 2 luni.
Poti cere angajatorului sa trimita o scrisoare via fax in care sa precizeze "disperata" nevoie de un angajat ca tine,in care cere grabirea procesului de eliberare a YC.
De asemenea poti sa atasezi si tu aceasi foaie trimisa de el.
Mai departe ,roaga-te sa mearga repede procesul de eliberare YC si sa speram ca dosarele studentilor sunt procesate separat (nu stiu daca sunt procesate separat).
andrei2j
Gramatic
Gramatic

PreviousNext

867 posts • Page 27 of 291 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29

Return to EMIGRARE