instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Pasii mei pentru a munci legal in UK .... 20 de ore sau full ...

Fosti, actuali si viitori studenti ai universitatilor britanice
65 posts • Page 2 of 31, 2, 3

Re: Pasii mei pentru a munci legal in UK .... 20 de ore sau

Postby babis03 » Feb 29th, '12, 16:08

bogdanstanculescu wrote:A facut cineva cursuri NVQ in Londra?
Am cautat pe net si am gasit o gramada de colegii dar conditiile de admitere si preturile de scolarizare difera foarte mult de la unul la altul, din aceasta cauza as dori raspunsuri numai de la cei care au absolvit acest gen de cursuri.
Actualmente locuiesc in nordul Londrei si as dori sa incep un nvq cat mai curand posibil pentru a obtine yellow card
Va multumesc anticipat

Nu am absolvit un curs de nvq dar am un prieten care sta in Nordul Londrei si incepe un curs in nvq plumbing. Vrei sa ma interesez unde e?
babis03
Gramatic
Gramatic

Postby ady_azzuro » Mar 3rd, '12, 19:48

eu fac un nvq la q training care este din norwich, dar nu trebuie sa ma deplasez acolo. vine un assessor o data pe luna si ma evalueaza la locul de munca, si atata tot. -da-da-
ady_azzuro
Cronicar
Cronicar

Postby daoud » Mar 7th, '12, 20:51

Ce fel de NVQ vrei sa faci? Eu am facut unul la JHP Training. Cauta-l pe google. Trebuie sa lucrezi in timpul NVQ in acelasi domeniu pe care-l vei studia.

bafta!
daoud
Discipol
Discipol

Postby rakira » Mar 10th, '12, 01:19

Buna seara! Vreau sa-i intreb pe cunoscatori: daca fac un curs de 6 luni, eu primesc yellow card si sotul blue card, apoi daca continui cu un alt curs de 12 luni, se prelungeste valabilitatea cardurilor? Intreb pentru ca s-ar putea sa nu facem anul, si ne gandeam sa trimitem actele prin posta si o sa dureze, pentru ca programare online vad ca nu am sanse sa-mi fac (ma chinui de 5 saptamani) si banii se duc, timpul trece ... -nu-stiu-
rakira
Caligraf
Caligraf

Pasii mei pentru a munci legal in UK .... 20 de ore sau ful

Postby Mutu » Mar 11th, '12, 05:39

De ce nu incepi cu cel de 12 luni? Personal nu vad rostul de a face lucrurile de la coada, la cap. Doar pestelelui incepi sa-i cureti solzii de la coada.
Image
Mutu
Contributor
Contributor

Postby rakira » Mar 11th, '12, 13:03

Pentru ca e mai ieftin un curs de 6 luni (acum, la inceput de drum e greu cu banii) si pentru ca am avea o oportunitate peste cateva luni sa ne mutam intr-o alta zona, si vreau sa-mi caut acolo un colegiu pentru 12 luni, ca sa nu fac naveta ca si asta e foarte scumpa. Ma intereseaza daca scrie pe carduri "data expirarii". Adica dupa ce anunt UKBA ca am schimbat colegiul ne schimba si cardurile sau raman aceleasi? Si daca nu reusim sa luam blue card-urile permanente (dupa ce facem anul) putem continua cu un alt colegiu si altul si tot asa?
rakira
Caligraf
Caligraf

Postby costoboc » Mar 11th, '12, 17:22

Pe card scrie numai cand a fost emis, date de identificare personala, adresa si eventuale restrictii (de obicei nu sunt).
Cardurile nu se schimba, raman acelasi chiar daca schimbi colegiul
Da, poti cuntinua cu alt colegiu dar ai grija insa sa se continue un curs cu altul pentru ca atunci cand aplici de BC va trebui sa ai cele 12 luni lucrate legal. Adica ai drept de munca cu YC atata timp cat esti student, inclusiv dependenti.
costoboc
Contributor
Contributor

Stutent in uk

Postby andr3ea » Mar 13th, '12, 12:53

Buna imi poate explica si mie cineva daca este obigatorie scrisoare a de sponsorizare de la parintii ? si daca ma inscriu la colegiu in august programarea la HO trebuie sa fie imediat dupa (sau pot sa ma [programez si dupa o luna? ? Eu daca vin in August nu am cum sa imi fac asa repede un card bancar si din cate stiu statementul se trimite dupa o luna ....Ma poate ajuta si pe mine cineva ? Multumesc .
andr3ea
Cetitor
Cetitor

Postby costoboc » Mar 13th, '12, 13:17

@andr3ea
1. faci programare la HO sau aplici prin posta pentru YC, numai DACA VREI sa ai drept de munca (20h/saptamana ca student). Nu iti spune nimeni cand sa mergi sau daca sa mergi!

2. daca alegi sa aplici pentru YC, atunci completezi formularul BR1
- aici ti-am dat pagina de unde sa-l iei http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitec ... ormbr1.pdf
- aici ai, in romaneste, explicatii cum sa-l completezi http://www.romani-online.co.uk/cum-sa-completez-br1

Acum, in legatura cu intrebarea ta, citind atent vei descoperi ca se cere SAU dovada ca te poti intretine, SAU scrisoare de sponsorizare, SAU declaratie pe propria raspundere. Mergi pe care ti se potriveste mai bine
costoboc
Contributor
Contributor

Re: Stutent in uk

Postby Super trooper » Mar 13th, '12, 13:20

andr3ea wrote:Buna imi poate explica si mie cineva daca este obigatorie scrisoare a de sponsorizare de la parintii ?

nu e obligatorie daca ai propriul tau cont bancar prin care dovedesti ca te poti intretine.

andr3ea wrote:si daca ma inscriu la colegiu in august programarea la HO trebuie sa fie imediat dupa (sau pot sa ma [programez si dupa o luna? ? Multumesc .

Nu exista un termen limita pentru a aplica dar depinde de durata cursului. Adica daca e un curs de 6 luni nu poti astepta 3 luni pana aplici dar daca e un curs de 3 ani poti aplica dupa 1 sau 2 ani fara probleme. In schimb nu vei putea lucra ca si angajat decat atunci cand vei avea cardul in mana
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
Super trooper
Erudit
Erudit

Postby Ros » Mar 13th, '12, 16:03

Buna!

Ce stiti despre acest colegiu? http://innol-centre.co.uk/index.php

Pare destul de profesional dar nu stiu daca este acreditat.
Parca erau 2 liste de colegii acreditate dar nu reusesc sa le gasesc.

Unde as putea sa le gasesc si ce parere aveti despre acest centru?

Thanks!
Ros
Librar
Librar

Postby rakira » Mar 27th, '12, 12:46

nu este acreditat acest colegiu.
www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/ ... gister.pdf
asta e una dintre liste, mai e una noua. cauta pe site-ul ukba.
rakira
Caligraf
Caligraf

Postby Oblio » Apr 2nd, '12, 08:35

Buna la toata lumea,
Va rog frumos sa ma ajutati.
Am gasit un curs ESOL la Bromley College si ma intereseaza sa aplic. intrebarea mea este ce fel de certificat sau enrolment letter sau cum se cheama imi trebuie de la colegiu ca sa pot aplica pentru Yellow Card. E de ajuns o simpla hartie care sa arate ca m-am inscris, am platit taxa sau rata la taxa, cursul sa aibe minim 15 ore pe saptamana si pe ce durata m-am inscris la curs sau imi trebuie ceva mai bun. Mi-au zis de la colegiu ca o hartie sa arate toate acestea imi pot da, insa pentru ceva necesar la Home Office, intocmesc ei special contra cost, 1000 Lire.Vreau sa ma asigur inainte de a plica la colegiu ca nu o sa am piedici in a obtine Yellow Card. 1000 Lire pentru a atesta ca sunt student mi se pare scandalos si nu sunt de acord.

Astept vesti de la voi. Multumesc.
Oblio
Haiduc
Haiduc

Postby costoboc » Apr 2nd, '12, 09:20

O scrisoare care sa ateste ca esti student la colegiul X, la cursul Y care va fi de la data de…. la data de… este suficient.
In principiu se foloseste scrisoarea de confirmare pe care o primesti de la colegiu, o data formalitatile de inscriere terminate. Ceea ce ai spus ca poti sa primesti este foarte bine.
Nici macar daca e gratis sau cu plata, sau cate ore pe saptamana are cursul,nu e nevoie sa mentioneze. Daca vrei sa atasezi chitanta cu care ai facut plata este un bonus, dar nu e necesar. Exclus orice plata pentru acea scrisoare (s-au smecherit si astia!)
-din formularul BR1, sectiunea 4 – student
A school, college or university letter confirming enrolment and the completion date of the course
Bafta
costoboc
Contributor
Contributor

Postby Ros » Apr 4th, '12, 14:04

Buna!

In legatura cu documentele pt. obtinerea YC-lui, as avea niste intrebari.
- Pt. a obtine bank statement, tb sa ai deschis un cont in Uk? sau se poate presenta si un extras cont din banca dintr-o alta tara ar parintilor sau al meu, si in acest caz ar trebui tradus?
-Este greu de deschis un cont bancar in UK? Sau este destul sa te prezinti cu banii in mana la o banca si ei tii pun pe cont? Sau care este procedura? De ce este nevoie?
-Care este formatul general scrisoarei de sponsorizare de la parinti? Aceasta trebuie sa fie tradusa si legalizata?

Multumesc tuturor celor care imi vor clarifica putin aceste dubii!
Ros
Librar
Librar

Pasii mei pentru a munci legal in UK .... 20 de ore sau ful

Postby Mutu » Apr 5th, '12, 01:43

Ros mama,

Raspunsurile le gasesti toate in paginile forumui nostru. Iti recomand sa incepi cu butoanele alea frumos colorate din stanga paginii.
Nu-mi place(?!) sa trimit pe nimeni "la plimbare", insa citind postarile tale am observat ca astepti sa ti se dea totul "mura-n gura". Informatia exista, doar trebuie accesata.
Succes!

Postare trimisa de pe mobil
Image
Mutu
Contributor
Contributor

Postby rakira » May 9th, '12, 22:27

Vreau sa intreb si eu ceva, ca nu mai inteleg. De exemplu, daca eu sunt studenta, am YC si NINo si renunt la colegiu, pot lucra doar pe NINo si sa ma fac SE ? Daca anunt UKBA ca am renuntat la colegiu, imi retrage dreptul de munca 20 de ore si cardul YC, dar eu pot sa cer UTR-ul si sa lucrez ca SE ?
rakira
Caligraf
Caligraf

Postby costoboc » May 10th, '12, 00:48

Ai dreptul la YC (implicit sa fii angajat) atata timp cat esti student. Daca renunti ;a statutul de student, nu e necesar sa anunti UKBA ca nu mai esti, dar trebuie sa tii cont ca nu mai ai nici o baza legala sa te angajezi (daca conteaza).
Ca sa lucrezi ca SE iarasi nu trebuie sa dai socoteala nimanui cand incepi. Noroc ca ai NIN-ul deja, asa ca mai ai doar sa te declari si sa aplici de UTR. Tine cont ca BC ca SE ai dreptul dupa 5 ani.
costoboc
Contributor
Contributor

Postby rakira » May 10th, '12, 09:08

Eu de fapt nu intelegeam daca pot fi si student si SE in acelasi timp. Inca nu am YC (dar sunt programata sapt viitoare) si nici NINo. Am vorbit la o agentie si am citit contractul lor in care scrie clar ca pot lucra doar ca SE. Ei mi-au zis ca pot incepe munca pana imi iau YC. Eu tot le-am explicat ca YC e de student, nu de SE, dar ei nu m-au inteles. Acum eu nu vreau sa renunt la colegiu, vreau sa iau NINo, apoi UTR si sa lucrez o perioda cu agentia asta ca SE, dar sa-mi ramana statutul de student (20 h) in caz ca imi gasesc un job ca angajat part time.
rakira
Caligraf
Caligraf

Postby costoboc » May 10th, '12, 11:48

Nici tu nu esti foarte explicita in ce vrei. Eu am raspuns prima data la ce ai intrebat, acum pui altfel problema.

Sa lamurim confuzia agentiei in legatura cu YC. Ei poate au auzit/intalnit numai situatia in care SE are YC (care nici nu e necesar pentru ei). Cum legislatia pentru romani e un pic diferita de restul ramane in spatele noastru sa convingem "nestiutorii" ca avem dreptate.

Tu ai dreptate, poti munci 20h/saptamana ca angajat pe baza YC student (mai mult daca faci NVQ) si daca ai oportunitatea de a contracta servicii ca SE, nu are nici o legatura cu statutul tau de student. E pur si simplu un alt drept al romanilor in UK pe care in poti exercita in paralel cu orice alta ocupatie! Incearca sa explici asta sau nu le mai spune nimic daca nu esti la aceiasi agentie si SE si angajat.
costoboc
Contributor
Contributor

Postby rakira » May 10th, '12, 16:51

Merci mult de raspuns. Imi cer scuze ca nu am fost foarte explicita, dar vad ca te-ai prins la ce am vrut sa zic -limba-
De cand am plecat din tara, am plecat cu ideea ca o sa ma inscriu la un colegiu si o sa luam YC si BC sotul.
Si asa a fost pana acum, cand avem amandoi oferte de munca ca si SE. Si acum nu stiam daca putem sa avem si YC / BC si sa fim SE. Nu credeam ca astea pot merge in paralel.
Momentam o sa lucram ca si SE pana o sa gasim alte joburi ca angazati. Pacat ca n-o sa prindem anul sa luam BC definitiv, dar totusi as putea sa fac un alt curs dupa ce-l termin pe asta (in caz ca o sa fiu angataja vreo 6 luni sa zicem).
Singurul beneficiu in treaba asta e ca luam NINo mult mai usor cu YC si BC.
Cei de la agentie nu am inteles statutul de angajat ca student cu YC. Ei cand au auzit ca voi avea YC (si NINo) au zis ca e bine si asa, ca am drept de munca. Nu au facut diferenta intre student-angajat si SE.
Merci oricum de raspuns!
rakira
Caligraf
Caligraf

Postby rakira » May 10th, '12, 22:24

Avand in vedere ca numai aici pe forum sunt multi care se plang ca au fost refuzati la NINo, plus multi altii care nu intra pe forum...de curozitate, nu a incercat nimeni sa obtina NINo ca si student si apoi sa renunte la colegiu (adica cu planul facut)?
Inca ceva costoboc, sau cine poate si vrea sa-mi raspunda: daca imi pastrez statutul de student pe 1 an sa zicem, dar in timpul asta lucrez cateva luni ca SE, apoi la angajat, apoi iar ca SE etc. ce o sa trebuiasca sa platesc lunar pentru NINo si UTR? Doar pe lunile in care am activat ca SE? Imi vine acasa ceva scrisori sau doar la sfarsitul anului financiar? (in afara de impozit) -- si cu asta am incheiat capitolul: intrebari stupide --
rakira
Caligraf
Caligraf

Postby jmthiphop » Jul 9th, '12, 13:25

pana la urma ESOL este sau nu valid pentru a obtine yellow card? pentru ca mie mi-au zis ca ma duc cand vreau la cursuri si platesc 4 lire pe ora pentru perfectionare limba engleza.
jmthiphop
Gramatic
Gramatic

Postby jmthiphop » Jul 9th, '12, 17:56

este obligatoriu ca cursul nvq care il fac sa fie in domeniul in care lucrez/voi lucra ?
jmthiphop
Gramatic
Gramatic

Postby costoboc » Jul 9th, '12, 18:36

jmthiphop wrote:pana la urma ESOL este sau nu valid pentru a obtine yellow card? pentru ca mie mi-au zis ca ma duc cand vreau la cursuri si platesc 4 lire pe ora pentru perfectionare limba engleza.

Poti sa faci orice curs atat timp cat scoala la care il faci este aprobata.
Numai ca daca platesti cu ora, cum o sa obtii scrisoare de la scoala ca esti student(a) pe o perioada determinata?
costoboc
Contributor
Contributor

Postby costoboc » Jul 9th, '12, 18:56

jmthiphop wrote:este obligatoriu ca cursul nvq care il fac sa fie in domeniul in care lucrez/voi lucra ?

glumesti nu? .... cine poate sa garanteze atunci cand face o scoala ca acea calificare v-a sta la baza carierei profesionale?
doar daca este ceva contract cu vre'o institutie pe o perioada fixa trebuie sa onorezi contractul si sa lucrezi unde ai promis cat s-a stipulat in contract, altfel .... totul tine de fiecare in parte
costoboc
Contributor
Contributor

Postby andromeda12 » Jul 9th, '12, 21:50

Pentru toti cei care isi fac griji cu contul: mergeti fratilor la HSBC, eu am mers dupa 3 zile de Anglia, , sa aveti dovada de adresa, nu neaparat bill pe numele vostru (eu am avut adresa pe o bucata de hartie, ca nu o stiam), spuneti ca vreti sa va deschideti cont, va trebuie pasaportul (am inteles ca unii au facut doar cu buletinul) si in jumate de ora aveti contul! Din curtoazie am depus si 200 £ in aceeasi zi! Singurul dezavantaj, va iau lunar 8 £ din cont!
andromeda12
Gramatic
Gramatic

Postby jmthiphop » Jul 10th, '12, 19:28

crede-ma andromeda ca am fost la fiesce banca din localitatea mea cu peste 100 de scrisori cu adresa mea SI NU POT DESCHIDE CONT DECAT CU BILLURI, COUNCIL TAX, SAMD.
jmthiphop
Gramatic
Gramatic

Postby albea » Jul 10th, '12, 19:46

jmthiphop wrote:crede-ma andromeda ca am fost la fiesce banca din localitatea mea cu peste 100 de scrisori cu adresa mea SI NU POT DESCHIDE CONT DECAT CU BILLURI, COUNCIL TAX, SAMD.

Du-te la HSBC si deschide un cont curent PASSPORT

http://www.hsbc.co.uk/1/2/current-accou ... LinkButton

No need for a permanent UK address and you can apply for an HSBC Passport Account before you leave home.
Application forms are available in the following languages: Arabic, Bulgarian, Chinese, Czech, Filipino, French, Polish, Portuguese, Romanian, Russian or Spanish and are available from your local branch - or you can apply online
albea
Contributor
Contributor

Postby jmthiphop » Jul 10th, '12, 20:06

am incercat online poate de asta nu au vrut sa imi deschida cont. in fine, mai incerc o data.
am citit mai sus ca se poate face orice curs doresc. henley este in lista acea din pdf.
nu zic preturile la toate am sa le fac o vizita maine sa vad ce zic.

http://www.henley-cov.ac.uk/courses/par ... -time-day/
jmthiphop
Gramatic
Gramatic

PreviousNext

65 posts • Page 2 of 31, 2, 3

Return to STUDENT IN UK