18 C
London
Thursday, August 22, 2019
£1 = 0.00RON / €inf / $0.00

Sunt self employed, pot aplica pt blue card?

Discussion in 'SELF-EMPLOYMENT' started by ellutza, Aug 19, 2011.

  1. ellutza

    ellutza New Member

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    buna ziua, am multe nelamuriri si sunt tare confuza, rog din suflet sa ma ajutati cu cateva sfaturi. sunt self employed de 2 ani. din cate am citit pe site, nu am nici o sansa sa obtin blue cardul...precizez ca sunt aici cu sora mea care si ea este self employed de un an. cum am putea sa aplicam pt blue card, individual? ar trebui sa ma inscriu la un curs nvq, sa obtin y cardul iar dupa un an sa aplic pt blue card? aceelasi lucru sa faca si sora mea? alta varianta nu este? sau as putea sa aplic eu pt y card, iar sora ca si dependent pt b card? in cazul asta nu am cum sa dovedesc ca ea a fost dependenta de mine... va multumesc mult si sper din suflet sa ma luminati
     
  2. easy07

    easy07 New Member

    Joined:
    Aug 24, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    br 3

    buna,
    sunt noua pe acest site.
    am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.
    sunt mama singura de aproape 3 ani si am yellow card 2009.sunt self employed din 2007 .
    ce sanse am ca sa aplic pt blue card?
    multumesc mult
     
  3. easy07

    easy07 New Member

    Joined:
    Aug 24, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re: br 3

    Pai nu prea ai nici o sansa ... Ca self-employed nu poti obtine BC.

    Cel mult poti obtine dreptul la a te angaja prin YC daca devii studenta (incepi vreun curs de perfectionare sau de mai stiu eu ce ti-ar fi util), dar vei avea dreptul de a lucra doar part time (maxim 20 de ore pe saptamana), asta daca nu cumva cursul este un NVQ cu 'work placement' - atunci ai dreptul sa lucrezi full time pe toata durata cursului.

    Interesant este ca dupa 12 luni de lucrat ca angajat (cu acel YC de student - complet diferit fata de cel de SE), poti aplica si obtine BC. Altfel, poti astepta sa faci 5 ani de stat si muncit in UK si poti demara procedura de obtinere a cetateniei britanice. Sau astepti pana in 2014 cand se vor ridica restrictiile impuse romanilor.





    multumesc mult pentru raspuns....am banuit ca asa este....mai am doar o intrebare...eu am 4 ani si creo 4 luni de cand m-am inregistrat ca si se dar am doar 2 ani si jumate de cand lucrez continuu....care este mai important pentru a aplica 5 ani de cand te-ai inregistrat ca si se sau 5 ani de lucru continuu????
    multumesc mult
     
  4. georgiv

    georgiv New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,568
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re: br 3

    Normal ar fi de cand te-ai inregistrat.
    Dovedesti cu acte, banuiesc ca ti-ai inchis toti anii fiscali cu bine.
    Si ' nu ai datorii la stat' , ca-n celebra melodie!
    Spor la munca, la bani si bafta cu aplicatia cand o fi timpul.
     
  5. rebecca_uk

    rebecca_uk Active Member

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    6,274
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Bounds Green
    Home Page:
    Re: br 3

     
  6. babis03

    babis03 New Member

    Joined:
    Feb 28, 2012
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re: br 3

    Salut, Aplici pentru un NVQ de minim 1 an, in perioada cursului o sa primesti yellow card iar dupa 1 an de zile poti sa aplici pentru blue card.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Babis, am observat ca in interval de cateva minute ai dat raspunsuri la multe intrebari de pe acest forum. Ia in vedere ca tonul tau denota siguranta si cunoastere, iar un novice chiar s-ar putea sa te creada. In cazul de mai sus esti pe langa subiect. Femeia e de 5 ani Self Employed , inregistrat (sper) si are alte drepturi.
    Lasa pe cineva care chiar stie cu ce se mananca asta sa raspunda, nu le amesteca.
     
  8. splash

    splash Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    989
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Aplica pentru permanent residence daca ai dovezi ca ai prestat ca si self employed in cei 5 ani; sa nu fi depasit 450 zile (parca) in total afara din UK in acesti 5 ani.
    http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitec ... iew=Binary

    formularul il gasesti tot pe pagina lor de web = EEA3

    Good luck!
     

Share This Page