Îmi poate explica cineva cum e cu stigmatul ăsta? Cum se manifestă el? E cum se credea că e în Harghita unde trebuia să ceri pîine în maghiară? Nu te lasă ospătarul să mănînci la restaurant dacă nu arăți pașaportul cu regina? Sau cum, că nu mă prea prind.
Re: Stigmatul de emigrant Am citit şi eu ... bănuiesc că este din acelaşi cerc unde se murdaresc în chiloţi când văd un negru pe stradă . Ştii ce este interesant ? Că numai noi bărbaţii suntem afectaţi de acest stigmat . Chiar mă gândeam ... nu ştiu dacă sunt vreo 2-3 posturi cu căsătorii intre români ... dar o grămadă de posturi de la domnişoare imbarligate cu cetăţeni străini . Nu mai avem brazi verzi acasă ?
Re: Stigmatul de emigrant Mai, dar Douglas ala nu mai apare ? Ca sa ne luam de el in loc sa ne certam noi?
Re: Stigmatul de emigrant Eheiii dragii moşului , eu v-am spus că rămâneţi fără muşterii , dacă tot rupeti carnea de pe om pentru fiecare virgulă . Ia că a venit momentul când doar sânge de gramatician am pe monitor ...
Re: Stigmatul de emigrant Am intrebat de context pt ca, daca te referi la felul in care esti vazut de catre cei de acasa pen' ca ai plecat si ai abandonat barca pentru o viata mai buna, atunci ai folosi 'stigmat de emigrant'; daca te referi la felul in care esti vazut in tara de adoptie de catre localnici, atunci spui 'imigrant'.
Re: Stigmatul de emigrant Mulțam de explicații. Evident că mă refer la felul în care ești văzut de cei din țara de adopție. Cer scuze pentru folositea incorectă a termenului. Să văd dacă pot edita cînd ajung acasă.