9.5 C
London
Saturday, December 07, 2019
£1 = 0.00RON / €inf / $0.00

Restaurant romanesc la Southampton!!!

Discussion in 'EVENIMENTE' started by Aurora1982, Dec 22, 2011.

  1. cati

    cati New Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    orice bucatarie are influente mai ales o tara cu un trecut zbuciumat ca al nostru ,dar ca sa spuneti ca noi nu avem nimc original in preparatele noastre gresiti enorm ...incearca sarmalele alea arabesti cu toate ca ele sint originare din grecia ...crede-ma nu poti sa le mananci acrite asa cu zeama de lamaie si cu gustul ala fad de vita...eu sant bucatar de meserie de vreo 25 de ani si am trecut prin mai toate genurile de bucatarii ..nevoit fiind ..a noastra e destul de tare ..degeaba va uitati la frantuzisme sau mai stiu eu ce feluri trendy de mancare..toate au influente de te miri de unde ..bucatarii incearca fel de fel de mixuri intre preparate doar pentru a incanta gustul clientilor ...salata de boeuf e ruseasca si francezii au imbunatatit-o si le-au furat-o ..piftia e ruseasca si aspicuri si piftii se fac cam peste tot..oricum despre anglia nu mai vorbim...in afara de tot felul de carnuri la cuptor sau gratar cam asta e tot ..restul e fast food..FRIDAYS..SI MULTITUDINEA DE CHICKENU-RI de la coltul strazii de care te saturi destul de repede...un restaurant romanesc e altceva credeti-ma..ceva ce o sa va doriti daca stati destul de mult in anglia si daca nu esti destul de ipocrit sa nu iti amintesti de mirosurile copilariei..asta e bucataria romaneasca ..mancand te simti bine sufleteste
     
  2. Dan

    Dan Administrator Staff Member

    Joined:
    Jun 9, 2011
    Messages:
    3,709
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Cluj
    Home Page:
    Cati, nu a spus nimeni ca preparatele romanesti nu sunt de apreciat. N-o lua ca pe o ofensa. Este clar ca noi am luat si am adaptat lucruri din jur. Am lucrat in turism si stiu cat e de apreciata bucataria romaneasca - si nu numai aia "de acasa" ci chiar si cea de la restaurantele obisnuite, fara pretentii.

    Intrebarea mea era cat se poate de serioasa si fara vreo intentie rea. Eu nu stiu vreun fel de mancare pur romanesc, inventat pe teritoriul tarii. Din cate stiu eu, dacii mancau miere, branza, varza, ceva preparate din grau si completau cu mult vin :)
     
  3. cati

    cati New Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    stai linistit ca nu sant chiar asa de suparacioasa..hai sa-ti spun cateva preparate..tochitura,sangerete,balmos,alivenci,brasovence,varza a la cluj,scovergi,bitoc,saramura de peste sau de pui,scordolea,langosi,ciuperci haiducesti,papara ardeleneasca si ti-as mai zice destule dar atatea imi vin acum in minte..dar sa stii ca nu sant de pe vremea lui Decebal astea ...au mai evoluat si romanii de atunci cu preferintele culinare dar sant romanesti sadea aceste preparate nu le mai gasesti nicaieri
     
  4. Dio

    Dio Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    990
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    @cati... nu pot decat sa-ti doresc succes in afacerea in sine... sper ca vei depasi previziunea fatidica de break-even de 5% de care vorbeam.

    Totusi, te rog sa tii cont de faptul ca mijlocul de abordare in sine a 'romanilor dispusi sa frecventeze restaurantul romanesc din Southampton' s-a produs la un mod total neadecvat si de ce sa nu spunem perdant... Daca eram in locul tau, as fi pornit un topic focusat pe obiectul principal ----- Ba nene, vreau sa deschid un restaurant romanesc in Southampton... ce credeti, merge, va intereseaza, care e meniul pe care il doriti, etc----

    Nu cred ca cineva poseda asperitati in privinta unui restaurant romanesc in Southampton. Asa cum spuneam, exista o problema cu aplicabilitatea afacerii in sine.
     
  5. cati

    cati New Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    asa am si pornit topicul exact asa ..dar voi ati deviat de la subiect ..iar de meniu santem profesionisti stim ce trebuie sa avem in lista stai linistit facem treaba asta de ani buni ..poate vei trece pe la noi sa te convingi ..dar deocamdata nu am deschis ..mai ai putintica rabdare
     
  6. Lancelot

    Lancelot New Member

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    626
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    Vrei sa spui romanii care vor sa se intoarca intr-o zi in Romania.
     
  7. cati

    cati New Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hehe asta este un alt subiect pe care se poate discuta!!cati vor sa ramana aici si cati vor sa se intoarca!!SI DE CE??Pentru mine aici e....PARADISUL VERDE..mai ales pentru copii..si de scoli sa nu mai vorbim..iar de gradinite ...NU EXISTA COMPARATIE!!!!Stiti acea vorba care umbla pe la noi...ROMANIA E O TARA FRUMOASA...DAR PACAT CA ..va las pe voi sa spuneti restul...
     
  8. sapanta

    sapanta Active Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    2,714
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    eu tot nu inteleg - de unde sa fie o problema?! fratilor, nici nu s-a pornit treaba ca "s-a terminat smecheria"?!?!?

    pt cei care au mai avut de-a face cu publicitatea, mi se pare chiar o treaba f frumoasa aceasta introducere a restaurantului cu un "teaser";
    nu mai pun linkuri si explicatii, poate in felul astia toti analistii o sa caute si n-o sa-si mai arate previziunile sumbre. nu de alta, dar imi aminteste de marele ziarist / analist / economist si ce-o mai fi ilie serbanescu, care la tv critica (si inca o mai face) de mama focului guvernele... pana cand l-au facut ministrul reformei! si va las sa cautati cam cat a stat ministru, evident si marile reforme care l-au consacrat.
     
  9. cati

    cati New Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    bravo.. -bravo- se pare ca din toti tu ai inteles cel mai bine,fata de dio,care ma tine intr un break-even neincetat ca mai bine isi punea numele asta la user...
     
  10. Dan

    Dan Administrator Staff Member

    Joined:
    Jun 9, 2011
    Messages:
    3,709
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Cluj
    Home Page:
    Eu imi sustin in continuare ideea ca fiecare parere e valoroasa, indiferent ca e pro sau contra.
    De multe ori, parerile care par "contra" sunt de fapt mai valoroase, pentru ca evidentiaza potentialele probleme pe care cel entuziast le ignora.

    Ca strategii de marketing, teaserul si zvonul sunt nepretuite daca sunt folosite elegant.
     
  11. lorenzo

    lorenzo New Member

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    189
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Am locuit ptr vreo 2 ani in Villarreal-Castellon, in Spania (microbistii cunosc ca are echipa de fotbal

    care a jucat Champions League). In anul 2007, se spunea ca comunitatea romanilor din Castellon era

    dintre cele mai mari, cam 80.000. Aveam un restaurant romanesc chiar pe strada mea. Recunosc ca nu am

    mancat niciodata in el, ca sa stiu cat de bun era, dar, mereu era gol. Nu stiu de ce, ca in acea

    perioada nu era criza, dar nu mergea. Foarte multi romani din Castellon isi cumparasera case

    acolo, deci, nu erau doar in vizita si totusi lumea nu se ingramadea sa intre. Restaurantele

    chinezesti insa, erau arhipline. Spaniolii aveau o vorba: nu ai sa vezi pe langa un restaurant

    chinezesc, pisici, sau caini, la care mai adaugi ca se spunea ca nu exista nici un chinez

    ingropat in vreun cimitir din Spania.

    Poate o sa radeti, dar luam in serios ideea si nu mancam deloc carne intr-un restaurant chinezesc, totusi

    intram des. Era ff buna mancarea la ei si ff ieftina.

    De fapt, in Spania, pisici sau caini nu am vazut decat acompaniati de stapanii lor.

    Datorita muncii, am locuit in mai multe orase si am observat ca restaurantele (chinezesti sau

    spaniole) care mergeau bine, erau cele care ofereau bufet liber si nu un meniu. Mi-au aduc aminte

    ca plateam 8 euro si puteam manca cat doream, la care era inclusa cafeaua si suc. In ultimul

    restaurant unde am mancat in Spania, nu depasea 10 euro (repet, bufet liber). Acum, doar tu stii daca

    poti oferi multa mancare la pret redus. 10 euro, sper sa nu ma insel, sunt 8 lire.

    In 3 ocazii am mancat la restaurant cu meniu si m-a costat ptr 2 persoane cam 50 de euro...Mi-aduc

    aminte si anii -lolozaurmic in 2005, 07 si 08. Deci, nu stiu cat de rentabil poate fi un restaurant cu mancarea oferita cu meniu.
     
  12. andreivaly

    andreivaly Member

    Joined:
    Feb 28, 2011
    Messages:
    332
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    "Oaia la groapa" -Regretatul Radu Anton Roman zicea ca e o reteta romaneasca,si in cartea sa de bucate mai sunt si alte mancaruri romanesti
     
  13. AndreiIeseanul

    AndreiIeseanul New Member

    Joined:
    Dec 3, 2011
    Messages:
    163
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Lorenzo, apropo de restaurante chinezesti, si eu in Anglia, mai exact in eastbourne ( undeva pe langa Brighton), am mers de 2 ori la un restaurant chinezesc, cu bufet sau all you can eat, plateam 12 lirisoare, dar mancam, super super ! Si mancare exceptional de buna, si cat puteai tu :) Singurul lucru pentru care trebuia sa mai platesc erau bauturile. O cutie de suc, sau apa plata sau ma rog, dupa preferinte. Dar aveai mancare super buna, plus desert, de la fructe, la prajituri, turturi. Ceva de exceptie :) Nu rpea stiu eu ce profit fac ei, sau cum fac ei profit, ca eu atunci cred ca sigur am mancat ai mult de 12 lire. Si sunt altii care mananca si mai mult decat mine si cred eu in sinea mea ca majoritatea persoanelor care vin in acest gen de restaurante, mananca destul de multisor, deci peste cele 12 lire pe care trebuie sa le platesti. Anyway, acel restaurant era acoo de ceva timp din spusele persoanei cu care am emrs acolo, deci afacerea inflorea :)
     
  14. danielpix

    danielpix New Member

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Cum ramane cu ciorba de burta? Mi-e pofta... Sa deschis? Se mai deschide?
     
  15. cati

    cati New Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    saptamana care vine stim sigur daca da sau nu -thumbsup-
     
  16. elia

    elia New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So ??? S-a deschis ? Eu stau cam departe, dar e bine de stiut pentru orice eventualitate. Mult noroc 'cati' in any case ca de sugestii, critici si toate cele 'e plin podul', cum se zice pe la noi pe acasa...what's wrong with enthusiasm, hm ?? :))) All the best of luck to you si la mai mare ! Ah si ma gandeam si eu la cartea de bucate minunata a lui Radu Anton Roman pe care mi-am cumparat-o recent de acasa (vorba lui 'andreivaly') :), o adevarata capodopera romaneasca, plina din scoarta-n scoarta de ale noastre din toate colturile tarisoarei noastre, oh yessss !
    La o adica, come on, de unde incepem comparatia, dar Anglo-Saxonii cu cate mancaruri traditionale se pot lauda ? Si nu sunt singurii. Teoriile astea cu tendentii puriste, fie ele culinare sau lingvistice (ca sa nu deraiam de tot spre alte domenii) for that matter nu rezista, vorba parafrazata a lui 'cati' am evoluat cu totii din toate punctele de vedere (or at least we'd like to think so :))))). Numai bine tuturor xx
     
  17. cati

    cati New Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii.....urmeaza sa ne mutam in southampton in zona ocean vilage,cum este acolo???e un oras linistit??!!!va rog astept un raspuns.....
     
  18. catad

    catad Active Member

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    1,441
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    cineva interesat de o iesire astazi la Paultons Park? vorbesc de cei cu copii. mergem si noi la Peppa Pig World azi si ne putem intalni la un pahar de vorba pe acolo. Interesat? 0755 2690439
     

Share This Page