6.3 C
London
Sunday, October 20, 2019
£1 = 0.00RON / €inf / $0.00

Reguli dupa 1 Ian - H.O.

Discussion in 'ARHIVA' started by ukok, Nov 15, 2006.

  1. dante

    dante New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Raspuns: Reguli dupa 1 Ian - H.O.

    Multumesc ptr lamuriri.
    Sotia mea este dependentul si a inceput munca in toamna. Deci in iunie cand expira viza, nu o sa aibe 12 luni lucrate in UK. Din citatul postat mai jos de Parteneru, inteleg ca sotia trebuie sa obtina accession worker card in vara 2007 cand expira viza.

    Numai bine si sanatate.
     
  2. cien_my

    cien_my New Member

    Joined:
    Jan 1, 1970
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Raspuns: Reguli dupa 1 Ian - H.O.

    Salut
    a fost cineva in situatia asta: a plecat din uk dupa 1 ian.in Romania, (cu pasaport sau cu buletin nu conteaza) si sa intors deja in Anglia?Dupa cum stiti la intrare nu va pus nika pe pasaport sau buletin sau sa fi intodus ceva in baza de date...e si cum nu ati intrat in tara chiar daca, cand ati plecat inainte de 1 ian (legal sau ilegal) vi sa pus stampila de intrare in prima tara dupa Romania (asta in cazul ati fost pe ocolite, cu escala). V-a zis cineva ceva cand ati plecat din romania acuma dupa 1 ianurie?
    Astept comentarii, numai bine.
     
  3. spin

    spin New Member

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    824
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Legi neclare

    I find this rather confusing:


    "To qualify as highly skilled, you must (...):

    * meet the criteria for the approval of leave to remain under the existing Science and Engineering Graduate’s Scheme or Scottish graduates Scheme. To qualify on this basis you must, in the previous 12 months, have obtained a Higher National Diploma or degree (including a masters or doctorate) from an
    educational institution in Scotland, or a degree with second class honours or
    above in a subject approved by the Department for Education or Skills for the
    purpose of the Science and Engineering Graduates Scheme1, or a masters or
    postgraduate degree in any subject "


    Voi ce intelegeti? Ma calific pt HSMP daca fac masteratul in Anglia, sau paragraful se aplica doar pt Scotia?

    100% nu e nimic clar pt ca la sfarsitul paragrafului, nu se specifica "in Scotland / in the UK"
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Raspuns: Legi neclare

    Se iau in considerare ami multe variabile (varsta, studii, salariul in Romania, experienta f importanta, pana si situatia sotiei/sotului)
    uite aici un calculator ca sa iti faci o idee cate puncte obtii http://www.workpermit.com/uk/hsmp_calculator.htm
    Daca faci masterul si nu ai experienta in domeniu, poate fi dificil sa obtii punctele.
    O alta variant este sa lucrezi part time timp de un an sau 2 cat faci masterul.
    Dupa 12 luni aplici de blue registration certificate.(vezi subiectul cu aplicatii trimise la HO) si obtii drept nelimitat de munca in UK .


    succes!
    T
     
  5. mimi

    mimi New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Raspuns: Legi neclare

    Buna Spin!

    Paragraful se refera la Fresh Talent Working in Scotland Scheme, care este valabila doar pentru absolventii din Scotia.

    Dar daca te uiti pe BR2, ai sa vezi ca de fapt te incadrezi si daca ai obtinut o diploma de master in Anglia sau Wales, nu numai in Scotia.

    Multa bafta!
     

Share This Page