6.3 C
London
Sunday, October 20, 2019
£1 = 0.00RON / €inf / $0.00

Pasaport de la ambasada

Discussion in 'Ambasada' started by faith, Aug 15, 2008.

  1. faith

    faith New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Nu stiu daca am postat unde trebuie,asa cred,dar daca am gresit locatia imi cer scuze.
    Ceea ce vroiam sa intreb e daca se poate sa imi fac pasaport la ambasada Romaniei in UK ;am venit aici doar cu buletinul si pt a-mi deschide cont la banca am nevoie de doua acte de identitate.Si nu am timp,bani si nici chef sa am duc in tara doar pt un pasaport. Multumesc anticipat!
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Faith, intra pe site-ul ambasadesi (daca nu cumva ai facut-o deja).Ai mai precis 3 variante: sa te duci in tara personal, sa imputernicesti pe cineva sau sa faci aplicatie pt.pasaport CRDS la ambasada.Eu, pot sa iti spun din experienta proprie despre cea de-a treia varianta.Am depus actele la inceputul lui Martie si am ridicat pasaportul saptamana trecuta.Asta cu petitii muuuulte atat aici cat si in Romania si cu circumstante speciale.Cu mare 'scandal' si cu dovezi ca am domiciliul aici.Si tot a fost un calvar.Conditiile ambasadei de aici sunt destul de stricte: ILR sau pasaport britanic.Deci daca iti trebuie pasaport repede, nu te sfatuiesc.Plus ca ti se va lua buletinu(nu mai ai drept sa ai CI niciodata), deci din start ramai tot cu un singur act de identitate.
    Nu stiu cat dureaza sa imputernicesti pe cineva.Eu in locul tau m-as duce in tara la urgenta-am inteles ca sunt sectii unde se elibereaza intr-o ora-, daca scopul este un pasaport simplu si cat mai repede,si daca in situatia ta poti obtine unul din Romania.
    Bafta mare!
     
  3. faith

    faith New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Nu e urgent,vroiam un cont in banca doar pt satisfactia mea personala,nu imi trebuie. Lucrez ca au pair acum,nu am nevoie de cont,dar as vrea unul...cand ziceam ca nu am timp vroiam de fapt sa zic ca nu vreau sa imi pierd timpul ducandu-ma in tara doar pt pasaport...si in vizita nu stiu cand o sa ajung...se pare ca destul de curand,pt ca nu intentionez sa fiu toata viata au pair.In fine,multumesc pt raspuns,am sa astept pana ma intorc sa imi iau pasaportul...e mai rapid probabil decat sa astept luni de zile si sa ramana pana la urma tot cu un singur id.
     
  4. clauditza26

    clauditza26 New Member

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    poți da mai multe informații despre ..a împuternici pe cineva pt a ți face pașaport?!?!am nevoie de el fff urgent ,la toate agențiile care ma duc,pt a mi cauta un loc de muncă,îmi cer pașaportul.multumesc
     
  5. rbk

    rbk New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    165
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Eu mi l-am facut in ianuarie anul asta la ambasada si mi-au zis ca nu se mai face cu imputernicire.Am depus toate documentele la ambasada si mi-au trimis pasaportul prin posta, dar a durat vre-o 2 luni ce-i drept....
     
  6. mihaelapop

    mihaelapop New Member

    Joined:
    Feb 22, 2014
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Buna ziua ,am o mare problema si se pare ca cei de la ambasada nu se deranjeaza sa imi spuna ceva concret.Mi-a expirat pasaportul si nu mai detin buletin de indentitate de aproximativ un an de zile , am doar certificatul de nastere .Locuiesc in Uk de 10 luni am facturi,contract de inchiriere ,national insurance number in numele meu ,pot sa si votez ....deci cum pot sa imi reinnoiesc pasaportul avand in vedere ca nu ami am bulentin de 1 an si nici nu am cum sa il mai fac in Romania pt ca nu mai locuiesc acolo.Am trimis zeci de mailuri la ambasada sectia pasapoarte ...si nici un raspuns concret ba chiar ii deranjez!!!Din cate stiu din 1 ianuarie 2014 sau schimbat reguliile si intrebarea mea este daca pot sa aplic pt un pasaport cu domiciliul in UK pt ca nu mai este nevoie de carduri yelow,blue etc ,sau de permis sa locuiesti aici nop?
     

Share This Page