21.3 C
London
Wednesday, August 21, 2019
£1 = 0.00RON / €inf / $0.00

Imi lipseste bucataria romaneasca

Discussion in 'SEZATOARE' started by julianne, May 29, 2007.

  1. spin

    spin New Member

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    824
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Deci lacarmioara sa inteleg ca daca crevetii nu-ti plac pentru ca PAR vii, de stridii (oysters) vii nu te vei apuca niciodata, nu -puke- ?
     
  2. radusmall

    radusmall New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    mmm....stridiile sunt cele mai bune ! am reusit sa mai mananc acum cateva zile, dupa mult timp. bravo spin, stii ce e bun.
    iar pentru lacramioara, crevetii nu sunt vii ci prefierti, ca de aceea sunt roz. vii ar misca (ca stridia cand pui lamaie pe ea) si ar fi gri.
    pofta buna !
     
  3. julianne

    julianne New Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    313
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Draga Spin , crede-ma ca petrec mult timp in supermarket, poate chiar mai mult decat ti-ai imagina, din pacate, cum am mai spus locuiesc intr-un oras mai mic cu 2 supermarketuri mari si late in care gasesc cam acelasi produse sau nu gasesc anumite produse :)|
    Iar , intr-un oras mai mare de langa mine ajung cam lunar, cam intodeauna sunt in graba si poate nici nu stiu ce sa caut sau unde sa caut , de asta si intreb ...
    Nu vreau sa deranjez pe nimeni cu stupiditatea intrebarilor mele si daca deranjez nimeni nu e obligat sa raspunda...
    Daca am intrebat de carnea de porc tocata , m-am referit la faptul daca are un gust cat de cat similar cu cea de la noi, ca am observat si eu f bine ca multe lucruri nu sunt asemanatoare la gust...iar in cea ce priveste creativitatea in bucatarie ii las acest merit sotului meu, ca probabil doar barbatii stiu ce e aia ...
    Multumesc oricum...
     
  4. radusmall

    radusmall New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    -hb1- incearca crème fraîche, se gaseste la orice off licence
    este smantana noastra....
    pofta buna !
     
  5. radusmall

    radusmall New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Doamne Doamne devine deja de ras cat sunt de gospodine femeile noastre:)
    Care nu au ingrediente sa faca mancare ca "in Romania".
    Parca smantana, ardeii iuti, mamaliga, micii, sarmalele in Romania s-a inventat...
    Eu acum 10 ani aveam o prietena din Sicilia, si incercam sa ii explic despre o specialitate romaneasca "mamaliga"....si cand a priceput ce vreau sa zic, mi-a explicat ca este mancarea lor de mii de ani....ca au crescut oi toata viata....si ca era mancarea ca la noi a Catincai a lu' Moromete...
    Mamaliga cu cas si cu smantana.
    Pofta buna !
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    radusmall n`am spus ca sunt vii..par vii..asta este parerea mea  :p ) chiar daca`s din Constanta si toata lumea papa numai bunatati sau specialitati marine...asa k nu`mi desena cum arata vie/moarta sau prefiarta k nici nu vreau sa stiu... pur si simplu nu`mi plac :)
     
  7. spin

    spin New Member

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    824
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    radusmall remarca ta asupra mamligii m-a facut sa zambesc. ma gandeam la mici....poate nici ei nu sunt pe atat de autohtoni pe cat ne place noua sa credem. asta cand ii mananci fara acompaniament. dar adauga-le putin mustar, o bere rece si cateva manele si sigur devin (din pacate) mai romanesti decat Morometii lui Preda -beer-
     
  8. Leonard George

    Leonard George New Member

    Joined:
    Jul 1, 2011
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re: Imi lipseste bucataria romaneasca

    Stiti cumva unde gasesc icre de peste nepreparate? Ma chinui de cateva luni sa gasesc dar nimic..:(
     
  9. dromaderu

    dromaderu Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    5,762
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Re: Imi lipseste bucataria romaneasca


    -ras2- -ras2-

    In Delta sau, mai am eu ceva in frigider...da le tin ca s-a anuntat ceva grumanzi de icre pe aici -ras2-

    George, habar nu am daca gasesti asa ceva pe aici, eu, in 9 ani, nu am gasit, poate aduc comerciantii romani?
    Spor omule!
     
  10. maria_s

    maria_s New Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Romania- Cluj
    Re: Imi lipseste bucataria romaneasca

    -ras4- micii autohtoni -wow- ....sunt turcesti nicidecum romanesti , adica daca ne gandim asa foarte putine mancaruri sunt pur romanesti , mai toate au influente,de ex. in Ardeal de la unguri .
    Sarmale? am crezut si eu ca is romanesti pana am mancat in orientul mijlociu sarmale mai bune decat oriunde in Romania , doar ca ne-am obijnuit noi cu gustul de acasa ...dar de fapt nu acela este cel mai bun..sotului meu nu ii place mancarea romaneasca, mai sa moara de foame pana am invatat cum sa gatesc ca aici .

    Apropo daca va intereseaza va pot da niste retete egiptene, uite de ex cum sa faceti orezul fiert bob cu bob care nu se lipeste deolalta si nici nu are apa deloc .
     
  11. dromaderu

    dromaderu Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    5,762
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Re: Imi lipseste bucataria romaneasca


    Maria, treaba cu sarmalele este deja un...afront, adus comunitatii romanesti! -ras4-
    Desigur ca ele nu vor fi fost inventie romaneasca dar, lasa-ne sa ne mandrim si noi cu ceva... -ras2-

    Astept sa ne spui cum e treaba cu orezul ala deci, eu sunt interesat, gatim mult orez, eu il fierb in apa mai multa si-l scurg...apoi mix cu una alta, asta ca side, deci, care este secretul?
     
  12. ANUBIS-DAT

    ANUBIS-DAT New Member

    Joined:
    Mar 15, 2012
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Self Employed / Consultancy in B&M
    Location:
    London / NW2
    Re: Imi lipseste bucataria romaneasca

    Fierbi orezul " al dente" dupa care-l clatesti bine cu apa rece si-l arunci in wok sau tigaie cu putin ulei si eventual sofran.
    Succes
    PS...cu cat clatesti mai bine cu atat indepartezi acea faina de orez care leaga bobul unul de altul.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  13. Ale

    Ale New Member

    Joined:
    May 8, 2011
    Messages:
    208
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Londra
    Re: Imi lipseste bucataria romaneasca

    Daca stam sa ne gandim bine, bucataria traditionala romaneasca....are cam putine sau chiar deloc lucruri originale. Ideea de sarmale este de inspiratie turceasca/greceasca, numai ca la noi difera modalitatea de a le prepara.
    Micii nostrii sunt iarasi de inspiratie turceasca, adaptati.
    Deci? Ce i al nostru pur si nu gasesti nicaieri? La un prim gand mamaliga cu branza POATE
    :)
     
  14. Ale

    Ale New Member

    Joined:
    May 8, 2011
    Messages:
    208
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Londra
    Re: Imi lipseste bucataria romaneasca

    Anubis suna bine ce zici, dar vin eu si ti sugerez si niste piept de pui si/sau creveti si gata paella :p
     
  15. sapanta

    sapanta Active Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    2,714
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Re: Imi lipseste bucataria romaneasca

    Bulzul e romanesc sadea, parca s-a mai discutat pe tema asta
     
  16. maria_s

    maria_s New Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Romania- Cluj
    Re: Imi lipseste bucataria romaneasca


    Dupa ce fierbi orezul ...clatesti si prajesti? pfui munca multa si migala ...hai sa va zic cum fac eu aici , mancarea zilnica e orez in loc de paine, orez cu sosuri pe baza de rosii, bame , fasole verde , etc....si cate o bucata de carne normal .:)


    Orez fiert , simplu:

    -eu fac din doua pahare de orez pt doua persoane , pahare de 250 ml
    - o mana de taitei dinaia fidea , se poate la fel de bine si fara , doar ca arata mult mai bine cu ...:)
    -supa fierbinte de pui sau de carne , daca nu am ..apa goala cu un pic de vegeta si piper

    se spala orezul bine bine pana cand apa scursa e curata , se scurge bine , se pune deoparte. Se pun la prajit doua -trei linguri de unt sau ulei ,
    se prajeste fideaua pana cand isi schimba culoarea si v-a avea un miros placut dupa care se adauga orezul scurs , si se calaste la foc mic pana cand devine sticlos , adica scoatem apa din el .
    intre timp incalzim supa, sau apa , este foarte important sa fie fierbinte apa pe care o puneti peste , pentru ca astfel orezul vostru nu se v-a lipi deolalta . Cand orezul nostru este transparent, adaugan o lingurita de sare (gustam apa , ar trebui sa fie un pic mai sarata decat supa obijnuita , pentru ca orezul v-a absoarbe sarea ) , punem apa peste el atentie doar cat sa depaseasca orezul cu un deget . teoretic se pune la 1,cana jumate de orez si o mana de fidea se pune 3 cani de apa , masurate cu aceeasi cana , dar asa dupa ochi nu stiintific , cam de un deget deasupra orezului, nu mai mult nu mai putin . Se da in clocot pt un minut doua, se lasa focul mic si se amesteca . Asta este ultima data cand amestecati in oala , se pune capac si se fierbe la foc mic , pe tabla nu direct pe flacra , si acoperit ca sa ii dam sansa sa fiarba in aburi .
    dupa 25 de munte luam capacul si verificam orezul , teoretic ar trebui sa nu mai fie apa deloc iar orezul fiert , acuma se poate amesteca si gusta , daca nu e fiert destul puneti capacul inapoi si mai lasati .

    se serveste imediat ..cu orice .

    va dau reteta in engleza daca nu intelegeti explicatiile mele :)
    http://recipes-from-everywhere.blogspot ... z-bil.html

    ah era sa uit , folositi oala de teflon sau aluminiu nu cele emailate.

    Daca doriti reteta pentru orez cu creveti , sau orez pentru peste (ala maroniu) sa imi spuneti .
    de asemenea varianta indiana corecta a orezului cu sofran , stafide si migdale . nu ezitati ... -nu-ma-uit- oricum ma plictisesc ingrozitor acasa toata ziua.
     
  17. Ale

    Ale New Member

    Joined:
    May 8, 2011
    Messages:
    208
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Londra
    Re: Imi lipseste bucataria romaneasca


    Ok, asta i unul, altceva? Nu ca chiar is curioasa acum, hai sa vedem daca venim cu mai multe feluri romanesti sadea.... :p
     
  18. Mr.Jarndyce

    Mr.Jarndyce Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Re: Imi lipseste bucataria romaneasca

    chiar imi vine rau cand vad romani care vin in Anglia si vor sa se simta tot ca in Romania.
    Si mai ales cand oamenii astia se exprima juma engleza juma romana ca si cand sunt aici de 3 decenii dar de fapt nu stiu ca soured cream inlocuiestste cu succes smantana din Romania si polenta inlocuieste in proportie de 80% faina de malai.

    Referitor la mancare eu personal am gasit aici lucruri care sunt de 10 ori mai gustoase decat in Romania.
    Ok ...inteleg ca e nevoie de un pic de timp ca sa intelegi ca nu vei putea replica gusturile din Romania dar sa te agati la nesfarsit de ideea ca vrei numai si numai ca in Romania e un pic absurd si lipsit de creativitate.
     
  19. Ale

    Ale New Member

    Joined:
    May 8, 2011
    Messages:
    208
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Londra
    Re: Imi lipseste bucataria romaneasca

    Ai omis poate sa te uiti la data posturilor initiale din topic, e vorba de anul 2007 in mare parte, cand nu erau asa multi romani si poate nici atatea magazine :)
    Ai si tu dreptate cu inchistatul asta in bucataria romaneasca, dar de gustibus.... :)
     
  20. Mr.Jarndyce

    Mr.Jarndyce Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Re: Imi lipseste bucataria romaneasca

    Greseala mea .Scuze.
     

Share This Page