...Mulţi dintre noi nu vor putea fi de Sărbători acasă, alături de părinţi şi cei dragi sufletului... Această melodie nouă şi acest nou clip le este dedicată... Sărbători fericite tuturor!!! https://www.youtube.com/watch?feature=p ... AYAv14Sbbg
♥ ..Iarna - o melodie dedicată celor ce iubesc iernile româneşti, cu colinde la gura sobei... Mulţumim celor ce au vizionat acest clip (aproape 1000 în mai puţin de 3 zile), înseamnă că munca noastră nu a fost în zadar...Mulţumiri speciale prietenului meu, compozitorul Dan Lucian Corb, care a îmbinat muzica în mod minunat cu "gândurile" mele de suflet...Mii de mulţumiri tuturor!!!♥ ...Iarna... E iarna-acum si neaua-i peste tot... Se vad colindatori in zare... Trosneste lemnul de stejar in foc... Si sanii se zaresc in departare... Acum, in fiecare casa... E zi de sarbatoare... Se pregatesc cu totii pentru masa... Si-s veseli toti, cu mic, cu mare... Se trage vinul de la beci... Se scoate-o galbena palinca... E ziua vinurilor reci... Din cand in cand, se scoate Din cuptor cate-o placinta... Si gazdele stau vesele-n pridvor... Tot ascultand urarea... Ce le-o rostesc copii-n cor... Tot satul simte astazi Sarbatoarea... Colacii isi asteapta randu-n cos... Iar vinul, in ulcele... Mai vine la colind si cate-un mos... Si dup-un strop de vin, mai prinde si-el putere... De cand se stie, el a colindat... Nu a lipsit de loc... Si-acum, de gazda-i invitat... Sa sada langa foc... "Stai, mosule, te rog, cu noi nitel... C-ai inghetat, e frig si ger afara... Si sa ciocnim cu totii-un paharel... Din cea palinca veche, galbioara... Si sa-ncercam niste carnati... Ce stau cuminti intr-acea oala... Si-abia asteapta-a fi mancati... De-aceia, ce de bine, ne urara..." Si vin colindatorii cete, cete... Trosnind din bice si din clopotei... Sunt si baieti, dar sunt si fete... Si gazda le da mere, nuci si colacei... Si de-o fi anul ce-o sa vina... Cu spor si sanatate... Va asteptam din nou la noi... Cu mese-mbelsugate... Dar...nu uitati nicicand... De ce ne-am strans cu totii in pridvor... Nu pentru voie buna... Si nu pentru bucate... Ci pentru-al Maicii Sfinte Scump Odor... Ce s-a nascut si ia asupra-I... Cu Pace si cu Bunatate... Ale intregii omeniri si ale noastre, toate... Minciuni, si rautati, si rele si pacate... de Cristian Gabriel Groman la 22 decembrie 2010