17.5 C
London
Wednesday, September 23, 2020
£1 = 0.00RON / €inf / $0.00

Cum pornesc caldura ???

Discussion in 'SEZATOARE' started by albea, Sep 25, 2012.

  1. albea

    albea Active Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    4,259
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Taxi driver
    Location:
    London
    -nervos- M-am congelat!! Landlordul este plecat in India (sic!) si nu are cine sa-mi spuna cum pornesc caldura. Situatia este in felul urmator: centrala termica se afla in garaj, arata ca o piesa de muzeu dar funtioneaza pentru ca se vede flacara si imi da ala calda. Termostatul de pe hol e bun si el, se aude cand face clic.

    Problema este (presupun) la boilerul care se afla la etaj. Acolo se afla un fel de panou de comanda pe care se afla temporizatorul (un fel de ceas pentru intervalele de timp in care vrei sa ai caldura) si doua intrerupatoare, unul pentru caldura si unul pentru apa calda. Ambele intrerupatoare au 4 pozitii 1.Off, 2.Twice, 3.All day, 4.24Hrs. Ambele se afla pe pozitia 1.Off. Precizez inca o data ca am apa calda.

    Am incercat de la butonul pentru caldura, daca il pun pe all day sau pe 24hrs, se aud niste clicuri si zgomote pe instalatie, dar atat. Caldura ioc. Si parca nu am curaj, cu toate ca am chef, sa pun mana pe un levier sa-l fac praf. Vreun specialist (patit) pe forum sa ma ajute si pe mine cu un sfat?

    P.S. Va rog fara sfaturi de gen de genul sa cumpar radiator electric, sa emigrez in Africa, sau alte alea. Multumesc!
     
  2. dorina.m

    dorina.m New Member

    Joined:
    Jun 20, 2010
    Messages:
    166
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Catalin, uita-te la centrala si vezi daca nu are vreun buton cu ceva liniute desenate pe langa el (ceva de genul IIII cica asta ar fi simbolul pentru calorifer) -nu-ma-uit- in principiu ar trebui sa ai butonul de on/off, unul pentru apa calda si altul pentru incalzire. Si eu am o gioarsa de centrala si am patit la fel cand m-am mutat doar ca la mine nu mergea apa calda. Succes!
     
  3. sapanta

    sapanta Active Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    2,714
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    muta ambele intrerupatoare pe pozitia ALL DAY pt moment ca sa te incalzesti
    apoi de la termostatul din camera creste temperatura - la 25+ grade si ar trebui se porneasca

    ar trebui sa vezi si la centrala o flacara si eventual ceva caldura.

    poate pui o poza cu termostatul sa vada lumea care poate are la fel.
     
  4. albea

    albea Active Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    4,259
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Taxi driver
    Location:
    London
    Deci, centrala din garaj funtioneaza. Se vede flacara de cate ori dau drumul la dus sau la bucatarie la apa calda si chiar da apa fierbinte, in ciuda faptului ca comutatorul de hot water de la boiler (care se afla in casa) este pe pozitia OFF. Termostatul (piesa de pe peretele din holul de la intrare de unde reglezi temperatura din casa) era pe 0 si cand l-am pus pe 25 a facut un clic discret.

    Acum, cu butoanele de la boiler, de sus (in casa, nu in garaj) mi-e frica sa umblu sa nu fac vreo minune. L-am pus pe cel de caldura pe all day si s-a auzit un clic ca si cum ar fi inceput sa functioneze, dar caloriferele au ramas reci. Dupa aceea, l-am pus pe 24hrs si acelasi efect. ce am uitat sa spun inainte este ca ceasul acela (temporizatorul) ticaie intr-una, fara incetare, de cand m-am mutat in casa. Si inca ceva: mai este un comutator pe care scrie "ADVANCE", care nu stiu pentru ce este.
     
  5. adrian79

    adrian79 New Member

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    127
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Stoke-on-Trent
    Home Page:
    Stiu ca pare stupid ce o sa spun si probabil ai verificat dar prefer sa aduc aminte.
    Ai verificat robinetii de la centrala, sa fie pe deschis pe circuitul de calorifere ?

    Teoretic ar trebui sa fie pe pozitia deschis, practic e posibil sa fie opriti sau oprit, in cazul in care e doar unul singur (si de regula e doar unu).

    Cand un robinet de servicu e pe pozitia inchis formeaza o cruce cu laturile la 90 de grade sau un T, pozitia deschis manerul robinetului vine paralel cu conducta respectiva.

    Probabil manerul e de culoare rosie. (m-am uitat la centrala mea acum -nu-ma-uit- )

    Imi cer scuze ptr modul de exprimare (ca la prosti cum se spune) dar consider ca e mai utila explicatia asta si mai pe intelesul si altora care ar putea experimenta o problema de genul asta.
     
  6. albea

    albea Active Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    4,259
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Taxi driver
    Location:
    London
    Am gasit si un robinet rosu care era inchis si l-am deschis. Tot nu merge. -nervos-
     
  7. tziricutza

    tziricutza New Member

    Joined:
    Nov 5, 2011
    Messages:
    579
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Dar a fost cineva sa faca aerisirea caloriferelor? Asta a fost problema noastra cand am stat in shared house. Nu am avut caldura pana nu a venit British Gas sa faca aerisirea caloriferelor si verificarea (setarea) centralei. Cu toate ca aveam apa calda.
     
  8. ANUBIS-DAT

    ANUBIS-DAT New Member

    Joined:
    Mar 15, 2012
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Self Employed / Consultancy in B&M
    Location:
    London / NW2
    Undeva pe un perete ai un dial de reglat temperatura, acela este un termistor care citeste temperatura mediului vezi daca nu cumva este setat pe o temp foarte scazuta si deaceea nu porneste.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. Trafalet

    Trafalet New Member

    Joined:
    Aug 14, 2012
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Si noi am patit la fel,dupa 3 zile de stat in frig si de dat telefoane,agentia ne-a trimis pe cineva si a facut verificari.Termostatul care citea temperatura mediului ambiant nu avea baterii.Apoi centrala a pornit doar setand temperatura la termostat,nu a mai fost nevoie sa facem drumuri la centrala.
     
  10. elna

    elna New Member

    Joined:
    Jan 27, 2011
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Comutatorul "ADVANCE" este ptr incalzirea apei din boiler in 20-30 minute, in caz ca ramai fara apa calda.
    cel putin asa este unde locuiesc eu. mult succes cu pornitul caldurei :)
     
  11. Fabian

    Fabian New Member

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Messages:
    326
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Cauta modelul centralei pe net. Vezi un manual ceva...Fa o poza la butoane, sa poti sa le aduci la pozitia initiala, si joaca-te cu ele, nu ai ce sa strici.... Sunt doua tipuri de termostate la majoritatea centralelor, unul care citeste temperatura ambianta si porneste centrala daca este mai jos de x (pune-l la 18), si altu care setezi temperatura apei din calorifere (pune-l la 50). Daca ai robinete cu termostat la calorifere, da-le la 0 si apoi la maxim. Cateodata mai raman blocate. Daca ai un indicator de presiune, verifica sa fie in parametri (intre liniute, sau pe verde). Eventual fa o poza si pune-o aici sa vedem ce butoane ai......
    Daca tot nu te descurci, cheama un instalator...
     
  12. tziricutza

    tziricutza New Member

    Joined:
    Nov 5, 2011
    Messages:
    579
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Daca ai la calorifere robineti cu gradatii de genul I II III samd, incearca sa desurubezi acel robinet si sa il scoti. O sa vezi ca in capatul tevii e ceva ca un mustiuc, tumburus (suna prostesc, dar nu ma pot gandi acum la altceva). Uneori acel mustiuc e intepenit in jos. Ia un ciocan si loveste un pic in teava in zona filetului.
     
  13. albea

    albea Active Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    4,259
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Taxi driver
    Location:
    London
    Bune idei, multumesc la toata lumea. Cred totusi, ca o sa incerc sa fac o aerisire prima data. Sa vad unde gasesc o cheie din aia pentru aerisit.
     
  14. Fabian

    Fabian New Member

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Messages:
    326
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    daca nu ai pierderi si nu s-a facut vre-o modificare de anul trecut din iarna....nu ar fi nevoie de aerisier. si oricum, chiar si fara aerisier ar trebui sa ai macar o teava calda ceva....vezi teava de caldura care pleaca din centrala.
     
  15. sapanta

    sapanta Active Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    2,714
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
  16. glissando

    glissando New Member

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Messages:
    913
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Te-ai uitat la temporizator? Daca centrala este setata pe automat si nu este selectata nici o perioada de functionare, caldura nu va functiona. Pune-o pe pozitia de functionare - la mine sunt trei pozitii, 0 pentru inchis, I pentru caldura tot timpul si la mijloc intre ele nu e nimic scris insa daca pui butonelul acolo si selectezi un interval orar scotand acele din dreptul orelor in afara, porneste doar in intervalul acela orar. De asemenea, vezi sa nu fie pe "summer mode" - adica setata sa dea numai apa calda, caldura fiind inchisa. A mai zis cineva pe aici, cauta un buton care sa aiba simbolurile III langa el, ala e butonul de "winter mode" (cel putin la mine asa e). Bafta multa, sper sa rezolvi!
     
  17. marinelasonei

    marinelasonei New Member

    Joined:
    Mar 29, 2011
    Messages:
    232
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Deschide si caloriferele! Poate merge!
     
  18. albea

    albea Active Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    4,259
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Taxi driver
    Location:
    London
    Buna idee! :D
     
  19. kitchi11

    kitchi11 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    325
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Asta ma aminteste de un banc:
    "-Ce face un scotian cand ii este frig?
    Se pune langa soba.
    -Ce face un scotian cand ii este si mai frig?
    Se da si mai aproape de soba.
    -Dar ce face cand nu mai poate de frig?
    Aprinde soba!"

    Si acum ceva mai serios:
    Important e ca toate caloriferele si robineti de pe instalatie sa fie deschise si pe tur si pe retur. Daca setarile pe centrala (respectiv boiler) sunt facute bine, ar trebui sa auzi pompa de apa intrand in functiune in momentul in care pornesti incalzirea. In acelasi timp flacara (asta se si intampla) trebuie sa se mareasca automat ca sa incalzesca apa (sper ca este apa in instalatie, unii prefera sa golesca caloriferele pe timpul verii). Atentie, chiar daca nu sa facut aerisirea, caloriferele ar trebui sa fie caldute.

    Am vazut ca e vorba de o casa cu etaj. In cazul in care landlordul sta in aceeasi (e doar o presupunere) casa este posibil ca instalatia sa fie comun si tu sa nu ai acces la anumite calorifere/robineti care sunt in incaperile landlordului?
     
  20. glissando

    glissando New Member

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Messages:
    913
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    @ albea
    cum e, a mers pana la urma?
     

Share This Page