6.1 C
London
Friday, December 13, 2019
£1 = 0.00RON / €inf / $0.00

cel mai usor mod de a avea drept de munca!!????

Discussion in 'SEZATOARE' started by biscovici, Jul 1, 2008.

  1. biscovici

    biscovici New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    115
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    cel mai usor mod de a avea drept de munca in uk?sunt dispus sa si platesc!!! -saint- aint-

    Am venit aici acum 1an si ceva am fost self-employed like driver era totu ok bani frumosi numai ca(mi-a luat ceva timp sa gasesc o munca ca self-employed) dar prietena mea neavand acte tot nu ne ajungeam cu bani asa ca ni sa parut ca cel mai usor si mai repede mod de a ne lua acte este sa ne facem au-pair.ZIS SI FACUT acum am inchis cu self-employed am gasit ca cuplu au-pair la o familie am luat amandoi pink card dar....avem vreo 2luni la ei si deja numai vrem nu ne simtim in largu nostru aici si nu stiu....nici nu sunt obisnuit eu sunt genu de persoana care imi place sa fac ce vreu cand vreau...sa am LIBERTATEA MEA!!!

    Daca stie cineva un mod mai usor de ati lua acte va roa sa imi spuneti toate variantele da a te casatori nu stiu(ne luam daca e),sa deschid o firma nu stiu...SUNT DISPUS SA SI PLATESC DACA E CINEVA CARE ARE VREO PILA BINE PUSA! -badteeths- adteeths- .MULTUMESC -sad- ad- -saint- aint-
     
  2. crismarten

    crismarten New Member

    Joined:
    Jan 24, 2009
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Salut Bisco! E simplu -hello- ello- ..Mergi in Spania !!...

    ok lasand gluma
    Am cateva intrebari pt tine..
    Ce-nseamna "prietena mea nu are acte" ?..nu are CI ori pasaport..ori nu e cetatean roman si e aici ilegal?..ori e venita inainte de 1.01.2007..fara viza ..sau cum ..Nu inteleg! Pt. ca daca e romanca, acum un an, cand tu erai self employed ar fi putut aplica pt blue card, fiind partenera ta (presupunand c-ati fi putut demonstra ca relatia voastra e de durata, adica macar 2 ani)..Iar acum, dupa un an, bazandu-te pe pay slip-urile ei puteai aplica la randul tau pt blue card..binenteles in caz ca ea ar fi avut un card fara specificatii gen .."12..." ori alte restrictii..de genu' asta.
    Dupa ce-am studiat "putin" legile de pe aici..si avand in vedere timpii de asteptare de la HO(de curand au ajuns la 14 saptamani), ..ma tem ca nu exista "rezolvare" de azi pe maine a cazului tau..
    cel putin nu in UK.
    Sper sa primesti ceva "mesaje private" pentru varianta cu "spaga"..dar atentie cand postezi variante din alea aici..s-ar putea sa citeasca si "cine nu trebuie"..

    oricum fa-ne sa-ntelegem situatia mai bine(raspunzand la-ntrebarile de mai sus) pt a te sfatui cum putem.Cheers
     
  3. biscovici

    biscovici New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    115
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    nu ea este romanca dar stiam ca sa poate sa aplice pentru blue card ca dependent fiind eu sel-employed trebuie sa fim casatoriti,nu???sau ma insel??
     
  4. policeofficer

    policeofficer New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    812
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Pentru a putea aplica ca si dependent, trebuie sa fiti casatoriti. Se poate si alta varianta, sa demonstrati ca sunteti .... hmmmmm cum sa ii zic... intr-un fel de concubinaj, fara casatorie, numai ca este mai complicat. trebuie sa faceti dovada ca sunteti de cel putin 5 ani impreuna. Cum faceti dovada aceasta? Prin proprietati comune. Ori in Romania, ori in UK. Cand zic proprietati ma refer la ceva consistent, fiind apartament/casa, masina. Este cineva aici pe forum, Marioline sau ceva de genul, care sotul lucra in UK ca si chef la un hotel, si femeia, nu avea acte. A aplicat ca si dependent de el, dansul care avea Work permit. Numai ca nu erau casatoriti, dar au vrut sa mearga pe acea lege precum ca sunt intr-un concubinaj de mai bine de 5 ani. Si le-au cerut tot felul de documente. Sper norocul lor, ei aveau si o fiica impreuna, care era in Romania, iar fiica avea mai mult de 5-6 anisori. Totodata aveau si un apartament pe numele lor in Romania. Au trimis toate acele acte, si tot nu au fost multumiti cei de la Home Office, si le-au mai cerut acte aditionale. Pana la urma, dupa 1 sau 2 refuzuri, au primit actele. Dar e foarte greu la voi, daca nu aveti un copil mai mare de 5-6 ani care sa ateste relatia voastra e minim 5 nai, e greu daca nu aveti proprietati comune. Eu va zic sa nu va pierdeti timpul cu asa ceva ca luati sigur refuz.

    Daca nu mai vreti sa fiti au pair, singura cale spre blue card care o vad eu in situatia voastra ar fi un curs ceva. Poate un NVQ. Sunt peste tot ... puteti da si un search pe google. Si gasiti acolo.... cursuri, sandwish, care va permite sa faceti scoala, fiind inregistrati apoi la Home Office ca si studenti, si va permite sa si lucrati,ori in hotele, ori in care home-uri.
    Dupa 12 luni de zile de munca cu acest card de stundent, se aplica si se primeste Blue Card-ul.

    Nu va fi usor, dar ce sa ii faci .... in UK nu umba caini cu colaci in coada, si toti trebuie sa pornim de jos. Eu sunt de parere ca nu conteaza de unde incepi, ci mai presus de toate este sa aveti idealuri marete si sa va luptati pentru a reusi, si sa nu va plafonati.


    Mult Succes !
     
  5. Oana

    Oana New Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    430
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Sau dati o fuga acasa,va casatoriti,veniti inapoi si sotia ta se declara self-employed cleaner(sau altceva in functie de ce crede ca poate sa faca,adica sa aibe si clienti),tu ca dependent al ei vei avea drept de munca din start(nu e nevoie sa aplici pt blue card ca dependent,nu e obligatoriu) ,te angajezi undeva cu acte in regula la program de 8 ore ca sa scapi de "cuplu au-pair" aduni 12 payslip-uri si la anul aveti amandoi drept de munca fara restrictii in UK.
    Merge si cum a zis PO,dar mai simplu ar fi sa va casatoriti repejor si unul se face student iar celalalt are drept de munca,exact ca in cazul cu self-employed.Nu e greu,trebuie doar sa le faceti in ordinea care trebuie....

    Numai bine !
     
  6. policeofficer

    policeofficer New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    812
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Super tare chestia asta :)

    Lasand gluma la o parte, dacava simtiti pregatiti sa faceti pasul asta, asa cum a zi si Oana, acesta este pe departe cel mai usor mod de a primi actele.
    Acum depinde numai de voi. Noi v-am prezentat "optiunile", voi acum stati si cantariti, trageti linie si sunt sigur ca veti lua cea mai buna decizie epntru voi.

    Mult Succes !
     
  7. biscovici

    biscovici New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    115
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    dar aici nu ne putem casatori??? si da ca prietena mea(viitorea sotie :) )este self-employed eu am drept de munca fara sa mai aplic pt blue card ca dependent??? pt ca stiu ca acum majoritatea agentiilor stiu ca romanii au restrectii la munca si p unde te duci sa te angajezi te intreaba de work permit.zic asta ca stiu ca la inceput am mers la cateva agenti sa ma angajez cu actele d roman si toti ma intrebau de work permit si dupa aia de insurance number
     
  8. Oana

    Oana New Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    430
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Pai Insurance Number banuiesc ca ai si unii te angajeaza din prima,altii nu prea te cred,depinde de fiecare...Daca sotia ta ( -ahaa- haa- ) se declara self-employed va primi o scrisoare de la HO in care i se multumeste si confirma ca s-a inscris.Tu apoi cand te duci sa te angajezi la cei care nu te cred ca ai drept de munca poti sa le arati acea scrisoare,certificatul de casatorie si legea unde scrie despre dreptul tau de munca.
    Nu te opreste nimeni sa aplici pt blue card,dar nu este un motiv intemeiat sa nu te angajezi pana nu vine card-ul...
    Ca sa raspund concret,da,daca ea e self-employed sau studenta,tu ai drept de munca fara sa aplici pt blue card,este optional. -congrats- ongrats- on your new marriage !!!

    PS: nu stiu cum e cu casatoria in UK,dar trebuie multe acte si taxe etc...In ro cu 500 de mii faceti analizele amandoi si cununia civila va costa tot cam asa ceva (nu mai stiu cat e,eu m-am casatorit acum vreo 5 ani),si cu asta basta ,va mai costa biletele de avion....
    Intereseaza-te cum e in UK,e un topic pt asta,s-ar putea sa coste mai putin de 200 de lire caz in care merita sa o faceti aici ca sa nu mai pierdeti timp/bani pe avion,etc
     
  9. policeofficer

    policeofficer New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    812
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Acum depindenumai de voi. Daca vreti o casatorie cu familiile voastre, etc etc, va recomand sa mergeti in Romania. Daca vreti ceva numai pentru voi, strict pentru a va lua actele, se poate face si in UK bineinteles.

    Dupa ce o sa va casatoriti, daca unul dintre voi se va inregistra ca si self, celalalt poate aplica pentru blue card, ca si dependent, dar nu este neaparat un "MUST DO". Va puteti duce la angajator cu textul de lege printat de pe net , text de lege unde se prevede faptul ca, daca esti casatorit cu un cetatean dintr-o tara EEA/EU care exercita legal o munca in UK (self employed in cazul vostru), ai liber pe piata muncii in UK, deci te poti angaja fara nici o restrictie.

    Acum si chestia asta cu legea. Am intalnit pe forum persoane care s-au putut angaja doar cu acest text de lege, si persoane carora angajatorii au cam strambat din nas. De aceea eu zic ca poti incerca sa te angajezi fara blue card, dar daca nu merge la 1-2 angajatori, se poate aplica apoi pentru blue card ca si dependent.

    O sa va trebuiasca dovada ca unul dintre voi este self - employed, certificatul de casatorie in original, pasapoartele/CI in original, + BR1 form.

    Sper ca am fost destul de clar :)


    Succes
     
  10. biscovici

    biscovici New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    115
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    mai sti cumva unde o topicul acela de care spui ca actele de casatorie??? as vrea sa stiu unde si ce sa fac si cat m-ar costa sa fac cununia civila si daca e cand ma mai prind la bani fac nunta in tara.

    Daca stiam de asa ceva acum cateva luni cand chiar eram sel-employed si aveam si yellow cardu imi era f f usor -slap- lap-
     
  11. rebecca_uk

    rebecca_uk Active Member

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    6,274
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Bounds Green
    Home Page:
  12. crismarten

    crismarten New Member

    Joined:
    Jan 24, 2009
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Bisco,mate..Ce te cramponezi atata de UK?..din cate vad n-ai prea multe motive "sa faci purici" pe aici...Sfatul meu: Mergi in tara , fa-ti nunta cum trebuie,pt ca organizata cum trebuie "o nunta romaneasca" iti poate aduce un profit bunicel..Pe alt tread vad ca vrei sa cheltui 20k pt a incepe o afacere aici..Cheltuiei cu nunta in RO,fa ceva frumos,memorabil..(ca,vorba aia..Nu te-nsori in fiecare zi!) si ve-ti avea si-un profit bunicel..Iar apoi daca-ti vor lipsi "covrigii " din UK +asteptarile dupa HO asa de tare,puteti veni aici+ urmati sfatul Oanei..Casa de Piatra!

    P.S.Nu cred ca este chiar asa de complicat sa procesezi documente pt prietena ta,doar pt ca e "prietena" si nu sotie.E si cazu' meu.Se numeste libera comuniune ori relatie consensuala..iar aici se practica la scara mult mai mare comparativ cu noi..ei ne numesc "unmarried partners"
    La interviu a trebuit sa demonstram c-am fost impreuna pt cel putin 2 ani (am aratat niste poze,cu data pe ele+alte documente ce atestau c-am fost impreuna,vizele de Ro din pasaportul ei,ea nefiind romanca si nici cetatean EEA/UE,nu avem proprietati impreuna..)..A obtinut un EEA family permit ce-i da drept de munca si rezidenta in UK..culmea e ca eu nu am drept de munca dar ea are ,cu toate ca si-a luat permis-ul de mai sus , bazandu-se pe relatia cu mine ,un roman...cand altfel nu putea veni aici nici ca turist.Ma rog,ciudateniile sistemului..
     
  13. sutemiwaza

    sutemiwaza New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    174
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    Trebuie sa faci programare cu 16 zile inainte de data dorita.Daca vrei sa te casatoresti sambata sau duminica,o sa ai ceva de asteptat la ''coada'',aceste luni ,iulie si august,fiind si la ei ''lunile potrivite pentru a te casatori'' ,dar daca alegeti o oarecare zi din saptamana o sa fie mai usor.Te costa 140-150 lire si ai nevoie de 2 martori.cA ACTE ,trebuie sa aveti pasaportul,certificat de nastere(unele oficii cer ,unele nu),hotarari de divort daca este cazul.In cazul mai multor casatorii anterioare ,trebuie sa ai ultimele doua hotarari de divort si sa poti da detalii despre prima (numele fostului/fostei sotii,data (cat de cat apropiata )si anul in care a avut loc casatoria si divortul.
    The Legal Preliminaries to Marriage

    Giving Notice

    Giving notice means declaring that you are both free to marry each other and will require you to provide certain documents. You may do this up to one year before the date of your wedding.

    You will need to make an appointment, to give notice with the Register Office in the district in which you live. You are both required to give notice.

    When you give notice, the Superintendent Registrar will ask questions about you and your partner. He or she will ask each of you for your full name and address, your age, whether you have been married before, your occupation and your nationality.

    It is necessary for you and your partner to give us proof of identity. Passports should be used, but we may also accept two other documents such as birth certificates and driving licenses. Please also bring proof of your addresses e.g. a utility bill.

    If either of you has been married before, you will need documents to show your last marriage has legally ended. All documents must be originals and not photocopies.

    Any person whose divorce was granted in England or Wales, must produce their Decree Absolute bearing the original seal of the court.

    If the divorce took place in another country, you should bring the original document confirming your divorce. If you were not given such a document, we will tell you what you other proof we need.

    If either of you is widowed, you will need to produce your late spouse's death certificate and your marriage certificate.

    Foreign documents should be accompanied by a certified English translation.

    If you are under eighteen, you will need to bring proof of your parents' or guardians' consent. You can do this by asking them to fill in a form, which we will supply.

    Charges

    You will have to pay fees for:

    • Each individual notice of your marriage

    • The marriage ceremony

    • The marriage certificate

    All these fees are reviewed regularly and details are available on request.

    What it will cost

    (All prices are inclusive of initial fee)

    At a Register Office or an Approved Venue*:
    Monday to Friday (office hours) £150
    Saturday £200
    Sunday £250



    Bafta voua si Casa de Piatra!daca va hotarati.
     
  14. christa80

    christa80 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Buna, sunt nou venita in uk. Sotul meu s-a inregistrat ca self-employed si lucreaza in constructii. Eu inca nu muncesc deoarece inca nu mi-am gasit ceva, avand in vedere ca peste tot mi se cere NIN si pe care eu bineinteles ca nu il am. Incerc sa-mi gasesc ceva ca nanny sau au-pair dar si acolo trebuie referinte din UK, CRB. As vrea sa-mi spuneti care este legea in care scrie ca daca sunt casatorita cu un cetatean din UE care lucreaza legal in UK, pot lucra oriunde. Vreau sa-mi spuneti daca atunci cand vom aplica pt yeloow card si blue card ca dependent, va trebuie sa dovedesc ca lucrez deja sau daca tb sa devin si eu self-employed ca sa pot obtine blue card prin sotul meu. Va rog tare mult sa-mi dati un sfat, cum sa-mi caut de munca, spre ce sa ma orientez ca sa pot lucra pana obtin blue card. Va rog tare mult!
     
  15. bivo

    bivo New Member

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    371
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    buna , legea o gasesti pe siteul Home Office www.bia.homeoffice.gov.uk la sectiunea adresata romaniilor si bulgariilor...ai acolo Guidance for Romanian & Bulgarian...succes ! Toate cele bune , Bivo
     
  16. mrskull

    mrskull New Member

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    451
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Precizez ca din cunostintele mele, daca esti casatorit (a) cu o persoana care este self -employed, student, self-sufficient (Treaty Rights) sau rezident permanent / cetatean britanic, nu ai nevoie de nici un act doveditor ca sa poti munci fara restrictii. Va rog sa ma corectati daca nu am dreptate.
     
  17. christa80

    christa80 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Bivo, stii cumva daca de la 30.06.2008 au aparut modificari in ceea ce priveste aplicarea pentru yellow card ca self-employed prin BR1? Stii cumva daca se aplica prin altceva? Sau daca stie altcineva ceva sa-mi spuna si mie, va rog! Ca n-as vrea sa ne trezim cu un refuz de la HO. pLEASE!
     
  18. bivo

    bivo New Member

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    371
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hey ya ,
    Nu nu au aprut niciun fel de mdoificari pt cei care aplica pt yellow card as self-employed...problema e ca sunt destul de multe hartogaraie care le vei avea de trimis pt a demonstra statutul tau de self-employed...ai toate detaliile in formularul BR1 care il vei completa doar acolo in sectiuniile self-employed si vei atasa actele ce ti se cer...si nu uita de poze , si pasaport SAU ID in original...si trimise frumos la adresa mentionata pe formular cu special delivery recorded de la royal mail....problema este ca au un numar foarte mare de cereri de self-employed conform statisticiilor HO sunt multi romani si bulgari "afaceristi" in UK...so ei proceseaza aplicatii primite inca din aprilie-mai...Toate cele bune , Bivo -staycool- taycool-
     
  19. christa80

    christa80 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Bivo, scuze ca te deranjez din nou. Sotul meu s-a inregsitrat ca self-employed pentru ca asa l-au sfatuit altii, dar eu ce pot face pana aplic pentru blue card? Pot sa lucrez ca nanny? Pentru ca in alta parte nu ma primeste ca nu am NIN si NIN-ul nu-l pot obtine decat dupa ce primesc blue card. E complicat.... -sad3- ad3- Tu esti self-employed sau ai fost self-employed? Ai putea sa ne ajuti cu mai multe detali in ceea ce priveste aplicarea pt yellow card. Sotul meu munceste de 2 saptamani prin agentie. Cam cand ar trebui sa aplice pentru yellow card? Ar trebui sa mai lucreze si in alta parte, nu numai pentru o singura firma? Te rog ajuta-ne -cry2- ry2-
     
  20. bivo

    bivo New Member

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    371
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

Share This Page