frisca lichida = double cream, scrie pe cutie daca se poate bate sau nu; iti trebuie cea care se bate, o faci cu mixerul (sau cu telul)
Tortul doamnei Albea este foarte aratos, cu siguranta si foarte gustos, sper ca dupa masa copioasa, domnul Albea a fost trimis sa faca o tura prin parc... Doriscuta, friptura de miel arata foarte bine, facut ca la carte, iar cosuletul cu oua de Pasti este asa de vesel si luminos, anume sa aduca in sufletele noastre bucuria Invierii... splash, multumim de reteta. De Paste, am facut sarmale, friptura de porc, caci am o problema cu carnea de miel, de cand ma stiu:
Salut, cand locuiam in Dorset, aveam magazin romanesc, acum stau in Cardiff stie cineva magazin cu specific romanesc in Wales, dar nu albinutza sau altele online. Pui cu smantana stie cineva o reteta buna, multam din suflet. Multe retete bune pe aici, aproape ca iti vine sa mananci pozele, f apetisante -bravo-
Pai nu stiu ce inseamna la pui cu smantana o reteta caci eu credeam ca doar una este. Am preparat in acest mod si pui, si iepure si, ambele au iesit delicioase, iepurele cu un plus, carnea fiind mai...vartoasa, ca sa zic asa, respectiv, a stat mai multisor la fiert. Arunci un pui taiat fromoshel (unii nici asta nu mai stiu sa faca in ziua de azi... -ras4- ) intr-o tigaie pe masura in cateva cubulete de unt incins. Acoperiti caci "sare" sfaraiala aia, rotiti-l pe o parte si pe alta pana prinde ceva crusta, apoi bagati apa/lapte (dupa preferinte) la fiert, foc domol desigur, readaugati lichid daca s-a evaporat precedentul....pana carnea este fiarta. Intre timp, bateti sosul , intr-un lighenas pe masura, ceva smantana, faina (o lingura/doua..fctie de cat de gros va place), daca e prea gros mai poti aduce ceva laptic, se bate bine sa nu ramana cocolosi.... se adauga treaba asta peste pui. In sos deci se pune sare si piper desigur dupa gust, plus, daca este , ceva marar (noi avem uscat din Ro). Din momentul acesta, cam trebuie sa invartiti in tigaie continuu caci , se poate prinde de fund... trebuie fiert bine, sosul se ingroasa rapid dar, asa cum ne spunea bunica cand eram mici, faina nefiarta bine da dureri de burta deci! Daca sosul e prea gros, adaugati lapte/apa sa-l mai diluati. La noi se face destul de des, ai mei juniori au fost tratati la greu chiar si in Ro cu asa ceva, este extrem de gustos (conteaza desigur si calitatea carnii) si, ca un sfat, de preferat sare doar, in loc de vegeta/alte alea...da un gust mai natural cred eu.
Si eu fac la fel cu o exceptie, la inceput nu pun lapte/ apa. Eu pun un pahar de vin alb , si las sa se evapore....si dupa pun smintina........fara faina ( se ingroasa sosul si fara) - eu urasc faina in sosuri. Si cu mamaliga -bravo-
Deh, vinuri albe/alea/alea...lume mai de la oras... -ras4- Cu vin nu am incercat caci, hraneam copiii de mici cu asa ceva, dar, voi incerca next time... Faina a devenit o obisnuinta de pe timpurile cand smantana era lucru rar la noi in casa... -nu-ma-uit- nu era neaparat de ingrosare cat de ...inmultire, cum spunea maica'mea... Voi incerca si fara , multam abnumbers!
Re: Re:Ce punem in oala ?? Retete culinare traditionale romanesti si din intreaga lume. Retete de mancaruri, salate, deserturi, bauturi si conserve le gasesti pe Retete de mancaruri ( http://www.retetedemancaruri.ro ) -da-da-
Retete culinare traditionale romanesti si din intreaga lume. Retete de mancaruri, salate, deserturi, bauturi si conserve le gasesti pe Retete de mancaruri ( http://www.retetedemancaruri.ro/reteta- ... ntana.html ) Ana89 Cetitor
site-ul e de mare valoare, se adreseaza romglezilor, care sunt in cautarea unei recipe pt pui cu smantana, cauta ce trebuie sa puna la ingredients samd
Mi-e pofta de mici. Ma gandesc sa fac o comanda la Albinuta dar nu stiu de care sa aleg. Voi, cei care i-ati probat, ce ma sfatuiti? Acasa cumparam mici de la Bulbucan (cei mai buni din lume!)dar astia nu se gasesc in magazine si nici la Albinuta. Deci, ce ma sfatuti?
Well, nu era decat un pestisor mic...nicidecum crocodil, uite, cum arata inca neprajit, carne dulce si buna...cine stie? ce este?