4.7 C
London
Monday, March 01, 2021
£1 = 0.00RON / €inf / $0.00

Ce punem in oala ??

Discussion in 'ARTA, CULTURA SI HOBBY' started by stefana_2712, Aug 6, 2009.

  1. rebecca_uk

    rebecca_uk Active Member

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    6,274
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Bounds Green
    Home Page:
    Multumesc mult.
     
  2. splash

    splash Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    989
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    frisca lichida = double cream, scrie pe cutie daca se poate bate sau nu; iti trebuie cea care se bate, o faci cu mixerul (sau cu telul)
     
  3. crimm

    crimm New Member

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    1,390
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Tortul doamnei Albea este foarte aratos, cu siguranta si foarte gustos, sper ca dupa masa copioasa, domnul Albea a fost trimis sa faca o tura prin parc...

    Doriscuta, friptura de miel arata foarte bine, facut ca la carte, iar cosuletul cu oua de Pasti este asa de vesel si luminos, anume sa aduca in sufletele noastre bucuria Invierii...

    splash, multumim de reteta.

    De Paste, am facut sarmale, friptura de porc, caci am o problema cu carnea de miel, de cand ma stiu:
     
  4. LiviaG

    LiviaG New Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    465
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    invitatie la masa - pacat ca sunt mai multe dulciuri decat mancare sa tina de foame -ras2-









    -ras4-
     
  5. dromaderu

    dromaderu Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    5,762
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Miel la grill, cu ceva vegs
     
  6. albea

    albea Active Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    4,259
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Taxi driver
    Location:
    London
    In sfarsit!!! Credeam ca esti bolnav si tii regim. -ras4-
     
  7. julianne

    julianne New Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    313
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Salut, cand locuiam in Dorset, aveam magazin romanesc, acum stau in Cardiff stie cineva magazin cu specific romanesc in Wales, dar nu albinutza sau altele online.
    Pui cu smantana stie cineva o reteta buna, multam din suflet.
    Multe retete bune pe aici, aproape ca iti vine sa mananci pozele, f apetisante -bravo-
     
  8. dromaderu

    dromaderu Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    5,762
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38


    Pai nu stiu ce inseamna la pui cu smantana

    o reteta caci eu credeam ca doar una este.

    Am preparat in acest mod si pui, si iepure si, ambele au iesit delicioase, iepurele cu un plus, carnea fiind mai...vartoasa, ca sa zic asa, respectiv, a stat mai multisor la fiert.

    Arunci un pui taiat fromoshel (unii nici asta nu mai stiu sa faca in ziua de azi... -ras4- ) intr-o tigaie pe masura in cateva cubulete de unt incins.
    Acoperiti caci "sare" sfaraiala aia, rotiti-l pe o parte si pe alta pana prinde ceva crusta, apoi bagati apa/lapte (dupa preferinte) la fiert,
    foc domol desigur, readaugati lichid daca s-a evaporat precedentul....pana carnea este fiarta.


    Intre timp, bateti sosul , intr-un lighenas pe masura, ceva smantana, faina (o lingura/doua..fctie de cat de gros va place),
    daca e prea gros mai poti aduce ceva laptic, se bate bine sa nu ramana cocolosi....
    se adauga treaba asta peste pui. In sos deci se pune sare si piper desigur dupa gust,

    plus, daca este , ceva marar (noi avem uscat din Ro).

    Din momentul acesta, cam trebuie sa invartiti in tigaie continuu caci , se poate prinde de fund...

    trebuie fiert bine, sosul se ingroasa rapid dar,

    asa cum ne spunea bunica cand eram mici,

    faina nefiarta bine da dureri de burta deci!

    Daca sosul e prea gros, adaugati lapte/apa sa-l mai diluati.

    La noi se face destul de des, ai mei juniori au fost tratati la greu chiar si in Ro cu asa ceva, este extrem de gustos (conteaza desigur si calitatea carnii) si, ca un sfat, de preferat sare doar, in loc de vegeta/alte alea...da un gust mai natural cred eu.
     
  9. ab5174

    ab5174 New Member

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    151
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    Si eu fac la fel cu o exceptie, la inceput nu pun lapte/ apa.
    Eu pun un pahar de vin alb , si las sa se evapore....si dupa pun smintina........fara faina ( se ingroasa sosul si fara) - eu urasc faina in sosuri.
    Si cu mamaliga -bravo-
     
  10. dromaderu

    dromaderu Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    5,762
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38


    Deh, vinuri albe/alea/alea...lume mai de la oras... -ras4-

    Cu vin nu am incercat caci, hraneam copiii de mici cu asa ceva, dar, voi incerca next time...

    Faina a devenit o obisnuinta de pe timpurile cand smantana era lucru rar la noi in casa... -nu-ma-uit-
    nu era neaparat de ingrosare cat de ...inmultire, cum spunea maica'mea...

    Voi incerca si fara , multam abnumbers!
     
  11. Ana89

    Ana89 New Member

    Joined:
    May 19, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re: Re:Ce punem in oala ??


    Retete culinare traditionale romanesti si din intreaga lume. Retete de mancaruri, salate, deserturi, bauturi si conserve le gasesti pe Retete de mancaruri ( http://www.retetedemancaruri.ro ) -da-da-
     
  12. Ana89

    Ana89 New Member

    Joined:
    May 19, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    Retete culinare traditionale romanesti si din intreaga lume. Retete de mancaruri, salate, deserturi, bauturi si conserve le gasesti pe Retete de mancaruri ( http://www.retetedemancaruri.ro/reteta- ... ntana.html )
    Ana89
    Cetitor
     
  13. dromaderu

    dromaderu Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    5,762
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Well, multumim dar, de asta duceam noi lipsa???
    retete de pe net?
     
  14. sapanta

    sapanta Active Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    2,714
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    site-ul e de mare valoare, se adreseaza romglezilor, care sunt in cautarea unei recipe pt pui cu smantana, cauta ce trebuie sa puna la ingredients samd
     
  15. splash

    splash Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    989
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    in traducere = lasagna!
     
  16. dromaderu

    dromaderu Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    5,762
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
  17. marinelasonei

    marinelasonei New Member

    Joined:
    Mar 29, 2011
    Messages:
    232
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Mi-e pofta de mici. Ma gandesc sa fac o comanda la Albinuta dar nu stiu de care sa aleg. Voi, cei care i-ati probat, ce ma sfatuiti? Acasa cumparam mici de la Bulbucan (cei mai buni din lume!)dar astia nu se gasesc in magazine si nici la Albinuta. Deci, ce ma sfatuti?
     
  18. a.andrei

    a.andrei New Member

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    noi am luat de la cris-tim si sunt buni...
     
  19. glissando

    glissando New Member

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Messages:
    913
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    @ dromaderu

    Aoleu ce peste e ala? Arata ca un pui de crocodil... eh?
     
  20. dromaderu

    dromaderu Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    5,762
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Well, nu era decat un pestisor mic...nicidecum crocodil,

    uite, cum arata inca neprajit, carne dulce si buna...cine stie? ce este?
     

Share This Page